Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A Mascuson volt fenn egy 2006-os 6420 Norvégiában, CommandArm-mal, frontfüggesztéssel, homlokrakodóval, valami 2700 üzemórával. Mondjuk ehhez mérten kértek is érte vagy 15millió Forintnak megfelelő Koronát nettóban.
Válasz #9450. hozzászólásra
Nagyon sok múlik azon ,hogy amikor a gépet vagy a munkaezközt megveszik mennyire van a terhelési határon a gép.
Például:-az adott traktor ha 140 Le akkor ha a munkaezköz az adott talajon 130 Le igényű
-el fogja tudni vinni és jól is fog vele dolgozni.És itt a "de".A fogyasztás ami nem kis költség!!!
Mert ha ahhoz a 130 Le igényhez veszel egy 150 Le gépet akkor sokkal könnyebben fogja vinni az eszközödet.Ezáltal csökken a fogyasztásod is ami megtakarítással jár.
Ezért dolgoznak hatékonyabban és takarékosabban a tuningolt gépek.Az mindegy hogy mivel növelik meg a gép lóerejét.Csak az nem mindegy hogy emiatt a gép mennyire károsodik.Ha lehetőség van rá akkor ezt ki lehet küszöbölni azzal hogy erősebb gépet vesz valaki.Mivel ha a megtakarítást később javításra kell fordítani az nem éppen szerencsés dolog.
Válasz #9412. hozzászólásra
Szerintem nem gyakran látnak szerelőt.
Ha minden időben le van cserélve benne akkor nem jellemző a meghibásodás.Amugy a CommandArm nem gyakori kint sem itthol pedig pláne nem.Pedig Korzónak nagyon is igaza van abban hogy olyan gépet szeretne vásárolni.Kényelmes egy jószág az biztos.De hogy talál-e az kérdésesDe majd keresek neki egyet!!!!
Minden márkának vannak hibái.Az pedig hogy ki hogy reagál ezekre a hibákra hát........!
Nagyon lényeges az hogy a kereskedő mennyire rugalmasan kezeli a panaszokat.A többi csak jó tárgyalás kérdése a kereskedő és a gyártó között.John Deeréknél például sok mindenbe meg lehet egyezni mert védik a márka nevét.Sok esetben lehet velük egyezkedni.
Én azt javaslom annak akinek problémája van és nem intézkedik a kereskedő az fordulhat direkt is a JD-hez Természetesen meg kell indokolni a panaszt és ha van dokumentáció azt csatolni kell a reklamációhoz.Akinek esetleg ebben segítségre lenne szüksége annak tudok segíteni.az E-mail címet is meg tudom irni bárkinek aki igényli!!!
Korzó!!!Hol kerested a gépet?
Itt nálunk van két 4m Rapid is mindkettőt 7830-as húzza és mindketten meg vannak elégedve a gépkapcsolattal,"jól passzolnak egymáshoz"!
Különben a gyártó, ha jó emlékszem a 4m 180le-től a 3m 130-140le-től ajánlja.
Hibátlan gép nincs. Semmiből. A kérdés az, hogy a tipushibákat hogyan reagálja le a gyártó.
Összefogás: támogatom. Még kités koromban vetettem fel, hogy kéne klub, ahol a john deere tulajdonosok/rajongók megoszthatják egymással örömüket/bánatukat, találkozókat szervezhetnének (kite/jd támogatással), és közvetlenül kapcsatlatba léphetnének velünk (a kite "központi agyával"), vagy akár a JD-ral.
Persze ezzel én voltam a hülye.
Később (többek között ezen véleményem miatt is) ezért indítottam ezt a topikot is.
A JD fanoknak egy kis okulás:Pécsett van két gép is 8330 aminek bizony voltak gonjai ,de van 8230 arrébb is amelyiknek ezerötnél FŐTENGELY SZIMERING majd vízpumpa csere volt már...A pécsi jd-nél (amelyek az Egyed "zölbáróé",kb 10-en valahány ezer hektárral) úgyan ezek voltak PLUSZ EGY ÉRDEKES JELENSÉG(első kardán cseréken kívül ,ezek rúgózott hídasak),mert hozzá kellett nyúlni a motorokhoz...de nem is egyszer,hanem kétszer is elnyomták ahengerfej tömítéseket méghozzá azért mert a hűvelyek nem voltak egyvonalban...Harmadszorra már szóltak a Kitének,hogy vagy csinálják meg most rendesen vagy azonnal cseréljék ki a gépet,akkor bevitték Pellérdre és ott úgynézki,hogy sikerült összehozni...Egyszerüen botrányos a JD-től,hogy 30 millió feletti traktorok ennyire bizonytalanok legyenek...Minden újj Jd tulajnak érdeközöségbe kellene tömörülni ahol minden infot megkapnának egymástól és közösen is fel tudnának lépni,mert a baj ott van,hogy senki nem tud a másikról,ha nem a szomszédjában van és így szét van fogácsolva az erő...
idejét nemtudom már amikor ott jártam beugrottam nyuszihoz alkatrészért és már ottvolt, meg egy 8200-as johni is. Azt sem viszi el senki, biztos mert messze van mindenkitől
Egyébként úgy nemlehet gépet árulni hogy egy éve ottvan defekten a gép, mert a ferga már akkoris ferdén állt...
Nincs. Mondhatnám, sőt.
Amúgy az SE:
-egyszerűbb fülkebelső, kevesebb opcióval
-egyszerűbb váltók, kevesebb variációs lehetőség, pl. szinkron váltó csak az SE-ben lehet. nincs automata funkció, és nincs 50-es kivitel. Általában az SE-hez elérhető legjobb váltó a Premium belépője (pl. nálunk ezért majdnem egyforma a két sorozat váltója)
-csak kb. 3 éve lett elérhető a rugózott mellső híd az SE/Standard sorozathoz. Fülkerugózás azóta se.
-Csak mechanikus SCV-k (hidraulika szelepek)
-"Butább" motor
-Fogaskerekes hidraulika szivattyú, nyomásszabályozott hidraulika rendszerrel (Premium: dugattyús szivattyú, nyomás és áramlás szabályozott rendszer, azaz zártkörös)
felhívtam egy ikr kereskedőt más gép miatt. megkérdeztem mennyi az üzemóra. azt mondja, hogy 12000 van az órában, de lehet nincs is benne annyi, mert néhány éve külföldről hozták és lehet a vám miatt elöretekerték
Válasz #9419. hozzászólásra
Nemtudom! Ebben a kategóriában csak SE-ben ültem. De mentek mint a mérgezett egér! Mondjuk biztos nincs olyan kezes,mint egy "prémiumnak mondott" 6400-10.
25067 hozzászólás
Válasz #9467. hozzászólásra
Keressetek Neki kombájnt is...
Válasz #9467. hozzászólásra
Hasonlót tippelek én is Jövőre már minden sötét zöld lesz nála
Válasz #9465. hozzászólásra
Most rájön mi a teljesítmény és eladja a fergát vesz helyette még egy 8000 est
Válasz #9465. hozzászólásra
ettől is
Válasz #9461. hozzászólásra
Most két topikban két típust dicsér,..hát többet fog írni az biztos.
Válasz #9463. hozzászólásra
Nincs még, majd a tavasszal..
Válasz #9460. hozzászólásra
Neked van már valami szimpatikus Sanyi bácsi?
Válasz #9461. hozzászólásra
Éreztem a leheletén hogy Johnit fog venni, már mikor felmerült benne, hogy 8000-est néz... De a gyerekek oda vannak a színes dolgokért...
Válasz #9460. hozzászólásra
fiatal még. nem tudja, hogy a szineket nem lehet keverni
Válasz #9458. hozzászólásra
Akkor most mi van, nem piros, nem a link, hanem "ződ", Te rosszabb vagy mint én... De használd nászom egészséggel.
Válasz #9458. hozzászólásra
8000 hanyas?
Megvettem
Hívhatsz is!!!!
Bocsi!!!
Hármat is találtam és mind a három német!!!
Válasz #9454. hozzászólásra
Találtam neked egy 6420 Autopowert
Irj egy mailt és elküldöm a linket!!!
Válasz #9451. hozzászólásra
A Mascuson volt fenn egy 2006-os 6420 Norvégiában, CommandArm-mal, frontfüggesztéssel, homlokrakodóval, valami 2700 üzemórával. Mondjuk ehhez mérten kértek is érte vagy 15millió Forintnak megfelelő Koronát nettóban.
Válasz #9449. hozzászólásra
Ami búzával teli magtartállyal is biztosan elviszi, az a 7710-es, és ettől fölfelé.
Válasz #9450. hozzászólásra
Nagyon sok múlik azon ,hogy amikor a gépet vagy a munkaezközt megveszik mennyire van a terhelési határon a gép.
Például:-az adott traktor ha 140 Le akkor ha a munkaezköz az adott talajon 130 Le igényű
-el fogja tudni vinni és jól is fog vele dolgozni.És itt a "de".A fogyasztás ami nem kis költség!!!
Mert ha ahhoz a 130 Le igényhez veszel egy 150 Le gépet akkor sokkal könnyebben fogja vinni az eszközödet.Ezáltal csökken a fogyasztásod is ami megtakarítással jár.
Ezért dolgoznak hatékonyabban és takarékosabban a tuningolt gépek.Az mindegy hogy mivel növelik meg a gép lóerejét.Csak az nem mindegy hogy emiatt a gép mennyire károsodik.Ha lehetőség van rá akkor ezt ki lehet küszöbölni azzal hogy erősebb gépet vesz valaki.Mivel ha a megtakarítást később javításra kell fordítani az nem éppen szerencsés dolog.
Válasz #9412. hozzászólásra
Szerintem nem gyakran látnak szerelőt.
Ha minden időben le van cserélve benne akkor nem jellemző a meghibásodás.Amugy a CommandArm nem gyakori kint sem itthol pedig pláne nem.Pedig Korzónak nagyon is igaza van abban hogy olyan gépet szeretne vásárolni.Kényelmes egy jószág az biztos.De hogy talál-e az kérdésesDe majd keresek neki egyet!!!!
Minden márkának vannak hibái.Az pedig hogy ki hogy reagál ezekre a hibákra hát........!
Nagyon lényeges az hogy a kereskedő mennyire rugalmasan kezeli a panaszokat.A többi csak jó tárgyalás kérdése a kereskedő és a gyártó között.John Deeréknél például sok mindenbe meg lehet egyezni mert védik a márka nevét.Sok esetben lehet velük egyezkedni.
Én azt javaslom annak akinek problémája van és nem intézkedik a kereskedő az fordulhat direkt is a JD-hez Természetesen meg kell indokolni a panaszt és ha van dokumentáció azt csatolni kell a reklamációhoz.Akinek esetleg ebben segítségre lenne szüksége annak tudok segíteni.az E-mail címet is meg tudom irni bárkinek aki igényli!!!
Korzó!!!Hol kerested a gépet?
Válasz #9449. hozzászólásra
Itt nálunk van két 4m Rapid is mindkettőt 7830-as húzza és mindketten meg vannak elégedve a gépkapcsolattal,"jól passzolnak egymáshoz"!
Különben a gyártó, ha jó emlékszem a 4m 180le-től a 3m 130-140le-től ajánlja.
Feco !
Van egy kis JD-tek , ami a 3-as Rapidot viszi .
Hány lovas az , milyen típus ?
4-es Rapidot mekkora vinné el ?
Válasz #9446. hozzászólásra
Tehát azok se külömbek mint a mieink
Válasz #9444. hozzászólásra
Hibátlan gép nincs. Semmiből. A kérdés az, hogy a tipushibákat hogyan reagálja le a gyártó.
Összefogás: támogatom. Még kités koromban vetettem fel, hogy kéne klub, ahol a john deere tulajdonosok/rajongók megoszthatják egymással örömüket/bánatukat, találkozókat szervezhetnének (kite/jd támogatással), és közvetlenül kapcsatlatba léphetnének velünk (a kite "központi agyával"), vagy akár a JD-ral.
Persze ezzel én voltam a hülye.
Később (többek között ezen véleményem miatt is) ezért indítottam ezt a topikot is.
Akinek JD-e van az nem meri elmondani, hogy bizony az sem tökéletes............
Itt azért lehet hallani minden egyéb gépről, hogy itt-ott vérzik, rossz....csak JD-ről nem igazán.......
Szóval ez a gyanús itt kérem....
nálunk 4db 7830-7730-as van azok közül 1-2 mindig rossz,java gond itt is a motor és elsőhajtás
A JD fanoknak egy kis okulás:Pécsett van két gép is 8330 aminek bizony voltak gonjai ,de van 8230 arrébb is amelyiknek ezerötnél FŐTENGELY SZIMERING majd vízpumpa csere volt már...A pécsi jd-nél (amelyek az Egyed "zölbáróé",kb 10-en valahány ezer hektárral) úgyan ezek voltak PLUSZ EGY ÉRDEKES JELENSÉG(első kardán cseréken kívül ,ezek rúgózott hídasak),mert hozzá kellett nyúlni a motorokhoz...de nem is egyszer,hanem kétszer is elnyomták ahengerfej tömítéseket méghozzá azért mert a hűvelyek nem voltak egyvonalban...Harmadszorra már szóltak a Kitének,hogy vagy csinálják meg most rendesen vagy azonnal cseréljék ki a gépet,akkor bevitték Pellérdre és ott úgynézki,hogy sikerült összehozni...Egyszerüen botrányos a JD-től,hogy 30 millió feletti traktorok ennyire bizonytalanok legyenek...Minden újj Jd tulajnak érdeközöségbe kellene tömörülni ahol minden infot megkapnának egymástól és közösen is fel tudnának lépni,mert a baj ott van,hogy senki nem tud a másikról,ha nem a szomszédjában van és így szét van fogácsolva az erő...
Válasz #9424. hozzászólásra
Pionéroztál?
Válasz #9440. hozzászólásra
másfél????
idejét nemtudom már amikor ott jártam beugrottam nyuszihoz alkatrészért és már ottvolt, meg egy 8200-as johni is. Azt sem viszi el senki, biztos mert messze van mindenkitől
Egyébként úgy nemlehet gépet árulni hogy egy éve ottvan defekten a gép, mert a ferga már akkoris ferdén állt...
Válasz #9440. hozzászólásra
Ok legyen úgy!
Ezt a 8160-ast már az ikr árulja vagy másfél éve ez nem volt a kiténél ránézésre nem rossz gép
Válasz #9437. hozzászólásra
Szerintem rosszul tudod, mert az ami szerencsen van az IKR-nél az kuuva régen ottvan nem pedig kiténél.
10-nél nem forog át az óra? mert ha most 5-öt mutat és egyszer átpörgött akkor az 15.
Nem rossz gépek ezek halljátok ezek azért már nem kicsi futások, és bizony az Rt-nél az 59. traktoros is nyúzta
Válasz #9436. hozzászólásra
Igen.
Válasz #9435. hozzászólásra
2 évig árulta a kite lehet hogy most számolta be az ikr valamibe!
Nem jött be az új gazdinak.
Válasz #9434. hozzászólásra
Postás csengetett ???
Válasz #9434. hozzászólásra
ez másik gép volt, amire 12000 órát mondtak
azért a 15000 óra kicsit durva 5000 helyett
Válasz #9433. hozzászólásra
Igen
Válasz #9432. hozzászólásra
a fergát?
Válasz #9429. hozzászólásra
Alvázszám szerint egy szerencsi RT vette 97-be!!!
Nincs. Mondhatnám, sőt.
Amúgy az SE:
-egyszerűbb fülkebelső, kevesebb opcióval
-egyszerűbb váltók, kevesebb variációs lehetőség, pl. szinkron váltó csak az SE-ben lehet. nincs automata funkció, és nincs 50-es kivitel. Általában az SE-hez elérhető legjobb váltó a Premium belépője (pl. nálunk ezért majdnem egyforma a két sorozat váltója)
-csak kb. 3 éve lett elérhető a rugózott mellső híd az SE/Standard sorozathoz. Fülkerugózás azóta se.
-Csak mechanikus SCV-k (hidraulika szelepek)
-"Butább" motor
-Fogaskerekes hidraulika szivattyú, nyomásszabályozott hidraulika rendszerrel (Premium: dugattyús szivattyú, nyomás és áramlás szabályozott rendszer, azaz zártkörös)
Válasz #9429. hozzászólásra
Ez nagy duma!
Válasz #9428. hozzászólásra
felhívtam egy ikr kereskedőt más gép miatt. megkérdeztem mennyi az üzemóra. azt mondja, hogy 12000 van az órában, de lehet nincs is benne annyi, mert néhány éve külföldről hozták és lehet a vám miatt elöretekerték
Válasz #9426. hozzászólásra
Ez az amit a kite árult kitések mondták hogy 15000 van benn!!!
Válasz #9426. hozzászólásra
8160-as március óta 400 órát ment eddig hiba nélkül.
Az IKR est nem ismerem a Kiténél van egy Szerencsen 5 misi 5000 óra de az felejtős!
Válasz #9425. hozzászólásra
neked hanyas a fergád? megy még? van az ikr-nél 8160-as, tudsz róla valamit?
Válasz #9422. hozzászólásra
Na erre gondoltam hogy direkt egy olcsóbb verzió,de attól még nem szar!!!
Bár rájöttem,hogy hazudtam Neked,BOCS! Az ősszel ezzel dolgoztam.
Válasz #9421. hozzászólásra
Sport Egylet ...
Válasz #9421. hozzászólásra
Nincs benne SEmmi SE !!!!!
Tudod hogy mit jelent az SE???
Nemtudom! Ebben a kategóriában csak SE-ben ültem. De mentek mint a mérgezett egér! Mondjuk biztos nincs olyan kezes,mint egy "prémiumnak mondott" 6400-10.