Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD391.85 FtCHF431.03 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Zetornak semmi baja ha elég minőségi és elég hecces a sofőrje.
Sok 1000 óránként elig kuplungozni de azt is csak mert megzabálja az embert az unalomhoz hasonlító rezerva idő...... heheehehe
Nekem meg két hónapja a magyar :-P
Tartsuk meg szakmai vonalon a topikot, ha kérhetem.
Na, nem mintha különösebben érintene a dolog, csak tapasztalatból mondom, hogy ha topik elmegy marketing irányba, seperc alatt leromlik a hangulata és kihal. (az indexen sok ilyet láttam)
a legrosszabb az ,hogy tavaly a gyárból jött ki a német fickó de nagy ívbe tett bele.a kalászvisszahordónak az ikonja meg sem mozdul,szoktam nézni a visszahordónak az ablakát és nem sokat hoz vissza pár kalász darabot meg egy kis szemet.viszont a kukoricát imádja.
Válasz #8691. hozzászólásra
Majd ár felől érdeklődsz náluk aztán 2 hónapig semmi hehe.
Az enyémbe 46500+fa 5 percen belül visszahívtak és mondták az árakat.(csak sok a munkájuk másfél hete rendeltem, aztmondták 2hét + kell várnom) Annyira szarul nem néz ki.
Nem akarlak elkeseríteni ! De nem neked vagy nekem-nekünk kellene " sufni tuningal" helyrehozni egy-több konstrukcíós hibát ! A leg roszabb a gyártó valójában meg sem hallgat !!!! Erre rájötek annó felénk is és kisöpörték a w-szériát lexionra ez meg megy mint a mérgezett egér !
Válasz #8695. hozzászólásra
Már lehet kérdeztem hol áll a kalász visszahordó (visszajelzője) Én azért mérgelődtem mert sok mag ment vissza a ládákra,és persze tisztán is kéne dolgozni !
Az univerzális kosár Jah !!! Külön kérésre hozattunk kukorica kosarat (mivel az uni is az csak benne vannak a betétek) És még így is körbevágta a WTS-t !
próbáltuk 900-1000-es dobfordulattal meg 6-10-es hézaggal de semmi változás.sok mag megy a szalmával a rázókra.ezzel kéne valamit csinálni,hogy jobban kirázza.
a hidat a kite már lerakta az alsó furatba úgy hoztuk el.mink csináltattunk egy magasítót amit a kite adott,hogy a gumihevederes kombájnok hátsó hídját szokták megemelni.
oldalról nemlehet a kosárba cséplő leceket betolni esetleg?
lehet megkéne venni a gabona kosarat aztán csereberélni!
Nekünk így mennek a kombájnok és jól. Az univerzális szerintem csak az optimálisra jó, szélsőségben nem dolgozik túl jól
ebbe univerzális dobkosár van nem lehet felrakni a betéteket,nem is adtak vele.azon gondolkoztunk ,hogy a dobra szereljük fel a lemezeket hátha jobban dörzsölné.
Válasz #8687. hozzászólásra
Ahogy én tudom..A dunán-túlon valahol gyártanak dominatorba elég normálisnak tünö lamelás rostát a gyári ár töredékéért!! Talán azt kelene megpróbálnod.. habár szériából az egyedire nem szeret senki sem átálni..
Jó hejen kapisgálsz te koma..!!! Az univerzális kosárnál tud jelentkezni az alul cséplés problémája.. És pont ezért és a macera megkimélése miatt be szokták és én is be szoktam tenni a cséplés fokozó betéteket a dobkosárba.. söt az enyém benne is van évek óta.. És az egyik fórumos barátunk pont ezel a problémával küzdöt öszi árpában.. ö már utolsó lehetöség ként ki szedte belölle és hatalmas változást ért el ezzel. mivel a magok egy része ezáltal nem a szalmával együt ment a rázó ládára hanem a kosárból már a tisztitó felületre jutva igyekezet a magtartályba!! Próbáld ki!! Ja a másik nyers vonúltas szalmához korai és késöi munkához nem véletlenül hasznáják a CTS-t!! Lehet hogy nektek isaz kellene..
AZZZZ nagyon kevés tényleg.. Mostmár tényleg nem csodálkozom hogy a jó öreg 2056 körbe vágott beneteket.. Emlékszem én régen egy aránylag gyenge 4t alatti búzában mentem ojan 6.5-6.7KM/ órával meletem a LEXIONOK azok 10km felett!! Föleg az 550 es ameik még ki is látot az elszivója segitségével a hatalmas por elenére is mivel szezon vége volt..
de milyen termésátlagnál vánszorog így gép?
mert ha 8-10tonna nagy szalmával akkor ne várj csodát, kisebb asztalra cseréld el a kitével ebben az esetben.
A szalmarázón ha nagy a veszteség akkor lehet hogy a dobbal jobban össze kéne vágatnod az anyagot addig a határig amíg éppen nem töri a szemet, hátha a jobban összetört anyagból könyebben kipereg a szem.
Másik dolog: nincsenek eltömődve a szalmarázóid???
mittudomén kukorica csutka darabokkal vagy ilyesmi?
Amit mondasz hátsóhídemelést,az nem emelés annak ott a helye.Csak nem szerelte át neked a szervíz(akitől vetted),mert a fölső helyzet az kimondottan a szállítási helyzet,úgy jön ki a gyárból(hogy alacsonyabb legyen a gép)
a rostán nem csurgat hanem a szalmarázó ládán,azért emeltük meg a hátulját,hogy lassítsuk a szalma útját,hogy jobban rázza a láda.ezért tettük a ládamagasítókat is az asztal 5,5-es a sebesség 2,8-3,5km a tavalyi sebességet mondom mert idén még nem vágtunk búzát.
Ha a motor kevés akkor chippeltesd meg hagy szóljon!
Ha pedig szór sokat akkor nincs mese, tisztítóra kel dolgozni, felső rostákat határozottan kinyitni alsókat is jobban hogy ne legyen leterhelve a toklászvisszahordó elevátorod, aztán nem túl nagy szelet adni neki és kész.
Mit jelent az a tötymörgés? mekkora asztallal hány mázsás gabonában milyen sebességgel?
Az hogy emeltél a farán meg a ládákon az nem fog többlet teljesítményt nyújtani szerintem, sőt még lasabban megy át rajta az anyag. Ha jól emlékszem akkor a ponyvát is lejjebb akartad ereszteni, szerintem az is csak fog az anyagon.
Pontsabban írd már le mi a probléma, mennyivel bírsz aratni, ja és ha szór akkor azt a szórásmérőn figyeled e vagy kiszállsz belőle!?!?!?!?!
lehe nem is szór csak elvan kalibrálódva a mérőd!?
én többek között ezért is nem nagyon bízom ezekben a kütyükben, kikell szállni egyszer legalább megnézni mi van a gép után, illetve a vonóhorgon a törek között, itt meglátni a valós szórást
előtte milyen gépetek volt?
Itt sokan vettek pl 204 es megát 7-8 évvel ezelőtt, de már mindet kicserélték nagyobbakra és nem a megbizhatóság hiánya hanem azért mert nagy hozamnál igen kevés volt a teljesítmény.
Bár nem gépet, hanem ülést kérdezgettem kiténél tavaly, és a 3 kite 3 különböző árat mondott! A végén a listaárból 35%-ot sikerült alkudni, bár valamelyik a listaárból kapásból engedett 25%-ot.
25068 hozzászólás
Nem is tudom ki nyomta a marketingot mig Kités volt!!
Maraggyámá!!!
Válasz #8717. hozzászólásra
Zetornak semmi baja ha elég minőségi és elég hecces a sofőrje.
Sok 1000 óránként elig kuplungozni de azt is csak mert megzabálja az embert az unalomhoz hasonlító rezerva idő...... heheehehe
Válasz #8715. hozzászólásra
Infót Korzótól kérj!!
Ő mindent tud!!!
Ő a 007,a joly joker
Válasz #8715. hozzászólásra
Tán Tipusilag bajod van a zetorval??
Válasz #8714. hozzászólásra
Kérheted csak.....
Válasz #8713. hozzászólásra
higgadás van
inkább inyemre való infókat szerezz.....
hátha jövőre veszünk szarvast........
Válasz #8708. hozzászólásra
Nekem meg két hónapja a magyar :-P
Tartsuk meg szakmai vonalon a topikot, ha kérhetem.
Na, nem mintha különösebben érintene a dolog, csak tapasztalatból mondom, hogy ha topik elmegy marketing irányba, seperc alatt leromlik a hangulata és kihal. (az indexen sok ilyet láttam)
Válasz #8712. hozzászólásra
Ha én is bunkó lennék akkor irnék erre neked valamit!!De nem teszem!!!Elég ha gondolkodsz!!!
Válasz #8711. hozzászólásra
erre ha bunkók lennénk beirnánk
azt ugd föl .....nak
de nem vagyunk azok
Nem árlistám van hanem prospektus!!
50es váltó a 40eshez képest mennyi + stex?
akármelyiknél minden érdeköl
Válasz #8708. hozzászólásra
Kérek 8at.
Lóvé az nincs 7re se.....
7000R is megvan!!!!Kérhető!!!
Ha valakit érdekel a 6000R német prospektusa az irjon és elküldöm neki PDF-fájlba!!!
#1. hozzászólás, Péntek küldte be 2011-07-13 21:28:49-Tisztelt Agroinform látogatók,olvasók.
Tanácsot szeretnék kérni kérni tőletek,mielőtt döntök.
1.John Deere 330 parcela kombájn (üzemképes,jó álapotu)
"szőrért-szört"meg-ér e egy jó álapotú 550 nagyfülkés Mtz-t ?
2.A 330 John Deere kombájnhoz mijen kukorica asztal való? Talán 3 soros? Vagy hozá lehet illeszteni a 4 soros Fka adaptert?
Üdv.dakusz
Válasz #8702. hozzászólásra
Át kell írni 2 értéket a diagnosztikai címeknél, nem csinálta meg a szervizesed? pedig ki volt írva minden új gépre.
Válasz #8703. hozzászólásra
általában igen.
6820as nál a motor felöl a hajtó kardán bemegy a kuplung házba, na onnan dől a hidraulika olaj, csak a szimmering bajos? valaki járt már így?
a legrosszabb az ,hogy tavaly a gyárból jött ki a német fickó de nagy ívbe tett bele.a kalászvisszahordónak az ikonja meg sem mozdul,szoktam nézni a visszahordónak az ablakát és nem sokat hoz vissza pár kalász darabot meg egy kis szemet.viszont a kukoricát imádja.
65+ áfa dominátorba
Majd ár felől érdeklődsz náluk aztán 2 hónapig semmi hehe.
Az enyémbe 46500+fa 5 percen belül visszahívtak és mondták az árakat.(csak sok a munkájuk másfél hete rendeltem, aztmondták 2hét + kell várnom) Annyira szarul nem néz ki.
Nem akarlak elkeseríteni ! De nem neked vagy nekem-nekünk kellene " sufni tuningal" helyrehozni egy-több konstrukcíós hibát ! A leg roszabb a gyártó valójában meg sem hallgat !!!! Erre rájötek annó felénk is és kisöpörték a w-szériát lexionra ez meg megy mint a mérgezett egér !
Már lehet kérdeztem hol áll a kalász visszahordó (visszajelzője) Én azért mérgelődtem mert sok mag ment vissza a ládákra,és persze tisztán is kéne dolgozni !
Válasz #8696. hozzászólásra
a 2066-os kis doxa
Válasz #8688. hozzászólásra
Az univerzális kosár Jah !!! Külön kérésre hozattunk kukorica kosarat (mivel az uni is az csak benne vannak a betétek) És még így is körbevágta a WTS-t !
próbáltuk 900-1000-es dobfordulattal meg 6-10-es hézaggal de semmi változás.sok mag megy a szalmával a rázókra.ezzel kéne valamit csinálni,hogy jobban kirázza.
a hidat a kite már lerakta az alsó furatba úgy hoztuk el.mink csináltattunk egy magasítót amit a kite adott,hogy a gumihevederes kombájnok hátsó hídját szokták megemelni.
Válasz #8692. hozzászólásra
nagyobb dob fordúlattal is próbáltátok már?
oldalról nemlehet a kosárba cséplő leceket betolni esetleg?
lehet megkéne venni a gabona kosarat aztán csereberélni!
Nekünk így mennek a kombájnok és jól. Az univerzális szerintem csak az optimálisra jó, szélsőségben nem dolgozik túl jól
ebbe univerzális dobkosár van nem lehet felrakni a betéteket,nem is adtak vele.azon gondolkoztunk ,hogy a dobra szereljük fel a lemezeket hátha jobban dörzsölné.
Válasz #8690. hozzászólásra
és mennyibe került a rosta?
Én most vettem a kobelttől elég jó néz ki ránézésre
Válasz #8687. hozzászólásra
Ahogy én tudom..A dunán-túlon valahol gyártanak dominatorba elég normálisnak tünö lamelás rostát a gyári ár töredékéért!! Talán azt kelene megpróbálnod.. habár szériából az egyedire nem szeret senki sem átálni..
Válasz #8685. hozzászólásra
Jó hejen kapisgálsz te koma..!!! Az univerzális kosárnál tud jelentkezni az alul cséplés problémája.. És pont ezért és a macera megkimélése miatt be szokták és én is be szoktam tenni a cséplés fokozó betéteket a dobkosárba.. söt az enyém benne is van évek óta.. És az egyik fórumos barátunk pont ezel a problémával küzdöt öszi árpában.. ö már utolsó lehetöség ként ki szedte belölle és hatalmas változást ért el ezzel. mivel a magok egy része ezáltal nem a szalmával együt ment a rázó ládára hanem a kosárból már a tisztitó felületre jutva igyekezet a magtartályba!! Próbáld ki!! Ja a másik nyers vonúltas szalmához korai és késöi munkához nem véletlenül hasznáják a CTS-t!! Lehet hogy nektek isaz kellene..
valaki esetleg nem gyártatott már lamellás rostát kombájnjához???
pl Kom-belt is gyárt megmég valahol másutt is hallottam róla hogy csinálják.
Tapasztalatok?
Válasz #8683. hozzászólásra
AZZZZ nagyon kevés tényleg.. Mostmár tényleg nem csodálkozom hogy a jó öreg 2056 körbe vágott beneteket.. Emlékszem én régen egy aránylag gyenge 4t alatti búzában mentem ojan 6.5-6.7KM/ órával meletem a LEXIONOK azok 10km felett!! Föleg az 550 es ameik még ki is látot az elszivója segitségével a hatalmas por elenére is mivel szezon vége volt..
de milyen termésátlagnál vánszorog így gép?
mert ha 8-10tonna nagy szalmával akkor ne várj csodát, kisebb asztalra cseréld el a kitével ebben az esetben.
A szalmarázón ha nagy a veszteség akkor lehet hogy a dobbal jobban össze kéne vágatnod az anyagot addig a határig amíg éppen nem töri a szemet, hátha a jobban összetört anyagból könyebben kipereg a szem.
Másik dolog: nincsenek eltömődve a szalmarázóid???
mittudomén kukorica csutka darabokkal vagy ilyesmi?
Amit mondasz hátsóhídemelést,az nem emelés annak ott a helye.Csak nem szerelte át neked a szervíz(akitől vetted),mert a fölső helyzet az kimondottan a szállítási helyzet,úgy jön ki a gyárból(hogy alacsonyabb legyen a gép)
a rostán nem csurgat hanem a szalmarázó ládán,azért emeltük meg a hátulját,hogy lassítsuk a szalma útját,hogy jobban rázza a láda.ezért tettük a ládamagasítókat is az asztal 5,5-es a sebesség 2,8-3,5km a tavalyi sebességet mondom mert idén még nem vágtunk búzát.
Válasz #8679. hozzászólásra
Ha a motor kevés akkor chippeltesd meg hagy szóljon!
Ha pedig szór sokat akkor nincs mese, tisztítóra kel dolgozni, felső rostákat határozottan kinyitni alsókat is jobban hogy ne legyen leterhelve a toklászvisszahordó elevátorod, aztán nem túl nagy szelet adni neki és kész.
Mit jelent az a tötymörgés? mekkora asztallal hány mázsás gabonában milyen sebességgel?
Az hogy emeltél a farán meg a ládákon az nem fog többlet teljesítményt nyújtani szerintem, sőt még lasabban megy át rajta az anyag. Ha jól emlékszem akkor a ponyvát is lejjebb akartad ereszteni, szerintem az is csak fog az anyagon.
Pontsabban írd már le mi a probléma, mennyivel bírsz aratni, ja és ha szór akkor azt a szórásmérőn figyeled e vagy kiszállsz belőle!?!?!?!?!
lehe nem is szór csak elvan kalibrálódva a mérőd!?
én többek között ezért is nem nagyon bízom ezekben a kütyükben, kikell szállni egyszer legalább megnézni mi van a gép után, illetve a vonóhorgon a törek között, itt meglátni a valós szórást
előtte milyen gépetek volt?
Itt sokan vettek pl 204 es megát 7-8 évvel ezelőtt, de már mindet kicserélték nagyobbakra és nem a megbizhatóság hiánya hanem azért mert nagy hozamnál igen kevés volt a teljesítmény.
vegyél kombájnt helyette ,pl Claas vagy Fergusson
tud nekem segíteni valaki,hogy lehet jd w540 kombájnt kicsit jobb legyen búzába,ne keljen tötyögni.amit leírtam szerintetek használni fog?
Válasz #8667. hozzászólásra
zsir
Neked céloztam amugy a kérdést........tudtam h. válaszusz......gondoltam h. 1. leszel a válasszal....... dehát még lassú vagy no hiába.....
Válasz #8676. hozzászólásra
Valaki legyen szíves segítsen már a kollégának.
#1. hozzászólás, nemindegy küldte be 2011-07-02 12:55:26-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
nemindegy
john deere 2850 traktor vélemények megoldások kinek milyen megelégedések
#1. hozzászólás, nemindegy küldte be 2011-07-01 23:14:01-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
nemindegy
Ki tud nekem véleményt mondani erről a gépről kíváncsi lennék sok mindenre, JD 2850?
Most kínálati piac van ! Máskép is tud fogni a ceruza Alkudni !!!!
Válasz #8667. hozzászólásra
Bár nem gépet, hanem ülést kérdezgettem kiténél tavaly, és a 3 kite 3 különböző árat mondott! A végén a listaárból 35%-ot sikerült alkudni, bár valamelyik a listaárból kapásból engedett 25%-ot.
Válasz #8671. hozzászólásra
na mit?
használt nemkellene akkor maradnak a régiek ezeket ismerem szegről végre.
Válasz #8670. hozzászólásra
ne gondolkozz újban , találtam neked egy nagyon zsirova kombájnt