Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.52 FtUSD392.46 FtCHF431.59 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Véletlen nem tudja valaki mennyi a különbség magasságban a 16.9 R24 és a 16.9 R28 as gumi között?? Sokban különböznek? A hátul 580/70 R38 elől 420/85 R24 gumizás szerintetek ideális??
Válasz #8458. hozzászólásra
Nem lyukadt ki csak megtört a cső ahogy el volt vezetve az alkatrészek között, és korlátolt volt benne a folyadék áramlása, ez vezetett a túlmelegedéshez.
Válasz #8454. hozzászólásra
Nincs a gépedre szerződés? ha nincs lehet azért hanyagolnak. Gondolom adott motorhőmérséklethez tartozó gyári fordulatszám adatokból lehet tudni hogy jó e, de ezt már nem nagyon vágom.
Különben egyszer egy fél nyarat mi mis szívtunk mert nem derült ki, hogy miért melegszik a hűtőfolyadék, ott is szóba jött a viszkóz aztán kiderült, hogy csak egy vízcső volt megtörve.
Válasz #8451. hozzászólásra
Nálunk a kités szerelő megmérte a ventilátor fordulatszámát hideg, és meleg motornál. Ezekből az adatokból lehet kiszámolni hogy azzal van e baj, ha azzal ,akkor azt csak cserélni lehet.
Egyfelől igen. Másfelől láttam ugyanattól a bálázótól egy napon egy anyagban készült madzagos és hálós bálákat is amik tavaszig kin maradtak a földön. a Madzagosok olyanok voltak mint mikor kijöttek a gépből a hálósok meg lehasaltak tavaszra. És rakodásnál is könnyebben szétmegy a hálós.
Azért firtatom mert felépítésre hasonló a hesstonhoz és az beszedi a heveder és a görgők közé a takarmányt ha csak kicsit is nem száraz. Ismerősöm rengeteget xopik vele. Madzag kötés hogy van ezekbe? Mert amit látok hirdetésekbe az vagy 1x madzagkötés vagy madzagos-hálós. Létezhet ezekből 2xes madzagkötésű is? A Madzagos mennyivel lassabb mint a hálós? Én nem csípem a hálós bált mert sokkal "lapulékonyabb" mint a madzagos de hát ha csomagolja az ember akkor úgyis mindegy. Ha leveszem a bálaátmérőt 100-120centire akkor is faxa pofás bálákat csinál? Hevederek mennyit bírnak ki bennük? És honnan lehet észrevenni hogy már odavannak? Huhh azt hiszem kicsit sokat kérdeztem.
Lehet hát. Annyi van, hogy a nedves anyaghoz javasolt a felső görgőhajtás is, hogy nehogy megcsússzon a heveder. Az 590-esekben már benne volt, a korábbiakat nem tudom.
Amúgy ez sem létszükséglet, mert az 582-esből hoztunk egy csomó egyszerűbben felszerelt változatot, amibe nem volt benne, és azokkal se volt ilyen baj sohasem. Lehet a JD-nek az a nedves, amikor csöpög belőle a víz 8-)
Azt ugye tudod, hogy minden gép amit felsoroltál, ne rugózott hidas?
Sőt, a rugózott hidak közül se mindegyik csökkenti a bepattogást. Az, amelyiket ki kell kapcsolni a szántóföldi munkákhoz, az pl. nem. Csak az aktívok, mint pl. a JD-é.
Van valahol egy JD vontatási vizsgálatos video merev vs. rugózott híddal, de nem találom. Itt van egy (70MB), valami látszik de nem az igazi:
http://bsesrv214.bse.vt.edu/Hop/5-MFWDHop-50.wmv
A 7430/7530 meg tulajdonképpen nem 7ezres, hanem egy nagy hatezres. Az utódját már 6R-nek fogják hívni. A legkisebb igazi (amerikai) 7ezres a 76xx.
Az már jó!
Azért a 40centi az túlzás, múltkor mértem Milking-nél a nagy 665-ös Challengereket valami 315-320centi között emlékszem, de tény, hogy 345 egyik sincsen!
A T8-as első pillantásra is lenyűgöző 3450 mm-es tengelytávja a legnagyobb a kategóriájában, ebben
az összehasonlításban a második versenytársat is mintegy 400 mm-el előzi meg! Ez egyedülálló
előnyt jelent a traktor vonóereje és stabilitása szempontjából
Persze nem olyan mint a nyuszi mert annak nagyobb a tengelytávja
Korzo! Hiába a rugózás! Ha olyan eszköz van rajta amit kegyetlen nehéz húzni, a főd is betyár és tud fogni a gép de éppen kevés még a 10tonnája is bepattog!
Mint ahogyan a Rába, K700 is bepattog, sőt a 400lovas csuklós is bepattogott edelényben egy nagy kultivátor előtt...
7430Premium van cimborámnak, nagy gumik vannak, elől 600-as, rakott rá plusz súlyt előre, ősszel mértem amikor hozott kukoricát, ígyis 76mázsa volt jóindulattal is.
Nem érdekes nem kötözködöm csak írom amit mértem.
Szerintem semmi értelme ennek a kisgépnagygép szitunak, ha valami 240 lóerős ne csak 330 magas legyen, hanem a tengelytávja is mutasson majdennyit!
Feco necsináld már! egy 180lóerős traktor sem elég Neked kapálni
Annakidején a 160-as Cristal Zetor a 12soros Multisem gép után kapált a nagy sorközművelővel mint a repűlő.
A hátsó 460/85R38 az elsőre most nem emlékszem pontosan.
Gálnál nem tudtak pontos méretet mondani mi van készleten, a KITE-nél nincs semmi készleten.....,ja és
fél gurigával drágábbat mondtak, de a konkrét méretet
nem árulták el
Szia!
JD 550-es bálázóval kapcsolatban tudsz infót mondani? Konkrétan az érdekelne hogy lehet e vele zöldet bálázni, mekkora a bálamérete és hogy lehet e állítani rajta a bálaátmérőt?
Szép estét Urak!
Tanácsot kérnék......
A 6920 ápolókerék méretére lennék kíváncsi, a használati
utasításában nem találom.
Úgy gondolom első 270/95R32
hátsó 300/95R46
légyszíves erősítsetek meg ebben...., vagy ha valaki használ gyakorlati tapasztalat.
25068 hozzászólás
Véletlen nem tudja valaki mennyi a különbség magasságban a 16.9 R24 és a 16.9 R28 as gumi között?? Sokban különböznek? A hátul 580/70 R38 elől 420/85 R24 gumizás szerintetek ideális??
Válasz #8468. hozzászólásra
Alig birod má kivárni mi h. költhessed rájuk a garast???
Korzó mikor várhatók ezek a traktorok Magyarországra tudsz erről valamit?
Válasz #8466. hozzászólásra
Talajközpontúban vagy 1 jö vidi, sumo-s + forgóboronás vetőgép 1xre !!
Válasz #8465. hozzászólásra
ez az igazi repce brigád!!!
így aztán lehet haladni jó fődet csinálni egyszerre, erre jöhet rögtön a vetőgép.
Persze ilyen jó omlós főd is kell hozzá, de teccik ez a chisel plow attól függetlenűl, hogy .Szabi. komád leszólta rendesen...
Válasz #8462. hozzászólásra
Pontosan mi a gond???
Ha tudsz hibakódot ird meg.Meg kell a gép pontos tipusa is!!!
Válasz #8461. hozzászólásra
És merre tört meg a cső megnézem én is ott.
Válasz #8460. hozzászólásra
Nyiregyháza Mert tudnál segiteni?
Válasz #8458. hozzászólásra
Nem lyukadt ki csak megtört a cső ahogy el volt vezetve az alkatrészek között, és korlátolt volt benne a folyadék áramlása, ez vezetett a túlmelegedéshez.
Válasz #8459. hozzászólásra
Hol lax?
Már alapjáraton kiírja túl meleg gázolaj. Szerintetek?
Válasz #8455. hozzászólásra
Ha vízcső lenne hiányozna belőle a víz, és alatta tócsa lenne.
mindegyikbe kicseréltem fix közdarabra a visco-t.az nem romlik el
Én mérgemben átfuratam had hűtsön!!!!
De a kúrvaanyát csak ki kelet cserélni !!!!
Mikor megláta a kités majdnem köpöt 1-et!!
Nincs a gépedre szerződés? ha nincs lehet azért hanyagolnak. Gondolom adott motorhőmérséklethez tartozó gyári fordulatszám adatokból lehet tudni hogy jó e, de ezt már nem nagyon vágom.
Különben egyszer egy fél nyarat mi mis szívtunk mert nem derült ki, hogy miért melegszik a hűtőfolyadék, ott is szóba jött a viszkóz aztán kiderült, hogy csak egy vízcső volt megtörve.
Válasz #8453. hozzászólásra
Akkor küld ide a kitést mert már 1 honapja hívom az itteni szervizeseket és nem jönnek. És amúgy hogy lehet tudni hogy 100 %-ra a viszkó?
Nálunk a kités szerelő megmérte a ventilátor fordulatszámát hideg, és meleg motornál. Ezekből az adatokból lehet kiszámolni hogy azzal van e baj, ha azzal ,akkor azt csak cserélni lehet.
azon nemigen van amihez érteni kell.
csere.
Viszkóz ventilátorhoz ki ért?
Válasz #8449. hozzászólásra
http://www.konedata.net/Traktorit/jd6510.htm
Valaki tudna adni szélességi adatot a 6910 ről?
Válasz #8445. hozzászólásra
Egyfelől igen. Másfelől láttam ugyanattól a bálázótól egy napon egy anyagban készült madzagos és hálós bálákat is amik tavaszig kin maradtak a földön. a Madzagosok olyanok voltak mint mikor kijöttek a gépből a hálósok meg lehasaltak tavaszra. És rakodásnál is könnyebben szétmegy a hálós.
Válasz #8444. hozzászólásra
a hevederekre nagyon figyelj vásárláskor,hogy jó állapotba legyenek ne legyenek agyontoldozva 150 000 ft körül van darabja
Válasz #8443. hozzászólásra
az én jd 550-be már benne van a felső görgőhajtás is
Válasz #8444. hozzászólásra
szerintem mindegy hogy mivel van bekötözve a bála a lényeg a bála tömörsége mert ha nincs benne anyag akkor úgyis összeesik
Válasz #8443. hozzászólásra
Azért firtatom mert felépítésre hasonló a hesstonhoz és az beszedi a heveder és a görgők közé a takarmányt ha csak kicsit is nem száraz. Ismerősöm rengeteget xopik vele. Madzag kötés hogy van ezekbe? Mert amit látok hirdetésekbe az vagy 1x madzagkötés vagy madzagos-hálós. Létezhet ezekből 2xes madzagkötésű is? A Madzagos mennyivel lassabb mint a hálós? Én nem csípem a hálós bált mert sokkal "lapulékonyabb" mint a madzagos de hát ha csomagolja az ember akkor úgyis mindegy. Ha leveszem a bálaátmérőt 100-120centire akkor is faxa pofás bálákat csinál? Hevederek mennyit bírnak ki bennük? És honnan lehet észrevenni hogy már odavannak? Huhh azt hiszem kicsit sokat kérdeztem.
Válasz #8442. hozzászólásra
Lehet hát. Annyi van, hogy a nedves anyaghoz javasolt a felső görgőhajtás is, hogy nehogy megcsússzon a heveder. Az 590-esekben már benne volt, a korábbiakat nem tudom.
Amúgy ez sem létszükséglet, mert az 582-esből hoztunk egy csomó egyszerűbben felszerelt változatot, amibe nem volt benne, és azokkal se volt ilyen baj sohasem. Lehet a JD-nek az a nedves, amikor csöpög belőle a víz 8-)
Válasz #8441. hozzászólásra
És azok miben különböznek a 550-től? Azokkal lehet zöldet bálázni?
Válasz #8440. hozzászólásra
Bocsi, azt elbambultam. Igazából nem tudok róla részletes adatokat, én már csak az utódaival dolgoztam (570-580-590).
Válasz #8439. hozzászólásra
Szia!
8425.hsz-ra tudnál reagálni?
Válasz #8427. hozzászólásra
Azt ugye tudod, hogy minden gép amit felsoroltál, ne rugózott hidas?
Sőt, a rugózott hidak közül se mindegyik csökkenti a bepattogást. Az, amelyiket ki kell kapcsolni a szántóföldi munkákhoz, az pl. nem. Csak az aktívok, mint pl. a JD-é.
Van valahol egy JD vontatási vizsgálatos video merev vs. rugózott híddal, de nem találom. Itt van egy (70MB), valami látszik de nem az igazi:
http://bsesrv214.bse.vt.edu/Hop/5-MFWDHop-50.wmv
A 7430/7530 meg tulajdonképpen nem 7ezres, hanem egy nagy hatezres. Az utódját már 6R-nek fogják hívni. A legkisebb igazi (amerikai) 7ezres a 76xx.
Válasz #8437. hozzászólásra
van egy 12soros White vetőgép ott, EGY
meg egy 6méteres Rapid, egy
Válasz #8435. hozzászólásra
agyon vannak gépesítve
Válasz #8434. hozzászólásra
viszont egy ilyen gyűjteményt bármikor elfogadnék
Válasz #8433. hozzászólásra
nem messze!
2db nagy 665B 5000 hektárra...
najó van egy kisebb Deutz meg kistrakik is...
Válasz #8432. hozzászólásra
még jó ideig nem szeretnék edblút tölteni traktorba
Válasz #8431. hozzászólásra
nekik is az van?
hol van a koma?
Válasz #8430. hozzászólásra
a lehajtott 8-asodat ,ne az IKR-nél számittasd be,azok túl sokat adnának érte!mielőtt teljesen bekékülsz
Válasz #8430. hozzászólásra
Az már jó!
Azért a 40centi az túlzás, múltkor mértem Milking-nél a nagy 665-ös Challengereket valami 315-320centi között emlékszem, de tény, hogy 345 egyik sincsen!
Válasz #8429. hozzászólásra
A T8-as első pillantásra is lenyűgöző 3450 mm-es tengelytávja a legnagyobb a kategóriájában, ebben
az összehasonlításban a második versenytársat is mintegy 400 mm-el előzi meg! Ez egyedülálló
előnyt jelent a traktor vonóereje és stabilitása szempontjából
Válasz #8428. hozzászólásra
hány centi az pontosan?
meg mekkora lóerősek ezek???
Válasz #8427. hozzászólásra
bizony bizony az új T8-as NH-nak van a legnagyobb tengelytávja a kategóriában
Válasz #8415. hozzászólásra
Persze nem olyan mint a nyuszi mert annak nagyobb a tengelytávja
Korzo! Hiába a rugózás! Ha olyan eszköz van rajta amit kegyetlen nehéz húzni, a főd is betyár és tud fogni a gép de éppen kevés még a 10tonnája is bepattog!
Mint ahogyan a Rába, K700 is bepattog, sőt a 400lovas csuklós is bepattogott edelényben egy nagy kultivátor előtt...
7430Premium van cimborámnak, nagy gumik vannak, elől 600-as, rakott rá plusz súlyt előre, ősszel mértem amikor hozott kukoricát, ígyis 76mázsa volt jóindulattal is.
Nem érdekes nem kötözködöm csak írom amit mértem.
Szerintem semmi értelme ennek a kisgépnagygép szitunak, ha valami 240 lóerős ne csak 330 magas legyen, hanem a tengelytávja is mutasson majdennyit!
Feco necsináld már! egy 180lóerős traktor sem elég Neked kapálni
Annakidején a 160-as Cristal Zetor a 12soros Multisem gép után kapált a nagy sorközművelővel mint a repűlő.
Válasz #8424. hozzászólásra
A hátsó 460/85R38 az elsőre most nem emlékszem pontosan.
Gálnál nem tudtak pontos méretet mondani mi van készleten, a KITE-nél nincs semmi készleten.....,ja és
fél gurigával drágábbat mondtak, de a konkrét méretet
nem árulták el
Válasz #8424. hozzászólásra
Szia!
JD 550-es bálázóval kapcsolatban tudsz infót mondani? Konkrétan az érdekelne hogy lehet e vele zöldet bálázni, mekkora a bálamérete és hogy lehet e állítani rajta a bálaátmérőt?
Válasz #8423. hozzászólásra
A KITE ajánlása:
Ha 460/85R38 - 380/85R28 alapgumizásod van, akkor:
270/95R48 - 230/95R36 vagy 300/95R46 - 230/95R36
Ha 520/85R38 - 420/85R28 alapgumizásod van, akkor:
300/95R52 - 270/95R38 vagy 380/85R46 - 270/95R36
Szép estét Urak!
Tanácsot kérnék......
A 6920 ápolókerék méretére lennék kíváncsi, a használati
utasításában nem találom.
Úgy gondolom első 270/95R32
hátsó 300/95R46
légyszíves erősítsetek meg ebben...., vagy ha valaki használ gyakorlati tapasztalat.
Válasz #8421. hozzászólásra
Azt nem bírtam belőle kibogozni de oké
Válasz #8420. hozzászólásra
Naná, hogy nem, enyhén irónikusnak szántam ezt a hszt.