Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Barbii #3599. hozzászólásáraLeszoktuk fertőtleniteni,és szépen óvatosan vissza rakni és össze varni a pérát 2-3öltéssel,figyelni az ellést és akkor szétvágni a cérnát.
Utána meg selejtezni.
Ez a legjobb megoldás a juhnak is meg a gazdának is.
Válasz Pisti09 #3595. hozzászólásáraMi kaptunk az átvevő cégtől 16zsák Szentistvánit,de nem nagyon szeretik a bárányok.
Igaz a purinaról nem tudunk mondani semmit.
Bárány leadáskor az idősebb juhászok a Szentistvánit favorizálják.
A kukoricát azt kieszik belőle meg az árpát.
Sziasztok. Egy kérdésem lenne. Ki melyik tápot használja, érdekelne a véleményetek melyik eddig a legjobban bevállt?Nekem a Szentisvánit meg a Nádudvarit ajánlották.
Gond nincs, csak annyi,.hogy nem tudjuk vemhesek vagy sem.
4 dB anyabirkát van, ebből 2 már ellett 1-1 bárányt. A másik 2 nem, ezért kost cseréltünk és most izgulunk, hogy lesz-e bárány....
Köszönöm a válaszokat, most figyelünk a jelekre.
Válasz bothlaszlotmrsz #3588. hozzászólásáraÉn elhiszem és nem leszólom Karesz kolléga tudását de szerintem van itt még egy nagy juh tenyésztő kolléga akinek a nevét nem írom ki véleményem szerint remélem nem bántom meg vele, de szerintem csak ő tud itt ebben a témában neked szakmailag elfogadható és alapos választ adni szerintem őt kérdezd inkább! Ő válasza minden bizonnyal részemről egészen biztosan elfogadható lesz.
Válasz csontii #3580. hozzászólásáraSzerintem már mindegyiket felhivtam, egyébbként meg nagyon kevés hirdetés van. Egy évvel ezelőtt kb 10szer ennyi volt. Ráadásul a most hirdetteknek a fele hulladék állomány
Válasz Dzsondír #3579. hozzászólásáraMennyi db lenne az a nagy téttel?
Tudok egy olyan 200db kb.
De ez termelő állomány,akár tanyával együtt gépekkel!
70hektár legelő.
Sziasztok!Ha érdekel valakit van 180 db hortobágyi fehér rackám.Az állomány őshonos programban van tehát emelt támogatásra jogosult.(7400+15000/egyed) Támogatás jogosultsággal együtt eladó profil válltás miatt.Mind hasas 20 db háremben törzskossal a másik 160 il de France ill lachaun kosokkal űződnek.
06307407234
A nektarint is így találták fel. És mekkora siker lett.
Volt EGY kos bárányom 80 naposan 44kg volt
100 naposa 55kg
120 naposan 63kg
abrakot,tápot nem kapot, csak a lóherés legelőt.
A suffolk annyát felboritotta szopáskor.
Válasz Masina93 #3565. hozzászólásáraCharollais fajtánál megeshet hogy ilyen erősen mutatja fajtajellemét a bárány. A fején viszont később sem lesz gyapju
Sziasztok, volna egy olyan kérdésem, hogy másnál is volt-e már olyan h szőr nélkül született a bárány??
Nálam idén lett több is de viszont ki vannak fejlődve más szempontból, meg olyan is hogy ikrek lettek az egyik normális a másik pedig szőrtelen...
Mitől lehet ez??
Kos váltás volt, gondoltam arra is hogy a kossal valami nincs rendben meg arra is hogy valami vitamin hiány.
Válasz domekind #3561. hozzászólásáraA réz a juhokra nagyon veszélyes, boncold fel a juh hullát, ha rézmérgezés az elhullás oka akkor szinte minden szerve, a vizelete bélsara el van szineződve
azonnal tereld más helyre az állatokat.
Sziasztok. Van egy kis fákból álló 6 ha-os dióültetvényem. Mostanában kb 2 hetente fél kiló rézzel permeteztem az egész területet.
A fák alatt kb 50 juh legel, és pár elhullott közülük. Lehet, hogy a fűre szóródott permetszer miatt? Vagy csak a sok eső miatt túl nedves gazok okozhatták?
Hobby szinten tartok birkát és juhot.Fajta tisztát szeretnek keveredés nélkül.Akkor csak egyfajtát tudok tartani.van olyan megoldás hogy több -fajtám legyen?
4250 hozzászólás
Válasz sörhas #3600. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Barbii #3599. hozzászólásáraLeszoktuk fertőtleniteni,és szépen óvatosan vissza rakni és össze varni a pérát 2-3öltéssel,figyelni az ellést és akkor szétvágni a cérnát.
Utána meg selejtezni.
Ez a legjobb megoldás a juhnak is meg a gazdának is.
Sziasztok!
A juhnak, ellés előtt kifordult a méhe! Nem tudom, hogy mitől! Találkozott már valaki ezzel a problémával? Mit lehet ez ellen tenni?
Válasz Pisti09 #3595. hozzászólásáraMi kaptunk az átvevő cégtől 16zsák Szentistvánit,de nem nagyon szeretik a bárányok.
Igaz a purinaról nem tudunk mondani semmit.
Bárány leadáskor az idősebb juhászok a Szentistvánit favorizálják.
A kukoricát azt kieszik belőle meg az árpát.
Válasz Pisti09 #3595. hozzászólásáraSzentistvánit használok vagy húsz éve.Nekem bejön,tanyaszomszéd meg a purinásra esküszik.
Válasz colizoli #3553. hozzászólásáraHú! Jó későn,de válaszolok.
Nagyon jó a kutya. Nagyon bevált.
Sziasztok. Egy kérdésem lenne. Ki melyik tápot használja, érdekelne a véleményetek melyik eddig a legjobban bevállt?Nekem a Szentisvánit meg a Nádudvarit ajánlották.
Gond nincs, csak annyi,.hogy nem tudjuk vemhesek vagy sem.
4 dB anyabirkát van, ebből 2 már ellett 1-1 bárányt. A másik 2 nem, ezért kost cseréltünk és most izgulunk, hogy lesz-e bárány....
Köszönöm a válaszokat, most figyelünk a jelekre.
Válasz bothlaszlotmrsz #3588. hozzászólásáraA toklyók már félidőben elkezdenek kitőgyelni. A többször ellett anyajuhok meg a leírtak szerint az utolsó hónapban.
Válasz bothlaszlotmrsz #3588. hozzászólásáraÉn elhiszem és nem leszólom Karesz kolléga tudását de szerintem van itt még egy nagy juh tenyésztő kolléga akinek a nevét nem írom ki véleményem szerint remélem nem bántom meg vele, de szerintem csak ő tud itt ebben a témában neked szakmailag elfogadható és alapos választ adni szerintem őt kérdezd inkább! Ő válasza minden bizonnyal részemről egészen biztosan elfogadható lesz.
Válasz bothlaszlotmrsz #3590. hozzászólásáraIgazán nincs mit. Szabad tudni, hogy mi a gond?
Válasz karesz68 #3589. hozzászólásáraKöszönöm szépen
Válasz bothlaszlotmrsz #3588. hozzászólásáraCirka egy hónappal az ellés előtt "mozdul meg" a tőgye. Teljes méretét az ellés előtt kb. 5 nappal éri el.
Sziasztok!
Segítséget kérek.
Az anyajuh mennyi idővel az ellés előtt tőgyel ki?
Tőlem 1190 ért vették a 20-24 et. De a nagy sújt is 900 ért
Válasz oprita #3585. hozzászólásáraazta ku..., persze most nincs karácsonyi bárányom, kiváncsi leszek, hogy húsvétra mennyit esik vissza
Soha rosszabb báránypénzt!20-24-es több ,mint 26e/db.Tavaly jó anyákért nem akartak ennyit adni.
Válasz Dzsondír #3583. hozzászólásáraBorsod megye.
De beszéltem a nagybátyámmal most meg már nem akarja eladni.
Elnézést a rossz infóért.
Válasz sörhas #3581. hozzászólásáraTanya, legelő van nekem is. A birka érdekel. Melyik megye? Köszi
Válasz csontii #3580. hozzászólásáraSzerintem már mindegyiket felhivtam, egyébbként meg nagyon kevés hirdetés van. Egy évvel ezelőtt kb 10szer ennyi volt. Ráadásul a most hirdetteknek a fele hulladék állomány
Válasz Dzsondír #3579. hozzászólásáraMennyi db lenne az a nagy téttel?
Tudok egy olyan 200db kb.
De ez termelő állomány,akár tanyával együtt gépekkel!
70hektár legelő.
Válasz Dzsondír #3579. hozzászólásáraTele van az apróhírdetés vele.
Birkát vennék. Tud valaki eladót? Nagy tételben. Nem a töröknek!! Saját részre
Sziasztok kapot már valaki támogatás most ősszel, lassan télen...??
Sziasztok!Ha érdekel valakit van 180 db hortobágyi fehér rackám.Az állomány őshonos programban van tehát emelt támogatásra jogosult.(7400+15000/egyed) Támogatás jogosultsággal együtt eladó profil válltás miatt.Mind hasas 20 db háremben törzskossal a másik 160 il de France ill lachaun kosokkal űződnek.
06307407234
Sziasztok véres vizelet a birkánál mi okozhatja ???
Válasz Mittudomén #3574. hozzászólásáraMég nem....státuszváltas volt 10.18-ánhogy pénz mikor lesz?
Kapott már valaki előleget anyajuhból?
Válasz Mittudomén #3572. hozzászólásáraFejér megye.Köszönöm
Válasz Joooooji #3571. hozzászólásáraA hunlandot hivd fel. Melyik megyéből vagy?
Tudna nekem valaki segíten?Selejt birkáknak vágóhídat keresek.köszönöm
Tudna nekem valaki segíten?Selejt birkáknak vágóhídra keresek.köszönöm
Válasz Masina93 #3565. hozzászólásáraSzerintem a vitamin hiányt, mérgezést, stb. az iker ellés kizárja. Marad a genetika.
A nektarint is így találták fel. És mekkora siker lett.
Volt EGY kos bárányom 80 naposan 44kg volt
100 naposa 55kg
120 naposan 63kg
abrakot,tápot nem kapot, csak a lóherés legelőt.
A suffolk annyát felboritotta szopáskor.
Válasz Mittudomén #3566. hozzászólásáraLacoune
Válasz Masina93 #3565. hozzászólásáraCharollais fajtánál megeshet hogy ilyen erősen mutatja fajtajellemét a bárány. A fején viszont később sem lesz gyapju
Válasz Masina93 #3565. hozzászólásáraMilyen fajta a kosod?
Sziasztok, volna egy olyan kérdésem, hogy másnál is volt-e már olyan h szőr nélkül született a bárány??
Nálam idén lett több is de viszont ki vannak fejlődve más szempontból, meg olyan is hogy ikrek lettek az egyik normális a másik pedig szőrtelen...
Mitől lehet ez??
Kos váltás volt, gondoltam arra is hogy a kossal valami nincs rendben meg arra is hogy valami vitamin hiány.
Válasz oprita #3563. hozzászólásáraEgyemberes farosra gondoltam,komplett készletben.
220-as nyírógépet vennék,milyet,honnan javasolnátok?
Válasz domekind #3561. hozzászólásáraA réz a juhokra nagyon veszélyes, boncold fel a juh hullát, ha rézmérgezés az elhullás oka akkor szinte minden szerve, a vizelete bélsara el van szineződve
azonnal tereld más helyre az állatokat.
rézmérgezés?
Sziasztok. Van egy kis fákból álló 6 ha-os dióültetvényem. Mostanában kb 2 hetente fél kiló rézzel permeteztem az egész területet.
A fák alatt kb 50 juh legel, és pár elhullott közülük. Lehet, hogy a fűre szóródott permetszer miatt? Vagy csak a sok eső miatt túl nedves gazok okozhatták?
Válasz timi861004 #3543. hozzászólásáraHali. 2019.05.06 státuszváltás. Még pénz nem jött. Érdekes
Válasz Diesel Tibor #3558. hozzászólásáraMás megoldást választottam.
Válasz bela75 #3557. hozzászólásáraMeg fürdetted már a juhokat???
Válasz broll79 #3555. hozzászólásáraRackát,ilyenem van,suffolkot, és wallisi feketeorrut szeretnek tartani.
Válasz broll79 #3555. hozzászólásáraAzt nem tudom ,véletlen irtam
Válasz bela75 #3554. hozzászólásáraMi a különbség a birka és a juh kőzött?
Hobby szinten tartok birkát és juhot.Fajta tisztát szeretnek keveredés nélkül.Akkor csak egyfajtát tudok tartani.van olyan megoldás hogy több -fajtám legyen?
Válasz stamas #3548. hozzászólásáraHa nem tépi öket, az már eredmény, amúgy meg megszokják idövel a kutya jelenlétét.
Válasz bela75 #3551. hozzászólásáraNeocidol. meg kell benne fürdetni a birkát.