Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csontii #3580. hozzászólásáraSzerintem már mindegyiket felhivtam, egyébbként meg nagyon kevés hirdetés van. Egy évvel ezelőtt kb 10szer ennyi volt. Ráadásul a most hirdetteknek a fele hulladék állomány
Válasz Dzsondír #3579. hozzászólásáraMennyi db lenne az a nagy téttel?
Tudok egy olyan 200db kb.
De ez termelő állomány,akár tanyával együtt gépekkel!
70hektár legelő.
Sziasztok!Ha érdekel valakit van 180 db hortobágyi fehér rackám.Az állomány őshonos programban van tehát emelt támogatásra jogosult.(7400+15000/egyed) Támogatás jogosultsággal együtt eladó profil válltás miatt.Mind hasas 20 db háremben törzskossal a másik 160 il de France ill lachaun kosokkal űződnek.
06307407234
A nektarint is így találták fel. És mekkora siker lett.
Volt EGY kos bárányom 80 naposan 44kg volt
100 naposa 55kg
120 naposan 63kg
abrakot,tápot nem kapot, csak a lóherés legelőt.
A suffolk annyát felboritotta szopáskor.
Válasz Masina93 #3565. hozzászólásáraCharollais fajtánál megeshet hogy ilyen erősen mutatja fajtajellemét a bárány. A fején viszont később sem lesz gyapju
Sziasztok, volna egy olyan kérdésem, hogy másnál is volt-e már olyan h szőr nélkül született a bárány??
Nálam idén lett több is de viszont ki vannak fejlődve más szempontból, meg olyan is hogy ikrek lettek az egyik normális a másik pedig szőrtelen...
Mitől lehet ez??
Kos váltás volt, gondoltam arra is hogy a kossal valami nincs rendben meg arra is hogy valami vitamin hiány.
Válasz domekind #3561. hozzászólásáraA réz a juhokra nagyon veszélyes, boncold fel a juh hullát, ha rézmérgezés az elhullás oka akkor szinte minden szerve, a vizelete bélsara el van szineződve
azonnal tereld más helyre az állatokat.
Sziasztok. Van egy kis fákból álló 6 ha-os dióültetvényem. Mostanában kb 2 hetente fél kiló rézzel permeteztem az egész területet.
A fák alatt kb 50 juh legel, és pár elhullott közülük. Lehet, hogy a fűre szóródott permetszer miatt? Vagy csak a sok eső miatt túl nedves gazok okozhatták?
Hobby szinten tartok birkát és juhot.Fajta tisztát szeretnek keveredés nélkül.Akkor csak egyfajtát tudok tartani.van olyan megoldás hogy több -fajtám legyen?
Válasz Full Random #3539. hozzászólásáraKöszi!
Vállal is ilyen melót?
Pont felfüggesztettem a faszbook fiókomat. Nem tudok megszabadulni tőle.
Már mindenki ott tipródik.
Pedig milyen drága, szép ajándék az életünk minden perce.
:)
Na belépek arra a rontásra vissza, azt rákeresek.
Köszi az infót!
Sziasztok!
A Kiskunságban pártucat cigájával meg pár disznóval bíbelődök!
Keresnék már aktív, terelésben jártas kutyát.
Továbbá olyan embert és terelő kutyáját, aki a birkáimat kicsit rávezetné a dolog ízére.
Van egy 4. hónapos mudim. Az is látná legalább, hogy mi a dörgés.
Üdv! Támogatással kapcsolatban van kérdésem, igaz nem juhos.
4 db anyakecskére decemberben igényeltem először támogatást. Sajna kettő elhullott tegnap, nem tudom pótolni.
Hogyan tudom visszavonni a támogatási kérelmet?
Sajnos az instruktorral nem jutottam dűlőre
Válasz Pityu73 #3534. hozzászólásáraA szena elvetelevel es lucerna etetesevel nem ertek egyet. Tavaly amikor csak lucernát etettunk elles elott volt kb 5-6előesés a nagy magzatok miatt is.Elotte amikor szenat ettek es kisebb magzatok voltak nem is volt kb .
Válasz attila199726 #3531. hozzászólásáraNem ellés volt, hanem hüvely előreesés. Életveszélyes helyzet, mert a húgyvezeték megtörik és így nem tud vizelni és a fájdalmas erőlködéstől megrepedhet a húgyhólyag, ami rövid idő alatt elhulláshoz vezet.
Szóval, amikor hüvely előreesés történik, mihamarabb le kell mosni Hyperol oldatban, majd óvatosan vissza kell helyezni. Ezt úgy lehet legkönnyebben megtenni, hogy egy segítő a juhot hanyatt fektetve, a hátsó lábainál fogva megemeli valamelyest. Érdemes adni neki fájdalomcsillapítót is, mert úgy könnyebb visszatenni és nem nyomja ki újra. A visszahelyezés után rögzíteni kell. Ehhez többnyire elég több sorban összecsomózni a gyapjút a péra felett. Ez azért is praktikus, mert ha valóban beindul az ellés, akkor magától elszakad. Ha újra kinyomná, akkor be lehet varrni is.
Megelőzés: a helyes takarmányozás és a mozgás. A vehem növekedésével arányosan csökkenteni kell a balasztos takarmányt és növelni az energia bevitelt. Magyarul: fűszéna el, szalma el, vagy csak minimális, jó minőségű lucernét neki, de azt is rámérve, és abrakot 50-70 dekát. Valamint mozgatni kell télen is az állományt! Ne heverjen egész nap.
Ha nem boldogulsz vele, hívj állatorvost! Ilyen banális dolog miatt nem szabad ennyit veszíteni. Ha csak egy báránnyal számolom is legalább 40kiló a kár.
4282 hozzászólás
Válasz sörhas #3581. hozzászólásáraTanya, legelő van nekem is. A birka érdekel. Melyik megye? Köszi
Válasz csontii #3580. hozzászólásáraSzerintem már mindegyiket felhivtam, egyébbként meg nagyon kevés hirdetés van. Egy évvel ezelőtt kb 10szer ennyi volt. Ráadásul a most hirdetteknek a fele hulladék állomány
Válasz Dzsondír #3579. hozzászólásáraMennyi db lenne az a nagy téttel?
Tudok egy olyan 200db kb.
De ez termelő állomány,akár tanyával együtt gépekkel!
70hektár legelő.
Válasz Dzsondír #3579. hozzászólásáraTele van az apróhírdetés vele.
Birkát vennék. Tud valaki eladót? Nagy tételben. Nem a töröknek!! Saját részre
Sziasztok kapot már valaki támogatás most ősszel, lassan télen...??
Sziasztok!Ha érdekel valakit van 180 db hortobágyi fehér rackám.Az állomány őshonos programban van tehát emelt támogatásra jogosult.(7400+15000/egyed) Támogatás jogosultsággal együtt eladó profil válltás miatt.Mind hasas 20 db háremben törzskossal a másik 160 il de France ill lachaun kosokkal űződnek.
06307407234
Sziasztok véres vizelet a birkánál mi okozhatja ???
Válasz Mittudomén #3574. hozzászólásáraMég nem....státuszváltas volt 10.18-ánhogy pénz mikor lesz?
Kapott már valaki előleget anyajuhból?
Válasz Mittudomén #3572. hozzászólásáraFejér megye.Köszönöm
Válasz Joooooji #3571. hozzászólásáraA hunlandot hivd fel. Melyik megyéből vagy?
Tudna nekem valaki segíten?Selejt birkáknak vágóhídat keresek.köszönöm
Tudna nekem valaki segíten?Selejt birkáknak vágóhídra keresek.köszönöm
Válasz Masina93 #3565. hozzászólásáraSzerintem a vitamin hiányt, mérgezést, stb. az iker ellés kizárja. Marad a genetika.
A nektarint is így találták fel. És mekkora siker lett.
Volt EGY kos bárányom 80 naposan 44kg volt
100 naposa 55kg
120 naposan 63kg
abrakot,tápot nem kapot, csak a lóherés legelőt.
A suffolk annyát felboritotta szopáskor.
Válasz Mittudomén #3566. hozzászólásáraLacoune
Válasz Masina93 #3565. hozzászólásáraCharollais fajtánál megeshet hogy ilyen erősen mutatja fajtajellemét a bárány. A fején viszont később sem lesz gyapju
Válasz Masina93 #3565. hozzászólásáraMilyen fajta a kosod?
Sziasztok, volna egy olyan kérdésem, hogy másnál is volt-e már olyan h szőr nélkül született a bárány??
Nálam idén lett több is de viszont ki vannak fejlődve más szempontból, meg olyan is hogy ikrek lettek az egyik normális a másik pedig szőrtelen...
Mitől lehet ez??
Kos váltás volt, gondoltam arra is hogy a kossal valami nincs rendben meg arra is hogy valami vitamin hiány.
Válasz oprita #3563. hozzászólásáraEgyemberes farosra gondoltam,komplett készletben.
220-as nyírógépet vennék,milyet,honnan javasolnátok?
Válasz domekind #3561. hozzászólásáraA réz a juhokra nagyon veszélyes, boncold fel a juh hullát, ha rézmérgezés az elhullás oka akkor szinte minden szerve, a vizelete bélsara el van szineződve
azonnal tereld más helyre az állatokat.
rézmérgezés?
Sziasztok. Van egy kis fákból álló 6 ha-os dióültetvényem. Mostanában kb 2 hetente fél kiló rézzel permeteztem az egész területet.
A fák alatt kb 50 juh legel, és pár elhullott közülük. Lehet, hogy a fűre szóródott permetszer miatt? Vagy csak a sok eső miatt túl nedves gazok okozhatták?
Válasz timi861004 #3543. hozzászólásáraHali. 2019.05.06 státuszváltás. Még pénz nem jött. Érdekes
Válasz Diesel Tibor #3558. hozzászólásáraMás megoldást választottam.
Válasz bela75 #3557. hozzászólásáraMeg fürdetted már a juhokat???
Válasz broll79 #3555. hozzászólásáraRackát,ilyenem van,suffolkot, és wallisi feketeorrut szeretnek tartani.
Válasz broll79 #3555. hozzászólásáraAzt nem tudom ,véletlen irtam
Válasz bela75 #3554. hozzászólásáraMi a különbség a birka és a juh kőzött?
Hobby szinten tartok birkát és juhot.Fajta tisztát szeretnek keveredés nélkül.Akkor csak egyfajtát tudok tartani.van olyan megoldás hogy több -fajtám legyen?
Válasz stamas #3548. hozzászólásáraHa nem tépi öket, az már eredmény, amúgy meg megszokják idövel a kutya jelenlétét.
Válasz bela75 #3551. hozzászólásáraNeocidol. meg kell benne fürdetni a birkát.
Válasz Diesel Tibor #3547. hozzászólásáraAz mi? Hogy kell használni? Bocsi hogy tudatlan vagyok.
Válasz Diesel Tibor #3547. hozzászólásáraAz mi?
Válasz colizoli #3542. hozzászólására
Beszéltem velük!
Ígéretes!
Válasz Full Random #3541. hozzászólásáraKöszi!
Most a fő problémám az, hogy a birkáim félnek a kutyától, mint a tűztől...
Válasz bela75 #3546. hozzászólásáraFürösztő szer????
Sziasztok. Hobbi tartó vagyok .A kecskéim és a birkáim is tele vannak kulaccsal, mi a teendő?
Válasz timi861004 #3543. hozzászólásáraMajd talán ősszel kapsz belöle valamit.
Válasz timi861004 #3543. hozzászólásáraHát igen korán van még ahoz!
Majd október-március közt.
Ezzel a pénzzel még a nyáron ne számolj.
Sziasztok!
Márciusban adtuk be az anyajuhra a támogatási kérelmet. Volt már valakinek utalás? Mikor várható szerintetek? Hajdú-Bihar Megye
Köszi előre is
Válasz stamas #3538. hozzászólásáraItt is érdeklödhetsz.
Válasz stamas #3540. hozzászólásárabeszéltem vele, nem vállal. De hátha eliranyít ahoz az emnerhez aki segít.
Válasz Full Random #3539. hozzászólásáraKöszi!
Vállal is ilyen melót?
Pont felfüggesztettem a faszbook fiókomat. Nem tudok megszabadulni tőle.
Már mindenki ott tipródik.
Pedig milyen drága, szép ajándék az életünk minden perce.
:)
Na belépek arra a rontásra vissza, azt rákeresek.
Köszi az infót!
Válasz stamas #3538. hozzászólásárakunbaracson Hegedűs Lacika, facebook "pásztorok jelene és múltja " oldal szerkesztője
Sziasztok!
A Kiskunságban pártucat cigájával meg pár disznóval bíbelődök!
Keresnék már aktív, terelésben jártas kutyát.
Továbbá olyan embert és terelő kutyáját, aki a birkáimat kicsit rávezetné a dolog ízére.
Van egy 4. hónapos mudim. Az is látná legalább, hogy mi a dörgés.
Válasz kerie #3536. hozzászólásáraMiért kecskére mennyi darabtól jár támogatás.
Vagy mire igényeltél?
Üdv! Támogatással kapcsolatban van kérdésem, igaz nem juhos.
4 db anyakecskére decemberben igényeltem először támogatást. Sajna kettő elhullott tegnap, nem tudom pótolni.
Hogyan tudom visszavonni a támogatási kérelmet?
Sajnos az instruktorral nem jutottam dűlőre
Válasz Pityu73 #3534. hozzászólásáraA szena elvetelevel es lucerna etetesevel nem ertek egyet. Tavaly amikor csak lucernát etettunk elles elott volt kb 5-6előesés a nagy magzatok miatt is.Elotte amikor szenat ettek es kisebb magzatok voltak nem is volt kb .
Válasz attila199726 #3531. hozzászólásáraNem ellés volt, hanem hüvely előreesés. Életveszélyes helyzet, mert a húgyvezeték megtörik és így nem tud vizelni és a fájdalmas erőlködéstől megrepedhet a húgyhólyag, ami rövid idő alatt elhulláshoz vezet.
Szóval, amikor hüvely előreesés történik, mihamarabb le kell mosni Hyperol oldatban, majd óvatosan vissza kell helyezni. Ezt úgy lehet legkönnyebben megtenni, hogy egy segítő a juhot hanyatt fektetve, a hátsó lábainál fogva megemeli valamelyest. Érdemes adni neki fájdalomcsillapítót is, mert úgy könnyebb visszatenni és nem nyomja ki újra. A visszahelyezés után rögzíteni kell. Ehhez többnyire elég több sorban összecsomózni a gyapjút a péra felett. Ez azért is praktikus, mert ha valóban beindul az ellés, akkor magától elszakad. Ha újra kinyomná, akkor be lehet varrni is.
Megelőzés: a helyes takarmányozás és a mozgás. A vehem növekedésével arányosan csökkenteni kell a balasztos takarmányt és növelni az energia bevitelt. Magyarul: fűszéna el, szalma el, vagy csak minimális, jó minőségű lucernét neki, de azt is rámérve, és abrakot 50-70 dekát. Valamint mozgatni kell télen is az állományt! Ne heverjen egész nap.
Ha nem boldogulsz vele, hívj állatorvost! Ilyen banális dolog miatt nem szabad ennyit veszíteni. Ha csak egy báránnyal számolom is legalább 40kiló a kár.