Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
én mindenféle tököt szoktam nekik adni (cukkini, takarmánytök, patiszon stb) földhöz csapva, aztán már eszik is kifelé belőle a magokat, meg egy kis husit. amit meg meghagynak az megy a lovaknak, marhának. nekem ez a tapasztalatom.
üdv-z
fordult már elő valakinél hogy a bárányok egymásnak lerágták a fülét?
mentem ma be az akolba és 2 bárányom is tiszta vér volt füle vérzett meg ki volt belőle harapva
szia Roli, Te merrefelé vagy ? Én sajnos nem tudok segíteni neked, de ha megengeded, azt az "első jövevény" gyönyörű foltos báránykát ami a 1445-ös képen van, nagyon szívesen megdögönyözném egy kicsit ! :) és , ha esetleg van valakinek eladó 1 db merino fekete jerke báránya, nagyon szívesen megvenném, hogy legyen cimbije az én egyetlen Mazsola báránykámnak
Van olyan aki lacaune anyai vonalra teszi a hús kost,kíváncsi lennék az milyeneket ad.
Nálam is volt lacaune kos a merinó anyákon hagytam 4 jerkét F1-eset most rájuk tettem a merinó kost,már várom az ellést január elején.Az F1-esek tetszenek, kicsit nagyobbak mint a merinó de jó sonkát mutatnak, majd csinálok fotókat.
Vecsésen van az Apró család vágópontjuk is van,nekem is őket ajánlotta az instruktor , hogy menjek el hozzájuk mert segítenek tapasztalattal.Én Gudmon Lászlótól vettem kost Soltszentimréről, mertem valamit kérdezni rögtön mondta az öreg, hogy mit hogy csinálnak.Voltam Dormándon a Kasza Sándornál Ő is úgy mesélt a birkákról, hogy inkább diktafonra kellett volna venni és itthon elemezni , mert nem bírtam követni.
juhászkodik valaki Komárom-Esztergom megye környékén?
szívesen meglátogatnék valakit ha lehetséges épület meg technika ötletek végett
mert most készülök új telephelyre költözni a barikkal és jól jönne 1-2 ötlet
Én is etettem kuki szárat szerették. Most 1 lapos vízállásos területet kaszáltam le a nyáron sás nád meg lom volt benne. NA mondom ha nem eszik meg jó lesz aljazni. Vegyesen zab szénával tolják befelé reggelre üres minden mikor bevan zárva azt eszi amit kap csak só legyen meg víz előtte bőven
A birkáimnak most először adtam kuki szárat, és neki estek mint bolond tehén...A birkának is kell a rost miatt.?
Amúgy még legelnek, abrakolnak és jó beltartalmi szénát kapnak.
3-4 hetesek, a hodály másik felén meg vannak az 1-2 hetesek. Most lettek 60-an. Mondjuk vagy 1 honappal késöbb, vagy 1 hónappal korábban kellett volna születniük.
4292 hozzászólás
elles elot es elles utan?
koszi a valaszokat
takarmanykiegeszitonek ki mit szokot hasznalni?
Válasz #1489. hozzászólásra
koszi szepen a valaszod,
Üdv!
Senki nem mer képeket felrakni az akolról és belső technikákról?? Nem ultramodern épületre gondoltunk
én mindenféle tököt szoktam nekik adni (cukkini, takarmánytök, patiszon stb) földhöz csapva, aztán már eszik is kifelé belőle a magokat, meg egy kis husit. amit meg meghagynak az megy a lovaknak, marhának. nekem ez a tapasztalatom.
üdv-z
juhoknak kiegeszito taplaleknak takarmanytok????????probalta e mar valaki?
Válasz #1484. hozzászólásra
jobbik esetbe a bárányok anyja volt,biztos nem a bárányok rágták le
Válasz #1482. hozzászólásra
Ott van az apróban a számom,jövőhéttől nyugodtan zaklathatsz.
Úgy is sokat kint vagyok zajlik az ellés,jöhetsz nyugodtan.
Válasz #1481. hozzászólásra
Nem is,(bár piac függő,volt már nem 1szer,h jobb volt eladni tejesnek)7-8hetesen,jó húsformával 20-24esbe
fordult már elő valakinél hogy a bárányok egymásnak lerágták a fülét?
mentem ma be az akolba és 2 bárányom is tiszta vér volt füle vérzett meg ki volt belőle harapva
Válasz #1482. hozzászólásra
szia Roli, Te merrefelé vagy ? Én sajnos nem tudok segíteni neked, de ha megengeded, azt az "első jövevény" gyönyörű foltos báránykát ami a 1445-ös képen van, nagyon szívesen megdögönyözném egy kicsit ! :) és , ha esetleg van valakinek eladó 1 db merino fekete jerke báránya, nagyon szívesen megvenném, hogy legyen cimbije az én egyetlen Mazsola báránykámnak
Válasz #1478. hozzászólásra
Szívesen kihasználnám a lehetőséget
Nagyon gyerek cipőben járok még minden ötlet tanács praktika jól jönne és szívesen veszem
Válasz #1480. hozzászólásra
Érdekes az átvevő sosem durkálja hanem már ő szól mikor lesz bárány,de amúgy nem 15 kg-san kell leadniHézagos
Válasz #1479. hozzászólásra
Igen,30kg-nál mutat valamit,addig'hézagos'
A lac.nem igazi hús bari
Válasz #1477. hozzászólásra
nem is szánhattad annak 3 hónapos korukra 25-30 kg
Válasz #1470. hozzászólásra
Fejér közepén vagyok,"nagy"technológiánk nincs---szerfás hodályok.
De a piacnak +felelő a bárányunk,ha gondolod szívesen látlak.
Válasz #1473. hozzászólásra
Nemigazán jó párosítás hús végterméknek.
(NEM leszólásnak szántam!)
Ez a fotós ötlet nem is rossz
Valaki megtámogathatna minket kezdőket pár jó ötlettel nagyon megköszönném
Van olyan aki lacaune anyai vonalra teszi a hús kost,kíváncsi lennék az milyeneket ad.
Nálam is volt lacaune kos a merinó anyákon hagytam 4 jerkét F1-eset most rájuk tettem a merinó kost,már várom az ellést január elején.Az F1-esek tetszenek, kicsit nagyobbak mint a merinó de jó sonkát mutatnak, majd csinálok fotókat.
Pár fotót én is szívesen vennék akolról meg belső elrendezésekről.
Válasz #1469. hozzászólásra
igen a lacaune kost engedem a merinó anyákra
Válasz #1471. hozzászólásra
Vecsésen van az Apró család vágópontjuk is van,nekem is őket ajánlotta az instruktor , hogy menjek el hozzájuk mert segítenek tapasztalattal.Én Gudmon Lászlótól vettem kost Soltszentimréről, mertem valamit kérdezni rögtön mondta az öreg, hogy mit hogy csinálnak.Voltam Dormándon a Kasza Sándornál Ő is úgy mesélt a birkákról, hogy inkább diktafonra kellett volna venni és itthon elemezni , mert nem bírtam követni.
meg jó volna tanulni a nagyoktól nagyon gyerek cipőben járok még
juhászkodik valaki Komárom-Esztergom megye környékén?
szívesen meglátogatnék valakit ha lehetséges épület meg technika ötletek végett
mert most készülök új telephelyre költözni a barikkal és jól jönne 1-2 ötlet
Válasz #1465. hozzászólásra
Zozo 64.
Merinó anyákra rakod a lacaune kost vagy fordítva?
Válasz #1466. hozzászólásra
Merre juhászkodsz?
Kinek-kiknek adod a bárányt?
Siló etetés
Válasz #1462. hozzászólásra
nem a hulland viszi,900-1000Ft körül,25-30kg
Válasz #1463. hozzászólásra
lacaune x merinó
mind2tök barijai szépek!
szerintetek az idén februári barik, amiket meghagytam anyának, mikor osztódnak?
Válasz #1461. hozzászólásra
Ezek a barik land.merinók?
Válasz #1461. hozzászólásra
Hunland viszi?
milyen áron megy most?
na és még egy kérdés
súlyra hogy állnak?
jövőhéten mennek a kamionra
Én is etettem kuki szárat szerették. Most 1 lapos vízállásos területet kaszáltam le a nyáron sás nád meg lom volt benne. NA mondom ha nem eszik meg jó lesz aljazni. Vegyesen zab szénával tolják befelé reggelre üres minden mikor bevan zárva azt eszi amit kap csak só legyen meg víz előtte bőven
Válasz #1457. hozzászólásra
Olyan 40 ha
Válasz #1453. hozzászólásra
eddig enyémek nem ették betettem nekik egy kis bálát aztán bent volt napokig ma megint megpróbáltam fel is tolták utolsó szálig
Válasz #1455. hozzászólásra
Ja és a 100 birkáccsó hány hekin legel Nálad?
Válasz #1455. hozzászólásra
Reggel eltolod trakival a havat a legelőről és mehetnek kifelé!
Komolyra fordítva, itt is van már vagy 3 centi.
Eddig mi is legeltetünk, de ahogy az ablakon kinézek ennek vége.
A francokat, keresik benne a kukoricát, de nem nagyon találnak igy megeszik a szárat.
A birkáimnak most először adtam kuki szárat, és neki estek mint bolond tehén...A birkának is kell a rost miatt.?
Amúgy még legelnek, abrakolnak és jó beltartalmi szénát kapnak.
Válasz #1450. hozzászólásra
bárcsak már én is ott tartanék
de ahoz még kell 2-3 év
9db-bal kezdtem szeptemberbe tavasszal még szeretnék venni 20db-ot aztán szépen lassan fejlődni
Válasz #1449. hozzászólásra
Ne anyázz!
Válasz #1449. hozzászólásra
100 körül
Válasz #1447. hozzászólásra
mennyi anyád van?
nálam is késtek majdnem 2 hónapot a vártnál
Válasz #1446. hozzászólásra
3-4 hetesek, a hodály másik felén meg vannak az 1-2 hetesek. Most lettek 60-an. Mondjuk vagy 1 honappal késöbb, vagy 1 hónappal korábban kellett volna születniük.
Válasz #1443. hozzászólásra
mennyi idősek?
ő volt az első aztán követte a másik 2 jövevény
Válasz #1442. hozzászólásra
csak összejön