Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
mire akarsz ráállni a tej piac eléggé vissza lehet szorulva legalább is kicsiben a hús eladható háztól könnyedén a húsra inkább suffolk illetve keresztezései valók decemberi vágásból 14 hó cigája suff keverék hasított fél kihozatal 32 kg 1400 ban eladva pikk pakk
a racka 18 hó kos netto 18 kg 1600 ban sitty sutty eladva
havonta el tudnék mérni egy egészet
a rackák legeltek szinte 0 ráfordítással a másik abrakot követelte fél fándli per nap
ha kicsiben akarsz próbálkozni akkor ilyet is olyat is szerezz be és lesz hasonlítási alap
szépek de még nem most szeretnék venni ez csak egy cél előbb még a föld meg a meglevő állatlétszám bővítése most az elsődleges cél.Amúgy hány darab juhval jó elkezdeni velük foglalkozni?(nem szeretnék nagyban foglalkozni csak megnézni őket megéri-e velük tovább dolgozni)
Tejelő cigája,lakon,britt tejelő,stb,és több dolog is mire lehet figyelni vásárláskor,de ha eddig nem juhászkodtál,vigyél magaddal hozzáértőt(pláne olyat, akinek fejős állománya van)!
Tegnapelőtt este bevittük a Dóramajorba a klinikára, ahol megpróbálták megmenteni, de a vérképe nagyon rossz volt, leállt a veséje és a mája. Szenvedett szegénykém, ezért az állatorvos tanácsára tegnap délután elaltattuk.
Nagyon fáj, és még azt sem tudjuk, mi volt a baja.
Nagyon szomorúak vagyunk miatta, olyan, mintha egy családtagot veszítettünk volna el. Amikor bementünk elbúcsúzni tőle, még fel akart állni, de már nem tudott, és bégetni sem, csak úgy nyögött szegénykém minden lélegzetvételnél. Azt hittem, megszakad a szívem. Most is potyog a könnyem, abbahagyom
Nagyon beteg a bárányom, kedélytelen, csak fekszik, nem nagyon eszik, kicsit kérődzik, de az is kiesik a szájából. A vizelete egész sötét piros zavaros. Most lesz 1 éves. Tud valaki tanácsot adni ? Az állatorvos csak annyit mondott, hogy vigyem laborba a vizeletet, annak az eredményét várom most.
Segitsen aki tud ha pest megyében cegléd környékén eladásra kinálnak fehér racka anyát vagy húsmerinó növendék kost akkor jelezzen felém!!! vasárnap feltörték az istállót és elvitték a férgek ezt a kettőt a kis kos nagyon szelid pórázon veztethető hófehér
a racka nehézvemhes 3 hét múlva ellik a szarva derékszögtől kissé jobban terpeszt fiatal az is frissen körmölve fehér foltokkal az állán
nesze neked közbiztonság fegyvert vegyen mindenki aki csak tud !!!cudar világ lesz itt
Most zabot és kukoricát kapnak vegyesen, szálasnak meg lucernát. Igen lehet válogatni, de már csak három darab van, igaz ezek voltak a legszebbek, a többit eladtam még növendék korában.
Nem tudok zabot eladót, anyajuh támogatáshoz még szükséges egy rendelet kihirdetése, de ez még nem történt meg. Február közepére várható kb. De legrosszabb esetben is április 15-ig kifizetik ha minden igaz.
Szia!
Nekem 1 hónap múlva lesznek eladó kosaim, most 10-11 hónaposak és most lesz a bírálatuk három hét múlva, utána eladóak lesznek. Gyönyörű 80-90 kg-os kosok.
Sziasztok. Én ha tápszerről van szó a Pingvintej kft- nél is kapható báránytápszert ajánlom. Ott a keverési aránytól kezdve mindent elmondanak. Az idei ellésnél viszont úgy csináltam mindent ahogy itt a fórumont a tapasztaltabb juhászok elmondták. A megszületett bárányhoz kihívtam a dokit, beoltotta szelénnel, vassal, antibiotikummal, és levágta a farkát. Olyan lett a bárány mint egy buldózer. Tudom nem csak ezen múlik de biztos sokat segít. Tavaly vittem ki én is két bárányt a dögösbe. A lényeg én a báránytápszert ajánlom.
na, ezt a bari tejport is 10dkg/l arányban írja. legutóbb 2X azt kapták már.
a méz az mire jó? hasmenésre? erről még nem hallottam.
mostmár csak az 1iknél komoly a f.sás, a többi már egészen emberesedik :)
más: a leggyengébb kisbariból alig akar távozni a vizelet. remeg,alig csurog és kb 2 percig tart. olyan elesett is meg pici is meg..., szóval kis nyomi :)felfázhatott?
A hasmenést fogd+ mihamarabb,és csak azután válts!
Bármivel táplálod a barit 1mokkáskanál méz literenként jót tesz.
Borjútápszerrel is nevelhetsz,ezek adagolása általában 1l.víz/10dkg tejpotló,barinak 12.5dkgmal keverd.
2-3hetente 1 kombivitamin inj.
köszönöm mindenkinek a jó ötleteket.
akkor valószínűleg sokat adok nekik. neveltem én is korábban tehén tejjel barit és bejött. azzal nem hiszem, hogy gond lenne. most vettem tejport este már azt kapják.
mindig langyosan adom nekik és 3-4 óránként ahogy mondtátok. csakis a mennyiséggel eshettem túlzásba.
tejporról tapasztalat valakinek?
Én meg mindíg tehéntejjel nevelem az olyan kisbart aminek vagy egyáltalán n nincs anyatej vagy csak részben van. Keveset kell adfni neki igaza van az előttem szóló kolegának. Naponta töbször kisadagokat. Valószínű azért megy a hasuk mert sokat adtál nekik. Inkább picit éhesek legyenek mint túleteted és halál. Meg a tej mindíg legyen meleg kihűlt éppen langyos tejet nem szabad nekik adni. Legjobb ha fejsz nekik anyatejet valameik más anyától kecske tej is jó ha van kéznél az is előrelépés de ha nincs tehéntej de mértékkel. Most nekem is van 4db is ami tehéntejet eszik pici kora óta és nincs velük baj.
Tíznapos kor alatt, 3-4 óránként és pici cumi lyukkal, hogy ne tudja gyorsan szívni, és nem szabad engedni, hogy teljesen jól lakjon a tejjel, mert mikor megtelik az oltógyomor, a nyelőcsővályú kikapcsol és a tej a bendőbe kerül, ahol rendellenes erjedésnek indul, ami emésztési zavart, hasmenést, megbetegedést okoz.
Biztos, hogy nem normális, a hasmenés soha nem jelent jót.Gyorsan meg kellene állítani.
A tehéntej nem jó nekik, teljesen más az összetétele.
Ha nem tudsz birkától tejet szerezni, én a kölyökkutya-tápszert javasolom, az én bárányom ettől rendbejött. Napi háromszor adtam neki egy cumisüveggel,kb. 1,5 deci. Hasfogó is, és tápszer is egyben. 1100 Ft volt egy doboz, vízben kell feloldani ez olyan 15 adagra volt elég. Szerintem ne várj vele, a hasmenés nem játék.
Egyébként merrefelé vagy ?
segítségeteket szeretném kérni.
kaptam szopós bárányokat, pár naposak. nálam tehéntejet kapnak, 1 napja vannak nálam és eléggé fos.nak. szerintetek ez nosmális? esznek rendesen.
ti mit gondoltok mennyi tejet adjak nekik és milyen időközönként?
4292 hozzászólás
bérlegeltetésről tud valaki információt, árakat mondani??
Válasz #1241. hozzászólásra
Megnézném elsőnek,hogy a tejből készült termék mennyire adható el,de ha nem jönne be a tej ág akkor is ott vannak a kecskék,őket amúgy is erre vetem.
mire akarsz ráállni a tej piac eléggé vissza lehet szorulva legalább is kicsiben a hús eladható háztól könnyedén a húsra inkább suffolk illetve keresztezései valók decemberi vágásból 14 hó cigája suff keverék hasított fél kihozatal 32 kg 1400 ban eladva pikk pakk
a racka 18 hó kos netto 18 kg 1600 ban sitty sutty eladva
havonta el tudnék mérni egy egészet
a rackák legeltek szinte 0 ráfordítással a másik abrakot követelte fél fándli per nap
ha kicsiben akarsz próbálkozni akkor ilyet is olyat is szerezz be és lesz hasonlítási alap
Válasz #1239. hozzászólásra
szépek de még nem most szeretnék venni ez csak egy cél előbb még a föld meg a meglevő állatlétszám bővítése most az elsődleges cél.Amúgy hány darab juhval jó elkezdeni velük foglalkozni?(nem szeretnék nagyban foglalkozni csak megnézni őket megéri-e velük tovább dolgozni)
és még most jöhetsz vihetsz 13 db tőlem
a racka inkább tejre jó mint húsra kb 80 liter fejhető választás után
Válasz #1236. hozzászólásra
A racka akkor inkább húshasznú meg turisztikai látványosságnak jó?Én inkább a cigája és a racka juh érdekelne egem.
Válasz #1235. hozzászólásra
Üdv!
Tejelő cigája,lakon,britt tejelő,stb,és több dolog is mire lehet figyelni vásárláskor,de ha eddig nem juhászkodtál,vigyél magaddal hozzáértőt(pláne olyat, akinek fejős állománya van)!
Sziasztok!
Szeretnék venni juhot.Ti melyik juh fajt ajánljátok tejtermék előállítására és mire figyeljek oda juh vásárlás során?
A válaszokat előre is köszönöm
Válasz #1233. hozzászólásra
meghalt a bárányunk :(
Tegnapelőtt este bevittük a Dóramajorba a klinikára, ahol megpróbálták megmenteni, de a vérképe nagyon rossz volt, leállt a veséje és a mája. Szenvedett szegénykém, ezért az állatorvos tanácsára tegnap délután elaltattuk.
Nagyon fáj, és még azt sem tudjuk, mi volt a baja.
Nagyon szomorúak vagyunk miatta, olyan, mintha egy családtagot veszítettünk volna el. Amikor bementünk elbúcsúzni tőle, még fel akart állni, de már nem tudott, és bégetni sem, csak úgy nyögött szegénykém minden lélegzetvételnél. Azt hittem, megszakad a szívem. Most is potyog a könnyem, abbahagyom
Válasz #1229. hozzászólásra
Szia!
Mi van a báránnyal?
Válasz #1224. hozzászólásra
azok a bödögék
Szevasztok!!
Valaki szokott gomolyát csinálni akinek van juha?Mi a tapasztalat róla?Mennyi tej kell hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm
Válasz #1227. hozzászólásra
810+ 20-24es
Gyors segítség kellene !
Nagyon beteg a bárányom, kedélytelen, csak fekszik, nem nagyon eszik, kicsit kérődzik, de az is kiesik a szájából. A vizelete egész sötét piros zavaros. Most lesz 1 éves. Tud valaki tanácsot adni ? Az állatorvos csak annyit mondott, hogy vigyem laborba a vizeletet, annak az eredményét várom most.
Segitsen aki tud ha pest megyében cegléd környékén eladásra kinálnak fehér racka anyát vagy húsmerinó növendék kost akkor jelezzen felém!!! vasárnap feltörték az istállót és elvitték a férgek ezt a kettőt a kis kos nagyon szelid pórázon veztethető hófehér
a racka nehézvemhes 3 hét múlva ellik a szarva derékszögtől kissé jobban terpeszt fiatal az is frissen körmölve fehér foltokkal az állán
nesze neked közbiztonság fegyvert vegyen mindenki aki csak tud !!!cudar világ lesz itt
Válasz #1226. hozzászólásra
Na, mit hallottál?
Mesélj!
Üdv!
No'ende a bárányárnak',miket hallotok??????
Én sajna semmi jót
az bőgőrács
szénázásra ha jól látom
Válasz #1211. hozzászólásra
a képeden, ott középen miért vannak azok a keskeny részek elkerítve?
Válasz #1221. hozzászólásra
Most zabot és kukoricát kapnak vegyesen, szálasnak meg lucernát. Igen lehet válogatni, de már csak három darab van, igaz ezek voltak a legszebbek, a többit eladtam még növendék korában.
Válasz #1220. hozzászólásra
Nem tudok zabot eladót, anyajuh támogatáshoz még szükséges egy rendelet kihirdetése, de ez még nem történt meg. Február közepére várható kb. De legrosszabb esetben is április 15-ig kifizetik ha minden igaz.
Válasz #1218. hozzászólásra
Hali
Engem is érdekelnének a kosok.
Mit esznek? Lehet válogatni köztük?
Válasz #1219. hozzászólásra
anyajuh támogatásról tudsz valamit?
Válasz #1218. hozzászólásra
nem ide tartozik, de zabot nem tudsz véletlenül eladót?
Válasz #1217. hozzászólásra
Ja, a fia vagyok nekem lesz eladó.
Válasz #1216. hozzászólásra
Kiss Endrénél?
Válasz #1215. hozzászólásra
Tákoson lenne.
Árban pedig 80-90 körül.
Válasz #1214. hozzászólásra
szia
és árba mennyi lenne?
és hol van?
Válasz #1209. hozzászólásra
Szia!
Nekem 1 hónap múlva lesznek eladó kosaim, most 10-11 hónaposak és most lesz a bírálatuk három hét múlva, utána eladóak lesznek. Gyönyörű 80-90 kg-os kosok.
Válasz #1212. hozzászólásra
Szegénykék alig férnek, mikor ennyi bárány van köztük.
Válasz #1211. hozzászólásra
hu ezigen komoly álomány.
...amikor nem nagyon lehet legelni....
Sziasztok. Én ha tápszerről van szó a Pingvintej kft- nél is kapható báránytápszert ajánlom. Ott a keverési aránytól kezdve mindent elmondanak. Az idei ellésnél viszont úgy csináltam mindent ahogy itt a fórumont a tapasztaltabb juhászok elmondták. A megszületett bárányhoz kihívtam a dokit, beoltotta szelénnel, vassal, antibiotikummal, és levágta a farkát. Olyan lett a bárány mint egy buldózer. Tudom nem csak ezen múlik de biztos sokat segít. Tavaly vittem ki én is két bárányt a dögösbe. A lényeg én a báránytápszert ajánlom.
német húsmerinó kost nem tud esetleg valaki szabolcsban?
Válasz #1206. hozzászólásra
A borjú tápszerre értendő az emeltadag.
A mézben rengeteg jó van(olyanoktól hallottam,Akik régebben tőlem hordták a'cumisbarit')
van egy 2 eves jo alasu feher racka kosom elado 30e,es ket db 8honapos 20e/db.akar vagasra is
na, ezt a bari tejport is 10dkg/l arányban írja. legutóbb 2X azt kapták már.
a méz az mire jó? hasmenésre? erről még nem hallottam.
mostmár csak az 1iknél komoly a f.sás, a többi már egészen emberesedik :)
más: a leggyengébb kisbariból alig akar távozni a vizelet. remeg,alig csurog és kb 2 percig tart. olyan elesett is meg pici is meg..., szóval kis nyomi :)felfázhatott?
Válasz #1203. hozzászólásra
Üdv!
Még az előttem szólókhoz---
A hasmenést fogd+ mihamarabb,és csak azután válts!
Bármivel táplálod a barit 1mokkáskanál méz literenként jót tesz.
Borjútápszerrel is nevelhetsz,ezek adagolása általában 1l.víz/10dkg tejpotló,barinak 12.5dkgmal keverd.
2-3hetente 1 kombivitamin inj.
Válasz #1203. hozzászólásra
A tejporra óvatosan állítsd át őket! Ha korábban kérdezed, tudtam volna jó tejpótlót ajánlani...
köszönöm mindenkinek a jó ötleteket.
akkor valószínűleg sokat adok nekik. neveltem én is korábban tehén tejjel barit és bejött. azzal nem hiszem, hogy gond lenne. most vettem tejport este már azt kapják.
mindig langyosan adom nekik és 3-4 óránként ahogy mondtátok. csakis a mennyiséggel eshettem túlzásba.
tejporról tapasztalat valakinek?
Válasz #1199. hozzászólásra
A jóllakjon egybeírva.
Válasz #1200. hozzászólásra
Oppssz! Igazad van ez tényleg kimaradt.
Tehát: a tej legyen test meleg és melegítés közben se menjen 40-45 fok fölé és ne mikrózd! Ez nagyon fontos.
Én meg mindíg tehéntejjel nevelem az olyan kisbart aminek vagy egyáltalán n nincs anyatej vagy csak részben van. Keveset kell adfni neki igaza van az előttem szóló kolegának. Naponta töbször kisadagokat. Valószínű azért megy a hasuk mert sokat adtál nekik. Inkább picit éhesek legyenek mint túleteted és halál. Meg a tej mindíg legyen meleg kihűlt éppen langyos tejet nem szabad nekik adni. Legjobb ha fejsz nekik anyatejet valameik más anyától kecske tej is jó ha van kéznél az is előrelépés de ha nincs tehéntej de mértékkel. Most nekem is van 4db is ami tehéntejet eszik pici kora óta és nincs velük baj.
Válasz #1196. hozzászólásra
Attól függ, hogy hány naposak.
Tíznapos kor alatt, 3-4 óránként és pici cumi lyukkal, hogy ne tudja gyorsan szívni, és nem szabad engedni, hogy teljesen jól lakjon a tejjel, mert mikor megtelik az oltógyomor, a nyelőcsővályú kikapcsol és a tej a bendőbe kerül, ahol rendellenes erjedésnek indul, ami emésztési zavart, hasmenést, megbetegedést okoz.
Válasz #1196. hozzászólásra
Én is úgy tudom, hogy a tehéntej nem jó neki.
Én bébi tápszert hallottam, hogy adnak neki.
Biztos, hogy nem normális, a hasmenés soha nem jelent jót.Gyorsan meg kellene állítani.
A tehéntej nem jó nekik, teljesen más az összetétele.
Ha nem tudsz birkától tejet szerezni, én a kölyökkutya-tápszert javasolom, az én bárányom ettől rendbejött. Napi háromszor adtam neki egy cumisüveggel,kb. 1,5 deci. Hasfogó is, és tápszer is egyben. 1100 Ft volt egy doboz, vízben kell feloldani ez olyan 15 adagra volt elég. Szerintem ne várj vele, a hasmenés nem játék.
Egyébként merrefelé vagy ?
sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni.
kaptam szopós bárányokat, pár naposak. nálam tehéntejet kapnak, 1 napja vannak nálam és eléggé fos.nak. szerintetek ez nosmális? esznek rendesen.
ti mit gondoltok mennyi tejet adjak nekik és milyen időközönként?
előre is köszi
Válasz #1193. hozzászólásra
Alkalmasak. sokak szerint jó eséllyel ellenek majd ők is iker bárányokat ha felnőnek. Nekem is maradt meg már nem 1 iker anyának
Válasz #1185. hozzászólásra
Üdv!
Van 1 régi"juhászmondás:ha a birkádat szereteted,akkor a kisbari fükörme is aranyból van....."