Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz zsoltrs #4418. hozzászólásáraÉn ahhoz tartom magam, hogyha nem lehet megalapozottan eldönteni, hogy csináljam, vagy ne csináljam, akkor csinálom.
Válasz Bárány #4416. hozzászólásáraHát de most komolyan! Napos meleget josol. Kár megmozdulni'ha esőtipp elött pár napban végez. Mentett egy hetet . Megint jön valami nagy vihar amiket ìrkálnak. Talán valamit hoz. Max faággal behinti a föld szélét.
Válasz zsoltrs #4411. hozzászólásáraHát'szerintem a hétvége felé más idő lehet. Talán ködöl vagy esik majd valami. Most faxán eltűnik a levegőben. Olvad aztán a nap süti. Kár érte.
Válasz zsoltrs #4411. hozzászólásáraNem tudom, nálatok hogy alakult, de ide hozzánk nemigen találták el az utóbbi időkben, hogy mikor fog esni.
Úgyhogy én szórnám, amikor rá lehet menni, az esőt meg majd meglátjuk.
Válasz atisgyulai #4410. hozzászólásáraA Pétinél az a gond, hogy nem tudnak kétszer ugyanolyat csinálni.
Nekem az Agrexen másképp kell a kalibrációt csinálni, de az jött ki, hogy a lapátszögek és a beesési pont azonos, csak a súber állása más (asszem, a Linzi folyik jobban, de ebben most nem vagyok biztos), de azt meg az autumata úgyis leköveti. Persze, ha van.
Válasz Bárány #4405. hozzászólásáraSzerintem az jóval apróbb.
Ott még a legkisebb osztályba is esett ~5%.
Itt semmi, de még a második is csak olyan 7-8% lett.
Lehet leforgatom. Úgy sem lehet a földekre menni mostanság.
Sajna csak tegnap érkezett.
A 2 héttel ezelőtti fagyot elszalasztottam.
Válasz atisgyulai #4401. hozzászólásáraJó nagy, kövér szemcse... Vetőgépben gyűlöltem! Nem tömör, úgyhogy szóráskép mellett szélességre is figyelj! Nézz rá az Amazone műtrágya szervízre is! Butább biztos nem leszel tőle!
Szórt valaki ilyet:
L.A.T.-NAC 27 N Linz
Beállítás miatt érdekelne, hogy a kverni mobil app által, ehhez az anyaghoz megadott szemcse eloszlás megállja a helyét?
00-10-60-30
0,93kg/l
Fajsúly, mérve kb. annyi.
Próbáltam az osztályozást is, de rázogatási időtől függően mindig más jön ki.
Akár +/- 10% eltérés is van, a megadottakhoz képest.
Válasz Bárány #4394. hozzászólásáraA Helyes Gazdálkodási Gyakorlat minden területre vonatkozik, nem, csak a nitraterzekenyeken bizonyos tekintetben szigorúbb? Amúgy szerintem több a nitrátérzékeny terület, mint ami nem.
Félénk már megrohanták a határt, pár napja már árpát is vetettek.
Válasz Rabó001 #4393. hozzászólásáraOtt, ahol a Helyes Gazd. Gyakorlatot be kell tartani (pl. nitrátérzékeny) nem szabad.
De már nem kell sokat aludni, már febr. 14. van.
Toljátok neki a kakaót...napközben 10-en fokok. Este már nagyon fagy sincs. A növény már nem alszik. Kéri a műűűzlit! A jogszabály azért van..mert az alkotójának is kellett valami munkahely. A természetet nem lehet íróasztal mellől,ugráltatni. Az teszi a dolgát nélkülünk is !
Válasz farmetasahun #4389. hozzászólásáraSzerintem nincs megkülönböztetve a fejtragyazasnal hogy búza vagy repce, fejtragyazni február 1-tol lehet, tragyazni meg február 15-tol. Múltkor vki be is linkekre a jogszabályt, akkor bele is olvastam, de lehet hogy a nitraterzekeny területek elkerülték a figyelmemet.
Ha jól tudom csak 15.-től lehet a repcét és a nitrátérzékeny területeket.
Gyakorlatilag meg az enyhe tél és a korai tavaszosodás következtében a vegetáció aktív, főleg a korai vetések örülnének már a segítségnek. Legalábbis a Dunántúlon sokfelé ezt látni.
Nagy cégek már 2 hete megkezdték a trágyázást felénk.
Válasz Gabben #4384. hozzászólásáraACHP Lévai cégtől vettem. Az agromason személyesen akartam beszélni azzal az üzletkötővel, akin keresztül szoktam vásárolni az IKR-től nem sikerült. A kollégája igérgetett, de csak igérgetés maradt tettek nélkül.
Sk-ba vissza DASA-t nem akarnak adni, csak Hunfert terméket. Az apró szemcseméret miatt nekem az utóbbi termék nem felel meg. DASA-t lehet szórni "szelesebb" időben is, akárcsak a lengyel Saletrosan 26/13 is /príma termékek/. Az aprószemcsésre meg ki kell várni a szélcsendes időszakot.
Válasz atisgyulai #4380. hozzászólásáraKamion tételben vettem 245 eur/t áron, forintra átszámolva csak be kell szorozni 333-339 Ft/eur árfolyammal, és kijőn egy elég szép összeg. Amit vettem az DASA 26/13 nem közönséges 27-es.
"Megspékelem" ilyen árak mellett is, hogy a végén nyugodtam mondhassam, mindent megadok neki, a többi az évjáraton múlik.
Válasz Sk Laci #4379. hozzászólásáraNem közvetlen kalászolás előtt volt, csak úgy nagyjából mondtam.
Tavasziakat ápr. elején elvetettem, és utána amikor nagy eséllyel mondott csapadékot, akkor csaptam ki a maradékot.
Pontosan nem tudom mikor.
És mint mondtam, van egy ~összeg, ami rámegy és kész. Ennyi jutott.
Nincs hitel az inputon. (se)
Nem mindenkinek van lehetősége mondjuk 55 ért megvenni kamion tétleben a műkakit.
Integrátornál kissebb mennyiséghez meg horror áron lehet hozzájutni.
Válasz atisgyulai #4374. hozzászólásáraKalászolás előtti mütrágya esetleg a minőségen emelt valamit, nem a mennyiségen.
Korábban kellett volna kitenned és 1q helyett 2-2,5q. Min. 1 tonna plusz.
Válasz Gatti #4375. hozzászólásáraA szomszéddal cserélek, 1-2 évente. Mikor hogy jön ki.
Idén a saját visszavetett szebbet termett, mint az övé. Cseréltünk, de végül a sajátból csáváztunk.
Kombájn alól egy mbp-vel elhozok(mázsálva), és egy kocsi árpát vagy kukoricát adok helyette, értékegyeztetéssel.
Sajátból tudok majd adni, de az most 2× visszavetett. Cseréset attól függ, mennyi 'Ha' búza lesz, és mennyi marad az 1 kocsiból.
Aratás előtt szólj rám ha kell, és akkor megbeszéljük.
5825 hozzászólás
Válasz .Richard. #4423. hozzászólásáraNem lehet, de érdemes rá törekedni.
(Valaki feltörte a fiókomat és összevissza kommentel!)
Válasz Bárány #4421. hozzászólásáraEz akkor a tipikus esete a mindig nem lehet rábaszni verzionak.éppen jókor esett.
Válasz Bárány #4422. hozzászólásáranőkre is ez vonatkozik? Hámindenkit nem lehet!
Válasz zsoltrs #4418. hozzászólásáraÉn ahhoz tartom magam, hogyha nem lehet megalapozottan eldönteni, hogy csináljam, vagy ne csináljam, akkor csinálom.
Válasz .Richard. #4419. hozzászólásáraIde is azt mondtak, aztán tegnap reggelre esett. És az elmúlt hetekben több ilyen volt.
Válasz Celtises #4417. hozzászólásáracsak meg ne hallják a minisztériumban, mert a rogántóni majd ír egyet rá
Válasz Bárány #4416. hozzászólásáraHát de most komolyan! Napos meleget josol. Kár megmozdulni'ha esőtipp elött pár napban végez. Mentett egy hetet . Megint jön valami nagy vihar amiket ìrkálnak. Talán valamit hoz. Max faággal behinti a föld szélét.
Válasz Bárány #4416. hozzászólásáraHát ilyen ez. 2 ember 3 vélemény
Van valami tanulmány arra, hogy a péti mennyire párolog 15 fokban?
Válasz .Richard. #4415. hozzászólásáraKellett szegénynek megkérdezni!
De hát tényleg nincs biztos megoldás.
Ez a szokásos februári paraszt tippmix!
Válasz zsoltrs #4411. hozzászólásáraHát'szerintem a hétvége felé más idő lehet. Talán ködöl vagy esik majd valami. Most faxán eltűnik a levegőben. Olvad aztán a nap süti. Kár érte.
Válasz zsoltrs #4411. hozzászólásáraNem tudom, nálatok hogy alakult, de ide hozzánk nemigen találták el az utóbbi időkben, hogy mikor fog esni.
Úgyhogy én szórnám, amikor rá lehet menni, az esőt meg majd meglátjuk.
Válasz atisgyulai #4410. hozzászólásáraA Pétinél az a gond, hogy nem tudnak kétszer ugyanolyat csinálni.
Nekem az Agrexen másképp kell a kalibrációt csinálni, de az jött ki, hogy a lapátszögek és a beesési pont azonos, csak a súber állása más (asszem, a Linzi folyik jobban, de ebben most nem vagyok biztos), de azt meg az autumata úgyis leköveti. Persze, ha van.
Válasz zsoltrs #4411. hozzászólásáraa hajnali köd oldja, aztán a nap meg elpárologtatja
de hétfőn én is kiszórom, mert torlódnak a feladatok
Megéri reggel kimenni szórni? Csak 1 hét múlva mondanak valami csapadékot.
Addig álljon ott a felszínen?
Vagy ezek a hajnali ködök is segítenek vmit az oldodasan?
Köszi
Válasz Bárány #4405. hozzászólásáraSzerintem az jóval apróbb.
Ott még a legkisebb osztályba is esett ~5%.
Itt semmi, de még a második is csak olyan 7-8% lett.
Lehet leforgatom. Úgy sem lehet a földekre menni mostanság.
Sajna csak tegnap érkezett.
A 2 héttel ezelőtti fagyot elszalasztottam.
Válasz Szabi. #4404. hozzászólásáraÉn csakis az ungarische einstellungen-ben hiszek! Feltéve, hogy a gyári Bedienungsanleitung nem diktál mást!
Na ezért is, meg azért is mert labanc, én mellőzöm a linzit...
eszem megáll, szemcseméret is kell a beállításhoz?
Válasz gcastle #4403. hozzászólásáraGyári adatlap szerint, 900-1030kg/m^3.
Válasz atisgyulai #4401. hozzászólásáraHa nem lesz jobb ötlet, akkor a granulált Pétisó beállításaiból indulj ki!
Válasz gcastle #4403. hozzászólásáraMelyiket nézed, mert van vagy 10 féle LAT LINZER 27-es.
Egyre ránéztem, az 0,99 volt
Válasz atisgyulai #4401. hozzászólásáraAmazone szerint csak 0,89!
Válasz atisgyulai #4401. hozzászólásáraJó nagy, kövér szemcse... Vetőgépben gyűlöltem! Nem tömör, úgyhogy szóráskép mellett szélességre is figyelj! Nézz rá az Amazone műtrágya szervízre is! Butább biztos nem leszel tőle!
Sziasztok!
Szórt valaki ilyet:
L.A.T.-NAC 27 N Linz
Beállítás miatt érdekelne, hogy a kverni mobil app által, ehhez az anyaghoz megadott szemcse eloszlás megállja a helyét?
00-10-60-30
0,93kg/l
Fajsúly, mérve kb. annyi.
Próbáltam az osztályozást is, de rázogatási időtől függően mindig más jön ki.
Akár +/- 10% eltérés is van, a megadottakhoz képest.
Reggel indulunk
Válasz Bárány #4394. hozzászólására
Válasz .Richard. #4397. hozzászólásáraAz őszit ha kevés volt alatta..megette. Már szórni kellett volna a hónap elején. Akkor is ha kellemetlen a pálya.
Válasz Vinkó 75 #4392. hozzászólásáraEsőt sem mond. Akkor jobb ha zsákban van.
Válasz Rabó001 #4395. hozzászólásáraAki már árpa vetéssel rohangál, annak biztos súgtak...
Válasz Bárány #4394. hozzászólásáraA Helyes Gazdálkodási Gyakorlat minden területre vonatkozik, nem, csak a nitraterzekenyeken bizonyos tekintetben szigorúbb? Amúgy szerintem több a nitrátérzékeny terület, mint ami nem.
Félénk már megrohanták a határt, pár napja már árpát is vetettek.
Válasz Rabó001 #4393. hozzászólásáraOtt, ahol a Helyes Gazd. Gyakorlatot be kell tartani (pl. nitrátérzékeny) nem szabad.
De már nem kell sokat aludni, már febr. 14. van.
Válasz Bárány #4391. hozzászólásáraAkkor rosszul emlékeztem.
És akkor lucernát se lehet elsejétől, legelőt, meg őszi vetésű olaszperjere mondjuk?
Toljátok neki a kakaót...napközben 10-en fokok. Este már nagyon fagy sincs. A növény már nem alszik. Kéri a műűűzlit! A jogszabály azért van..mert az alkotójának is kellett valami munkahely. A természetet nem lehet íróasztal mellől,ugráltatni. Az teszi a dolgát nélkülünk is !
Válasz Rabó001 #4390. hozzászólásáraDe, meg van különböztetve. A febr. 1. az őszi vetésű kalászosokra vonatkozik.
Válasz farmetasahun #4389. hozzászólásáraSzerintem nincs megkülönböztetve a fejtragyazasnal hogy búza vagy repce, fejtragyazni február 1-tol lehet, tragyazni meg február 15-tol. Múltkor vki be is linkekre a jogszabályt, akkor bele is olvastam, de lehet hogy a nitraterzekeny területek elkerülték a figyelmemet.
Válasz csoppika #4387. hozzászólásáraHalo!
Ha jól tudom csak 15.-től lehet a repcét és a nitrátérzékeny területeket.
Gyakorlatilag meg az enyhe tél és a korai tavaszosodás következtében a vegetáció aktív, főleg a korai vetések örülnének már a segítségnek. Legalábbis a Dunántúlon sokfelé ezt látni.
Nagy cégek már 2 hete megkezdték a trágyázást felénk.
Válasz mocsencsi1 #4386. hozzászólásáraÖsszetétele vagy más tulajdonsága változott?
Srácok. Repcét is lehetne ilyenkor nitrózni?
Válasz gyorfy10 #4382. hozzászólásáraYara belluskának nincs párja, bár szép csendben elég jelentős változáson ment át.Sajnos nem előnyére.
Válasz Gabben #4384. hozzászólásáraACHP Lévai cégtől vettem. Az agromason személyesen akartam beszélni azzal az üzletkötővel, akin keresztül szoktam vásárolni az IKR-től nem sikerült. A kollégája igérgetett, de csak igérgetés maradt tettek nélkül.
Sk-ba vissza DASA-t nem akarnak adni, csak Hunfert terméket. Az apró szemcseméret miatt nekem az utóbbi termék nem felel meg. DASA-t lehet szórni "szelesebb" időben is, akárcsak a lengyel Saletrosan 26/13 is /príma termékek/. Az aprószemcsésre meg ki kell várni a szélcsendes időszakot.
Válasz Sk Laci #4381. hozzászólásáraSzia Laci!
Mikor vetted 245/tonna áron a DASA-t? IKR-től vetted egyenesben?
Válasz gyorfy10 #4382. hozzászólásáraSzia!
Én NS 20/24-et szórok most repcére, búzára 3q/ha, péti 27-es vagy karbamid megy 2q/ha másodjára kb. március közepe körül, időjárástól függően.
Sziasztok!
YaraBela sulfant vagy pétisót szórnátok inkább első fejtrágyának most?
Válasz atisgyulai #4380. hozzászólásáraKamion tételben vettem 245 eur/t áron, forintra átszámolva csak be kell szorozni 333-339 Ft/eur árfolyammal, és kijőn egy elég szép összeg. Amit vettem az DASA 26/13 nem közönséges 27-es.
"Megspékelem" ilyen árak mellett is, hogy a végén nyugodtam mondhassam, mindent megadok neki, a többi az évjáraton múlik.
Válasz Sk Laci #4379. hozzászólásáraNem közvetlen kalászolás előtt volt, csak úgy nagyjából mondtam.
Tavasziakat ápr. elején elvetettem, és utána amikor nagy eséllyel mondott csapadékot, akkor csaptam ki a maradékot.
Pontosan nem tudom mikor.
És mint mondtam, van egy ~összeg, ami rámegy és kész. Ennyi jutott.
Nincs hitel az inputon. (se)
Nem mindenkinek van lehetősége mondjuk 55 ért megvenni kamion tétleben a műkakit.
Integrátornál kissebb mennyiséghez meg horror áron lehet hozzájutni.
Válasz atisgyulai #4374. hozzászólásáraKalászolás előtti mütrágya esetleg a minőségen emelt valamit, nem a mennyiségen.
Korábban kellett volna kitenned és 1q helyett 2-2,5q. Min. 1 tonna plusz.
Válasz Gatti #4364. hozzászólásáraFajta-magminősége-talaj-tápanyag-növényvédelem-időjárás. Műveletek időzítése-műveletek kivitelezése...stb.
Válasz atisgyulai #4376. hozzászólásáraRendben, köszi. Nekem elég lenne olyan 3 ha való, de majd beszélünk meg róla :)
Válasz Gatti #4375. hozzászólásáraA szomszéddal cserélek, 1-2 évente. Mikor hogy jön ki.
Idén a saját visszavetett szebbet termett, mint az övé. Cseréltünk, de végül a sajátból csáváztunk.
Kombájn alól egy mbp-vel elhozok(mázsálva), és egy kocsi árpát vagy kukoricát adok helyette, értékegyeztetéssel.
Sajátból tudok majd adni, de az most 2× visszavetett. Cseréset attól függ, mennyi 'Ha' búza lesz, és mennyi marad az 1 kocsiból.
Aratás előtt szólj rám ha kell, és akkor megbeszéljük.