Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.52 FtUSD392.46 FtCHF431.59 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz perdix #2739. hozzászólására200 kg pétivel val lett elvetve tavasszal, csak egy két helyen ahol korábban viz állt megvan sárgulva azért gondoltam, kb 15 kg oldanák fel vizbe (200l/ha)
Válasz dracke #2736. hozzászólásáraHa mindenféleképpen akarsz rá tenni, akkor inkább a feloldott karbamid a jobb, de ha nem gyenge az árpa, ilyenkor inkább már ne tegyél rá semmit.
szerintetek melyik jobb ha 200 kg pétisót szórok ki a tavaszi árpára, vagy ha oldok fel karbamidot és azt permetezem ki? én hány kiló/ ha karbamiddal? vagy hogy lenne ennek értelme?
Válasz blink #2739. hozzászólásáraNekem is van olyan SŐT 1 hónappal ezelőtt sokkal szebbek voltak mint most... most olyanok mintha vissza akarnának menni a földbe...
A búzánk enyhén dombos, lankás terepre lett vetve (kb 46 ha). A dombok tetején, de csak ott, sárgás elszíneződések vannak. Szerintetek mitől lehet? Én arra tippelek, hogy a foszfor nem táródott fel megfelelően, vagy épp a sok eső lemosta onnan. Más vélemény szerint a fagy csípte meg a tetőket, de én inkább a völgyekbe saccolnám a fagyot. Szerintetek mi lehet?
Egy területemet csak márc végén lehet szórni, de ezt már folyékonyal szeretném 200liter/hektár mivel lehet keverni,gyomirtó, gombaőlö vagy csak tisztán lehet?
2013-ban egy területemet csak ápril 02.én tudtam megszórni azokhoz képest amik ídőben a hó meg a sok eső előtt lettek megszórva 10mázsa volt a külömség,én ezért nem hiszek a kötötben a kimosodásban.
Ma egy hete hogy kiszórtam a pétit, azóta kapott 18 mm-t, még ha ennyit vagy ennél többet kap a következő napokban az se gond. 80 százalékom van megszórva(minden árpám, illetve a búzák fele). így legalább lesz összehasonlítás búzánál, mind kinézetre, bokrosodásra, ill termésre. jelen időjárás-előrejelzés szerint kb március közepe-vége lesz mire rá lehet menni.
Mi tegnap eső előtt kiszórtuk a búzára, tényleg nincs még elkésve egyáltalán, csak az a kérdés, mikor lehet rámenni. Hideg van még, épphogy mocorog minden.
Válasz Mf-es? #2721. hozzászólásáraÉn nem is emlegettem a nyugodt, ideges szavakat, hoppá most lebuktál. Na de elmondom itt már több mint 3 hete kiszórták folyékonyt, és most kezdik előlrőlnéhány napja! szilárd lassan 1hete kiszórtam, 12mm jött rá, meg még fog többszöröse, kalászosok beindultak nincs mire várni. Később itt is várható belvízek, talajvízek miatt(Sió csatorna fullon van!)nem lehetséges Ja meg pl. 2010-ben a kiszórt szilárdra jött 90-110mm rövid időn belűl, mégis rekord termés lett. Ez nem most dől el, hogy szórjam-e vagy sem. De úgy taktikázól ahogy te jónak látod saját gazd.-ban
Válasz Mf-es? #2715. hozzászólásáraEz reális is volna, normális időjárás mellett. De februári 15-18 fokok miatt hamarabb beindulnak a növények. Szerintem sem vagyunk elkésve de azért jó lenne pár nap jóidő, hogy ki tudjuk adni az első adagot.
Válasz borda77 (Joe) #2701. hozzászólására... "senki nincs elkésve..."
Ha csak az a cél, hogy fogyjon a műtrágya akkor raersz áprilisban menni, de ha termés növekedést szeretnél akkor most lehet borkosítani. Aztán szárba indulaskor a kalász nagysága miatt kell újra szórni. Vetés előtt ki kell tenni az első adagot, a másodikkal pedig szerintem el vagy már késve.
Búzák 75%leszórtam 200-220kg karbamiddal nem akartam ennyit csak nem bírtam úgy haladni a területeken de 24órán belül bemosó csapadékot kapott legalább nincs veszteség a hatóanyagban.
Válasz Devyd #2705. hozzászólásáraJa én is úgy voltam vele lassan lesimítok stb... hát ez most vagy 2 hete csúszott...
Mehetünk majd éjjel is, de hát ez a szép a mezőgazdaságba :)
Válasz borda77 (Joe) #2704. hozzászólásáraIgen. Ezt én is látom!
Volt olyan év, hogy már febr 15én tavsszi árpa vetés volt, és március 9-én már simitózás.
Hát idén mind a 2 elmarad(t).
A repce bogarakról is hallottam már a Kwizdás képviselő szólt, hogy valahol láttak már.
Lassan be kell rendelni a Fury+Dursban+Jello pack-ot.
Válasz gazda001 #2702. hozzászólásáraigen az árpáknál a vírus is ott van rendesen... Az a baj tavaly tök optimális idő volt ehhez képest de szerintem nem lesz baj csak jól összecsúszunk gyomirtózás műkaki meg a kapások is földmunka... jó tavasz lesz :)
Válasz gazda001 #2700. hozzászólásáraÉn sokat gondolkodtam hogy februárban elszórjam el... nem tettem de azóta esett 101mm-r eső és fagy is van lesz nem bántam meg...senki nincsen elkésve. márciusban elmegy majd és kész...
5843 hozzászólás
Búzára, nálunk még másfél hónap van aratásig még szerintem belefér :) meg úgy kíváncsiságból is :) 10kg/ha
Válasz Magic #2741. hozzászólásáraMennyit akarsz és mire? Egyébként én már sok értelmét nem látom ilyenkor, max az érést nyújtja el...
Üdv!
Keserűsót lehet keverni AN-el ? véletlenül nem perzsel ?
Válaszokat köszi !
Válasz perdix #2739. hozzászólására200 kg pétivel val lett elvetve tavasszal, csak egy két helyen ahol korábban viz állt megvan sárgulva azért gondoltam, kb 15 kg oldanák fel vizbe (200l/ha)
Válasz dracke #2736. hozzászólásáraHa mindenféleképpen akarsz rá tenni, akkor inkább a feloldott karbamid a jobb, de ha nem gyenge az árpa, ilyenkor inkább már ne tegyél rá semmit.
Válasz dracke #2736. hozzászólásáraA 200kg pétisó az 54kg hatóanyag a 100kg karbamid pedig 46kg hatóanyag,döntsd el!
Válasz dracke #2736. hozzászólásáraÉn a helyedben nem szórnék már rá semmit.
szerintetek melyik jobb ha 200 kg pétisót szórok ki a tavaszi árpára, vagy ha oldok fel karbamidot és azt permetezem ki? én hány kiló/ ha karbamiddal? vagy hogy lenne ennek értelme?
Válasz blink #2739. hozzászólásáraNekem is van olyan SŐT 1 hónappal ezelőtt sokkal szebbek voltak mint most... most olyanok mintha vissza akarnának menni a földbe...
Válasz AgroBen #2738. hozzászólásáraA homok az ilyen!
Válasz AgroBen #2738. hozzászólásáraA foszforhiánynak a levélvégek lilás elszíneződése a tünete. Fagy valószínű de kép nélkül nem lehet megmondani.
Sziasztok!
A búzánk enyhén dombos, lankás terepre lett vetve (kb 46 ha). A dombok tetején, de csak ott, sárgás elszíneződések vannak. Szerintetek mitől lehet? Én arra tippelek, hogy a foszfor nem táródott fel megfelelően, vagy épp a sok eső lemosta onnan. Más vélemény szerint a fagy csípte meg a tetőket, de én inkább a völgyekbe saccolnám a fagyot. Szerintetek mi lehet?
Válasz saca19800204 #2735. hozzászólásáraBiztos vagyok benne hogy csak jobb lesz mintha nem adtatok volna neki.
Válasz ural #2733. hozzászólásáraDercen ,munkácsi járás
Válasz apuci #2732. hozzászólásáramár megszórtuk,remélem megérte
Egy területemet csak márc végén lehet szórni, de ezt már folyékonyal szeretném 200liter/hektár mivel lehet keverni,gyomirtó, gombaőlö vagy csak tisztán lehet?
Válasz saca19800204 #2731. hozzászólásáraHelyileg melyik faluban laksz?
Válasz saca19800204 #2731. hozzászólásáraHa elvetetted októberben akkor öt hónapja nem kapott tápanyagot kezd éhes lenni!
ez a korai fejtrágyázás nálunk Kárpátalján egy nem szokványos dolog,van ennek komoly termésnövelő hatása ,mert nálunk csak ez számít
Tegnap délután volt egy pár óra, amikor lehetett szórni. A földutak viszont . Lesz majd mit javítani.
2013-ban egy területemet csak ápril 02.én tudtam megszórni azokhoz képest amik ídőben a hó meg a sok eső előtt lettek megszórva 10mázsa volt a külömség,én ezért nem hiszek a kötötben a kimosodásban.
Ma egy hete hogy kiszórtam a pétit, azóta kapott 18 mm-t, még ha ennyit vagy ennél többet kap a következő napokban az se gond. 80 százalékom van megszórva(minden árpám, illetve a búzák fele). így legalább lesz összehasonlítás búzánál, mind kinézetre, bokrosodásra, ill termésre. jelen időjárás-előrejelzés szerint kb március közepe-vége lesz mire rá lehet menni.
Válasz dokeee #2726. hozzászólásáraMi ma kiszórtuk az első adagot szilárdból, de 2 faluval odébb tudok olyat, akik már a második nitrosol-al mennek
Mi tegnap eső előtt kiszórtuk a búzára, tényleg nincs még elkésve egyáltalán, csak az a kérdés, mikor lehet rámenni. Hideg van még, épphogy mocorog minden.
Válasz *** HM *** #2720. hozzászólásáraHecci kolléga te már hol tartasz a száraz, szilárd folyékonnyal a nedves állományban?
Válasz borda77 (Joe) #2722. hozzászólására"Többet fog jelenteni hogy milyen idő lesz mondjuk májusban a gabonára.." Na erről beszélek
Válasz Mf-es? #2721. hozzászólásáraÉn nem is emlegettem a nyugodt, ideges szavakat, hoppá most lebuktál. Na de elmondom itt már több mint 3 hete kiszórták folyékonyt, és most kezdik előlrőlnéhány napja! szilárd lassan 1hete kiszórtam, 12mm jött rá, meg még fog többszöröse, kalászosok beindultak nincs mire várni. Később itt is várható belvízek, talajvízek miatt(Sió csatorna fullon van!)nem lehetséges Ja meg pl. 2010-ben a kiszórt szilárdra jött 90-110mm rövid időn belűl, mégis rekord termés lett. Ez nem most dől el, hogy szórjam-e vagy sem. De úgy taktikázól ahogy te jónak látod saját gazd.-ban
Válasz Mf-es? #2721. hozzászólásáraA szilárd sem ideges még hidd el...a kalászosokra a környékünkön még szinte senki sem szórt csak a repcékre...
Többet fog jelenteni hogy milyen idő lesz mondjuk májusban a gabonára...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2719. hozzászólásáraÉn nyugodt vagyok.Aki szilárdat szórna,az az ideges.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2719. hozzászólásáraMitmond?
Hogy kér még folyékony vizet száraz az állomány??
Válasz Mf-es? #2718. hozzászólásáraNe mentegetőzz, még olvasni is rossz
Válasz blink #2716. hozzászólásáraEzért jó a folyékony,most előnybe vagyunk.
Válasz blink #2716. hozzászólásáraEGYETÉRTEK....
Válasz Mf-es? #2715. hozzászólásáraEz reális is volna, normális időjárás mellett. De februári 15-18 fokok miatt hamarabb beindulnak a növények. Szerintem sem vagyunk elkésve de azért jó lenne pár nap jóidő, hogy ki tudjuk adni az első adagot.
63.oldalMárcius 10 től írja az első adagot.
Válasz blink #2713. hozzászólásárakifujtam
Nitrosollal ki hogy áll? Itt minden második nap esik az eső, kezdek kicsit parázni. Most már ideje lenne azért kifújni az első adagot...
Válasz tuto1 #2711. hozzászólásáraEz így van ezért erőltettük
Válasz borda77 (Joe) #2701. hozzászólására... "senki nincs elkésve..."
Ha csak az a cél, hogy fogyjon a műtrágya akkor raersz áprilisban menni, de ha termés növekedést szeretnél akkor most lehet borkosítani. Aztán szárba indulaskor a kalász nagysága miatt kell újra szórni. Vetés előtt ki kell tenni az első adagot, a másodikkal pedig szerintem el vagy már késve.
Válasz VTR-es #2709. hozzászólására
Válasz ural #2708. hozzászólásáraSzia. Szombat-Vas.mi is leszórtunk mindent, voltak necces részek, lett 1-2 nyom néhol , de a lényeg hogy el van.
Búzák 75%leszórtam 200-220kg karbamiddal nem akartam ennyit csak nem bírtam úgy haladni a területeken de 24órán belül bemosó csapadékot kapott legalább nincs veszteség a hatóanyagban.
Válasz Devyd #2705. hozzászólásáraMúlt heti 1 nap napos időben 10 fok felett volt 17!!!! db-ot fogtak a ZRt-ben 1 táblán.
Válasz Devyd #2705. hozzászólásáraJa én is úgy voltam vele lassan lesimítok stb... hát ez most vagy 2 hete csúszott...
Mehetünk majd éjjel is, de hát ez a szép a mezőgazdaságba :)
Válasz borda77 (Joe) #2704. hozzászólásáraIgen. Ezt én is látom!
Volt olyan év, hogy már febr 15én tavsszi árpa vetés volt, és március 9-én már simitózás.
Hát idén mind a 2 elmarad(t).
A repce bogarakról is hallottam már a Kwizdás képviselő szólt, hogy valahol láttak már.
Lassan be kell rendelni a Fury+Dursban+Jello pack-ot.
Válasz gazda001 #2702. hozzászólásáraigen az árpáknál a vírus is ott van rendesen... Az a baj tavaly tök optimális idő volt ehhez képest de szerintem nem lesz baj csak jól összecsúszunk gyomirtózás műkaki meg a kapások is földmunka... jó tavasz lesz :)
Válasz gazda001 #2702. hozzászólásáraA kaja miatt is, meg a vírusokra mindenki figyeljen.
Válasz borda77 (Joe) #2701. hozzászólásáraaz árpák már kezdenek sárgulni, fogy a kaja
Válasz gazda001 #2700. hozzászólásáraÉn sokat gondolkodtam hogy februárban elszórjam el... nem tettem de azóta esett 101mm-r eső és fagy is van lesz nem bántam meg...senki nincsen elkésve. márciusban elmegy majd és kész...
Itt is hogy b@x@ meg az an.ját, és egész hétre ezt mondja, a gazdák többsége még 1 szem nem sok de annyit sem szórt