Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1172. hozzászólásra
Szia! Élénk volt a határ felétek!Láttuk! Mi péntek délutánra menetkészen álltunk a színben, így reggel csak indulni kellett. Függesztettel szórtuk, szinte nem látszik nyom. Bő 2q pétit szórtunk, kész lett 39 ha.
Ma sokan keltek fel fél 4-4 óra körül.
reggel 8-kor kaptunk anyagot, + mire kiértünk a földre 10-ig 5 heki lett meg, osztán csúszott és abba kellett hagyni, egyébként felénk mindenki nyomja az 1. adagot, olyan 150-250 között, mi 200 at adtunk péti-ből, ÉSZ NÉLKÜL ahogy lentebb a kedves kolléga célzást tett, de akkor felénk senkinek sincs egy csepp sem, de nem baj majd kérünk tőled
Errefelé még holnap reggelre mond fagyot aztán lehet hogy egy hónapig nem lehet rámenni a talajokra. Az pedig akkor már késő lesz az őszi vetéseknek. Talaj nincs átfagyva csak a felső 2-3 centije de délben már tengelyig süllyed a gép. van rajta 1-2centi hó ami napközbe olvadgat. Szóval nem kell félni, hogy hirtelen enyhüléskor elszalad a nitrogén a fagyott föld tetején.
Válasz #1162. hozzászólásra Ne nagyon dicsekedj a műtrágyázásal! Én úgy tudom,hogy febr.15.-e elött tilos kiszórni a műtrágyát a Kölcsönös megfeleltetés szerint!!!Elcsodálkoznál,ha 5-10 %-t levonnának a SAPS (terület alapú támogatás)-ból!
Hétfőn kitoltam én is 12 heki búzára mast 250kg/ha. Holnap korán reggelt folyt köv. van még úgy 30 heki őszi vetés szórni. Szomb-vasárnap jó lenne kivégezni. Csak fagyjon az éjjel!
Én szerdán kiraktam 2,5 hekire valót itthon megpakoltam a szórót erre elkezdett esni az eső de elszórtam meg kapott 1 milit de ettől még nem olvadt el szerintem
Válasz #1158. hozzászólásra
Hát, felénk olyan lágyak a talajok, hogy ami fagy lesz itt reggelre, az nem lenne elég arra, hogy rámenjünk. Mi nem kísérletezünk, majd ha már biztosan megbírja a gépet akkor megyünk!
-elolvadni elég a harmat , de azzal még nem nagyon kerül a gyökérzónába.
Két dolog:
- van 27%-os Pétisó , aminek több kell mint egy kis harmat
-és van a 34%-os AN , aminek az is elég , hogy eltűnjön a földről max 2-3 nap alatt.
Nyilván ez idő alatt van némi párolgási veszteség , de ha nincs meleg , ez jelentéktelen.
Az a biztos ha meg ázik , nincs meleg , sárba , esetleg fagyba-hóba kerül kiszórásra a cucc...
Segít még a már nagyobb búzánál a növény árnyékolása is.
Szóval ne várd meg hogy meleg és szárazság legyen !
A harmaton , de viszonylag száraz földön beolvasztott műtrágya max arra jó , hogy ne "párologjon" el...
Ehhez azért kell hamarosan némi eső , hogy tudjon hatni.
Te biztos többet tudsz mint én meg van is tapasztalatod erről Olyan kérdésem lenne hogy a pétinek elég egy nagyobb harmat hogy elolvadjon?? vagy ha el is olvad addól még veszhet el nitrogén??
Máskor normál évben hetente, kéthetente esik ennyi eső .
Amit akkor kiraktunk normál időben (Febr1-febr15) megsemmisült ?
Nem , ettől voltak 50-60mázsás búzák.
Úgy látszik úgy hozzá szoktak az emberek a szárazsághoz , hogy ha esik egy kis eső rendesen félnek tőle hogy mi lesz...
Én meg mondom , jó termés...
Akinek netán elmosná az eső a kiszórt műtrágyáját a búzáról , az örüljön , mert az azt jelenti hogy a Kukoricájának , Napraforgójának jó esély lesz a rekordtermésre a sok csapadék miatt!
Mondjuk az állítani is meredek ,amit te állítasz...
Miből gondolod , hogy így van ?
Hányszor jártál már így ?
Van erre bármi kimutatás hogy 2 ilyen száraz év után Pl Január 28.-án kiszórt műtrágyára jön 40 milliméter eső , és az megsemmisült szart se ért? Aligha...
Egy biztos , anno a TSZ-ekben akkor voltak a legjobb búzák , ha sikerült Januárban kiszórni...
A többi csak találgatózás...
Amit múlthéten sikerült , vagy a jöv héten sikerül kiszórni , az búza lesz... Amit meg majd Március-Áprilisban sikerül , ne adj isten szárazságban , fele lesz...
Mi tavaly az áprilisi esök közbe szortuk ki 2q/ha 34-es nitrot a buzára jo döntésnek bizonyult.De most messze jobb a határkép meg összel kapott kombináltat minden kalászos a buza meg még egy kis mast is.
Válasz #1129. hozzászólásra
Ja! De hol lesz az a nitrogén amit most szórtok ki akkor amikor a búza olyan állapotba kerül, hogy fel tudja venni???? Kínában?
5825 hozzászólás
Válasz #1172. hozzászólásra
Szia! Élénk volt a határ felétek!Láttuk! Mi péntek délutánra menetkészen álltunk a színben, így reggel csak indulni kellett. Függesztettel szórtuk, szinte nem látszik nyom. Bő 2q pétit szórtunk, kész lett 39 ha.
Ma sokan keltek fel fél 4-4 óra körül.
Már lehet a kalászost pétisózni?
nekem csak 1 hold van Trikitálé!
Reggel sikerült 40 hektárt leszórni. Holnap reggel jön a maradék 40 hektár.
reggel 8-kor kaptunk anyagot, + mire kiértünk a földre 10-ig 5 heki lett meg, osztán csúszott és abba kellett hagyni, egyébként felénk mindenki nyomja az 1. adagot, olyan 150-250 között, mi 200 at adtunk péti-ből, ÉSZ NÉLKÜL ahogy lentebb a kedves kolléga célzást tett, de akkor felénk senkinek sincs egy csepp sem, de nem baj majd kérünk tőled
Válasz #1163. hozzászólásra
Megdolgoztunk értem, nem örököltük. A múltévi bevétel van visszaforgatva.
Válasz #1165. hozzászólásra
Errefelé még holnap reggelre mond fagyot aztán lehet hogy egy hónapig nem lehet rámenni a talajokra. Az pedig akkor már késő lesz az őszi vetéseknek. Talaj nincs átfagyva csak a felső 2-3 centije de délben már tengelyig süllyed a gép. van rajta 1-2centi hó ami napközbe olvadgat. Szóval nem kell félni, hogy hirtelen enyhüléskor elszalad a nitrogén a fagyott föld tetején.
Válasz #1164. hozzászólásra
ja meg egy kis ésszel
Nitrát érzékeny területen egy ilyen manőver nemigen lenne 15%.
nem akar fagyni semmi esetre sem
Változott,elsejétől szorhatod.
Válasz #1162. hozzászólásra Ne nagyon dicsekedj a műtrágyázásal! Én úgy tudom,hogy febr.15.-e elött tilos kiszórni a műtrágyát a Kölcsönös megfeleltetés szerint!!!Elcsodálkoznál,ha 5-10 %-t levonnának a SAPS (terület alapú támogatás)-ból!
Válasz #1163. hozzászólásra
Te nem tudtad hogy pénzt csak pénzel lehet keresni
nem kis pályáztok van pénz ahogy látom
Hétfőn kitoltam én is 12 heki búzára mast 250kg/ha. Holnap korán reggelt folyt köv. van még úgy 30 heki őszi vetés szórni. Szomb-vasárnap jó lenne kivégezni. Csak fagyjon az éjjel!
Én szerdán kiraktam 2,5 hekire valót itthon megpakoltam a szórót erre elkezdett esni az eső de elszórtam meg kapott 1 milit de ettől még nem olvadt el szerintem
Ma osztottam a buzáknak reggel 6 tol 10 oráig de már elég jo ragadt a kerék.46%nitrogén 200kg/hektár.
Válasz #1158. hozzászólásra
Hát, felénk olyan lágyak a talajok, hogy ami fagy lesz itt reggelre, az nem lenne elég arra, hogy rámenjünk. Mi nem kísérletezünk, majd ha már biztosan megbírja a gépet akkor megyünk!
Pótkocsik megrakva, reggel 6-kor kezdjük.
Válasz #1156. hozzászólásra
Ikr-es,az a legmegbízhatóbb.Amúgy,ha ebbe nincs benne,ugyanúgy megvan a lehetősége,hogy a szilárdba sincs meg.
Válasz #1155. hozzászólásra
És benne lesz abban az a 28% szerinted??????????
Válasz #1152. hozzászólásra
Nem fagyoskodunk,majd folyékonyat.Mire felvehető formában lesz a szilárd,akkora az enyém is kint lesz.Ráadásul olcsóbban.63/tonna,28%-os
Válasz #1153. hozzászólásra
Nyomjad vaze!!!
megkezdjük hétvégén, reggeli fagyon????????
Válasz #1142. hozzászólásra
Ezt mondom én is jövő héten faggyal nyomni kőőőőőőőőő kifelé a nitrogént!!!!
Válasz #1149. hozzászólásra
Nagyonszépen köszönöm
Persze igaza lehet annak aki fél a kimosódástól...
Amennyiben lejön 200+ milli csapadék mondjuk Áprilisig.
De az gyanítom akkor más problémák is lesznek...
Válasz #1148. hozzászólásra
"elég egy nagyobb harmat hogy elolvadjon?? "
-elolvadni elég a harmat , de azzal még nem nagyon kerül a gyökérzónába.
Két dolog:
- van 27%-os Pétisó , aminek több kell mint egy kis harmat
-és van a 34%-os AN , aminek az is elég , hogy eltűnjön a földről max 2-3 nap alatt.
Nyilván ez idő alatt van némi párolgási veszteség , de ha nincs meleg , ez jelentéktelen.
Az a biztos ha meg ázik , nincs meleg , sárba , esetleg fagyba-hóba kerül kiszórásra a cucc...
Segít még a már nagyobb búzánál a növény árnyékolása is.
Szóval ne várd meg hogy meleg és szárazság legyen !
A harmaton , de viszonylag száraz földön beolvasztott műtrágya max arra jó , hogy ne "párologjon" el...
Ehhez azért kell hamarosan némi eső , hogy tudjon hatni.
Válasz #1147. hozzászólásra
Te biztos többet tudsz mint én meg van is tapasztalatod erről Olyan kérdésem lenne hogy a pétinek elég egy nagyobb harmat hogy elolvadjon?? vagy ha el is olvad addól még veszhet el nitrogén??
Válasz #1144. hozzászólásra
Bármikor lehet , ha van fagy !
De nem szabad csak Febr. 1-től...
Válasz #1143. hozzászólásra
Én nem ajánlok senkinek semmit , de elmondtam amit elmondtam...
Válasz #1136. hozzászólásra
Miért is ?
Ez olyan sok csapadék ?
Ne vicceljetek már ...
Máskor normál évben hetente, kéthetente esik ennyi eső .
Amit akkor kiraktunk normál időben (Febr1-febr15) megsemmisült ?
Nem , ettől voltak 50-60mázsás búzák.
Úgy látszik úgy hozzá szoktak az emberek a szárazsághoz , hogy ha esik egy kis eső rendesen félnek tőle hogy mi lesz...
Én meg mondom , jó termés...
Akinek netán elmosná az eső a kiszórt műtrágyáját a búzáról , az örüljön , mert az azt jelenti hogy a Kukoricájának , Napraforgójának jó esély lesz a rekordtermésre a sok csapadék miatt!
Lesz végre víztartalék...
még jó hogy feb1-től lehet szórni a műganyét!
akkor te is ajánlod h a jövőhétvégi fagyon mehet egy kis kóstoló neki?
Válasz #1135. hozzászólásra
Mondjuk az állítani is meredek ,amit te állítasz...
Miből gondolod , hogy így van ?
Hányszor jártál már így ?
Van erre bármi kimutatás hogy 2 ilyen száraz év után Pl Január 28.-án kiszórt műtrágyára jön 40 milliméter eső , és az megsemmisült szart se ért? Aligha...
Egy biztos , anno a TSZ-ekben akkor voltak a legjobb búzák , ha sikerült Januárban kiszórni...
A többi csak találgatózás...
Amit múlthéten sikerült , vagy a jöv héten sikerül kiszórni , az búza lesz... Amit meg majd Március-Áprilisban sikerül , ne adj isten szárazságban , fele lesz...
Szerinted annyira leszivárogna?? A föld egyébként színtiszta homok
Én Tiszaburai vagyok,nem messze van a repülőtér,ha unatkozol átrepülhetsz!Csak vicc volt!
Válasz #1137. hozzászólásra
igen gyomaendrődi vagyok!
Mi tavaly az áprilisi esök közbe szortuk ki 2q/ha 34-es nitrot a buzára jo döntésnek bizonyult.De most messze jobb a határkép meg összel kapott kombináltat minden kalászos a buza meg még egy kis mast is.
Válasz #1121. hozzászólásra
Kösz a képet,ott laksz ami a fényképre van írva?
a tavakban-patakokban vagy ha más nem hát az árkokban!!
Ja! De hol lesz az a nitrogén amit most szórtok ki akkor amikor a búza olyan állapotba kerül, hogy fel tudja venni???? Kínában?
Válasz #1133. hozzászólásra
Majd a jövő hét vége, akkor megint megfagy és lehet tolni neki!!!! Szórni mint "bolond a lisztet"!
Válasz #1132. hozzászólásra
Ha valaki el szórta nem biztos hogy rosszul döntött az időjárás kedvezhet neki
az viszont nem okos gondolat aki most kiszórta a hét elején s most elverte 20-40mm eső s megfolyva szépen elmegy a területről!!
Szerintem sokat számítana ha rögtön ott lenne a turbó neki
Válasz #1128. hozzászólásra
Kb annyira jön ki mert 2,5 hekire van 6q pétink
Válasz #1126. hozzászólásra
ez okos gondolat ha ott van a nitrogén egyből tudja hasznosítani mikor be indul
Válasz #1119. hozzászólásra
Hát a 2- 2,5 is elég szerintem még a 27% is!!! De te tudod!!
Válasz #1119. hozzászólásra
Ezt nem lehet ki számolni mi lenne a jobb minden év más és más
Válasz #1122. hozzászólásra
Nagyon korai lenne?? csak gondoltam h minél hamarabb hogy mire megindul a növény addigra a gyökerénél legyen felvehető formába