Hirdetés
- Massey Ferguson traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
Cikkajánló
![Megváltozott napraforgóban a betegségprioritás Megváltozott napraforgóban a betegségprioritás](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9085/cikk_79085/napraforgo---_fill_540x300_0.jpg)
474 hozzászólás
Válasz #271. hozzászólásra
de nagyon hasonlít a ZTR-re.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Akkor én rosszul emlékszem,
Válasz #269. hozzászólásra
Fogaskerekeivel nem szokott gebasz lenni.
ZTR 165 ha jól látom. Precíz, masszív strapabíró szerkezetek. Ha nem lóg nem zúg akkor megvetől. A Kopótalpak elég húzósak rá ha kellenek. Ezelőtt 8-10évvel. 8eft volt a közepe és 30e körül volt a nagytányér alulra ha jól emlékszem. Ráadásul gagyi minőségben amibe a csapágyat alig lehetett belepréselni, annyira méretpontatlan volt. Ráadásul ha a tengelyen is megforog a talpcsapágy akkor annak nem kis meló a cseréje.
Válasz #270. hozzászólásra
Ennél is gondolom azokat kell megnézni vétel elött mint az rk2-nél nem?Olyan 40km-re van tőlem.Egy próbát megérne.
Egyszerűen nem találok a környékbe( somogy) egy normálisabb használt kaszát
Fahr KM 20
Hát aki ezt hirdeti ennyiért, az vagy nem ért hozzá, agy pedig nagyon is jól tudja, hogy attól meg kell szabadulni!
Ez milyen típusú kasza?
link
Válasz #267. hozzászólásra
Most nézem,hogy tőlem nem is vagy messze,környéketekben nem tudsz eladó 2 dobos kaszát?
Megadjátok, hogy mien típus kell, mien áron, meg valami elérhetősséget, és tudok keríteni előbb-utóbb gyakorlatilag 20000 ft-tól.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #265. hozzászólásra
ez engem is érdekelne
Válasz #264. hozzászólásra
ott kint egy ilyen 2-2,5 m-es szársértős használható kasza mennyibe kerülhet?? nem kell h tip-top legyen ragyogjon csak tegye a dolgát ![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ha jóltudom te ott vagy az osztrák határhoz közel
Válasz #263. hozzászólásra
Csak olyat kell választani amilyen neked kell.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Van dobosban, tárcsásban, hengeres, és késes szársértővel, és Masseyban!
Válasz #262. hozzászólásra
Ez dobos nem? Azért kellene a szársértős vagy tárcsás hogy jobban száradjon
Válasz #258. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Vicon CM 200-250 A!
Válasz #253. hozzászólásra
Mi már a 2. rm2-t vettük meg az idén, mindkét kaszát kis Dutrák húzzák, vígan. Magyon strapabírónak ígérkezik a tavalyi év után, nem érzékeny, pedig vaddisznótúrással és 50 cm-es hangyabolyokkal tarkított bérmunka is volt már vele... Az meg csak hab a tortán, hogy pl meredek rézsűt is kaszálhatsz vele, amit sok kaszával nem tudsz megtenni.
Nem kell tőle félni!
Válasz #257. hozzászólásra
Egy pár oldal robbantott ábrás rajz van, beszámozva minden alkatrész, de hozzá alkatrészjegyzék, illetve bárminemű szöveg nincs!
Ha ez érdekel postán feladhatom vagy beszkennelve.
Válasz #255. hozzászólásra
Csak a dobosat tudnám ajánlani, én is zetorral kaszálok (6211) 165 ös kasza tökéletes utána! Az RK kasza kardán hajtású az is jó választás lehet főleg ahol nagy a fű vagy elhanyagolt nádas sásas terület van. Viszont én még is inkább egy jó ZTR-t vagy PZ kaszát ajánlanék. Ezek elnyűhetetlen gépek! Az új lenygel gépek nem érnek semmit sem! Sajnos nagyon silány anyagból készülnek! Nem a reklám helye de még is; nekem lesz egy pár hét múlva eladó pz 165 ös kaszám ha érdekel jelenleg felújítás alatt van még darabokban. Alternálót szintén nem javaslom mivel lassú kicsi a terület teljesítménye illetve sokszor bemackózik.
Sziasztok!
kaszát szeretnénk venni MTZ 50-re vagy forschritt-ra tárcsás vagy szársértős érdekelne tudnátok nekünk valami jófajta kaszát ajánlani kb 600ft -ig?
Hali valakinek nincs véletlen Rm02 -es gépkönyve![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz #255. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
hehe aza 10-12 liter abbol le lehet vágni 8-10 hekit is ......
Válasz #254. hozzászólásra
Ki próbáltam elbírja-e a 2 dobost.Indulásnál,amig felpörgeti a kaszát kicsit erölködik,de miután fordulaton van,fél gázon vágtam vele a méteres füvet felező 3-ba.Ezért is akarok venni még egy dobost.Egyik a zetor másik meg a steyer után.
Nekem van rajt,én azzal vettem,de nem az igazi.Szépen dolgozik az tény,de a harmatos füvet elkeni,meg eléggé rázza az egész gépet is.Meg eltörtem a fát is benne,az meg a lábamon a kis ujjam.Fát már pótoltam az ujjam meg fáj
A legjobb,hogy kb 10-12l gázolajból levágtam több mint 1 hektárt vele.
NVálasz #253. hozzászólásra
nekem is az van rajta asszem 30 ért vettem, ma próbáltam ki még }egy kicsit alakítani kell és nekem megtszi, meg attól függ mit akarsz vele vágni??
Vegyél a steyr-re egy alternálót
Üdv!
Kasza vásárlás elött vagyok,csak nem tudom mi lenne a jó választás.Most van egy ékszíjas 2 dobosom és ez mellé szeretnék venni még eggyet a másik traktorhoz,de félek ezektől a láncos rk és rm kaszáktól.Ha netán elszakadna a lánc,nem hinném,hogy betudnám huzni.
Alternálókról mi a véleményetek?Vagy ha tudtok valami jobb álapotú ékszíjast ne tartsátok magatokba.
Válasz #251. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Valami nem piskóta anyagból voltak rajta valami vasak, de nem hogy a vasat, hanem a 8.8-as anyának elfogyott a fele.
Válasz #248. hozzászólásra
mire neked a zöld anyag elkoptatja a szögvasat....... pffuuu..... nekem pöttinger a kasza de gyárilag ugy van rajta
Kaszapenge RK. 96x40x3 AKCIÓÓÓÓ!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130502173553_mbig_1147.jpg)
Részletekért érdeklődjetek privátban!
Köszönöm!
Válasz #248. hozzászólásra Nyugodtan hegezd rá.
Mire lekopik a kasza is elromlik![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #247. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
És ha elkopik? Leflexeled? Ezen van pár teljesen elkopott, azok mondjuk csavarral voltak felfogatva, de az anyák is elfogytak szépen, uhogy abból is flexelés lesz.Vagy osztrák módra ráhegesszem, oszt ha elkopik akkor adjam el a csóró magyaroknak az egész kaszát??
Válasz #246. hozzászólásra
nekem csak egy sima szögvas van ráforditva és ráheggesztve gyárilag és nem tekert fel semmit mármint a nagyon nagy szénát meg vizeset ritkán de olyankor leveszem a szársértőt.....
Dobos kaszánál már tavaly is megszorult benne a lucerna, mert a dobokon levő terelők elkoptak/elvesztek. Csináltam róla pár képet. Az lenne a kérdés, hogy hogyan szokás ezeket pótolni, arra gondoltam, hogy van rajtuk néhány furat, hogy odacsavarozni néhány kb.5-ös lemezt valami komolyabb anyagból, csak kérdés, hogy mit bír.![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130502105843_2013_05_02_10.42.39.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130502110036_2013_05_02_10.44.39.jpg)
Válasz #244. hozzászólásra
aszerint amit írtatok, egyik rész sem házasítható össze.
Köszönöm a segítséget,
Válasz #243. hozzászólásra
Felénk a kasza makkjának hívják azt a kis "pöcköt".
A kasza akkor egyenesedik ki, ha a karika túl bő
a nyélhez képest, vagy maga a nyél is sokkal szélesebb mint a felfekvő vas. A kaszaszeg (ék) alá mindenképpen vastag kemény bőrt érdemes tenni, ami szinte rágyógyul a vasra.
Válasz #242. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130501154431_kasza2.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130501154449_kasza4.jpg)
Válasz #239. hozzászólásra
kép lemaradt
szóval ha arról van szó,akkor a képen bekarikáztam(Kasza2) azt a részt kaszán,ahol van egy kis "pöcök"(nem tudom minek mondják), aminek van helye a kasza nyélen is és úgy kell feltenni a pengét,plusz még ha így is nagyon lötyögős akkor a lefogató vas alá (kép: Kasza4)
tegyél bőrt,vagy gumit hogy jobban szoruljon mikor ütöd felfele,és akkor jónak kellene hogy legyen...
Azaz azt akarod mondani hogy minden húzás után "kiegyenesedik"?
Sziasztok
Tudom, hogy nem kézi kaszáról szól ez a topik, de olyat nem találtam, így itt teszem fel a kérdésem.
Van egy olyan problémám a kézi kaszánál, hogy a penge kifelé fordul minden húzás után.
Már kopott a nyél, vagy rosszul van összerakva, esetleg valamit nagyon rosszul csinálok?
A nyél nem valami puha fa, és ahol a penge bele van kapatva ott már eléggé tágult a lyuk.
Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz #237. hozzászólásra
Akkor odébb vagyunk én Djenő.
Válasz #235. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Pásztó
Válasz #233. hozzászólásra
Akkor nem hiszem hogy vinnének tőlem szénát...
Válasz #233. hozzászólásra
Bakker Te földi vagy? Merrefelé?
Válasz #229. hozzászólásra
Két ló van. Meg volt pár birka de azok elkerültek. Ne a 10000ft-os bálaárból indulj ki... akkor annyi ha alig van mit eladni. Ha normális termés van akkor telítődik a piac és van hogy el se lehet adni még olcsóbban se. Itt is van csávó aki 15000ért adja a szénabálát és van aki rákényszerül hogy tőle vegyen mert már nincs máshol. De tisztességes gazda aki szezonba betárolta az évi mennyiségét az megtudta venni 5-6-8e ft ért a báláját. Én azt mondom hogy jobb egy jól bejáratott stabil, fizetőképes, megbízható, állandó vevőkör mint hogy egy-egy szezonba próbálni nagyot akasztani a kevésen.
Válasz #231. hozzászólásra
Nógrád megye.
Válasz #227. hozzászólásra
ÁÁ nem hinném.Ez a zöld német piacra készült szerintem több van belőle mint a rolpol meg hasonló cuccokból. Meg ez a samasz gyárt mindenféle gépet még.
http://www.samasz.pl/
Válasz #229. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Hol is laksz?
Válasz #217. hozzászólásra
Semilyet,,,, vágasd le mással.
Válasz #221. hozzászólásra
Amúgy neked vannak állatok?? Úgy néz ki hogy nőni fog a kaszáló terület, veszek egy kaszát meg egy rendsodrót, a bálázást meg haver megcsinálja. Itt vennék a szénát sokan, valamelyik nap 10000ft/bála áron vettek volna![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Idő mint a tenger
Válasz #226. hozzászólásra
Szársértőset akarsz?
Válasz #225. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Pár év múlva kiderül... lehet hogy azért veszik, mert vasba is többet kapnak érte!
Válasz #220. hozzászólásra
Olyan 500 körül gondolkodok. Lengyelt semmiképpen...
Válasz #224. hozzászólásra
Traktorpoolon sok van ilyen annyira nem lehet szar ha a németek is veszik mint a cukrot![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Láttam már én is olyat aminek szét törték a 3 pomtját...de az már gépgyilkos szerintem. Igaz nekem még 2 éves 185cm de még nem volt vele semmi baj. Nálam az ár dominált az RK árán 2db Samaszt tudnék venni