Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- SPC-6 vetőgépek új
- Direktvetés, no-till. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Claas Lexion vélemények új
- Feng-Shou kínai kistraktor! új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025 új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
1143 hozzászólás
Válasz #91. hozzászólásra
Hát ilyenre fáj a fogem. 1 83as rk-volt azt eladtam most vennék újat de a 300etres lengyeltől félek...olcsó húsnak híg a leve alapon maradtam ennél. 210es-t akartam volna de 620+áfa annyi pénzem nincs rá marad 185ös
Válasz #91. hozzászólásra
(dobd már el még 1x )
Válasz #89. hozzászólásra
Amúgy jó kasza ilyennel kezdtem amíg alig volt kaszálni valóm.
Válasz #89. hozzászólásra
Szerintem mind a kettőt kézzel.
Válasz #88. hozzászólásra
Ez SAMASZ. A hagyományost 450+áfáért kínálják a hidraulikás az meg 520+áfa. Egyébként a hidraulikust be lehet fordítani a gép után mint hagyományost vagy csak a munkahengerrel lehet vonulási helyzetbe állítan?
Válasz #83. hozzászólásra
Hülyeség, nem a kaszálási helyzetbe hozza, hanem, mint a híres nyugatiak a dűlőben ki tudod emeltetni úgy, hogy közben a traki 3 pontját nem piszkálod, az marad az előre beállított helyzetben így állandó marad a vágási magasságod ha a trakid hidraulikája nem enged.
Ilyen a kuhn kaszám is de ami itt van sip is ilyen, hatalmas segítség az fix.
Oké értem köszi a választ
Válasz #85. hozzászólásra
Szerintem sok hasznát nem veszed ilyen szempontból ,mert a simával is ha vmi hangyatúrás jön feljebbemeled és kész ,bár ilyen kaszával még nem dolgoztam az is igaz,mondom ennek egy előnye van nem kell kiszálni a trakiból mikor kaszálási helyzetbe akarod tenni hanem magától bemegy abba,más nem.
60-65000rel drágább. ilyen kaszát akarok venni. nem tudom szerinted hasznát veszem annak a munkahengernek ha töltést kaszálok vele? egyenetlen talajnál domboldalnál stb?
Válasz #83. hozzászólásra
Nem kell ki be szállni a kasza szétnyitásánál és összecsukásánál több más különbség nincs,ennek akkor van előnye ha sok kicsi darabot vágsz,és vonuláshoz össze kell csukni a kaszát
,de ha nagydarabokat vágsz nem éri meg ,mondjuk nem tudom mennyivel drágább de egy 100assal biztos mint a sima.
Üdv!
Kérdezném h van egy 185ős kasza és annak van egy hidraulikusan emelhető változata! A hidraulikus mivel jobb mint a hagyományos?
itt vannak a képek
Üdv.
Vettem 1 ztr 210-es kaszát elég rossz áll. vannak a csúszó talpak ha tud valaki segítsen hol lehet venni hozzá akár bontottat is. Meg még hiányzik róla a munka henger is olyanra is szükségem lenne.
KÖSZÖNETTEL.
Válasz #79. hozzászólásra
Ez olyan oldalról van ahol eleve rárakták...
Válasz #79. hozzászólásra
Jó estét misike olvastam a másik topikbann, hogy kérdezni akarsz emailen malma13@freemail.hu ide ird meg.
Válasz #78. hozzászólásra
Az avatarodon azokat a csúnya fekete foltokat te raktad be?
Válasz #77. hozzászólásra
Ez jó misike nagyon jó!!!!!!! :-DDDDDD
Válasz #76. hozzászólásra
Na lássuk!
Válasz #75. hozzászólásra
Formában e?
És a Dákósnóniusz még csak most jön!!! :-DDDDDDDD
Válasz #73. hozzászólásra
Látom formában vagy!
Bocs csak úgy gondoltam hogyha árat irtok ki akkor az tartalmazza a ponyvát, kardánt!
Válasz #72. hozzászólásra
( traktor!!! :-DDDD )
Válasz #71. hozzászólásra
milyen tartozék kell hozzá?
Hi! Nem tudjátok véletlenül hogy hol lehet a legolcsóbban lengyel kaszát venni minden tartozékával együtt?
Jó napot mindenkinek. Segitséget kérnék kasza ügybenn, pontosan arrol volna szó hogy, DUPLA késese allternáló fükaszához keresek pengéket esetleg telyes kést hol és menyiért lehet kapni, renddelni, stb.
Válasz #62. hozzászólásra
Gyepet nem szoktam olyan gyorsan, csak lucernát, ha nagyon jó a talaj.
Gyepnél sokszor csiga tempóban is majd kiesek a gépből.
Azt sem tudom hol kapaszkodjak, meg szidom az összes buzi traktor tervezőt amikor egy huppanónál akaratlanul is előre hajolok, majd beverem a fejem a tetejébe. Olyankor kívánom, azt, hogy üljön ide mellém, biztos raknának a kisebb gépekbe is fülke, vagy valami egyszerűbb első híd rugózást.
Válasz #67. hozzászólásra
Félek hogy te ezen ügyben se tudsz rajtam segíteni! :)
Válasz #66. hozzászólásra
Pelhrimov.
Csakhogy tudd.
Nehogy hülyén távozz az élők sorából. :-))))))
Válasz #65. hozzászólásra
Nekem egy 2,4 6korongos kaszám van. Cseh gyártmány Valami perzsinov PZ-9-es vagy valami ilyesmi tipusa van. Még sose halottam róla máshol. De alkatrész van hozzá szolovákoktól és megbízható, strapabíró darab. Szerintem sokkal strapabíróbb mint a sima kétdobos kasza. Azokból elnyűttem két ZTR-165öt. Azok se rosszak de ha elkopik akkor nem érdemes nagyon javítgatni.
Válasz #64. hozzászólásra
Milyen kaszát használsz? Mi a véleményed a kül gyártmányokról? Mi a hátránya a tárcsás kaszának dobossal szemben?
Válasz #63. hozzászólásra
Én se tudom. Én tegnap báláztam egy gyenge hektáron 450 kiskockát. Az ősszel vetettem három irányból kapcsolt hengerrel így 3x hengerezve a placc tükör sima de 14-15 nél már nem jó a trakiba üllni. És a kasza se bírja, megfogja a nagy fű a tárcsás kaszát.
Gondolom a 70 lovas gép nem MTZ.
Ezt a 20 km/h-t egyszerűen nem tudom elképzelni milyen gyepen lehet tartósan nyomatni
Nekem ez a 20km/h kaszálás sántít kicsit. Komoly fűben megnézném.
Válasz #60. hozzászólásra
Ha a talaj jó volt, akkor én is 20 fölött kaszáltam a 280-as kaszával, 70 lóval. Persze szársértő nélkül.
Válasz #58. hozzászólásra
Egy Krone kaszát dicsőítő cikkben én is olvastam a verőléces állítási lehetőségeiről. Ami megdöbbentett, hogy 90 le-s traktorral a 3 m-es kaszát akár 20 km/h-val is üzemeltették
???????????
Válasz #58. hozzászólásra
Így van, az axiálos is ezt mondta.
Válasz #57. hozzászólásra
Állítólag a gumihengeres a luchoz való. A verő újjas pedig szénához, ha jól olvstam akkor a verőújjasnál lehet állítani a szársértés intenzitását is.
Famarol kaszánk van, ha jól tudom ez is lengyel gyártmány valamelyik nyugati alapján készül. 165 cm a munkaszélessége, de a rendet nem tapossa az MTZ.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy melyik szársértőt - gumihengeres vagy verőléces - mikor érdemes választani?
vogel noot kaszárol valaki tud valamit, alkatrész ellátás van?
Válasz #54. hozzászólásra
Nem mondtam, h. onnét vedd!
Csak találtam!
Orientálódni !!!
Válasz #53. hozzászólásra
nem értek én ilyenül, mennyi most az árfolyam
egy kaszáért nem akarok a világ végéig menni
Válasz #51. hozzászólásra
http://www.agrostroj.cz/index.php?view=477&stitle=uvod
Itt ír vlm. akciót rá a cseh , tél van stb...
215 centis 100 alattért ...
Számold át, meg- e ér neked annyit ...
Válasz #48. hozzászólásra
ilyenbe spekizek a 130 pacisba
Válasz #42. hozzászólásra
ezt nem értem, kicsit világosabban
Válasz #49. hozzászólásra
Amíg m1, és nem hagy ott sehol, addig ezek is jók...
Válasz #48. hozzászólásra
Ja csak az más kategória.
Amúgy Személygépkocsiban nem tudom, hogy jók-e?
Válasz #46. hozzászólásra
Nem azt kell venni, hanem Superb-t.
Válasz #45. hozzászólásra
Meglehet, nyitott vagyok az okos dolgokra.
xD.
Válasz #42. hozzászólásra
Hát én még Cseh gépben nem csalódtam. Kivéve a Skoda. Na azok semmire se valók. Főleg a teherautóra gondolok.
Válasz #44. hozzászólásra
Ha velem dumálsz csak az leszel! :-))))))))
Válasz #43. hozzászólásra
Nem baj, csak okosabb lettem.:))