Hirdetés
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- SPC-6 vetőgépek új
- Direktvetés, no-till. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Claas Lexion vélemények új
- Feng-Shou kínai kistraktor! új
Cikkajánló
Hirdetés
1143 hozzászólás
Válasz #41. hozzászólásra
A gép nevibül ered...
NOOOOOO ZETOR!!!!!!!!!
Válasz #40. hozzászólásra
Az tuti.
Jó hát.
Pár ha-t ezekbe is belenyomtak...
215-ösre azt írja Géza, h. 100 000 cseh píz alatt van, AKCIÓZNAK!!!
Válasz #39. hozzászólásra
De akkor miért Ztr. Mert ez a Zetor rövidítése.
Válasz #39. hozzászólásra
Bocsi rosszul tudtam, de abban biztos vagyok, hogy Cseh és jó.
Válasz #37. hozzászólásra
Na ez jónagy hülyeség! :-)))))))))
Válasz #37. hozzászólásra
De ha nem is az gyártja, de a része.
Válasz #34. hozzászólásra
Cseh, a Zetor gyártja( azért Ztr)
Válasz #35. hozzászólásra
Hát mégha csehszlovákból átvedlett cseh! :-)))))))
Válasz #34. hozzászólásra
Agrostroj.
Aszem, hogy szovák, de lehet, ho cseh.
Elég jó, ékszíjjas.
Válasz #32. hozzászólásra
milyen márka az?
Válasz #31. hozzászólásra
Nálunk jól szuperált, szépen kaszált és jól bírta technikailag is.
Válasz #31. hozzászólásra
Hogy értve?
Válasz #30. hozzászólásra
a ztr az milyen?
Nálunk a ZTR és az RK vált be!
akarnék venni valami olcsó, de használható kaszát. 20 ha körüli lucerna kaszálására.
mit ajánlotok?
Válasz #24. hozzászólásra
Kb évi 300-350ha=kicsit sok, 1db bármilyen márkáju,165-185ös kaszának.
Válasz #24. hozzászólásra
Szerintem az a Szlovák kasza pengéje!
Köszi a segítséget!Nem túl bíztató a helyzet.Valami lengyel kaszát csinálnak a Fhar KM-22 alapján de nem tudom,hogy az egyezik-e vele,ebben Tudtok segíteni?
A lengyel nem tudom, hogy milyen tarlót hagy, de nekünk az RK 210 után semmi probléma, teljesen hibátlan a tarló. Pörgetni kell a kaszát, és éles penge kell csak!
Cső hello!
Nekünk volt 1 lengyel kaszánk de az első 50ha után szabasultunk tőlle, mert hullott darabjaira (csapágyak,dobokat összekötő tengely,váz)!
Utána vettünk 1 újszerű rk-t és ez bírja az iramot (110Ha fű meg 60lucerna).
AZ MEG NEM IGAZ H SZEBB TARLÓT HAGY A LENGYEL!!!!!!!!!! Van az axiálnál rávaló hajlított penge. Érdemes kipróbálni!!!!!!
A lengyel SAMASZ az nagyon jó, mi azt használjuk, ugyanolyan zöld színű TALEX egy kalap ....Nem véletlen, hogy csak fele annyiba kerül. Bár aki vigyáz rá, és keveset használja, akkor sokáig jó lehet)
Válasz #21. hozzászólásra
Én sokáig nyomoztam deutz kaszák ügyében, de nem találtam forgalmazót.
Mi át akarjuk cserélni a tárcsás kaszán a korongokat gyorscserés késfelfogatósra, mert most csavaros - ami egy okádék. Azzal cseréltetném a késeket mindig, aki azt kitalálta!!
Ha tudsz valakit, akkor írd már meg. Esetleg próbáld meg a prillingert!
Sziasztok!
Van egy Deutz-Fhar KM22 kaszám,csak szétment benne egy fogaskerék és nem találok hozzá sehol,tudnátok segíteni hol találnék hozzá alkatrészt?
Hali
Azt tudom hogy a fellát nem szabad megvenni
Én most vettem két hete egy 2003-as ztr-165 kaszát,évente 10 ha lucira használták még a korongon is rajta van a festék,310.000-ért az új ára 600.000 körül van.
Válasz #15. hozzászólásra
Egyetértek! És ami még fontos egy rk árán 3 lengyelt kapsz!
Válasz #15. hozzászólásra
Lengyel és lengyel között is van különbség. A 300e-es elég könnyű, kis területekre jó. De van pl olyan lengyel is, amelyből pl Németországba más márkanév alatt adnak el viszonylag nagy menniységben (800 db/év).
Ár viszont kb +25 %
Vettünk egy Claas WM 185-öst, jó kasza lenne csak nem tudom beállítani hogy levágja a fogás elején keletkezett keréknyomot, lucernában?!
Válasz #1. hozzászólásra
Üdv!Sok kaszával dolgoztam,és jónak tartom a lengyelt!!!Előnye:olcsó,1szerű,Rkához képest szebb tarlót hagy-jóval könnyebben viszi a traki.Hátránya:váza,és annak anyag gyengesége(de ez"házilag korigálható).Nekem van 6éves,évi 70-90ha vág,jó gép!
Válasz #9. hozzászólásra
Tavalyon ZTR-165-os kasza szétszereltem volt. Minden csapágyok sérülések volt. Valakit hülye ember, nem volt zsírzás és kenés!
Válasz #12. hozzászólásra
Csak igen nagy rendeknél fordul elő,szénánál még nem fordult ez elő.
Válasz #11. hozzászólásra
avégén csak kiderül,hogy igazamvan
Válasz #10. hozzászólásra
Nem tudom te mit csinálsz ,vagy én mit csinálok,de nem taposom csak ha nagyon nagy a rend pl első kaszálás luci akkor a szélét egy kicsit megtapossa.
Válasz #9. hozzászólásra
165-ös kaszával kizárt dolog,hogy nem taposod a rend szélét egyébként nagyon jó kasza a ztr nekemis volt az rk 165-öst még fix talppal gyártották a ztr már forgótalpas volt 1990-be vettem
Nekem ztr-165-öm van immár két db,eddig semmi baj nem volt vele,pedig 35ha kaszálok vele ebből 7 ha lucerna.A rendet nem taposom vele mtz-vel,szoktam hajtatni.Az idén vettem egy alig használtat ,neked is tudom ajánlani,alkatrész van hozzá és olcsó.A lengyel kaszával az a baj hogy a korong és a késtartó hamar törik.Néz meg 1 -2 éves lengyel kaszát össze -vissza van hegesztgetve.
Válasz #3. hozzászólásra
Lengyel valószínűleg gyenge minőségű. Sok sérülések, egész évben nagy javítások, hegeszteni stb. Claas legjobb vagy Pötinger....vagy Agro-Contakt 2000 kft-nél ez is jó új eredeti RK kaszák. Minden van alkatrészek stb.... Magyarországon legismertebb RK- kaszát...
Válasz #5. hozzászólásra
szerintem magyart vegyél és 185 öst a 165 össel taposnifogod arendet
Válasz #5. hozzászólásra
Sajnos én megjöttem egy már az új olcsó lengyel gépekből én inkább a használt nyugati gépet ajánlanám
Sziasztok!
Én is szeretnék venni egy kaszát, az érdekelne, hogy egy használt németből behozott géphez lehet-e itthon elérhető áron alkatrészt venni?
Van-e valakinek RK 2? Mi a véleménye róla?
Van-e valakinek új lengyel kaszája, mennyire megbízható?
Válasz #3. hozzászólásra
A használt mindíg is használt, hiába nézki jól!Ki tudja mennyit volt használva!
Az új legalább nem lesz baj vele
Igen azt akarok venni csak nem tudom hogy használt németből hozzottat vegyek valami jó állapotút( claas vagy pöttinger), vagy vegyem meg ugyanazért a pénzért az új lengyel 300 ezerért??
Szerintetek???
Válasz #1. hozzászólásra
Miért azt akarsz venni?
Kérem segítsetek? Mi a véleményetek a lengyel kaszáról?