Hirdetés
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- New Holland traktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Vadkártérítés új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Műtrágya árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
285 hozzászólás
Válasz envagyok2 #284. hozzászólásáraNem saját anyagából kötöm. De az alsó sorhoz sajnos térdelni kell, és hát ott azért a sűrű 5 centis köz miatt kicsit cumi is rátekerni.
Csinálok majd fotót, hogy hogyan van megkötve.
Válasz A.I. #283. hozzászólásáratehát simán körbeviszed a hálót, mondjuk két sor függőleges szálat leszedsz róla a végée felől, körbeviszed, és viszakötöd a saját vízszntes drótjához saját magát? mi így csináljuk, minden szálat, csak ez is krva lassú, és ahol az 5 cm-s kioszts van alul, ott le kell hozzá térdelni...
Válasz envagyok2 #280. hozzászólásáraBeton oszlophoz, ami mondjuk négyszet, téglalap vagy trapéz alakú, három oldalát fogja körbe a drót, a háló felől nincs a kötöző drótból, ott viszont feszesen 4-5 fordulatot rátekerni a kerítés drótjára.
Nem mondom, hogy könnyű, főleg alsó sornál, de jól tart.
Lefotózom majd.
Válasz R Sándor #281. hozzászólásáraIgen, alul felül van csak, középen odakötjük egy "sima" szálhoz.
Válasz A.I. #279. hozzászólásáraÉn a vadhálónak is huztam 3 vezérdrótot . Középen amugy sincs legalábbis az enyénben nem volt.
Válasz A.I. #278. hozzászólásárakerítést építek én rengeteget, feszíteni hayes láncos fesíztővel feszítünk két oszlop között, és griple szemekkel kötjük a két összetalálkozó véget, az oké. az oszlopra való kötést kérdezem, hogy omega meg mittomén. villanypásztornál oké, ahol egy szál drótot kötök, ott körbekerítem oszlopot, aztán egyik szálat átviszem a másik fölött keresztezni, visszatöröm a másik alatt, bebújtatom az egyik és az oszlop közé az egyik végét alulról, áthúzom az egyik fölött, utána visszatöröm a másik alá,és onnan ráhurkolom a másikra. így ott lesz egy el nem csúszó csomó. de ezt hálóval nem lehet megcsinálni, egyrészt hosszú drótok kelelnek hozzá, másrészt nincs sok hely a vízszntes szálaknak, harmadrészt ezt oszloponként végenként mondjuk 22 vízszint4es széllal megcsinálni egy fél mars utazás ideje kéne hozzá.
Válasz R Sándor #277. hozzászólásáraVadhálóban az lenne a pláne, hogy benne van a vezérdrót, viszont egy párszáz méteren nekem is van húzva vezér drót, mert bontott vadháló van feltéve és így jobbnak láttuk.
Válasz envagyok2 #276. hozzászólásáraMelyik részére gondolsz?
Megfeszíteni két zártszelvény vagy U vasban zártszelvény, az még jobb, nehezebben csúszik meg benne a vadháló. 3 csavarral összfogatva, a két vas közé a hálót beszorítva. 2 fül drótkötél vagy lánc, kézi csörlő, traktor vagy pickup "horgonynak".
Megfeszíteni, hogy pengjen, mint a gitárhúr, odakötni oszlophoz, ahogy leírtam, mert úgy nem fog megcsúszni a kötés. Aztán feszítő le és jöhet a következő tekercs.
Azt nem is írom, hogy tekercs terítő kocsi is van, legegyszerűbb egy molnárfurikhoz hasonlítani, amin van egy nagy tüske, amire ráhúzod a tekercset.
A cucc nem az enyém (sajnos fotó sincs róla) amivel mi csináltuk, hanem egy volt kollégámé, aki elég sok kerítést épített erdészetnek is.
A drótkötést le tudom valamikor fotózni, de azt is csak hétvége körül, de szerintem azt nem is volt rejtély eddig sem.
Válasz balazoooo #271. hozzászólására3 vezérdrót rá" fekteted " fesló sorral kezdem ... az alsó sornál a kombinált fogót meg vizszintesen tartva méretrre vágott drórttal 2 fogásból tudsz tekerni egyet .
Válasz A.I. #272. hozzászólásáraezt hogy? nincs erpl valami video?
Válasz balazoooo #274. hozzászólásáraAlul, is meg felül és középen.
A fogó elfér, 50 oszlop után már megy mint a karikacsapás.
Válasz balazoooo #273. hozzászólásáravagy legalul nem kötöd csak olyan magasan ahol elférsz?
ezt a sál szerű visszatekerést mivel a legegyszerűbb (én még csak harapófogóval láttam de ott lenni kell annyi helynek hogy elférjen a fogó nyele
Válasz A.I. #272. hozzászólásáraköszönöm, szerintem értem de az aljánál hogyan tekered fel "sál szerűen az omega szárát"?
Válasz balazoooo #271. hozzászólásáraHállót jól meghúzni, három helyen kötni. De nem át, hanem az oszlopot belevéve a sálra tekerve, omega alak szerűen, ha érted, hogy gondolom.
sziasztok!
Betonoszlophoz fonott vadhálót hogyan kell rögzíteni? Mi a legjobb megoldás?
Válasz Lipi #266. hozzászólásáraKiténél talán 2600ért vettem újat nyáron
Nekem is van hozzá egy tüske. Azzal szoktunk előnyomni ha köves vagy kemény a talaj. De van amikor csak a roxon segít.
Válasz csabahegeszt #259. hozzászólásáraMi markolóval nyomogattunk le ugyanilyen oszlopokat, arra figyelj, hogy ha kemény vagy köves a föld, akkor elhajlik mint a xar. Mi 4 méterre tettük egymástól, de kevés szerintem, a szarvas bedöntögeti hálót ha nekifut.
Válasz csabahegeszt #261. hozzászólásáraFelénk 2000 adták de már elfogyott és nem is lesz. Úgyhogy a 2.4 nem volt sok. Én ezzel nyomom.
Válasz csabahegeszt #261. hozzászólásáraFelénk 2000 adták de már elfogyott és nem is lesz. Úgyhogy a 2.4 nem volt sok. Én ezzel nyomom.
Válasz csabahegeszt #259. hozzászólásáraMi is vettünk ilyen oszlopot. Ahonnan hoztuk, traktor hidraulikájával nyomkodták a földbe.
Válasz mtz1221 #262. hozzászólásáraRá lesz húzva és megemel és elejt.
Amugy egy fasza nagy ütvefúró simán leveri.
Válasz mtz1221 #262. hozzászólásárajó nagy kalapács kell hozzá, mert elég nagy a tehetetlen tömeg, az biztos, hahahaha
Válasz csabahegeszt #259. hozzászólásáraAz a leverő hogy fog működni, mert ki nem tudom nézni belőle ???
Válasz Lipi #260. hozzászólására2400
Válasz csabahegeszt #259. hozzászólásáraMennyivót??
Válasz máris szomszéd #258. hozzászólásáraIlyet vettem.
Csináltam hozzá leverőt
Lehet drágám vettem de már mind1111.
Majd keresek olcsobban
Válasz csabahegeszt #246. hozzászólásáraIlyesmit keress,sokan számolják fel a szőlőket. Mi már ilyennel pótoljuk a kitört oszlopot,könyű rögzíteni is a vadhálót hozzá.
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/muhelyfelszereles-es-telepi-eszkozok/szolooszlop-letekerheto-foldhorgony-huzal-feszito-tamrendszerhez/h_7363076?ref=9b41f7f7
Válasz ..,-:) #256. hozzászólásáraRozsdálni tuti nem fog!
Vannak már műanyag oszlopok is.
Válasz csabahegeszt #246. hozzászólásáraVan Nagymihályon egy barátom, van leütője, salgótarjánba elmész megveszed az anyagot(oszlop, ami horganyzott, vadháló), ő meg biztos megmaszokolja, kerítéseket épít, telepít.
Ha jársz Dorogmán, menj át Bábolna meg Valk közé, műút mellett is vannak új erdő telepítések Ő kerítette.
Ha érdekel adok elérhetőséget.
Válasz csabahegeszt #246. hozzászólásáraszerintem horganyzott acél, tartósabb is, és könnyebb is a munka, és nem is drágább. akkor meg miért ne? van ebből 2,5-es, 50*55*50es is, ha mindenképp vastag kell, de nem kell vastag. nem dönti ki a vad, nem hülye, ha meg a rudli nekimegy, akkor akár mit raksz oda, azt is kidüönti.
miért acél? mert nem drágább végső soron, és ezerszer könnyebb vele a munka. nem tudom mennyit, de 3000 akácot biztos lenyúztam vonókéssel, kihegyeztem, földön eléfúrtam kézi motorossal, fogókotrónak fölállítottam, az lenyomta, utána drótot ráhúztan, exra erősített u szeggel lábanként 10et belevertem, és 10 év múlva lesegetem, hogy hányad része borul ki, és kell cserélni. brutális munka, a nagy semmiért.
ellenben csináltam most egy kompresszrt, már úton van a levegős oszlopverő usából, a 8 kilós horganyzott acéloszlopot kiviszem, a cölöpverővel leverem, és kész.
egy rohadt akáchoz nem nyúlok többet hozzá, és ne gondold, hogy tartósabb az. az autópályák mellett miért raknak acélt? és az se 10-es vastagságú. az akác ott rohad ki, ahol a föld felszíne van. a 12-14-es csúcsátmérőjű akác még gyerek, az még nem érett fa, ha az fejjel lefelé cölöpverővel levered, mert ugye úgy kell, különben a vastag végét vered a földbe, és az kitágítja a talajt, szóval a 14-14es csúcsátmérővel ha leütöd, annak fele 10 év múlva kirohad. vastagabbat, érettebbet nem kapsz, vagy horror pénzért, és azzal még kínlódhatsz kétszer annyit, mintha acélt ütnéd le, és az 30 évig ott lesz.
másik a szegezés, azt csak gondoljátok, hogy az már könnyű, mikor a harmadik vödör extra erősített szeget ütitek bele a száraz akácba, akkor vesztek szefbekövőt, de még úgy se állnék neki még egyszer.
Válasz csabahegeszt #252. hozzászólásáraSzia!
Akác oszlopnál arra figyelj, hogy a földbe kerülő részénél ne maradjon rajta kéreg. Rakni kell egy jó tüzet, és beletenni a parázsba, a gázperzselős megoldás csak félmunka, mivel nem zárja annyira össze a fa pórusait. A külső kb 1 centi szenesedjen el rajta, a földszint fölött kb 15 cm-ig, így lassabban rohad. Kerítésépítéssel foglalkozok, ha kérdésed van, hívj fel, ha tudok, segítek. 30/337 07 38
Válasz mtz1221 #251. hozzászólásáraEz is működhet vagyis működik.
Válasz csabahegeszt #250. hozzászólásáraMi valamikor meg égettük a földbe menő részét pörkölővel, utána meg egy 1 éjszakát fáradtolajos hordóban álltak. 20-25 éve még állnak.
Válasz mtz1221 #249. hozzászólásáraHát akác lesz.
Szerintem engem kiszolgál majd.
Le kezelem fáradt olajal
Meg szurok az aljára ha kapok valahol.
Válasz csabahegeszt #246. hozzászólásáraA nagy déli magyarfal építőit kéne megkérdezni. Rozsdamentes vasoszlop kezelt akác sima vasoszlop, a sorrend rothadásra.
Válasz csabahegeszt #246. hozzászólására4mm-es anyagvastagság, vas legalább.
Válasz csabahegeszt #246. hozzászólásáraBeton a legolcsóbb és legtartósabb, szerintem...
Szerintetek vasoszlop vagy akácoszlop a tartósabb keritésnek?
Vadháló menne rá.
Válasz maris3008 #244. hozzászólásáraFonatot tudsz nézni Ujvárosnál (Múrárdrót.) Oszlop ami olcsóbb vagy ami tetszik.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget, tanácsot kérni, hogy milyen vadhálót (ár-érték arányban jót) érdemes beszerezni 2m magas kerítéshez? Honnan? (Fejér-megye) Kerítés célja vagyonvédelmi.
Illetve akác vagy betonoszlop lenne a jobb megoldás?
Válasz Nyomasek Bobo #242. hozzászólásáraSzerintem saját bekerítésére nem kell engedély(kivéve ha valami nemzeti park, tájvédelmi körzet, vagy hasonló nem vagy, ott is biztos lehet, csak ott már lehet hogy mondjuk csak fa oszloppal, de ez csak tipp)!
Szóval sajáthoz nem kell szerintem!
Pont a napokban láttam 3as út mentén is erdősáv-bekötő út mellette, mindig szemét lerakó volt! Bekamerázták! Hogy aztán ez így távol tart-e, illetve így elkapnak-e vagy büntetnek-e valakit???
Személyes véleményem az, hogy ágyon kellene b.szni őket, hogy egy életen át nyogjek a szemetek!
Válasz Nyomasek Bobo #241. hozzászólásáraez lenne
Sziasztok.
Külterületen aszfalt út mellett van egy csík rétem, mellette erdősáv, ezeken keresztbe megy 2 távvezeték.
Sajna autópálya lehajtó mellett van, sok szemetet hordanak ide. Tegnap kaptam felszólítast a szemét elszállításara. Szeretném valahogy egy részét elkeríteni, hogy csak az önkormanyzati útra tudják a szemetet lerakni ezután. Kitől kell a kerítésre engedélyt kérnem? Egyaltalán lehetne vajon?
Van az aszfalt út, árok, 2 meter rét meg az erdő. Aztán innen derékszögben dűlőút. Ez a sarok az enyém.
Válasz _Felhasználó_ #239. hozzászólásáratalaja válogatja,kötött földben 20 cm beásol nem bújik be könnyen semmi.Vaddisznó nincs nálam,
Válasz agrogal #227. hozzászólásáraMennyire érdemes beásni?
Géppel biztos könnyebb.
Válasz csontii #234. hozzászólásáraKöszönöm, figyelni fogok erre.
Válasz Maszek Zs #236. hozzászólásáraPersze.
Válasz wernerj #235. hozzászólásáraOk! Olyan 9óra fele jó?