Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- New Holland traktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Vadkártérítés új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Műtrágya árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
285 hozzászólás
Válasz Gumóka #183. hozzászólásáraÉs kössz,hogy megkérdezed.
Válasz Gumóka #183. hozzászólásáraDufém nem esik útba. Ahova járok ott van kapcsolat,azt még ismerem az embereit ezért veszek gyengébb minőséget olcsóbban. Beszélek az embereivel,azt kiválló árut kapok.
Válasz Maszek Zs #182. hozzászólásáraSolton is másodosztályt ad, azért olcsó, ha jól tudom Szegedről hozzák.
Dufémnél adják amit kérsz.
Dilemmázok én is, egy műhelynek majdnem mindegy, van bramacléc szarásig
A kollégát meg holnap tudom interjúzni, eddig nem volt rá alkalom
Válasz A.I. #181. hozzászólásáraAzt mondta 0,55 anyagból csinálják ez még rendbe is lenne mert ez lenne a minimum.
DE az NEM az volt!!!
Na mindegy! Nem szeretem,ha hűlyének néznek.
Ismerek olyan céget,hogy 0,6 sima alu lemezét megméred jó ha 0,55. Mert belefér a tűrésbe
Olcsóbb meg úgy lesz,hogy nagyon sok hasonló helyre viszek hasonló termékeket.
Pl: ha terrán cserepet veszel és ahhoz terrán,esővíz elvezető cuccokat. Az esővíz elvezetés cuccokat mind mi csináljuk!
Úgyhogy még saját célra a terránál is tudnék alkudni.
Válasz Maszek Zs #179. hozzászólásáraAz jó, ha tudsz olcsóbbat, milyen vastagon mondott, erre kíváncsi lennék, hogy így megrémített
Válasz ..MZ/X.. #178. hozzászólásáraKöszönöm!
Még meglátom. Még nincs eldöntve.
Válasz A.I. #177. hozzászólásáraAmit írsz az mind rendben van. Csak amikor beszéltem vele,olyan vastagságú lemezt mondott amit nemhiszem,hogy fedett a valóság. De mindegy is mert amit mondott azt olcsóbban meg kapom máshol.
Válasz Maszek Zs #176. hozzászólásáraFateréknak ilyen van, kb 3 éves és eddig semmi baja, olyan mint az új. Szelet sem fogja, átengedi magán. 230g-os már jól takar, nem látni át rajta.
Válasz Maszek Zs #174. hozzászólásáraMetal-sheet Debrecen, az valami másik lehet, akivel Te beszéltél, mert ezek tuti szállítonak, és nem is túl drágán, volt olyan, hogy 300-400 m²-et ha jól emlékszem, 20000 körül hozták 100 kmre, és volt benne 6 méteres darab is.
Max 2 hétre szállítani szokták, de általában kb 7-8 nap a tapasztalataim szerint.
Válasz Szabi. #167. hozzászólásáraKössz!
Ezeket nem ajánlják mert olyan mint egy vitorla.
Válasz máris szomszéd #171. hozzászólásáraKössz! Nem lehet rossz.
Néztem ezt a Gibiont is de az ára!!
Válasz A.I. #169. hozzászólásáraA Debreceni tulajjal beszéltem már. Találkoztam vele egy helyen. Szerintem nem tudja használni a mikromérőt.
A Solti cég pont olyat árul mint ő.
Amugy csak viszont eladó.
Zsiki kft
Válasz Gumóka #166. hozzászólásáraAzt megköszönném, ha meg kérdeznéd. És mennyire van szélvédett helyen?
Ismerem mindkettőt. De a lemez nem gond azt tudok.
Válasz máris szomszéd #171. hozzászólásáraA borostyán, vagy bármilyen örökzöldel való befedés tényleg jobb, csak úgy érzem esetében nem 3 év múlva, hanem tegnapra kellene megoldás!
Válasz Maszek Zs #165. hozzászólásáraÜltess borostyánt a kerítéshez,3 év és kezd összezárni.Ráadásul még jól is néz ki. Nekem 100m van,már 2m magas.
Persze ha pénz dögivel akkor....
http://www.greendom.hu/termek/racsra-futtatott-borostyan-keriteselem-220x120x15-cm/
Válasz Gumóka #168. hozzászólásáraCigányosság egy dolog, a másik, hogy azt átlátni, a harmadik meg hogy 2 nyár uv lehet ki is nyírja...
Válasz Gumóka #166. hozzászólásáraDebrecenben 1842 be/m², most néztem és ki is szállít. Ez a solti melyik cég, had csekkoljam már, hátha van még olcsóbb
Válasz Szabi. #167. hozzászólásáraCsak nem tartós szerintem. Na meg elég c.gányos is
Válasz Maszek Zs #165. hozzászólásáraEsetleg “árnyékoló” háló !?
Olcsó, 1xű.
Válasz Maszek Zs #165. hozzászólásáraKollégámat megkérdem holnap, Ő profilvázra rakta a trapézt, de még bírja.
Hogy pontosan hogy csinálta, már sok éve.
Trapéz lemezt legolcsóbban Solton kapsz, bár az másodosztályú asszem, pontos árat most nem tudok, addig még nem jutottam el.
..
Vagy itt földváron a laktanyába a Dufém, kicsit drágább, viszont minőségre jó.
Válasz d-032a #164. hozzászólásáraKöszönöm!
Minden ötlet jól jön.
Még csak tervezés alatt áll.
Válasz Maszek Zs #161. hozzászólásáraEsetleg, az oszlopokkal szemben, a kerítéstől x távolságra (pl. 50-60 cm-re) betontuskókat letenni és ahhoz kikötni/megtámasztani az oszlopokat.Kb. 150cm-es magasságban.
Ha nem gond, hogy az ott akadály.
Válasz A.I. #162. hozzászólásáraKössz.
Ettől tartottam,hogy nem jó!
Lemez nem gond. Főleg,ha simát rá tudnám tenni. De nincs meghajtogatva, nincs merevítése.
Válasz Maszek Zs #161. hozzászólásáraSajna nem elgörbíti, hanem kitörő a betonból!
Mondjuk, ha átfúrod és az oldalához fogatod átmenő menetes szállal a 40x40x4-5-t szerintem az el nem hajlik!
Vagy a közepére jó mély (15-20 cm) 12 fúrat a tetejéről, beleragasztod a menetes szálat és kész!
Mondjuk én lehet inkább a lábazat mellé fogatnám, és alá lógatnám a lemezt, hogy a vizet ne folytassa rá lábazatra.
Lemez meg a legolcsóbb akciós szín max 0,4-ből. Metalsheet vagy valami kis gyártó...
Válasz A.I. #159. hozzászólásáraÉn se akarok át látni oda,úgyhogy kölcsönös.
2m elég is lenne.
Van beton alap 20cm széles csak attól tartok,ha le csavarozom (40x40zártszelvényt) azért egy nagyobb szél belekapaszkodik elgörbití.
Válasz Maszek Zs #158. hozzászólásáraEgyébként, ha a lemez mellett döntesz, akkor ott azért nem árt az oszlopokat betontuskóba tenni!
Válasz Maszek Zs #158. hozzászólásáraArra nem kötelezhet, hogy olyat csinálj, amin Ő nem lát át, a magasság, az 2 v 2,5 m a megengedett, afelett már valamikor építési engedély köteles volt, nem tudom hogy ma így van-e még!?
Egyébként, ha nem akar átlátni, akkor azt oldja meg Ő, hogy ne lásson át!
Persze ne úgy, hogy az általad épített kerítésre majd valami szarokat ráaggat!
De ha a Te mezsgyéd, kerítést, azt sajna neked kell, ha az övé, akkor neki kell csinálni!
Önkormányzat építésügy, biztos van helyi szabályozás, rendelet vagy valami, hogy kinek melyik mezsgyén kötelessége kerítkezni!
Ki milyen kerítést ajánlanátok. A szomszéd nem akar át látni,és nekem kell csinálni. Ez most mindegy is.
A lényeg 2m magas legyen.
Elég szeles.
Lemezre gondoltam csak abba nagyon kapaszkodik a szél.
Tehát valami ötlet!?
Vadháló vagy dróthálós kerítés komplett/teljes építéséhez/kivitelezéséhez tudtok brigádot/csapatot/vállalkozót ajánlani aki úgy veri le az oszlopokat, nem földfúróval vállalná !?
Conteco mennyiért kerít?
Válasz Bollacs #153. hozzászólásáraHa fúrod, és döngölöd akkor a vastagabb. Ha cölöverővel ütöd akkor a vékonyabb!
Válasz Bollacs #153. hozzászólásáraVastagabb, mert az tömörebb, tartósabb.
Nem ártana megégetni v szurkolni, ami felét föld színe fölé 10 - 15 centit, mert föld tetejénél kezd rohadni
Sziasztok!
Segítséget szeretnek kérni Tőletek!
Az akác kerítés oszlop vékonyabb vagy a vastagabb fele menjen a földbe???
Mindkét verziót hallottam, de melyik a jobb megoldás?
Köszönöm.
Válasz ND #150. hozzászólásáraHát elkezdeni meg be fejezni kicsit cigány munka az bisztos
Válasz Szalai A P #149. hozzászólásáraÉs kezdéskor v saroknál ill végén hogy?
Válasz kamus #148. hozzászólásáraPersze hogy lehet
Az oszlopokat függőbe a háló meg adja magát a talajhoz
Sziasztok,
drótfonatos kerítést szeretnék telepíteni. Sajnos nem sík taljra azaz lejt a talaj. Lehet a drótot "Ferdén" felrakni?
Gondolom az oszlopkat függőbe kell tenni, de nem szerertném, hogy alul "rés" legyen ezért kell megoldanom. Lenne alul kb 20 cm-es lábazat, de az nem elég arra, hogy egyenesre hozzam ki.... Szval lehetséges, hogy a drót kövesse a talaj irányát/lejtését? Lehet feszíteni úgy is? Már, hogy lenne benne törés?
Köszi!
Sziasztok.
Gyümölsös köré kellene új kerítés.
Fém Szőlőoszlop v ahhoz hasonló u profil oszlopokkal vkinek tapasztalat? Érdemes?
Vagy esetleg horganyzott cső?
Talajcsavar nevezetű dolgot használt már vki? Milyen?
Hálót milyet mekkorát?
Meg honnan?
Előre is köszi
Válasz neo. #145. hozzászólásáraÜdv! Amennyiben lekérgezed az oszlopot, azzal jelentősen megnöveled az élettartamát! Égetéssel szintén, viszont ne a föld alatti réteget égesd, hanem azt a kb 40 cm- ami kb 20-20 cm-re van fel-le a talaj felszín, és az oszlop között! Égetni viszont csak úgy éri meg, ha legalább 1-2 cm mélyen beégeted rendesen (elszenesíted) az oszlopot, ha csak összekormolod, az nem ér semmit. Drótot, hálót pedig ahhoz mérten válassz hogy mi ellen, mi célból kerítesz. A Tarján acél termék sikeresen egész jók, árban is minőségben is! Persze mindentől van jobb, és olcsóbb is!
Kb 350 m kerítés építése előtt állok akác oszlopok megvannak saját termelésből. Kérdésem lenne hogy le kell e kérgezni vagy nem muszály. Én csak a föld alatti részét égetnék le + egy kis fáradt olaj. Nem tudom jó e az így vagy hülyeség. A másik hogy milyen háló legyen heggesztett csomózott vagy esetleg drótfonat? + 1 sor szögesdrótot tervezek a tetejére.
Válasz ND #140. hozzászólásáraNekem is kínai van ,de igen jó,csak gyorsan kopik a csiga éle.Fűkasza kés a megoldás,pici felrakóval.
Válasz Gox #12. hozzászólásáraÜdv, az első képen közvetlen a kerítés mellett milyen növények vannak?
Válasz goloncser.csaba #136. hozzászólásáraSzia!
Nekünk ilyenünk van pár éve. Kicsit többet fúrtunk vele mint amit te szeretnél. Most úgy 7-8000-nél járhat. Megvételkor át kell húzkodni az összes csavart mert mind laza volt rajta. Hibája annyi volt, hogy az idő múltával elmállott a benzincső és a szívató cici, filléres tétel, cserélhető. Egyszer eldőlt és eltört a gázkallantyú, szereztem hozzá egy bontott stihl kaszáról való markolatot ez jobban bírja, nem az a rideg műanyag mint ami rajta volt. Párszor már kidolgozta az árát.
Válasz Mihály-963 #139. hozzászólásáraÉs láttál hozzá végrehajtási rendeletet is?
Mert nélküle nem sokat ér.
Ügyfeleinknél somogyban a vadászok bőszen elkezdték bontogatni a kerítéseket februárban, de gyorsan abba is hagyták, mert elég vékony jég ez az egész történet.
Ha nem engedélyezi a vadászati hatóság a vagyonvédelmi kerítést akkor a tulajdonod védelmében akadályoz.
Válasz goloncser.csaba #136. hozzászólásáraSzia,
nekünk Fuxtech van, egész jó.
A gond a kővel van, azt meg a márkás sem viszi
Válasz avm #138. hozzászólására s a vadgazdálkodási törvényt is olvastad mert abban írva vagyon hogy külterületen csak a vadgazdálkodó engedélyével építhetsz kerítést s a villamos művek egyebeket nem is említeném
Válasz Mihály-963 #137. hozzászólásáraPedig de. Falugazdásznak kamarának nem sok köze van a kerítéshez. Jegyző és építési hatóság tud felvilágosítani, de országosan nem engedélyköteles a kerítés kivéve ha helyi rendelet másként nem rendelkezik.
Válasz Selvin #134. hozzászólására ezt nem jól tudod kérdezd meg a falugazdászt jegyzőt vagy a kamarát s felvilágosítanak
Sziasztok!
Érdekelne, hogy mi a véleményetek a Zipper gödörfúróról, ha egyáltalán használt- e valaki ilyet? kb 200 db betonoszlopot szeretnék leásni kötött talajon, nem tudom, hogy vinné -e rendesen a földet.