Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Köszönöm a választ! Közben már nálam is megtörtént az ellenőrzés. az MVH oldalán van is dátumváltozás de az sem teljes. nem tudom mikorra lesz belőle pénz.......
Válasz #1983. hozzászólásra
Igen nálunk már volt.
A következőket kérték:
- az ügyfelet igazoló irat (fényképes igazolvány, őstermelői igazolvány ...), meghatalmazott estén meghatalmazás
- a beruházáshoz kötődő ingatlan(ok) tulajdoni lapja + térképmásolat + hozzájáruló nyilatkozat, ha nem az ügyfél tulajdona
- eredeti számla
- pénzügyi teljesítést igazoló bizonylat (bankszámlakivonat, kiadási pénztárbizonylat ...)
- adás-vételi szerződés
- szállítólevél
- gép minőségi tanúsítványa, megfelelőségi nyilatkozata
- gép üzembehelyezési okmányai, kezelési és karbantartási utasítás
- arculati elem a gépen
Sziasztok!
Én úgy tudom, hogy az pályázhat, akinek minimum 5 ha gyümölcs vagy zöldség területe van. Egyéb feltételről nem tudok.
Eddig úgy volt, hogy július 1.-től lehet beadni, de csúszik 1 hónapot!
35% a támogatás mértéke.
#1. hozzászólás, Pályázatíró - Jenő küldte be 2013-06-03 15:36:11-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Pályázatíró - Jenő
Hamarosan megjelenik a kertészeti gép támogatás rendelete.
De már most ismert nagyon sok részlet.
A pályázat július 1-vel indul és elektronikusan lesz beadható.
A keret 24 Mrd Ft. Az igény viszont sokkal nagyobb. Aki késlekedik lemarad.
A pályázat legfrissebb részleteit megtaláljátok az alábbi linkre kattintva a feliratkozást követően.
Kertészeti gép támogatás részletek
Ha feliratkozol a weboldalamon lévő hírlevélre folyamatosan tájékoztatlak az új információkról e-mailben.
Szalontai Jenő
mezőgazdasági pályázatok készítése
20/262-7406
Konkrétan nem magamra gondoltam. Viszont szerintem mindenki akit érdekel, az nézegesse a kiírásokat, hátha meghirdetik már. Ott majd benne lesz részletesen minden. Sokan beleélik magukat hogy milyen jó lesz milyen sokat adnak és milyen könnyű feltételekkel- a hallottak alapján és amikor meghirdetik majd lesz pofára esés....
Válasz #1970. hozzászólásra
adóbevallás alapján minimum 51% árbevétel kertészeti tevékenységből kell hogy származzon a pályázat beadását megelőző lezárt 2 gazdasági évből , természetesen éves bontásban.
Na és azzal mi van, aki most kezd gazdálkodni és idén ősszel telepítené az első gyümölcsösét? (ha tudna pályázni gépre) - az kb 3 évig nem produkál bevételt....
egy gépkereskedőtől hallottam,hogy 50%-nak kell lenni bevételnek kertészeti növényekből,innentől eléggé le fog szűkülni az igénylők köre,már ha igaz a hír
Üdv! Valakinek van infoja azzal kapcsolatban, hogy mi tartozik bele a támogatható kategóriába? Gondolok itt arra, hogy csak a munkagép (permetező, ágapritó, stb) vagy a kertészeti erőgép is!?
Ja megkaptam én is hírlevélben, a bejelentést..
Ha bármilyen kiskapu lehetőséget nyit arra ,hogy én a gazdaságba egy 100-120 Le gépet vegyek akkor üdvözlöm a bejelentést...
Az esztergályos ha esztergálni akar akkor neki is kell ezt a járulékot fizetnie.
Ezért utálnak minket, mezőgazdászokat.
Vállalkozóként gazdálkodj. Nincsen ebben semmi rossz kaptunk haladékot, kaptunk kedvezményeket, amiket most sem vesznek el, csupán szeretnék azt elérni , hogy akit támogatnak egy 40 millás gép beszerzésében az most már befelé is csengessen valamit.
Az előzőleg beírt négy sorban minden benne van ! válj vállalkozóvá és kapsz támogatást. 114 000 Ft minimálbér havi járuléka 74 000 fT. Ha ezt leperkázod akkor már nem is biztos hogy kell a kertészeti gép támogatás !
Fazekas Sándor a foglalkoztatásról, önfoglalkoztatásról, valamint a vállalkozóvá válásáról szóló fórumon hangsúlyozta: a kormány és a vidékfejlesztési tárca is elkötelezett a családi, valamint a kis- és közepes gazdaságok támogatása mellett, ennek jegyében készítik elő az új pályázati lehetőséget is.
2949 hozzászólás
Mi is részelszámolást adtunk be dec.15. ellenőrzés nem volt, határozat jött
és utána kb 4 nap és a pénz is
A helyszíni ellenőrzés nem minden esetben kötelező?
Nekem tegnap jóváhagyott lett helyszíni nélkül is.
Mondjuk csak részlehívás volt lehet majd egyszerre ellenőrzik a többi géppel.
Sziasztok!
december 10.-én kifizetési beadva
január 22.-én ellenörzés
február 13.-án kifizetve
ma megjött a "csoda"
Válasz #1992. hozzászólásra
Ma történt státuszváltás, kifizetési kérelem jóváhagyott, kifizetésre került. Megérkezett-e, azt nem tudjuk.
Novemberben a kifizetési kérelem beadva, december közepén számlán a pénz.
Üdv! Valakinek valami fejlemény!? Utalványozott összegem már van,de pénz sehol....
Válasz #1989. hozzászólásra
Kifizetési kérelem beadva 2013.12.17.
Ellenőrzés 2013.01.15.
Kifizetés még nem látható.
2013,11,12 azt hiszem....1-2 nap +-
Mikor nyújtottátok be a kifizetésit ha nem titok?
Kertészeti gép.....jóváhagyott és utalványozott összeg is látható!!!!
Köszönöm a választ! Közben már nálam is megtörtént az ellenőrzés. az MVH oldalán van is dátumváltozás de az sem teljes. nem tudom mikorra lesz belőle pénz.......
Válasz #1984. hozzászólásra
Ellenőrzés már volt, amely során mindent rendben találtak, de még a támogatás nem érkezett meg.
Válasz #1983. hozzászólásra
Igen nálunk már volt.
A következőket kérték:
- az ügyfelet igazoló irat (fényképes igazolvány, őstermelői igazolvány ...), meghatalmazott estén meghatalmazás
- a beruházáshoz kötődő ingatlan(ok) tulajdoni lapja + térképmásolat + hozzájáruló nyilatkozat, ha nem az ügyfél tulajdona
- eredeti számla
- pénzügyi teljesítést igazoló bizonylat (bankszámlakivonat, kiadási pénztárbizonylat ...)
- adás-vételi szerződés
- szállítólevél
- gép minőségi tanúsítványa, megfelelőségi nyilatkozata
- gép üzembehelyezési okmányai, kezelési és karbantartási utasítás
- arculati elem a gépen
Valaki kapott már támogatási pénzt a ker gép -ből?
Sziasztok! Valakinél voltak már ellenőrizni gépet? esetleg ha voltak miket kértek? Válaszokat előre is köszönöm.
Aha nyilván a csemegekukoricás cégeknek most jól jön.
Fuh, nem árt igyekezni annak, aki még akar támogatást beadni. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire komoly lesz az érdeklődés!
Kertészeti géptámogatás – Több, mint 20 milliárd forintnál tart támogatási igény!
Sziasztok!
Én úgy tudom, hogy az pályázhat, akinek minimum 5 ha gyümölcs vagy zöldség területe van. Egyéb feltételről nem tudok.
Eddig úgy volt, hogy július 1.-től lehet beadni, de csúszik 1 hónapot!
35% a támogatás mértéke.
Én azt látom hogy nagy csinnadrattával nem lesz belőle semmi! A felhívás sem jött ki még hivatalosan, akkor hogy akarja júl. 1-ével elindítani?
lehet már tudni hogy mi lesz benne? az MVH gépkatalógusában nem találtam meg
#1. hozzászólás, Pályázatíró - Jenő küldte be 2013-06-03 15:36:11-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Pályázatíró - Jenő
Hamarosan megjelenik a kertészeti gép támogatás rendelete.
De már most ismert nagyon sok részlet.
A pályázat július 1-vel indul és elektronikusan lesz beadható.
A keret 24 Mrd Ft. Az igény viszont sokkal nagyobb. Aki késlekedik lemarad.
A pályázat legfrissebb részleteit megtaláljátok az alábbi linkre kattintva a feliratkozást követően.
Kertészeti gép támogatás részletek
Ha feliratkozol a weboldalamon lévő hírlevélre folyamatosan tájékoztatlak az új információkról e-mailben.
Szalontai Jenő
mezőgazdasági pályázatok készítése
20/262-7406
Válasz #1975. hozzászólásra
Konkrétan nem magamra gondoltam. Viszont szerintem mindenki akit érdekel, az nézegesse a kiírásokat, hátha meghirdetik már. Ott majd benne lesz részletesen minden. Sokan beleélik magukat hogy milyen jó lesz milyen sokat adnak és milyen könnyű feltételekkel- a hallottak alapján és amikor meghirdetik majd lesz pofára esés....
Válasz #1973. hozzászólásra
háát ez új kérdést dob fel, mert ugye akkor hol van az előző 2 év 51 %-a?
és milyen technológiával akarod telepíteni?
adóbevallás alapján minimum 51% árbevétel kertészeti tevékenységből kell hogy származzon a pályázat beadását megelőző lezárt 2 gazdasági évből , természetesen éves bontásban.
Na és azzal mi van, aki most kezd gazdálkodni és idén ősszel telepítené az első gyümölcsösét? (ha tudna pályázni gépre) - az kb 3 évig nem produkál bevételt....
Válasz #1969. hozzászólásra
Ez engem is érdekellne
Hát ez nem jó hír. Akkor induló vállalkozás se pályázhat gondolom.
egy gépkereskedőtől hallottam,hogy 50%-nak kell lenni bevételnek kertészeti növényekből,innentől eléggé le fog szűkülni az igénylők köre,már ha igaz a hír
Üdv! Valakinek van infoja azzal kapcsolatban, hogy mi tartozik bele a támogatható kategóriába? Gondolok itt arra, hogy csak a munkagép (permetező, ágapritó, stb) vagy a kertészeti erőgép is!?
Kertészeti gép támogatás!?
Ja megkaptam én is hírlevélben, a bejelentést..
Ha bármilyen kiskapu lehetőséget nyit arra ,hogy én a gazdaságba egy 100-120 Le gépet vegyek akkor üdvözlöm a bejelentést...
Válasz #1963. hozzászólásra
bakker tavaly vettem egyet ha ezt tudtam volna elhalasztom a beruházást erre az évre
Az esztergályos ha esztergálni akar akkor neki is kell ezt a járulékot fizetnie.
Ezért utálnak minket, mezőgazdászokat.
Vállalkozóként gazdálkodj. Nincsen ebben semmi rossz kaptunk haladékot, kaptunk kedvezményeket, amiket most sem vesznek el, csupán szeretnék azt elérni , hogy akit támogatnak egy 40 millás gép beszerzésében az most már befelé is csengessen valamit.
Válasz #1964. hozzászólásra
Az előzőleg beírt négy sorban minden benne van ! válj vállalkozóvá és kapsz támogatást. 114 000 Ft minimálbér havi járuléka 74 000 fT. Ha ezt leperkázod akkor már nem is biztos hogy kell a kertészeti gép támogatás !
Fazekas Sándor a foglalkoztatásról, önfoglalkoztatásról, valamint a vállalkozóvá válásáról szóló fórumon hangsúlyozta: a kormány és a vidékfejlesztési tárca is elkötelezett a családi, valamint a kis- és közepes gazdaságok támogatása mellett, ennek jegyében készítik elő az új pályázati lehetőséget is.
Válasz #1962. hozzászólásra
Kis kerti kapálo gép-- ROBI-50
Elolvastam az agroinformon, azt írja kertészeti kisgépekre lehet majd pályázni tisztelettel kérdezem mi számít kisgépnek
Válasz #1960. hozzászólásra
NEM MŰKÖDIK AZ EMAILBEN LÉVŐ LINKETEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Íme a hivatalos bejelentés híre:
GépTámogatás cikk az Agroinformon
Válasz #1958. hozzászólásra
akkor az őstermelők megint kiesnek.
Én úgy tudom, hogy majd az pályázhat aki visszamenőleg 2 évvel már kertészkedett
A korábbi pályázatokra csak az jelentkezhetett, akinek adott év január elsején már vállalkozása volt, vagy induló vállalkozás is pályázhat?
Válasz #1955. hozzászólásra
köszi
Válasz #1953. hozzászólásra
Kösszönöm,
Szerintem a szőlő is kertészetnek minősül
a szőlős is pályázhat a kertészeti gépekre?
Válasz #1952. hozzászólásra
kertészetigép
Tudna valaki küldeni korábbi kertészeti géptámogatásnak a közleményét vagy pályázati kiírását?
Elég egy link is!
köszönöm
Válasz #1949. hozzászólásra
Pályázhat ha lesz mire!!!!