Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Ki milyen alapműtrágyat vesz az idén repce vagy búza...
Sokmindennel lehet sporolni de a mütrágyával szerintem nem érdemes föleg repcénél. A repce egy igényes és hálás növény és ahogy sokan megfogalmazták már,"alapjáraton" nem érdemes repcét termelni.
Ha már előkerült ez a topic , a címére utalva , SEMMIT.
De ha vennék az Kalászos és Repce alá csak MAP 1,5-2q lenne vagy ebből kevert 6-26-30-as...
Napra és Kuki alá csak YARA...
Feco !
Az itt látható DC ,LUBOFOS, és LINZER műtrágyák vízoldékonyságához , és felvehetőségükhöz mit fűznél hozzá , mondjuk egy Yarához képest ? Mert ezek még viszonylag olcsók , megfizethetők mondjuk a Timac Agro-sokhoz képest(bár a DC is az , csak ez nem a prémium kategóriájuk)
Hát ahogy eddig is a legolcsóbb 10-24-es vagy 3*15-öst szórjuk ki 2 mázsa/ha dózissal árpa és búza alá is . ezt mind a szántásra szórjuk és a vetőágy készítéskor bedolgozzuk .
Én olyat szeretnék kérdezni , hogy ki vizsgáltatta be talajt trágyázás előtt?Szerintem ez is lényeges mert nem mindegy hogy kiszórok 2q-t oda ahová elég lenne 1,2q.PL Mondjuk én sem vizsgáltattam. Igaz nekem hangyapöcörőnyi földem van.
Nem lesz nehéz a csökentet menetszámu talajmüvelés behozni a köztudatba... Amit a szakma nem tudod meghonositani azt majd a szükség és a szegénység... Megteszi!! Nem tartom kizártnak hogy a nyáron de az öszel tuti jó kis videókat lehet majd csinálni A You-tube-ra!! A külömbség csak az usa és a magyar videók között a gépek szinvonalában lesz...A feketére müvelés hamarosan nagy luxus lesz!!!
Tudom hogy ez még odébb van, de érdekelne h ki hogyan szokta kiszórni a műkakit, és milyet, vagy szór e egyáltalán búza alá!!A következő érdekelne, tavaly úgy vetettünk, hogy letárcsáztam a kukorica csutát, majd felszántottam, aztán 3 q 34%-os ammonium-nitrát, majd vetés!!!!Igaz az hogy ennél sokkal jobb megoldás az, ha a szép és egyenletes kukorica tarlóra szórjuk a műkakit és aztán szántunk????
Ezekhez mit szóltok? Árat kérdezgettem rég , akkor olyan Linzer Agro -Yara körül mozgott... Ez az olcsóbb , kitermelhető Timac kategória.www.agrokerholding.hu/download.php?fid=4100
-kuki után:3q 3*16
-napra után:3q 3*16+1,5qpétisó
-repce után:2q pétisó+1,2q DAP(N18-P46)
-hagyma után:1,2q pétisó
Tavasszal 3q pétisó a kötött földekre ,1,5q AN a lazábbakra a lehető legkorábban.
Ha van esö késöbb 1,5AN,ha nincs 150liter nitrosol.
azt szeretném kérni hogy mindenki mondjon véleményt hogy jobb a buzát mütrágyázni ?
tehát mikor mennyit kell rárakni mert érdekel hogy a PROFIK hogy csinálják
tehát vetés után meg hogy mikor milyet mert ahoz meg nem nagyon értek
562 hozzászólás
üdv
6-26-30 npk-t vettem
most szórjam a szántás előtt, vagy tavasszal a símítózás előtt ki?
tudom a nagykönyv szerint ősszel kellene
szolnoki 5-10-30 90eft
vagy
8-12-25 prémium 97 eft
yara 20% drágább nekem nem éri meg a timacot meg már nem is emlittem.
Válasz #106. hozzászólásra
Ősszel inkább ilyet tegyen az úr , ez csodákra képes ha van belőle 1-2 mázsa...http://uralchem.com/eng/production_and_services/795/3253/3254/
Válasz #105. hozzászólásra
Ja vágom (a műtrágyás zsákot egy nagy késsel a kibontáskor)
Válasz #107. hozzászólásra
Nem spórolunk , hanem már nem termelünk.
Ergo , műtrágya se kell már...
Válasz #103. hozzászólásra
Sokmindennel lehet sporolni de a mütrágyával szerintem nem érdemes föleg repcénél. A repce egy igényes és hálás növény és ahogy sokan megfogalmazták már,"alapjáraton" nem érdemes repcét termelni.
A búza de kukorica alá is ezt tettem ősszel és tavasszal 70-80kg/ha
Válasz #104. hozzászólásra
Nagyon vágod ezeket, meg a növényvédőket is!
Válasz #103. hozzászólásra
ja ! a Link....http://www.agrokerholding.hu/index.php?path=21,1603,1608
Ha már előkerült ez a topic , a címére utalva , SEMMIT.
De ha vennék az Kalászos és Repce alá csak MAP 1,5-2q lenne vagy ebből kevert 6-26-30-as...
Napra és Kuki alá csak YARA...
Feco !
Az itt látható DC ,LUBOFOS, és LINZER műtrágyák vízoldékonyságához , és felvehetőségükhöz mit fűznél hozzá , mondjuk egy Yarához képest ? Mert ezek még viszonylag olcsók , megfizethetők mondjuk a Timac Agro-sokhoz képest(bár a DC is az , csak ez nem a prémium kategóriájuk)
Válasz #101. hozzászólásra
80-250 ft/q-ig.
Attól függ hol ??????????
mennyit lehet adni egy kb 1 éves marhatrágya q-ért?
Válasz #99. hozzászólásra
Mi a meggazdagodás receptje ????
Lajosban a malac 550+áfa és 23-23,5 az átlag súly.
Válasz #95. hozzászólásra
és a jövő héten az árpán fogok
Válasz #90. hozzászólásra
osztom a gondolatodat csak életbe maradjunk
Válasz #89. hozzászólásra
Miért nem lesz ?
Hát ahogy eddig is a legolcsóbb 10-24-es vagy 3*15-öst szórjuk ki 2 mázsa/ha dózissal árpa és búza alá is . ezt mind a szántásra szórjuk és a vetőágy készítéskor bedolgozzuk .
Válasz #94. hozzászólásra
Ő már kaszállt a multhéten
Válasz #92. hozzászólásra
És ezt honnan veszed?????? Hogy jön a kaszálás?????????
Én olyat szeretnék kérdezni , hogy ki vizsgáltatta be talajt trágyázás előtt?Szerintem ez is lényeges mert nem mindegy hogy kiszórok 2q-t oda ahová elég lenne 1,2q.PL Mondjuk én sem vizsgáltattam. Igaz nekem hangyapöcörőnyi földem van.
Válasz #88. hozzászólásra
ugy néz ki, idén meggazdagszunk
Válasz #89. hozzászólásra
Nem lesz nehéz a csökentet menetszámu talajmüvelés behozni a köztudatba... Amit a szakma nem tudod meghonositani azt majd a szükség és a szegénység... Megteszi!! Nem tartom kizártnak hogy a nyáron de az öszel tuti jó kis videókat lehet majd csinálni A You-tube-ra!! A külömbség csak az usa és a magyar videók között a gépek szinvonalában lesz...A feketére müvelés hamarosan nagy luxus lesz!!!
semmit sehova összel az idei évre kidurt 700 mázsát nyögjük jó ideig
szerintem semmit nem szórunk ősszel,max a búzát vetjük műtrágyaszóróval!
de nagy esély van rá,hogy sok föld be sem lesz vetve.
Válasz #87. hozzászólásra
Ahol ő gazdálkodik a 12-13 tonnás átlagot kevesellni szokták kukoricábol,nem is szeretek arrafele aratni
Én inkább azt kérezném hogy mind ezt miböl??? Mert gondolom nem az elözö igen jólsikerült bevételéböl??
Válasz #85. hozzászólásra
ősszel 3q ammoniumnitrát?
inkább komplex
Tudom hogy ez még odébb van, de érdekelne h ki hogyan szokta kiszórni a műkakit, és milyet, vagy szór e egyáltalán búza alá!!A következő érdekelne, tavaly úgy vetettünk, hogy letárcsáztam a kukorica csutát, majd felszántottam, aztán 3 q 34%-os ammonium-nitrát, majd vetés!!!!Igaz az hogy ennél sokkal jobb megoldás az, ha a szép és egyenletes kukorica tarlóra szórjuk a műkakit és aztán szántunk????
Melyik a jobb és miért!!!
Ha van tapasztalatotok írjatok
Válasz #83. hozzászólásra
Passz...Rég kérdeztem. Hívd a srácot , ott a száma alul.
Válasz #80. hozzászólásra
Üdv Fzetési feltételek ? Nitrogén mennyi (Ft) hány %-os
Szerintem ijen nagy menyiségü öszi- téli csapadék után nem az a kérdés hogy mijet hanem hogy menyit!!!
Nem megy a link így... Talán ha nem zöldítem.
www.agrokerholding.hu/download.php?fid=4100
Ezekhez mit szóltok? Árat kérdezgettem rég , akkor olyan Linzer Agro -Yara körül mozgott... Ez az olcsóbb , kitermelhető Timac kategória.www.agrokerholding.hu/download.php?fid=4100
Válasz #78. hozzászólásra
asszem 8400+fa biges!
Válasz #77. hozzászólásra
A DAP milyen árban volt idén? Kiszerelés?
-kuki után:3q 3*16
-napra után:3q 3*16+1,5qpétisó
-repce után:2q pétisó+1,2q DAP(N18-P46)
-hagyma után:1,2q pétisó
Tavasszal 3q pétisó a kötött földekre ,1,5q AN a lazábbakra a lehető legkorábban.
Ha van esö késöbb 1,5AN,ha nincs 150liter nitrosol.
és most elfogadhato a műtrágya ára??? vagy lesz ennél olcsobb is?
Válasz #67. hozzászólásra
Ősz:1,5-2 q NPK 6-26-30 és 1q Linzer Gold NP24-14stb
Tavasz:Fagyon-1q Linzer Gold majd bokosodás szárba indulás közt 2q Duslo DasaMag NS 24-10-6Mg és virágzáskor Euro-öko búza lomtrágya...
Válasz #67. hozzászólásra
Őszit nem szórunk,de profik se vagyunk.
Válasz #70. hozzászólásra
Még az ősszel kap 50 Kg nitrogént ha jó az idő . Tavaszra kap 50kg vagy 1 mázsa nitrogént +3-szori Lombtrágyás kezelés .
2mázsa 3*16(+6 kén) os alap, tavasszal 3 mázsa 34es nitrogén ,kuki után 3,5-4
Mi 1 mázsa 3*16-ost dobunk alá valami Románnak mondott Fehérorosz cucc . Állítólag gyorsan oldodik mint a Power
én most kipörgetem mindent össz vissz !!!
jó sokat
azt szeretném kérni hogy mindenki mondjon véleményt hogy jobb a buzát mütrágyázni ?
tehát mikor mennyit kell rárakni mert érdekel hogy a PROFIK hogy csinálják
tehát vetés után meg hogy mikor milyet mert ahoz meg nem nagyon értek
Válasz #65. hozzászólásra
Ih miért tetszik ??? És melyik ?
Válasz #64. hozzászólásra
Pfff. Nem érdekel az téged...:)
Válasz #62. hozzászólásra
Most mi van ??
Válasz #61. hozzászólásra
Az neked nem kell !!!!!Még átesel a ló........ Nem bírják a csövek, meg a többi.
Amit eddig láttam az 8 volt