Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Ki milyen alapműtrágyat vesz az idén repce vagy búza...
Kénes témában nekem is lenne kérdésem. Tavaly megvettem a műszart de csak pétit, mert akkoriban nem volt tuti hogy vetek repcét is. A kérdés az, hogy a ként elég e tavasszal lombra adni vagy kellene szilárd is? Van e valaki aki csak lombra nyom? Mert a közeli kolléga azt állítja, hogy ő csal jello-t ad azt ennyi "ossza be" De úgy olvastam nem elég. Idei az első repcém, csak azért vagyok ilyen tudatlan
Válasz #400. hozzászólásra
Annak ellenére, hogy a pillangósok gyökere N gyüjtő, a frissen kiszántottban még kötött állapotban van a N. Az új növény azt most még nem tudja felvenni. Nyugodtan adhatod neki. Legfeljebb az idei következő műkakiját elspórolhatod.
De lehet, hogy más valaki másképp tudja. Kíváncsi vagyok.
Válasz #399. hozzászólásra
Nekünk is volt már lucerna után búza,de tavasszal mindig adtam neki nitrogént kezdésnek (200kg/ha)szerintem ilyenkor még jobban tudja hasznosítani ezt a fajta tápanyagot,később már jól boldogul a talajból is.
Kis segítséget szeretnék kérni. Szükségem lenne 150kg Lubofos Repce műtrágyára, de sehol sem tudom beszerezni. Mezőgazdasági boltban nem tartják, a műtrágya forgalmazók pedig nem állnak szóba velem 1t alatt.
Esetleg még a Linzer Complex műtrágyái is jók lennének.
Tudna valaki tippet adni, hol próbálkozzak?
Előre is köszi!
Mivel nem nagyon van csapadék és tavasszal már csak kevés idő van , így maximum a folyékony NPK szuszpenziónak látnám értelmét ha megoldható.
Nagyrészt a növények a gyökerükön veszik fel a tápanyagot , így jó volna ha oldott formába kerülne ki és talán hamarabb leázhatna valamennyire a gyökerekhez .
A tavaly kitett 120-150kg nitrogén hatóanyagból mennyi maradhatott a földben idénre? most kb 40-50 centire van beázva lefele száraz. A termések pedig nagyon szerények voltak
Van repcém is vetve,az az állomány jóval erősebb minta a bzában lévő árvakelés.
Itt 2-4 leveles a repce, aminek ki kell fagynia a télen.
Akartam rámenni ősszel de nem volt kedvem.
A búza jobban bokrosodik és elnyomja a repcét ....Szóval majd tavasszal meglátjuk!!
Szép erős búza mint a mienk!ha jó látom repce árvakellés kandikál benne!mivel tervezed kiszedni ??nekünk is szórni kell.van készleten Starane-om de szerintem önmagában nem ér semmit
GranstarSuperStarral ne keverd a nitrosolt!!!
A benne lévő folyékony starane miatt perzsel.
Ez igaz gyakorlatilag az összes EC formulációljú növénvédő szerre.
Sima GranstarSuperrel keverhető.
Válasz #380. hozzászólásra
Ötvenet fiezetsz? Egy ilyen lehetne már ingyenes is(pl itt)...többiek melyik progit használják ill melyiket használahatják a mamut cégek Hódmező,Dalmand,Raskó,Lajta? A nagy itt garázdálkodó németeknek százezer hektár felett lehetnek országosan,na nekik németből jön mindig négy tanácsadó akik rendelkeznek napra kész információkkal és időjárás függvényében havonta változtatják a termesztési technológiát...azokra a szoftverekre azért befizetnék...ami viszont pofátlanság magyaroknak nem adnak, adhatnak információt még pénzért sem
Össze keverték a talaj mintákat...nem ez lenne az első...olyan nincs hogy tele van nitrogénnel és a növény nem reagál rá...de olyan lehet hogy egy mélyebb rętegben van a N és gyökér még nem ért le odáig
Idén láttam egy gazdánál, a gyomirtó+nitrosol+finom porlasztás hatását, hát 1 hétig úgy nézett ki, mint amit totálissal fújtak le, de 5 tonna lett a vége.
Valahogy azt a szintet szeretném eltalálni ami még megtérül Ha 100 kg N hatóanyaggal számolok akkor 3,5-4q/ha körül van csak szerintem mivel ugye ősszel nam kapott semmit kétlem hogy fel tudná venni
drenthe, lenne egy olyan kérdésem hogy mekkora adag pétisót ajánlasz tavasszal a tritikáléra és egy vagy több adagban?? alaptrágyát nem kapott ősszel és 7AK homok-on van
562 hozzászólás
Válasz #411. hozzászólásra
Mi egy pár éve se ősszel se tavasszal nem adtunk csak "hagyományos" mű trágyát a 3t körüli repce akkor is termett
Válasz #410. hozzászólásra
Én 260kg/ha szórtam N/S 25/20-ból ez akkor 52kg hatóanyag hektáronként!
Ez akkor elméletileg elég neki!
Válasz #408. hozzászólásra
30-50 kg
Kénes témában nekem is lenne kérdésem. Tavaly megvettem a műszart de csak pétit, mert akkoriban nem volt tuti hogy vetek repcét is. A kérdés az, hogy a ként elég e tavasszal lombra adni vagy kellene szilárd is? Van e valaki aki csak lombra nyom? Mert a közeli kolléga azt állítja, hogy ő csal jello-t ad azt ennyi "ossza be" De úgy olvastam nem elég. Idei az első repcém, csak azért vagyok ilyen tudatlan
Szevasztok,valaki meg tudná mondani hogy egy 3t repcének mennyi a kén igénye?
Válasz #406. hozzászólásra
200liter/ha 28% nitrosolt,utánna,15-20 liter/ha lombtrágyaként.Lessz benne kénes magnéziumsó.
Válasz #405. hozzászólásra
Milyet, Mennyit és Mennyiért ha szabad kérdezni? Kezdő vagyok ezen a téren.Üdv
Válasz #397. hozzászólásra
Majd meglátjuk,az enyém csak folyékonyt fog kapni az idén.
Válasz #397. hozzászólásra
ez az igazság...
Köszönöm a segítséget!!!!!
Mi is nyomjuk nemsoká a nitrosolt ha egy kicsit jobb idő lesz
Válasz #400. hozzászólásra
Annak ellenére, hogy a pillangósok gyökere N gyüjtő, a frissen kiszántottban még kötött állapotban van a N. Az új növény azt most még nem tudja felvenni. Nyugodtan adhatod neki. Legfeljebb az idei következő műkakiját elspórolhatod.
De lehet, hogy más valaki másképp tudja. Kíváncsi vagyok.
Válasz #399. hozzászólásra
Nekünk is volt már lucerna után búza,de tavasszal mindig adtam neki nitrogént kezdésnek (200kg/ha)szerintem ilyenkor még jobban tudja hasznosítani ezt a fajta tápanyagot,később már jól boldogul a talajból is.
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni ősszel lucerna földet szántottam fel búzát vetettünk bele tavasszal kell-e műtrágyázni vagy sem.Köszönöm.
Válasz #392. hozzászólásra
Nmin vizsgálat megmondja. Keress rá a neten, hogy felétek ki csinál ilyet.
Válasz #395. hozzászólásra
"Felénk is nyomtak Nitrosol-t , de azon kívül hogy állandóan leégetik a búzát , nem látom hogy jobb lenne nekik ."
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Szükségem lenne 150kg Lubofos Repce műtrágyára, de sehol sem tudom beszerezni. Mezőgazdasági boltban nem tartják, a műtrágya forgalmazók pedig nem állnak szóba velem 1t alatt.
Esetleg még a Linzer Complex műtrágyái is jók lennének.
Tudna valaki tippet adni, hol próbálkozzak?
Előre is köszi!
Válasz #354. hozzászólásra
Dinnyés L. !
Felénk is nyomtak Nitrosol-t , de azon kívül hogy állandóan leégetik a búzát , nem látom hogy jobb lenne nekik .
Ha félsz hogy szárazság lesz , akkor adj neki minél hamarabb fagyon vagy 3 mázsa Ammóniumnitrátot , mert ez könnyebben oldódik mint a MAS .
Válasz #392. hozzászólásra
A fentiek ellenére szerintem azzal a Nitróval már nem nagyon kell számolni.
Legfeljebb ha nem tudod még mennyit akarsz kirakni , csak az eddig megszokott mennyiségek alját rakjad ...
Mondjuk ha kezdéskor 250-300 kilót szoktál először átlagosan akkor most a 250-re gondolok.
Válasz #387. hozzászólásra
Mivel nem nagyon van csapadék és tavasszal már csak kevés idő van , így maximum a folyékony NPK szuszpenziónak látnám értelmét ha megoldható.
Nagyrészt a növények a gyökerükön veszik fel a tápanyagot , így jó volna ha oldott formába kerülne ki és talán hamarabb leázhatna valamennyire a gyökerekhez .
Félmegoldás ez is...
A tavaly kitett 120-150kg nitrogén hatóanyagból mennyi maradhatott a földben idénre? most kb 40-50 centire van beázva lefele száraz. A termések pedig nagyon szerények voltak
Válasz #390. hozzászólásra
Van repcém is vetve,az az állomány jóval erősebb minta a bzában lévő árvakelés.
Itt 2-4 leveles a repce, aminek ki kell fagynia a télen.
Akartam rámenni ősszel de nem volt kedvem.
A búza jobban bokrosodik és elnyomja a repcét ....Szóval majd tavasszal meglátjuk!!
Válasz #388. hozzászólásra
értelek!olyan ez tudod ha a repce lenne a főnövény akkor biztos kifagyna de mivel ez most árvakelés igy....
Válasz #386. hozzászólásra
Köszöntem
Válasz #385. hozzászólásra
Remélem kifagy a repce belőle.
Tavasszal majd Lintur és 2q Dasa a többit majd meglátjuk.
Hali
A repce alá ősszel nem tettünk npk-t!
Tavasszal még érdemes rá kirakni kb. 1,5-2 mázsa npk-t, vagy már csak nitrogént és lombtrágyát adjunk?
Válasz #365. hozzászólásra
Nem értek a triti-hez...
De amennyire tudom és látom , 3 mázsa egybe kitéve nem csinál bajt .
Ráadásul ha Pétisóról beszélünk , az még jobb is mert lassabban adagol.
Én a jó korai egyszeri nagy kijuttatás híve vagyok.
Búzánál lehet még később is egy keveset , de a tritikálénál , szerintem nem érdemes.
Válasz #382. hozzászólásra
Szép erős búza mint a mienk!ha jó látom repce árvakellés kandikál benne!mivel tervezed kiszedni ??nekünk is szórni kell.van készleten Starane-om de szerintem önmagában nem ér semmit
Válasz #381. hozzászólásra
Akkor ezt vedd,350000ft+éves díj!
Válasz #357. hozzászólásra
MF-es!
GranstarSuperStarral ne keverd a nitrosolt!!!
A benne lévő folyékony starane miatt perzsel.
Ez igaz gyakorlatilag az összes EC formulációljú növénvédő szerre.
Sima GranstarSuperrel keverhető.
Tegnapi kép.
Mulan okt 5-én vetve 250 kg/ha
Válasz #380. hozzászólásra
Ötvenet fiezetsz? Egy ilyen lehetne már ingyenes is(pl itt)...többiek melyik progit használják ill melyiket használahatják a mamut cégek Hódmező,Dalmand,Raskó,Lajta? A nagy itt garázdálkodó németeknek százezer hektár felett lehetnek országosan,na nekik németből jön mindig négy tanácsadó akik rendelkeznek napra kész információkkal és időjárás függvényében havonta változtatják a termesztési technológiát...azokra a szoftverekre azért befizetnék...ami viszont pofátlanság magyaroknak nem adnak, adhatnak információt még pénzért sem
Válasz #377. hozzászólásra
Ezt!3 féle terv közül lehet választani.Vagyis pénztárcához igazított tervezés.
Tegnapi kép.
Válasz #340. hozzászólásra
Össze keverték a talaj mintákat...nem ez lenne az első...olyan nincs hogy tele van nitrogénnel és a növény nem reagál rá...de olyan lehet hogy egy mélyebb rętegben van a N és gyökér még nem ért le odáig
Melyik tápanyag tervező progit használod?el
Válasz #361. hozzászólásra
Köszönöm el fogom olvasni mindenképp.
Válasz #374. hozzászólásra
Idén láttam egy gazdánál, a gyomirtó+nitrosol+finom porlasztás hatását, hát 1 hétig úgy nézett ki, mint amit totálissal fújtak le, de 5 tonna lett a vége.
Válasz #373. hozzászólásra
Az más.Nekem földúton 8 km,aszfalton kb.22 km-re van.
Válasz #372. hozzászólásra
Sokat kellene menni a nitrosol után, karbamid meg szinte minden sarkon kapható.
Válasz #371. hozzászólásra
És miért bonyolítanád?200 liter nitrosol,az mehet.
Következő lenne a terv:
Amint beindul a vegetáció 150kg karbamid, 300l vízzel kiszórva, ütközőlapos fúvókával.
Vélemények?
Válasz #369. hozzászólásra
Olyan 220 kg-al lett vetve, raktam pár képet a fejlődéséről, 2010-be se dőlt meg 3q AN-tól úgyhogy ettől félek a legkevésbé
Válasz #368. hozzászólásra
meg ugye a megdőlés még a kérdés.
Hány kilóval vetetted? az sem mindegy. Sűrű nagyon?
Válasz #367. hozzászólásra
Valahogy azt a szintet szeretném eltalálni ami még megtérül Ha 100 kg N hatóanyaggal számolok akkor 3,5-4q/ha körül van csak szerintem mivel ugye ősszel nam kapott semmit kétlem hogy fel tudná venni
Válasz #365. hozzászólásra
Amennyi pénzt szánsz rá.
Válasz #364. hozzászólásra
Igen,ha 2 menetbe megyek.De lehet 1 menetbe tisztán,még nem döntöttem.100 literbe 34 kg nitró van.
Válasz #350. hozzászólásra
drenthe, lenne egy olyan kérdésem hogy mekkora adag pétisót ajánlasz tavasszal a tritikáléra és egy vagy több adagban?? alaptrágyát nem kapott ősszel és 7AK homok-on van
Tehát akkor 100 víz meg 100 liter nitró?
100 liter nitróba mennyi kg a nitrogén?
Válasz #362. hozzászólásra
Én még nem csináltam,de a nitrosolos témába leírták.Ha jól emlékszem 4-es légbeszívásossal nyomták.