Válasz rtamas1976 #25720. hozzászólásáraItt is minusz 4 fok körül volt de hállistennek annyira nem bántotta itt ott a felső levelek fehéredtek meg de kapott dell agrot
Válasz Georgosz #25717. hozzászólásáraElső repcém nem rossz
Betyár vastag a szára majdcsak mint a seprű nyél.
Kapott ősszel regulátort most tavasszal is,rengeteg a hónalj hajtás rajta a kis bimbokkal.
Bizakodom benne
Válasz Gatti #25703. hozzászólásáraAz a furcsa helyzet van, hogy tavaly a Partalján (a 4-es elkerülőtől a Tiszáig) nagyon szarok voltak a kalászosaink, míg a 4-es úttól délre, főleg a régi Béke Tsz-es területeken vagy Csorbán meg baromi jók voltak, míg idén a 100-as vasúttól északra minden jó, sőt kurva jó, míg attól délre már jöhetne eső újból. Persze az alap az, hogy a déli részen lévő jó földek már elnyelték a vizet, míg az északi bíbicbaszta földek még ragadnak. De igazán érdekes ez a ritka, fordított helyzet. A képek a ballai út és a Surjány között elterülő rész mértani közepén készültek és SU Sensation kétsoros árpa van rajtuk.
megfagyott a búzánk, mit lehetne csinálni? ilyet még sosem láttam, a szomszéd árpáját azt újra vetném, március közepéig alig esett valami, március közeéptől volt 65mm, most megint csupa száraz minden, 4 -5 napon keresztül voltak éjszakai -4- 6 közti fagyok erős széllel, lesz rajta valami termés?
Válasz Ganajos #25697. hozzászólásáraIgen , én is így valahogy.
Hozzánk is ide Zalába.
Rendben! Sajnos a burgonyában nem sok felülkezelő van, ami nem fogja meg a növényt.
Válasz tusalevi #25700. hozzászólásáraGondolom azért viselte meg őket jobban mert már előre haladott állapotban vannak. A későbbi vetések vagy amik kisebbek, azok jobban bírták a fagyos időket, de amik már nagyon megindultak azok érzékenyebbek rá.
Válasz ZZ.ZZ #25698. hozzászólásáraMilyen fajtàk ezek, h ennyire megviselte? Hany celcius volt?
Nàlunk Erdèlybe -12 is volt. Es semmi bajuk, minimalisan làtszik.
A repcek viszont a dèli megyèkbe brutàlok es ott csak -5,-6 volt.
Válasz mtzfanful1 #25695. hozzászólásáraHát a következő gomba majd adja magát, április vége-május eleje körül akarom…
Jövő hét vége fele mutat valami esőt felénk.
Rézt szoktam búzának adni , de akkor lehet kipróbálom a bórt is
Pre gyomirtást én pár éve már elengedtem csapadék hiányában
Válasz Ganajos #25692. hozzászólásáraPróbáld ki! Valami olcsóbb is megteszi.
Boroplus 0.5 l / ha val mondjuk. Kb. Bruttó 2.500 ft/ha.
Nem tudom mikor akarod a következő gombát..mondjuk majd mutatja magát, én május elejére tervezem.
Akár neki is rakhatod egyszerre.
Aztán ha mész kalászra, akkor megint keserű só, kis nitrogénnel, vagy kénnel.
Csak legyen egy kis eső is. Indulnak a vetések, erre fele kb 80% a gazdáknak preebe gyomirt. Hozzá teszem a burgonyát, napraforgót én is..de majd csak lesz valahogy, mint mindig
Válasz mtzfanful1 #25689. hozzászólásáraBórt mondjuk búzára én nem szoktam, de keserű só az szinte minden fújásnál 3-4 kg/ha
Igazából meg tudom osztani, meg egybe is ki tudom rakni következő gombával, nem tudom
Egyébként essence menne 2kg/ha összesen
Válasz Ganajos #25677. hozzászólásáraKell is az a 3.
Én azt javasolnám, hogy most rakj nitrogént, meg egy kis keserű sót. Kell nekik a magnézium meg a kén. Aztán majd a zászlósra az amalgerolt. Ha nem bántotta a fagy, én most nem tennén ki az amalgerolt.
Egyébként kalászosokba nagyon sokan elsiklanak a bór felett. 10 levélmintából 7 nél hiányzott a bór, satnyábbak is jóval mint a másik 3. Én múltkor ki raktam neki, Thiotrac+Bortrac. Yarás cuccokat használok évek óta mindenen meglátszik, igaz nem a legolcsóbb, viszont annyival nem drágább mint egy olcsóbbal futkozni a hektárokon...és nem kell max dózis.
Ha megtudod osztani az amalgerolt, az is jó.
Én megfújtam az összes őszit fagyok előtt 2-3 nappal 17.4 kiló ureával, és 5.22 kiló keserűsóval és 0.5kiló bórral, nem tudom hogy emiatt e, de a többiével elletétben ezeken nem látszik semmi fagykár.
Válasz mtzfanful1 #25675. hozzászólásáraÉn is a 3 gomba mellett döntöttem, első körben egy olcsó tebu-t kap rovarral aztán meglátjuk a továbbiak hogyan lesznek…
Amalgerolt nem tudom hogy most rakjam e oda neki, vagy majd a kövi gombánál
Válasz kisattila1112 #25673. hozzászólásáraNem biztos hogy elég.
Volt már, hogy sima tebukanazollal csináltatták velem....hát, jobban jött volna ki, ha pár ezer ft-ot tesz a tebukanazolhoz.
Válasz Ganajos #25662. hozzászólásáraHeló!
Tegnap megkapta az első gomba-rovart+ lombtrágyát.
Ez az idő, legalábbis itt Zalában "kedvez" minden rossznak.
Egyszer meleg van, napsütésbe zápor..aztán hideg esővel, majd megint meleg.
25723 hozzászólás
Repcébe virágzáskor bórt szoktatok adni?
Válasz lakatos gabesz #25721. hozzászólásáraA fagy előtt 180l dan 30at kapott.

A fagy után tebusa1l/ha, és fertiactylból 3l/ha
Válasz rtamas1976 #25720. hozzászólásáraItt is minusz 4 fok körül volt de hállistennek annyira nem bántotta itt ott a felső levelek fehéredtek meg de kapott dell agrot
Válasz lakatos gabesz #25716. hozzászólásáraSzép!
Az enyémet nagyon meggyötörte a fagy.-5c⁰
Főleg a mélyebbenfekvő részeken.
Ez pedig a búzak

Első repce uttán a második napra uttán
Válasz Georgosz #25717. hozzászólásáraElső repcém nem rossz
Betyár vastag a szára majdcsak mint a seprű nyél.
Kapott ősszel regulátort most tavasszal is,rengeteg a hónalj hajtás rajta a kis bimbokkal.
Bizakodom benne
Válasz lakatos gabesz #25716. hozzászólásáraEz nem rossz!
Sziasztok.

Jelenleg így néz ki a repcém.
Fagyot túl vészelte múlt héten egy két levelet csípett meg néhol
Válasz Gatti #25703. hozzászólásáraAz a furcsa helyzet van, hogy tavaly a Partalján (a 4-es elkerülőtől a Tiszáig) nagyon szarok voltak a kalászosaink, míg a 4-es úttól délre, főleg a régi Béke Tsz-es területeken vagy Csorbán meg baromi jók voltak, míg idén a 100-as vasúttól északra minden jó, sőt kurva jó, míg attól délre már jöhetne eső újból. Persze az alap az, hogy a déli részen lévő jó földek már elnyelték a vizet, míg az északi bíbicbaszta földek még ragadnak. De igazán érdekes ez a ritka, fordított helyzet. A képek a ballai út és a Surjány között elterülő rész mértani közepén készültek és SU Sensation kétsoros árpa van rajtuk.

Válasz Benkő Lajos #25713. hozzászólásárabékés, bélmegyer errefelé nagyon sok ilyen van
Válasz uff #25712. hozzászólásáraSzia.Nekem is így néz ki a búzám.Helyileg merre van a területed?
megfagyott a búzánk, mit lehetne csinálni? ilyet még sosem láttam, a szomszéd árpáját azt újra vetném, március közepéig alig esett valami, március közeéptől volt 65mm, most megint csupa száraz minden, 4 -5 napon keresztül voltak éjszakai -4- 6 közti fagyok erős széllel, lesz rajta valami termés?
Válasz szabobence9904 #25706. hozzászólásáraNem szoktam ilyet csinálni. Sokan csináljak. Szerintem 10 kg/ha mehet.
Válasz tusalevi #25708. hozzászólásáraÉn még nem láttam ilyen fagy kárt tavasszal. Szerintem hajt majd tovább.
Meglátjuk mi lesz belőle.
Válasz kukaccsosz #25705. hozzászólásáraÈs szerinted ezt mennyire tudja mèg kiujulni? Hany % kiesès lehet?
Köszi.
Válasz Ganajos #25697. hozzászólásáraIgen , én is így valahogy.
Hozzánk is ide Zalába.
Rendben! Sajnos a burgonyában nem sok felülkezelő van, ami nem fogja meg a növényt.
Válasz kukaccsosz #25704. hozzászólásáraHány kg/ha-t szoktál nyomni rá?
Válasz tusalevi #25700. hozzászólásáraItt a Falado, Passion volt a legcsúnyább.
A Nádorok jobban bírták, de abban is van.
Válasz szabobence9904 #25701. hozzászólásáraEz most komoly?
Oldjál be karbamidot és kész!
Jöhetne már egy kis eső, a felső réteg nagyon kiszáradt.

Válasz tusalevi #25700. hozzászólásáraGondolom azért viselte meg őket jobban mert már előre haladott állapotban vannak. A későbbi vetések vagy amik kisebbek, azok jobban bírták a fagyos időket, de amik már nagyon megindultak azok érzékenyebbek rá.
Sziasztok! Búzára fúj valaki adbluet lombtrágyaként? Ha igen, mekkora dózissal? Köszi
Válasz ZZ.ZZ #25698. hozzászólásáraMilyen fajtàk ezek, h ennyire megviselte? Hany celcius volt?

Nàlunk Erdèlybe -12 is volt. Es semmi bajuk, minimalisan làtszik.
A repcek viszont a dèli megyèkbe brutàlok es ott csak -5,-6 volt.
Válasz ZZ.ZZ #25698. hozzászólásáraEz is fagy
Ez is fagyás, vagy sok volt neki a granstar?
Válasz mtzfanful1 #25695. hozzászólásáraHát a következő gomba majd adja magát, április vége-május eleje körül akarom…
Jövő hét vége fele mutat valami esőt felénk.
Rézt szoktam búzának adni , de akkor lehet kipróbálom a bórt is
Pre gyomirtást én pár éve már elengedtem csapadék hiányában
Válasz lemken #25693. hozzászólásáraNem szélverés, fagyás!
Válasz Ganajos #25692. hozzászólásáraPróbáld ki! Valami olcsóbb is megteszi.

Boroplus 0.5 l / ha val mondjuk. Kb. Bruttó 2.500 ft/ha.
Nem tudom mikor akarod a következő gombát..mondjuk majd mutatja magát, én május elejére tervezem.
Akár neki is rakhatod egyszerre.
Aztán ha mész kalászra, akkor megint keserű só, kis nitrogénnel, vagy kénnel.
Csak legyen egy kis eső is. Indulnak a vetések, erre fele kb 80% a gazdáknak preebe gyomirt. Hozzá teszem a burgonyát, napraforgót én is..de majd csak lesz valahogy, mint mindig
Valakinek van már tapasztalata arról hogy az ilyen jégkárt szenvedett búza a későbbiekben hogy viselkedik?
Válasz kukaccsosz #25682. hozzászólásáraNekem ez úgy tűnik mintha szélverés lenne.
Nem voltak előtte szeles napok?
Homok talajoknál szokott ilyen lenni.
Válasz mtzfanful1 #25689. hozzászólásáraBórt mondjuk búzára én nem szoktam, de keserű só az szinte minden fújásnál 3-4 kg/ha
Igazából meg tudom osztani, meg egybe is ki tudom rakni következő gombával, nem tudom
Egyébként essence menne 2kg/ha összesen
Válasz tündi-bündi #25688. hozzászólásáraDe ha nemlessz jó behajtom rajtad!

Válasz Gandhy #25685. hozzászólásáraTökéletes!
Válasz Ganajos #25677. hozzászólásáraKell is az a 3.
Én azt javasolnám, hogy most rakj nitrogént, meg egy kis keserű sót. Kell nekik a magnézium meg a kén. Aztán majd a zászlósra az amalgerolt. Ha nem bántotta a fagy, én most nem tennén ki az amalgerolt.
Egyébként kalászosokba nagyon sokan elsiklanak a bór felett. 10 levélmintából 7 nél hiányzott a bór, satnyábbak is jóval mint a másik 3. Én múltkor ki raktam neki, Thiotrac+Bortrac. Yarás cuccokat használok évek óta mindenen meglátszik, igaz nem a legolcsóbb, viszont annyival nem drágább mint egy olcsóbbal futkozni a hektárokon...és nem kell max dózis.
Ha megtudod osztani az amalgerolt, az is jó.
Válasz rtamas1976 #25665. hozzászólásáraNem lesz semmi probléma!
Válasz kukaccsosz #25682. hozzászólásáraFelénk ( Bikicsunáj, és az 1910.03.27. tűz hazája) árpa-búza-repce gatya, gyümölcsösről nem akarok beszélni...
Válasz t.romsics #25683. hozzászólásáraSemmit nem kapott. Ez sima fagy. Nem kevés van felénk. Főleg nyugati fajták és gyengébben fejlett állományok.
Válasz Ganajos #25679. hozzászólásáraÉn így szoktam:
0,6 Falcon Pro -
1 liter- Falcon Pro és
Prosaro kalászra. Idén Jade lesz, most olcsóbb.
Én megfújtam az összes őszit fagyok előtt 2-3 nappal 17.4 kiló ureával, és 5.22 kiló keserűsóval és 0.5kiló bórral, nem tudom hogy emiatt e, de a többiével elletétben ezeken nem látszik semmi fagykár.
Válasz kukaccsosz #25682. hozzászólásáraNapokkal korábban volt-e pl. gyomirtva? Vagy ez jó kérdés, gondolom, nem saját.
Válasz viktor81 #25681. hozzászólására

Nekem a fagy foltokban megcsípte a búzát,más is járt így?
Gyomirtóval gombaölőt és dell agro lombtrágyát egyszerre szabad fújni?
Válasz Gandhy #25674. hozzászólásáraÉn a 3 mellett döntöttem, első körben egy olcsó tebu, aztán meglátjuk…
Eső kellene nagyon
Válasz kisattila1112 #25673. hozzászólására2 tebu sztem lehet hogy kevés…
Én eddig 2x gombásztam, de akkor nem csak sima tebu, főleg kalászvédelemnél
Válasz mtzfanful1 #25675. hozzászólásáraÉn is a 3 gomba mellett döntöttem, első körben egy olcsó tebu-t kap rovarral aztán meglátjuk a továbbiak hogyan lesznek…
Amalgerolt nem tudom hogy most rakjam e oda neki, vagy majd a kövi gombánál
Válasz kisattila1112 #25673. hozzászólásáraNem biztos hogy elég.
Volt már, hogy sima tebukanazollal csináltatták velem....hát, jobban jött volna ki, ha pár ezer ft-ot tesz a tebukanazolhoz.
Válasz Ganajos #25662. hozzászólásáraHeló!

Tegnap megkapta az első gomba-rovart+ lombtrágyát.
Ez az idő, legalábbis itt Zalában "kedvez" minden rossznak.
Egyszer meleg van, napsütésbe zápor..aztán hideg esővel, majd megint meleg.
Válasz Ganajos #25667. hozzászólásáraUtóbbi években 3-mal, most még gondolkodom