Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Devyd #25188. hozzászólásáraA tapasztalatom az, hogy nem. Előbújtak, esznek, szaporodnak, ebből a tervből nem engednek, még akkor sem, ha éjjel -5 fok van. A saját dolgom megkönnyítése miatt, egy kontakt piretroiddal végig röpülök rajta. Szűk 50 heki, ezen nem spórolok. Van tábla a környéken, ahol 50, 70 egyedet is fogott a sárgalap egy nap alatt.
A napokban jártam kint én is, itt az látszik, aki korai vetéssel ment, már sárgul, a késeiek vannak ott, ahol ilyenkor lenni kell.
Repcét már szórták itt is műtrágyával, bár sok pénze lehet a tagnak, mert az utat is végigszórta
Eddig az őszi vetések azért hellyel-közel rendben vannak, de van még fél éve, bármi lehet.
Válasz Gatti #25184. hozzászólásáraIgen, arra a legsarasabbak az utak, meg a tenyői út két oldalán. De hát ott mindig több eső esik, mint Óballa vagy Surjány felé.
Válasz uff #25180. hozzászólásáraSzombaton 240kg linzisót, gyomírtáskor radicifo lombtrágyát, és még vagy 3x megy majd ez az olasz lomtrágya neki, hamár egyszer olasz a búza is.
Kalász védelem előtt is teszek ki szűkösen kis karbamidot.
A hengerezést tise felejtsétek el! +9%!
Válasz Gatti #25175. hozzászólásáraAmit a végén vetettünk, az nálunk is ilyen. Mi az árpát a végén vetjük, hogy elkerüljük a korai vetésből adódó betegségeket. Búzával kezdtünk szeptember végén, a két nagy eső között és az jól néz ki, de műtrágyázni még nem kell, ősszel kapott 200kg/ha DAP-ot.
Válasz kulakman #25171. hozzászólásáraA 3 hónapban max. 25 mm esett nálunk, Én is a napokban néztem bele a réti ásott kutamba, 1 méteren a víz. Ha felül száraz is minden, azért alul a víz az úr.
Ma mentem egy kört búza vetés megnézés ürügyén, az ásott kutamban kb 2 méteren a víz , a szokásos itt , fél-egy méter ilyenkor , de a búza meglepően szép , vetés óta nem láttam elégedett voltam vele.
Az etetés még korai szerintem , az időjárás válhat jobbá-rosszabbá is!
Válasz Bzs2 #25163. hozzászólásáraJelenleg igen, de mivel száraz időt jósolnak a következő hetekre, így száradni fog. Főleg ha jön egy szeles időszak.
Mi nem vagyunk elkesve mert késői vetésűek a buzaink, de ahol korai vetés volt oda már kéne a kaja.
Válasz Selvin #25164. hozzászólásáraEnnyi semmit.
Ha vagy háromszor feketére eszik, akkor már lehet azért kiesés is szépen, 20 % saját bőrön tapasztalva.
Igazán nagy gond akkor van, ha gyenge a gyökér és ki tudja húzni, mert nedves, puha a talaj. Na akkor tud igazán látványos kár lenni. Az már nem 20 %-os tud lenni.
Válasz Gatti #25156. hozzászólásáraEl sem tudom képzelni, hogy felénk fagy nélkül lehet-e műtrágyát szórni. A csapadékhiány ellenére is süllyed és ragad a talaj. Ha pedig nem esik belátható távon belül eső, akkor pénzkidobás kiszórni blikkre...
Válasz Igazi Földönfutó #25154. hozzászólásáraErre már két hete el is szórta a helyi tsz. De sárga is keményen a búzája. Október elejére elvetett mindent. Hát na. Nem a 20 évvel ezelőtti klíma van..
Repce és durumbúza. Lehetnének egy fokkal fejlettebbek, de a rendkívül hűvös november kissé visszavetette a fejlődési ütemet. Novemberben kaptak 1,5 mázsa an-t, hát, eddig nem mosódott ki, az biztos.
Válasz kajszi_71823 #25144. hozzászólásáraSajnos amikor november első heteiben elvetettuk elég száraz volt a talaj, csak az első esővel indulhatott meg a fejlődés. Utána azonban hidegek voltak, most januárban a múlt heti enyhe időben tudott kikelni.
Válasz Gandhy #25142. hozzászólásáraKicsit feszkó a nép. Mikor kicsi pénzé ment a műtrágya. Nem volt gond ha rákellett szórni még pluszba ha nem ázott be.
25192 hozzászólás
Válasz mtz1221 #25191. hozzászólásáraSzoktuk.
Pláne aki folyékonyműtrágyát használ!
Válasz t.romsics #25174. hozzászólásáraIgaz nem rég figyelgetem a repcéseket, de február vége felé szoktak elindulni a permetezőkkel.
Válasz Devyd #25188. hozzászólásáraA tapasztalatom az, hogy nem. Előbújtak, esznek, szaporodnak, ebből a tervből nem engednek, még akkor sem, ha éjjel -5 fok van. A saját dolgom megkönnyítése miatt, egy kontakt piretroiddal végig röpülök rajta. Szűk 50 heki, ezen nem spórolok. Van tábla a környéken, ahol 50, 70 egyedet is fogott a sárgalap egy nap alatt.
A napokban jártam kint én is, itt az látszik, aki korai vetéssel ment, már sárgul, a késeiek vannak ott, ahol ilyenkor lenni kell.
Repcét már szórták itt is műtrágyával, bár sok pénze lehet a tagnak, mert az utat is végigszórta
Eddig az őszi vetések azért hellyel-közel rendben vannak, de van még fél éve, bármi lehet.
Válasz t.romsics #25173. hozzászólásáraÉn is találtam ma egy párat.
Elvileg majd a hideg elbújtatja őket....
Válasz Bzs2 #25186. hozzászólásáraMeg abba az irányba inkább homokos/agyagos.
Válasz Gatti #25184. hozzászólásáraIgen, arra a legsarasabbak az utak, meg a tenyői út két oldalán. De hát ott mindig több eső esik, mint Óballa vagy Surjány felé.
Válasz uff #25180. hozzászólásáraSzombaton 240kg linzisót, gyomírtáskor radicifo lombtrágyát, és még vagy 3x megy majd ez az olasz lomtrágya neki, hamár egyszer olasz a búza is.
Kalász védelem előtt is teszek ki szűkösen kis karbamidot.
A hengerezést tise felejtsétek el! +9%!
A desznyók már unják a tavajit, várják az újjat.
Válasz Bzs2 #25181. hozzászólásáraSzép, majd csak megnő a miénk is egyszer :D
Ma próbáltunk volna kimenni szúriba is a homokbánya felé, de félúton inkább feladtuk személykocsival Majd valamelyik nap trakival megnézzük.
Válasz Gandhy #25178. hozzászólásáraDe felül a Gálya
Válasz uff #25180. hozzászólásáraA himi-humi csúcsszuper minőségetado fajtákat elkell felejteni.
Nameg olyan mint a jószág, szájjáról szép!
Válasz Gatti #25175. hozzászólásáraAmit a végén vetettünk, az nálunk is ilyen. Mi az árpát a végén vetjük, hogy elkerüljük a korai vetésből adódó betegségeket. Búzával kezdtünk szeptember végén, a két nagy eső között és az jól néz ki, de műtrágyázni még nem kell, ősszel kapott 200kg/ha DAP-ot.
Válasz Jóskabáttya #25167. hozzászólásáramit fogsz neki adni, hogy 9 t legyen? 8nak is örülnék
Válasz t.romsics #25177. hozzászólásáraNálunk párnapjavan meleg.
Borsod az másik ország.
De lehet énis rakok ki sárgalapot.
Válasz kulakman #25171. hozzászólásáraA 3 hónapban max. 25 mm esett nálunk, Én is a napokban néztem bele a réti ásott kutamba, 1 méteren a víz. Ha felül száraz is minden, azért alul a víz az úr.
Válasz rtamas1976 #25176. hozzászólásáraBács, Kalocsa mellett. Az egy hét tizenfokok megtették a hatásukat.
Válasz t.romsics #25173. hozzászólásáraMerre is?
Itt még nem kell kapkodni a kaki szórással :D
Válasz mtz1221 #25172. hozzászólásáraA február eleji bogarászás azért nem olyan ritka felénk.
Válasz rtamas1976 #25170. hozzászólásáraIgen, tegnap még semmi. Mára 20-on darab.
Válasz t.romsics #25169. hozzászólásáraMeglehet bacni akkor már mindent előre. Ki se megyek megnézni
Ma mentem egy kört búza vetés megnézés ürügyén, az ásott kutamban kb 2 méteren a víz , a szokásos itt , fél-egy méter ilyenkor , de a búza meglepően szép , vetés óta nem láttam elégedett voltam vele.
Az etetés még korai szerintem , az időjárás válhat jobbá-rosszabbá is!
Válasz t.romsics #25169. hozzászólásáraOrmányos?
Kezdődik a buli…
Válasz Jóskabáttya #25167. hozzászólására9t? Akkor ennek kell szórni a kaját rendesen. Már most is éhesnek tűnik.
Zampano. Elsősorban takarmánynak készűl, rá is gyúrok a 9 t.ra.
Válasz Bzs2 #25163. hozzászólásáraJelenleg igen, de mivel száraz időt jósolnak a következő hetekre, így száradni fog. Főleg ha jön egy szeles időszak.
Mi nem vagyunk elkesve mert késői vetésűek a buzaink, de ahol korai vetés volt oda már kéne a kaja.
Válasz Selvin #25164. hozzászólásáraEnnyi semmit.
Ha vagy háromszor feketére eszik, akkor már lehet azért kiesés is szépen, 20 % saját bőrön tapasztalva.
Igazán nagy gond akkor van, ha gyenge a gyökér és ki tudja húzni, mert nedves, puha a talaj. Na akkor tud igazán látványos kár lenni. Az már nem 20 %-os tud lenni.
Sziasztok! Október eleji vetés, aminek úgy kéne kinéznie, mint a focipálya, de leették a madarak. Mekkora kiesést jelent ez?
Válasz Gatti #25156. hozzászólásáraEl sem tudom képzelni, hogy felénk fagy nélkül lehet-e műtrágyát szórni. A csapadékhiány ellenére is süllyed és ragad a talaj. Ha pedig nem esik belátható távon belül eső, akkor pénzkidobás kiszórni blikkre...
Válasz Csavarkulcs #25161. hozzászólásáraNekem egy kanyarúgyhogy percre tudom időzíteni az esőhöz.
Válasz Igazi Földönfutó #25160. hozzászólásáraSzomszéd harmadika körül kezd. Igaz cirka 2000 hektár.
Válasz Csavarkulcs #25158. hozzászólásáraÉn is ahhoz próbálnám igazítani,de itt még nem látok esőt.
Válasz trikolor5 #25157. hozzászólásáraKorábban nem akartam szórni a határidő miatt,nehogy balhé legyen.
Válasz Igazi Földönfutó #25154. hozzászólásáraFelénk február 8 környékére jósol csapadékot. Előtte nagy valószinüséggel szórás lesz.
Válasz Igazi Földönfutó #25154. hozzászólásáraErre már két hete el is szórta a helyi tsz. De sárga is keményen a búzája. Október elejére elvetett mindent. Hát na. Nem a 20 évvel ezelőtti klíma van..
Válasz mocsencsi1 #25155. hozzászólásáraDe nem is mind csapadékot a köv 2 hétre. Ahol pedig még lágy a teteje, ott szerintem kár kapkodni.
Válasz Igazi Földönfutó #25154. hozzászólásáraSokan.
Hétvégén fog már valaki fejtrágyázni kalászosban?
Válasz kajszi_71823 #25151. hozzászólására
Válasz Gatti #25138. hozzászólásáraSzép
Válasz rtamas1976 #25146. hozzászólásáraKurv@ anyját, többet nem ül bele!
Válasz rtamas1976 #25149. hozzászólásáraPio-tól pt315. Ezt kaptam “bizományiba”. Ha elvetettem, fizetem.
Válasz t.romsics #25148. hozzászólásáraRepcéd milyen fajta?
Szép!
Repce és durumbúza. Lehetnének egy fokkal fejlettebbek, de a rendkívül hűvös november kissé visszavetette a fejlődési ütemet. Novemberben kaptak 1,5 mázsa an-t, hát, eddig nem mosódott ki, az biztos.
Válasz kajszi_71823 #25144. hozzászólásáraSajnos amikor november első heteiben elvetettuk elég száraz volt a talaj, csak az első esővel indulhatott meg a fejlődés. Utána azonban hidegek voltak, most januárban a múlt heti enyhe időben tudott kikelni.
Válasz kajszi_71823 #25144. hozzászólásáraBiztos elbaszta a vetőgépes!
Válasz Csavarkulcs #25140. hozzászólására140-150 közt van NS az meg akkor mehet amikor csak akarod.
De én még ősszel kelés után utolsó pillanatban mikor a jogszabály engedte kiraktam már 2q ns
Kap a búza, árpa, repce is még 2q át februárban.
Utána csak karbamid 10% oldatban......
Válasz Gatti #25138. hozzászólásáraHa ott lenn nálatok most bújik, nálam mikor fog?
Válasz Gandhy #25142. hozzászólásáraKicsit feszkó a nép. Mikor kicsi pénzé ment a műtrágya. Nem volt gond ha rákellett szórni még pluszba ha nem ázott be.