Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz TYLLA46 #20149. hozzászólásáraA kombájnos mondta neki, hogy jó apró szemű. Gond lesz eladni. Egy kisebb felvásárló, takarmányos vette meg.
Ha mindenről lenne számla, szerintem akkor is meglenne ezen a 140e körüli haszon hektárján. Csak az a kérdés, mennyi termést várt, ami "jó"???
Válasz Nyomasek Bobo #20148. hozzászólásáraSzerintem igaza van mert az netto 4450 Ft/q, ami valljuk be nem túl nagy durranás... Az 5.000+ komp. már jobabn hangzana, de szerintem még lehet annál is jobb...Az persze más kérdés, hogy ilyen termés átlaggal számolva nem rossz buli...
Válasz Sk Laci #20146. hozzászólásáraKell mellé a hagyományos csávázószer is!
Itt Magyarországon úgy van forgalomba hogy mellette van a Premis és együtt kell “rákenni” a magra.
Lehet magában is venni de ugyan annyiba kerül mint ha a premises csomagban lenne.
Azért kérdem, mert tavaly amikor Systivával kezelt vetőmagot akartam, akkor a Systiva teljes árát rászámitották a vetőmag árára. Mondom a Raxilt vagy a Scénik árát miért nem vonják le belőle? Csendben maradtak. Úgy számolták, mintha mindkét anyagot rátennék a vetőmagra.
Válasz Mf-es? #20141. hozzászólásáraGyakorlatilag ott jól áll a talajjal. Valamint nem feltétel a malmi minőség. Nettó 170 eurós búzáról beszélünk. Mi a hetekben felmehet 180 euróig is. Majd a Német aratás többet mond. A védelem nélküli kalászos itt mindig a szint alatt van,mennyiségben és minőségben is. Mi védekezünk. És javító anyag van benn a tárolóban most is.
Válasz határjáró #20142. hozzászólásáraSajnos nem.
Legális felszivodo rovarölő csávázószer egyelőre nincs kalaszosban.
Systivaval az első gombaolos lombvédelem elhagyhato.
Válasz Mf-es? #20136. hozzászólásáraTapasztalat szerint igen az első védekezés kitolható. Az idei évben egy árpa két kezeléssel is elkészült. Látványosan védte a növényt tavasszal. A mérleg nem hazudik. Hol az alsó levélig fel jött a lisztharmat. Ott 6,5-öt arattak csak. Hol meg volt a védelem rendesen. A 8 megvolt táblaszinten. Természetesen matekolni kell hogy kinek mi a jó árban. Tavasszal két kezelés(három). Vagy őszi és egy tavaszi, mint idén. Búza esetében a két tavaszi kezelés így is megvolt. Én úgy vagyok vele elmaradnak a téli takarító fagyok. Forgatás nélküliben, egyik napról a másikra nem lesz a talaj öntisztító. Pláne hogy azért mennek még ki kemikáliák-műtrágyák. Még ha csökkentett módban is. Láttam idén a telet is betegséggel küszködő árpát megnőni ,arattak arról is csak keveset. Szerintem a tél "elmúlásával". Elő kell venni, más a fagyot helyettesítő megoldásokat. Ez kinél hogy. Mehet a specifikus takarónövény is. Csak itt a vad szépen elvan belőle. Vagy marad a csökkentet menetszám. És némi kemikália. Valamint az ima hogy a vízügy ne szivattyúzza ki alólunk azt a kevés vizet is. Mint most. Szóval ez mára egy küzdősport lett.
Válasz Mf-es? #20136. hozzászólásáraEz olyan, mint a biztosítás. El kell döntened, a kockázat megéri-e! Pl. egy szeptemmber közepi vetés, vagy rizikósabb, pl. rétes környezet esetén erősen meggondolandó.
Válasz határjáró #20131. hozzászólásáraÉn is pont erről beszélgettem egy vetomagosssl. O is azt mondja hogy nem felszívodó, tehát ló..t nem ér csak az ember kidobja rá a pénzt.
Ezzel engem is meggyőzött hogy idén ne kérjek rá.
Válasz Tom250 #20124. hozzászólásáraFebruárvége felé, (még a vírus hisztéria előtt) volt egy előadás a járási gazdakörnél.
Egy fiatal NAK-os csajszi jött pestről.
1 óráig regélt a semmiről, hogy minden csak tervezet, meg javaslat, meg véleményeket várnak innen lentről, a gazdáktól.
A lényeg kb. hogy marad a mostanihoz hasonló kis őstermelő (marika néni a pejacon), lesz a családi gazdaság katagória, talán más néven.
A biztos, amit tudott, hogy lesz "családi mezőgazdasági vállalkozó" kategória. A családi gazdálkodó, meg a mezőgazdasági vállalkozó között, valahol félúton.
Jogi dolgaikról, adózásukról semmi konkrétum nem volt.
Csak az a tuti, hogy ha az Unió szorongatásának engedni kell, miszerint jogi személy is vásárolhat földterületet, az magyarországon a családi mez. gaz. vállalkozó lesz.
És ez itt a lényeg, semmi más.
Válasz Gatti #20119. hozzászólásáraEbből nem derül ki semmi. Korábban arról lehetett olvasni, hogy ha márciusban nem szavazzák akkor nem is fogják a 2022-es választás előtt.
Válasz Nyomasek Bobo #20108. hozzászólásáraNe haragudj hogy azt mondom,egy kicsit nagyvonalú vagy a témába.Mellékállású kompfeláras vagy.szinte semmi könyvelni való nincs ilyennél.A számláidat beirod egy füzetbe.Májusba meg fajtánként beirod a megfelelő rublikába.A program meg segit elenőrizni. Évi 120000 jobb helye is van ilyen egyszerű esetbe.
Válasz Claastra. #20105. hozzászólásáraMacerás...vagy nem? A könyvelő nem tudom hogy mennyiért vállalja...
A 8 milliós határ vonatkozik az áfa körösökre is?
25153 hozzászólás
Mai 27 heki 8 AK föld 7,3t/ha 52be eladva seggemet csapkodom a földhöz, a 100 alatti imputtal
Válasz TYLLA46 #20149. hozzászólásáraA kombájnos mondta neki, hogy jó apró szemű. Gond lesz eladni. Egy kisebb felvásárló, takarmányos vette meg.
Ha mindenről lenne számla, szerintem akkor is meglenne ezen a 140e körüli haszon hektárján. Csak az a kérdés, mennyi termést várt, ami "jó"???
Válasz apuci #20150. hozzászólásáraNem nálunk. Jó fekete föld.
Válasz Nyomasek Bobo #20148. hozzászólásáraGondolom ez nem nálatok van.
Válasz Nyomasek Bobo #20148. hozzászólásáraSzerintem igaza van mert az netto 4450 Ft/q, ami valljuk be nem túl nagy durranás... Az 5.000+ komp. már jobabn hangzana, de szerintem még lehet annál is jobb...Az persze más kérdés, hogy ilyen termés átlaggal számolva nem rossz buli...
Mik vannak... A zasszony barátnője bérbe műveltet 2.8ha földet. Exotic búzája volt. Takarmány lett. 95q/ha, 5000ért ment el komppal. És kevesli...
Válasz Sk Laci #20146. hozzászólásáraKell mellé a hagyományos csávázószer is!
Itt Magyarországon úgy van forgalomba hogy mellette van a Premis és együtt kell “rákenni” a magra.
Lehet magában is venni de ugyan annyiba kerül mint ha a premises csomagban lenne.
Válasz kukaccsosz #20143. hozzászólásáraSystiva csak tisztán megy, vagy valamivel keverve?
Azért kérdem, mert tavaly amikor Systivával kezelt vetőmagot akartam, akkor a Systiva teljes árát rászámitották a vetőmag árára. Mondom a Raxilt vagy a Scénik árát miért nem vonják le belőle? Csendben maradtak. Úgy számolták, mintha mindkét anyagot rátennék a vetőmagra.
Válasz Mf-es? #20141. hozzászólásáraGyakorlatilag ott jól áll a talajjal. Valamint nem feltétel a malmi minőség. Nettó 170 eurós búzáról beszélünk. Mi a hetekben felmehet 180 euróig is. Majd a Német aratás többet mond. A védelem nélküli kalászos itt mindig a szint alatt van,mennyiségben és minőségben is. Mi védekezünk. És javító anyag van benn a tárolóban most is.
Válasz kukaccsosz #20143. hozzászólásáraIgen ezt énis igy tudom.
Válasz határjáró #20142. hozzászólásáraSajnos nem.
Legális felszivodo rovarölő csávázószer egyelőre nincs kalaszosban.
Systivaval az első gombaolos lombvédelem elhagyhato.
Válasz Vinkó 75 #20135. hozzászólásáraA levéltetvek ellen?
Válasz Vinkó 75 #20140. hozzászólásáraElső védekezés kitolható,írod.És ahol nincs egy védekezés sem,és többet arat,mint aki gombászik?Hogy is van ez?
Válasz Mf-es? #20136. hozzászólásáraTapasztalat szerint igen az első védekezés kitolható. Az idei évben egy árpa két kezeléssel is elkészült. Látványosan védte a növényt tavasszal. A mérleg nem hazudik. Hol az alsó levélig fel jött a lisztharmat. Ott 6,5-öt arattak csak. Hol meg volt a védelem rendesen. A 8 megvolt táblaszinten. Természetesen matekolni kell hogy kinek mi a jó árban. Tavasszal két kezelés(három). Vagy őszi és egy tavaszi, mint idén. Búza esetében a két tavaszi kezelés így is megvolt. Én úgy vagyok vele elmaradnak a téli takarító fagyok. Forgatás nélküliben, egyik napról a másikra nem lesz a talaj öntisztító. Pláne hogy azért mennek még ki kemikáliák-műtrágyák. Még ha csökkentett módban is. Láttam idén a telet is betegséggel küszködő árpát megnőni ,arattak arról is csak keveset. Szerintem a tél "elmúlásával". Elő kell venni, más a fagyot helyettesítő megoldásokat. Ez kinél hogy. Mehet a specifikus takarónövény is. Csak itt a vad szépen elvan belőle. Vagy marad a csökkentet menetszám. És némi kemikália. Valamint az ima hogy a vízügy ne szivattyúzza ki alólunk azt a kevés vizet is. Mint most. Szóval ez mára egy küzdősport lett.
Válasz Bárány #20138. hozzászólásáraBocs, belekeveredtem. Lejjebb rovarokról volt szó, itt meg már gombászás megy.
Válasz Mf-es? #20136. hozzászólásáraEz olyan, mint a biztosítás. El kell döntened, a kockázat megéri-e! Pl. egy szeptemmber közepi vetés, vagy rizikósabb, pl. rétes környezet esetén erősen meggondolandó.
Válasz határjáró #20131. hozzászólásáraBiosild? Sumi agrotól?1 kat.
Válasz Vinkó 75 #20135. hozzászólásáraVissza hozza az árát??Horror ára van.
Válasz határjáró #20131. hozzászólásáraSystiva
Válasz határjáró #20131. hozzászólásáraÉn is pont erről beszélgettem egy vetomagosssl. O is azt mondja hogy nem felszívodó, tehát ló..t nem ér csak az ember kidobja rá a pénzt.
Ezzel engem is meggyőzött hogy idén ne kérjek rá.
Válasz cross #20132. hozzászólásáraÉn is igy gondoltam, de azért egy kérdést megért.
Válasz határjáró #20131. hozzászólásáraNem engem kérdeztél, de cipermetrin hatóanyag, piretroid nem felszívódó, szóval biztos nem jó erre.
Válasz kukaccsosz #19943. hozzászólásáraÜdv,
Lenne egy kérdésem, a Signal 300 ES csávázószer hatékony lehet búzában ősszel a virust okozó levéltetvek ellen?
Válasz pangi #19965. hozzászólásáraSzép eredmény
Válasz Attila000 #19963. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Vinkó 75 #19962. hozzászólásáraEz nagyon szép eredmény
Válasz atisgyulai #20126. hozzászólásáraBocs az Off-ért!
Csak olvasgattam, ide tévedtem, nem is néztem a címet, hogy hová írok!
Válasz Tom250 #20124. hozzászólásáraFebruárvége felé, (még a vírus hisztéria előtt) volt egy előadás a járási gazdakörnél.
Egy fiatal NAK-os csajszi jött pestről.
1 óráig regélt a semmiről, hogy minden csak tervezet, meg javaslat, meg véleményeket várnak innen lentről, a gazdáktól.
A lényeg kb. hogy marad a mostanihoz hasonló kis őstermelő (marika néni a pejacon), lesz a családi gazdaság katagória, talán más néven.
A biztos, amit tudott, hogy lesz "családi mezőgazdasági vállalkozó" kategória. A családi gazdálkodó, meg a mezőgazdasági vállalkozó között, valahol félúton.
Jogi dolgaikról, adózásukról semmi konkrétum nem volt.
Csak az a tuti, hogy ha az Unió szorongatásának engedni kell, miszerint jogi személy is vásárolhat földterületet, az magyarországon a családi mez. gaz. vállalkozó lesz.
És ez itt a lényeg, semmi más.
Üdv Mindenkinek!
Én nem a könyvelésről kérdeznék.
Érdekelne ki milyen repce vetőmagot ajánlana?Barnahomok talajra
Válasz Gazdász93 #20123. hozzászólásáraArról még sehol semmi infó
Válasz Tom250 #20117. hozzászólásáraÉs mi lesz helyette?
Válasz Celtises #20120. hozzászólásáraTudom, de több információt én nem hallottam
Válasz Gatti #20119. hozzászólásáraEz inkabb azt mondja, hogy max 3 év érvényesség helyet határozatlan időre szóló!
Válasz Gatti #20119. hozzászólásáraEbből nem derül ki semmi. Korábban arról lehetett olvasni, hogy ha márciusban nem szavazzák akkor nem is fogják a 2022-es választás előtt.
Válasz Celtises #20112. hozzászólásáraÉn csak ennyit tudok
Válasz Celtises #20112. hozzászólására
Válasz Celtises #20112. hozzászólásáraÉn sem tudom még csak hallomásból, De az őstermelői jelenlegi formáját már szinte biztos hogy megszüntetik.
Válasz Nyomasek Bobo #20115. hozzászólásáraViszont így, hogy nem lett totál bukta, borult a tervezett vetés szerkezetem...
Válasz Kémlelő #20114. hozzászólásáraTermés becslésre nem vállalkozom többet... Alább írtam
..mondjuk 1.5re számítottam.
Válasz Nyomasek Bobo #20113. hozzászólásáraLegalább őszinte vagy.
Ez is valami.
És milyen lett a repcéd?
A MIENK KIMAGASLÓ.
Válasz bandigh #20111. hozzászólásáraHülye vagyok a könyveléshez...ennyi.(meg máshoz is)
Válasz Tom250 #20107. hozzászólásáraMegszavazták már, hogy megszűnik?
Nem követtem mostanság.
Válasz agrogal #20110. hozzászólásáraLehet a barátnője kapja, ott meg jó helyen van
Válasz Nyomasek Bobo #20108. hozzászólásáraNe haragudj hogy azt mondom,egy kicsit nagyvonalú vagy a témába.Mellékállású kompfeláras vagy.szinte semmi könyvelni való nincs ilyennél.A számláidat beirod egy füzetbe.Májusba meg fajtánként beirod a megfelelő rublikába.A program meg segit elenőrizni. Évi 120000 jobb helye is van ilyen egyszerű esetbe.
Válasz Tom250 #20107. hozzászólásáraMajd a barátnőmet megkérdem. 3 cégnek könyvel.
Válasz Tom250 #20107. hozzászólásáraMost havi 10 a könyvelő.
Válasz Nyomasek Bobo #20106. hozzászólásáraNekem csak 21 hektárom van de most már engem is kezd érdekelni a dolog, na meg elvileg úgy is megszüntetik a kompfelárat..
Válasz Claastra. #20105. hozzászólásáraMacerás...vagy nem? A könyvelő nem tudom hogy mennyiért vállalja...
A 8 milliós határ vonatkozik az áfa körösökre is?
Válasz Nyomasek Bobo #20104. hozzászólásáraAkkor miért nem jó az ÁFA KÖR?
Válasz Claastra. #20101. hozzászólásáraÉn nem seftelek semmit...minden input hivatalos...