Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi a véleményetek a rapool repcékről? Jobb -e a kws-től? Umbertónk volt 3,3 tonna, mellette LG Architect kicsit több mint 2 tonna és mindenből ugyan azt kapta...nagy csalódás.
Válasz gyorfy10 #19910. hozzászólásáraMilyen gyom? Még olyan nem volt amit nem tudtunk volna valahogy levágni, bár meg kell nézni h egyáltalán érdemes-e..
Most látszik hogy a tavaszi fagyok milyen kárt okoztak a repcében. Az akkor megfagyott és megcsavarodott szárú növények úgy is maradtak, a becők alig fejlődtek ki rajtuk. Foltokban szinte alig adott valamit.
Kalahári kézzel szedve Nagyon szép teltek a szemek, Kezdek kellemesen csalódni ebben a fajtában!
igaz hogy még 25-ös a vize, de most már kinézem belőle a 60-70q-t
d eegyébként milyen egy faszság ez,hogy nem válaszolok direct egy kérdésre erre már úgy megkérdőjelezik valakik hogy lesem írtam mennyi az annyi.mi a szar ez hogy természetesen száz mázsa?mi ez a szurkálódás kedves uraim?
Válasz Bárány #19882. hozzászólásáraKorai búzát szombaton learattam. 11,1-13,9 vizeket mértünk, minden bevitt pótkocsin más nedvességek voltak egy parcelláról. Két helyre adtam le, mindkét felvásárlónál "én voltam az első fecske" búza terén.
Ha szerencsém lessz, akor holnap vágom az őszi árpát.
Válasz Bárány #19882. hozzászólásáraKorai búzát szombaton learattam. 11,1-13,9 vizeket mértünk, minden bevitt pótkocsin más nedvességek voltak egy parcelláról. Két helyre adtam le, mindkét felvásárlónál "én voltam az első fecske" búza terén.
Válasz Szabi. #19881. hozzászólásáraVágjátok már a búzát?
Én múlt csütörtökön még 25-30-as vizeket mértem. Nem túl egzakt számok, mert annyira puha volt a szem, hogy nem foglalkoztam azzal, hogy normális mintát szedjek, csak úgy lekaptam pár kalászt.
Holnap-holnapután újra megnézem, de még mindig nem kell kapkodnom.
Válasz Tom250 #19876. hozzászólásáraMindenki a 100 mázsát célozza meg, csak van egy olyan fránya dolog amit úgy neveznek időjárás. Idei évet nézve elgondolkodtam hogy tényleg az csinálja a legjobban aki 1-2 sorosan tárcsáz, elveti, ha szükséges akkor gombaölőt vagy gyomirtót tesz rá aztán ad amennyit ad. Ha a százalékos megtérülést nézzük azok lehet jobban járnak.
Válasz Tom250 #19876. hozzászólására Kisérlet volt 5 ha tábla magamnak Nem volt plafon a kőltségek terén Márciusig jól nézett ki csak jött 2 honap 0 csapadékkal és ez lett a vége
25 q lett az átlag 50 cm sortávolságra vetve 9x permetezve 2 hónapig 0 eső 8q mútrágya 128000ft számolva MINUSZ 20000ft al zártam hektáronként a repcét
Válasz Büresz #19873. hozzászólásáraAZ üzletkötö gyerek tréfára vette a dolgot igaz hogy az APJA lehetnék de egy ora mulva irta hogy a valős ár 128000 nettóba Altalába ők szokták a legjobb árat adni Ilyen világot élünk????????
Válasz 5465 #19866. hozzászólásáraAmit itt hallottam 2,6-3. Tehát bukó. Búza 5-8,6. Az utóbbit két napja vágják. A Repcéket szinte lekapták itt ott. De azért még van az is kint.
25117 hozzászólás
Válasz lewy940 #19916. hozzászólásáraTavaly milyen repce termésed volt? Mert az idei időjáras nem ideális...
Mi a véleményetek a rapool repcékről? Jobb -e a kws-től? Umbertónk volt 3,3 tonna, mellette LG Architect kicsit több mint 2 tonna és mindenből ugyan azt kapta...nagy csalódás.
Korai búzák gyenge -kőzepes talaj 35-45q 2 honap 0 mm csapadékkal
Válasz gyorfy10 #19910. hozzászólásáraMilyen gyom? Még olyan nem volt amit nem tudtunk volna valahogy levágni, bár meg kell nézni h egyáltalán érdemes-e..
Válasz apuci #19912. hozzászólásáraAkkor igen.
Válasz Bárány #19911. hozzászólásáraDe ha tud 2 hetet várni az aratással akkor mehet a glifo,vagy nem?
Válasz gyorfy10 #19910. hozzászólásáraMármint legálisan? Semmivel.
Sziasztok!
A nagyon gyomos búzát, ilyenkor ki mivel gyomírtózza hogy a kombájnos bele tudjon menni ?
hogy örültem ma ennek a promóciós dolognak a sok közül.a vetőmagjuk sem volt csalódás.
Most látszik hogy a tavaszi fagyok milyen kárt okoztak a repcében. Az akkor megfagyott és megcsavarodott szárú növények úgy is maradtak, a becők alig fejlődtek ki rajtuk. Foltokban szinte alig adott valamit.
IKR repce 128000ft nettó árat mondott multhétre.
Válasz apuci #19902. hozzászólásáraEgy két E betűs cucc hozzá és olyan fincsi buci lesz belőle.
A napokban a Futárt tolja a helyi cég. Gyakorlatilag más nem is vihet oda. Mivel ez a fajta hozza a malmi minőséget itt most. 8-9,5T/h-al jön.
Válasz Tom250 #19903. hozzászólásáraDe hátha tévedünk!
Válasz apuci #19902. hozzászólásáraA színéből ez nekem is feltűnt
Válasz Tom250 #19901. hozzászólásáraJó erős takarmány búza!
Kalahári kézzel szedve Nagyon szép teltek a szemek, Kezdek kellemesen csalódni ebben a fajtában!
igaz hogy még 25-ös a vize, de most már kinézem belőle a 60-70q-t
Válasz Bárány #19899. hozzászólásáraaha
Válasz Wilde #19898. hozzászólásáraCsak ugratnak. Minnél jobban mellre szívod, annál inkább!
Na, szóval? 120 q/ha?
Válasz Bárány #19896. hozzászólásáranem ülök fel, értem a logikát.csak nem díjazom a módját.
Válasz Wilde #19895. hozzászólásáraEgy nyamvadt termèsátlagot nem tudsz leîrni,szègyeld magad.
Válasz Wilde #19895. hozzászólásáraNe ülj már fel nekik! Direkt ugratnak!
d eegyébként milyen egy faszság ez,hogy nem válaszolok direct egy kérdésre erre már úgy megkérdőjelezik valakik hogy lesem írtam mennyi az annyi.mi a szar ez hogy természetesen száz mázsa?mi ez a szurkálódás kedves uraim?
Válasz Wilde #19893. hozzászólásáraAkkor az tènyleg 10-12t, nemishiszemel
Válasz F-A-R-M-E-R \ #19892. hozzászólásárana ezért nem írtam mert ezen rugóznátok,hogy kamu vagy nem.a lényeg,hogy kukoricából sem rossz ennyi.téma lezárva
Válasz Nyomasek Bobo #19891. hozzászólásáraJa tènyleg, ez alap
Válasz F-A-R-M-E-R \ #19890. hozzászólásáraTermészetesen 100 mázsa
Válasz Wilde #19889. hozzászólásáraJojojojojojó...demenyyi
Válasz shazi #19888. hozzászólásárasoha rosszabbat
Válasz Wilde #19887. hozzászólásáraMennyiség milyen lett?
Válasz Bárány #19882. hozzászólásárama arattam 13ha-t 14-14.5 vízzel.szeptemberi vetés
Válasz ME109G14 #19878. hozzászólásáraÉn max 15re számítok...
Válasz Bárány #19882. hozzászólásáraIgen, kaszálják.
Én szerintem hétvége fele az utolsók közt.....
Válasz Szabi. #19881. hozzászólásáraVágjátok már a búzát?
Én múlt csütörtökön még 25-30-as vizeket mértem. Nem túl egzakt számok, mert annyira puha volt a szem, hogy nem foglalkoztam azzal, hogy normális mintát szedjek, csak úgy lekaptam pár kalászt.
Holnap-holnapután újra megnézem, de még mindig nem kell kapkodnom.
Válasz ME109G14 #19880. hozzászólásáraEddig hallottam 20-60/ha. Felénk ez kevés.
Búza és durum.
Moderátor által módosítva: 2020-07-06 06:49:04
Nem irjátuk a mennyiségeket???
Válasz Tom250 #19876. hozzászólásáraMindenki a 100 mázsát célozza meg, csak van egy olyan fránya dolog amit úgy neveznek időjárás. Idei évet nézve elgondolkodtam hogy tényleg az csinálja a legjobban aki 1-2 sorosan tárcsáz, elveti, ha szükséges akkor gombaölőt vagy gyomirtót tesz rá aztán ad amennyit ad. Ha a százalékos megtérülést nézzük azok lehet jobban járnak.
Válasz Tom250 #19876. hozzászólására Kisérlet volt 5 ha tábla magamnak Nem volt plafon a kőltségek terén Márciusig jól nézett ki csak jött 2 honap 0 csapadékkal és ez lett a vége
Válasz ME109G14 #19875. hozzászólásáraFelénk 5-8 mázsásra sikerültek is vannak, meg olyanok is, amiket inkább csak betárcsáznak.
Válasz ME109G14 #19875. hozzászólásáraMilyen termésátlagot céloztál meg?
Én idén tervezek repcét vetni, de én hektárköltségileg 250e ft-t határoztam meg max-nak, afölé nemigen szeretnék menni.
25 q lett az átlag 50 cm sortávolságra vetve 9x permetezve 2 hónapig 0 eső 8q mútrágya 128000ft számolva MINUSZ 20000ft al zártam hektáronként a repcét
Válasz Büresz #19873. hozzászólásáraAZ üzletkötö gyerek tréfára vette a dolgot igaz hogy az APJA lehetnék de egy ora mulva irta hogy a valős ár 128000 nettóba Altalába ők szokták a legjobb árat adni Ilyen világot élünk????????
Válasz ME109G14 #19871. hozzászólására118000at ajánlottak tegnap.
Válasz ME109G14 #19871. hozzászólására Ott valami hiba lesz, ez nagyon kevésnek tűnik
A repcére az IKR től 100000ft árat kaptam a 134000 ft os matif árhoz ezt találták ki TETÜ RABLÓ BANDA
Válasz ME109G14 #19869. hozzászólásáraOrszágosan gyenge lesz.
Válasz Vinkó 75 #19868. hozzászólásáraNálunk búza 25-30 q gyenge kőzepes talaj BÁCS kőzepe 70 nap alatt 20 mm csapadék 10 részletben korai szálkás
Válasz 5465 #19866. hozzászólásáraAmit itt hallottam 2,6-3. Tehát bukó. Búza 5-8,6. Az utóbbit két napja vágják. A Repcéket szinte lekapták itt ott. De azért még van az is kint.