Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ganajos #24610. hozzászólásáraMert a gombaölő és a nitrogén együtt perzsel.
A kalászt és zászlóslevelet védeni kell nem megperzselni!
Én már egyszer beleszaladtam soha többé!
A karbamidhoz tegyél keserűsót,és adjad neki.
Ez az azospeed lovospeed.
Olvass utánna!
Válasz Ganajos #24603. hozzászólásáraPlonvit nitromagot tettem már kalászvédelemkor.
Minőségre jó lett, hogy fajsúlyban változtatott e, nem tudom, termésben jó lett egyébként.
Válasz rtamas76 #24608. hozzászólásáraMiért?
Már csak egyszer akarok belemenni, az utolsó gombaölővel, külön nem akarok.
Gondolkodtam azon is, h karbamidot feloldok vízben
Válasz gyorfy10 #24607. hozzászólásáraÉs mikor raktad ki?
Az utolsó gombaölővel mikor már kalászba volt?
Amalgerolt azt kapott már az első gombaölővel, azospeednek mennyi most literje?
Válasz Ganajos #24603. hozzászólásáraÉn fosok a nitrogén és gobabaölő kombótól.
Viszont nitrogén keserűsó kombó magába jó.
Az azospeed is az karbamid és keserűsó(mg+kén).
Válasz Ganajos #24603. hozzászólásáraÉn egyszer tettem kísérlet képpen 3 liter amalgerol+20 liter azospeed kombinációban. Nem volt olcsó, de étkezési lett. És a legjobb termésem is akkor lett.
Válasz uff #24604. hozzászólásáraFelénk egy régi könyvben,naplóban talátuk amit egy helybéli ember írt időjárásról és gazdálkodásról.
1800as években májusban elfagyott minden búzát vetni külföldről kellet hozni. Minden elfagyott. Májusban elégnehéz őszibúzát vetni.
Isten őrizzen az ilyentől.
Válasz 5465 #24597. hozzászólásáraRégebben jobban megérte.
De most sem rossz.
De a búza a vetésforgó és a terület tisztántartása miatt kell inkább. Ebből nemlehet meggazdagodni. Átlagban nemrossz.
Válasz Sk Laci #24593. hozzászólására210 kiló, SY Passion, szálkás fajta.
Most van harmadszor, előtte Genius volt sokáig.
Ez is pöttyös, mint a Genius, de soha nem okozott gondot.
Nekem az Avenuet ma 2x is le kellett fújnom gomba ellen, mert valahogyan terjed a betegség /helmintosporióza/.
Ráadásul a levelek tele vannak világoszöld pöttyökkel /élettani hatás/....., kavicsfoltokban meg annyira világoszöld a búza, mintha fény nélkül nőtt volna valahol a pincében.
Az Absalon szerencsére tartja magát, de az is már húsvét előtt megkapta az 1. fungicidet.
Holnap talán ezt is lehúzom fungicíd+insekticíddel, mert nitroszolozáskor láttam foltokban vetésfehéritőt.
Válasz rtamas76 #24590. hozzászólásáraNem szándékos
Ősszel elmaradt a gyomirtás, mert folyton esett, azóta meg nem mentem bele, mert nem gyomosodott.
Eddig gomba / rovar sem volt.
Jövő hétre szerintem teljesen kikalászol, akkor megfújom tebu + protiokonazollal + rovarölő, ha lesz vetésfehérítő.
230 + 200 kg MAS-t kapott.
Szép Napot! Adott a képeken látható Mv Ménrót búza. Mitől lehet, hogy az alsó levelek szinte mindenhol sárgák? Második képen tudom, hogy a leveleken a csíkokat a bogár csinálta, de olyan, mint ha a levelek vége megégett volna.. Direkt külön fújtam a gyomírtót meg a lombtárgyát. Másfél hete kezeltem Sekatorral, rá 3 napra meg 4 kg karbamid+4kg keserűsó+ 2 liter Solvitis Mikrokomplex. Februárban kapott 150 kg pétisót, majd március elején 160 kg kénes nitrogént, gondolkodom, hogy szórjak-e még rá 100-120 kg pétisót, hátha javulna kicsit, mert ha belenézek a táblába tele van világosabb foltokkal...
Válasz mtz1221 #24581. hozzászólásáraÉn még műtrágyát se szórtam alá, ma meg esett 2mm.
Búzád még lehet jó, pár éve nekem is térdig nőtt meg nagyjából, aztán adott 8 tonnát.
Válasz Gazdász93 #24580. hozzászólására20 centis fenyércirkok vannak a kuki táblákban. Egész februárt végig dolgoztam kabát nélkül. Szerintem csak az eső a gond, azzal bármi lehet még. 1 hónappal előrébb vagyunk, 7 nap alatt sorol a kukoricám.
Válasz JD 4630 #24576. hozzászólásáraEzen lenne rekord termés ha kitudná a kalászokat nevelni. Hatalmasak és nagyon sűrűn vannak, csak max 40 centis az egész. És így még nem jártam ekkora kalászok eddig 80+centis szárnál voltak Mondom hátha megnyugtat valaki hogy kalászra ment az anyag, és nem a szárára. Van belőle kevés kanális partján is, ott még alig van kalász és nlaz nagy.
Válasz Bakonyalja #24573. hozzászólásáraSzép vidék, tavaly átmentam a Bakonyon, mikor Sárváron voltam.
Hogy a témánál maradjunk:
Aratásra legyen jó termés és ár.
Amint nézem a búzám valamicskét elébb van a fejlődésben, mint a szomszédom ősziárpája.
Válasz Sk Laci #24572. hozzászólásáraHa már a nitroszolt nem láttam jónak, adtam helyette Péti 27% 200kg/ha.
Jelenleg csöpörög az eső. Jó lenne 20 mm, de majd reggelre szembesülök a valósággal.
Én se maradjak ki a sorból
Leg északibb fórumozók közé tartozom /Szlovákia, Léva/.
Meglepett engemet is a kikalászolt búza.
Kimentem nitroszolozni, de amikor megláttam a kalászokat, már mentem is el másik, későbbi búza parcella nitroszolozására.
30-40 centis búzából lehet valami ??? Nem tudom mit bactam el vagy nem, ez volt legszebb a határban csak 1 hónapja nem nő. Viszont kalászok vannak abnormálisak az esőhiányhoz.
Válasz 5465 #24563. hozzászólásáraElméletileg igen.
Nézz utánna legado nevű azoxistobin szabadforgalmú.
Csak zöldkönyv kell.
8500-8700+fája/1l
Kombinációban is jó de magában is.
Válasz MrPoke #24564. hozzászólásáraÉs arról én tehetek h nálatok mennyi eső van???
Itt nyugaton sincs kolbászból ám a kerítés, mint az alföldi gazdák gondolják
25115 hozzászólás
Válasz Gumóka #24611. hozzászólásáraValamit biztos használt fajsúlyban meg minőségben
Válasz Gumóka #24611. hozzászólásáraValami hasonló a plonvit csak mikroelem kiegészitéssel.
Viszont a keserűsó 146ft+áfa/kg
Válasz Gumóka #24611. hozzászólásáraPróbàldmeg a keserűsót.
Sokkal teltebbek a szemek.
Nemszorul meg olyan hamar.
Válasz Ganajos #24610. hozzászólásáraMert a gombaölő és a nitrogén együtt perzsel.
A kalászt és zászlóslevelet védeni kell nem megperzselni!
Én már egyszer beleszaladtam soha többé!
A karbamidhoz tegyél keserűsót,és adjad neki.
Ez az azospeed lovospeed.
Olvass utánna!
Válasz Ganajos #24603. hozzászólásáraPlonvit nitromagot tettem már kalászvédelemkor.
Minőségre jó lett, hogy fajsúlyban változtatott e, nem tudom, termésben jó lett egyébként.
Válasz rtamas76 #24608. hozzászólásáraMiért?
Már csak egyszer akarok belemenni, az utolsó gombaölővel, külön nem akarok.
Gondolkodtam azon is, h karbamidot feloldok vízben
Válasz gyorfy10 #24607. hozzászólásáraÉs mikor raktad ki?
Az utolsó gombaölővel mikor már kalászba volt?
Amalgerolt azt kapott már az első gombaölővel, azospeednek mennyi most literje?
Válasz Ganajos #24603. hozzászólásáraÉn fosok a nitrogén és gobabaölő kombótól.
Viszont nitrogén keserűsó kombó magába jó.
Az azospeed is az karbamid és keserűsó(mg+kén).
Válasz Ganajos #24603. hozzászólásáraÉn egyszer tettem kísérlet képpen 3 liter amalgerol+20 liter azospeed kombinációban. Nem volt olcsó, de étkezési lett. És a legjobb termésem is akkor lett.
Válasz rtamas76 #24605. hozzászólásáraAz idősek elmondása szerint 50 körül júniusban elfagyott minden,nagyon nagy szegénység és éhség volt!
Válasz uff #24604. hozzászólásáraFelénk egy régi könyvben,naplóban talátuk amit egy helybéli ember írt időjárásról és gazdálkodásról.
1800as években májusban elfagyott minden búzát vetni külföldről kellet hozni. Minden elfagyott. Májusban elégnehéz őszibúzát vetni.
Isten őrizzen az ilyentől.
kalászoló bűzában milyen kárt tehet -3 fok? a gyümölcsöknek már pont betesz.. búzával tapasztalat?
Búza utolsó gombaölőnél kalászra szoktatok még valami nitrogén lombtrágyát szórni a szemtelítődéshez, vagy akkor màr nincs értelme?
Válasz trikolor5 #24601. hozzászólására17 aranykorona
Válasz 5465 #24600. hozzászólásáraAz durva. Bika talajod lehet.
Válasz trikolor5 #24599. hozzászólásáraNapraforgó
1 sor tárcsa és vetés.
Ennyi
Válasz 5465 #24589. hozzászólásáraSzép. Elővetemény mi volt? Talajmunka mi volt vetés előtt? Igaz ez árpa de az is bio.
Válasz 5465 #24597. hozzászólásáraRégebben jobban megérte.
De most sem rossz.
De a búza a vetésforgó és a terület tisztántartása miatt kell inkább. Ebből nemlehet meggazdagodni. Átlagban nemrossz.
Válasz rtamas76 #24595. hozzászólásáraMegéri?
Válasz 5465 #24594. hozzászólásáraChevinon is van évek óta azis pötyös. Soha nemvolt vele gond.
Válasz 5465 #24592. hozzászólásáraAkkor ez az intenzív bio.
Mi biozunk is.
Válasz Sk Laci #24593. hozzászólására210 kiló, SY Passion, szálkás fajta.
Most van harmadszor, előtte Genius volt sokáig.
Ez is pöttyös, mint a Genius, de soha nem okozott gondot.
Válasz 5465 #24589. hozzászólásáraSzép
Mennyivel volt vetve kg/ha?
Nekem az Avenuet ma 2x is le kellett fújnom gomba ellen, mert valahogyan terjed a betegség /helmintosporióza/.
Ráadásul a levelek tele vannak világoszöld pöttyökkel /élettani hatás/....., kavicsfoltokban meg annyira világoszöld a búza, mintha fény nélkül nőtt volna valahol a pincében.
Az Absalon szerencsére tartja magát, de az is már húsvét előtt megkapta az 1. fungicidet.
Holnap talán ezt is lehúzom fungicíd+insekticíddel, mert nitroszolozáskor láttam foltokban vetésfehéritőt.
Válasz rtamas76 #24590. hozzászólásáraNem szándékos
Ősszel elmaradt a gyomirtás, mert folyton esett, azóta meg nem mentem bele, mert nem gyomosodott.
Eddig gomba / rovar sem volt.
Jövő hétre szerintem teljesen kikalászol, akkor megfújom tebu + protiokonazollal + rovarölő, ha lesz vetésfehérítő.
230 + 200 kg MAS-t kapott.
Válasz 5465 #24589. hozzászólásáraNappal, vagy éjszaka sem ???
Válasz 5465 #24589. hozzászólásáraVoltmár ilyen bioban neked?
Van tapasztalat?
Mi nemeréztünk, az idén ménrót van.
Idén Low Budget bio búza.
Ebben permetező még nem járt…
Válasz Gazdász93 #24580. hozzászólására Pécs
Szép Napot! Adott a képeken látható Mv Ménrót búza. Mitől lehet, hogy az alsó levelek szinte mindenhol sárgák? Második képen tudom, hogy a leveleken a csíkokat a bogár csinálta, de olyan, mint ha a levelek vége megégett volna.. Direkt külön fújtam a gyomírtót meg a lombtárgyát. Másfél hete kezeltem Sekatorral, rá 3 napra meg 4 kg karbamid+4kg keserűsó+ 2 liter Solvitis Mikrokomplex. Februárban kapott 150 kg pétisót, majd március elején 160 kg kénes nitrogént, gondolkodom, hogy szórjak-e még rá 100-120 kg pétisót, hátha javulna kicsit, mert ha belenézek a táblába tele van világosabb foltokkal...
Válasz rtamas76 #24570. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Gazdász93 #24580. hozzászólásáraÉszakkelet miskolc mellet
Apr.15 ősziárpa néhol kalászol. Na ez gáz.
Válasz mtz1221 #24581. hozzászólásáraÉn még műtrágyát se szórtam alá, ma meg esett 2mm.
Búzád még lehet jó, pár éve nekem is térdig nőtt meg nagyjából, aztán adott 8 tonnát.
Válasz mtz1221 #24579. hozzászólásáraA kalász nem rossz, lehet még a végén nem is lesz rossz.
Válasz Sk Laci #24577. hozzászólásáraNekem is az árpa mégcsak itt ott dobja a kalászt, pedig pár nap eltéréssel lettek a búzákkal vetve.
Válasz Gazdász93 #24580. hozzászólására20 centis fenyércirkok vannak a kuki táblákban. Egész februárt végig dolgoztam kabát nélkül. Szerintem csak az eső a gond, azzal bármi lehet még. 1 hónappal előrébb vagyunk, 7 nap alatt sorol a kukoricám.
Nem abnormális dolog ez hogy már ilyen korán kihányja a kalászt? Alföldön is látni már kalászoló őszi árpákat.
Válasz JD 4630 #24576. hozzászólásáraEzen lenne rekord termés ha kitudná a kalászokat nevelni. Hatalmasak és nagyon sűrűn vannak, csak max 40 centis az egész. És így még nem jártam ekkora kalászok eddig 80+centis szárnál voltak Mondom hátha megnyugtat valaki hogy kalászra ment az anyag, és nem a szárára. Van belőle kevés kanális partján is, ott még alig van kalász és nlaz nagy.
Válasz mtz1221 #24575. hozzászólásáraSzolnok megye közepe
Válasz Bakonyalja #24573. hozzászólásáraSzép vidék, tavaly átmentam a Bakonyon, mikor Sárváron voltam.
Hogy a témánál maradjunk:
Aratásra legyen jó termés és ár.
Amint nézem a búzám valamicskét elébb van a fejlődésben, mint a szomszédom ősziárpája.
Válasz mtz1221 #24571. hozzászólásáraItt is ilyen, idénre a búza sz*rni ment, ez van.
Válasz Gatti #24568. hozzászólásáraNekem is, ha a holnapiból nem kapunk annyi nekik. Te is délen vagy délkeleten élsz ?
Válasz Sk Laci #24572. hozzászólásáraHa már a nitroszolt nem láttam jónak, adtam helyette Péti 27% 200kg/ha.
Jelenleg csöpörög az eső. Jó lenne 20 mm, de majd reggelre szembesülök a valósággal.
Válasz Sk Laci #24572. hozzászólásáraNálunk is ilyen a Bakonyban.
Én se maradjak ki a sorból
Leg északibb fórumozók közé tartozom /Szlovákia, Léva/.
Meglepett engemet is a kikalászolt búza.
Kimentem nitroszolozni, de amikor megláttam a kalászokat, már mentem is el másik, későbbi búza parcella nitroszolozására.
30-40 centis búzából lehet valami ??? Nem tudom mit bactam el vagy nem, ez volt legszebb a határban csak 1 hónapja nem nő. Viszont kalászok vannak abnormálisak az esőhiányhoz.
Válasz 5465 #24563. hozzászólásáraElméletileg igen.
Nézz utánna legado nevű azoxistobin szabadforgalmú.
Csak zöldkönyv kell.
8500-8700+fája/1l
Kombinációban is jó de magában is.
Válasz Gatti #24568. hozzászólásáraazt lehagytam hogy átlag 33AK föld, szívás.
Búza
Alulról felsül, fent pedig nyomja a kalászt.
Válasz MrPoke #24564. hozzászólásáraÉs arról én tehetek h nálatok mennyi eső van???
Itt nyugaton sincs kolbászból ám a kerítés, mint az alföldi gazdák gondolják
Válasz mtz1221 #24562. hozzászólásáraMeglett hála isten, de most már itt is levette az esőt bőven, kiváncsi leszek milesz belőle