Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fénybogárra és becő ormányosra milyen szert ajánlanátok ? Fénybogárra már kétszer mentem de még mindig vannak a Nurelle-D nem nagyon hat vagy akkorra a rajzás .
Válasz kukaccsosz #19073. hozzászólásáraNeked a Su Ellen-ed volt már sörárpa?
Takarmányként van említve, de meglátjuk..egész jól tartja magát! A Casanova mellette fele ekkora... meg szenved rendesen..
Ez a Su Ellen
Válasz szanberg #19072. hozzászólásáraFontos, de apósjelöltemék, tavaly úgy csináltak 50 ha őszi árpát, hogy Systiva-Artea- zászlóslevélbe Priaxor és ámen.
Sörárpa lett, igen szép terméssel..mindig repce után van árpa szóval a fuzárium annyira nem fenyeget..meg a Priaxor/Elatus Era 4-6 hetes időtartamot is tud.
Válasz Bárány #19084. hozzászólásáraSzia! Ismerős sörárpázik ők már bolhát irtottak mert szenved az állomány és meglepték a rovarok. Viszont a saját búzámban nincs még. Olyan mint itt amiket látni a képeken..
Vetésfehéritőt még nem láttam .Inkább kalász hányás előtt szokott az jönni .Pont az a bosszantó hogy gombázással egy menetben ritka összehozni mert kicsit megelőzi a megjelenésével azt.
Válasz szanberg #19078. hozzászólásáraTermeszetesen víz nélkül nincs élet. Én a gombásodásra értem .A nyugati inkább intenzív állandó törődést igénylő kényes fajta.Ami nem is baj csak a költsége akkor térül meg ha valóban megkaonánk a Matif 190 euros árat ,S nem örökké a 38-40 ft al menne a kábitás ,lehúzás.Érdekképviselet kellene ,hogy mi az oka a nyugati szférában a 190 euros bzának??Váltsuk már át 350-360 al és vonjuk ki a 40 et belőle.Egészen elképesztő lesz a kimaradt haszon!Na azt ki teszi el helyettünk .Na ezért tart itt a kalászos termesztés ahol a 40-60q nál!
Válasz GREVEN #19079. hozzászólásáraHa a jövő héten jönne egy jó eső akkor még helyre rázódnának valamennyire. De igyis nagyon megviselte őket. A repcénél szerintem a tavalyi 4 t/ha terméstől bőven el fog maradni az idei.
Válasz szantofold22 #19075. hozzászólásáraMilyent ajánlanál hideg hanságszéli, de ugyanakkor rossz vízháztartású földbe? Mint idén kiderült, a Gaudióból az ajanlott vetésnorma bakfitty...ritka lett...meg most már sínylődik az aszályban.(igaz már vetéskor jó száraz volt a placc, nehwzen is kelt ki.)
Válasz szanberg #19074. hozzászólásáraNem
Preferálom a nyugati kényes fajtákat.Pont ezért.
Magyar buzat vetek Gk vagy Martinvásárit.Van amelyikben nemesitési alap a Jubilejana 50 .Anno vetettünk és sosem volt gond vele! Búzában szerintem nagyon jó a Magyar.Túlon túl hogy hazai is!
Válasz kukaccsosz #19073. hozzászólásáraAzt gondolom amennyi baxakodás van minden évben a gabona felvásárlás során, kötelező a kalász fuzáriózis elleni védekezés megfelelő időben.
Válasz szanberg #19072. hozzászólásáraA termésmaximalizálashoz nem. Ahhoz a kalászolás előtt vagy az elején. Kalászvédelem akkor ha fuzariumra hajlamosító az idő (tavaly) vagy az elővetemény (kukorica). Az évek többségében nincs jelentős fuzarium fertőzés, de figyelni kell rá!
Válasz Mtz 550E #19070. hozzászólásáraA gyomok fejlettségét figyeld, illetve a szert amit fújsz mit ír meddig mehet..
Általánosságban elmondható, hogy a gyomirtás az ideje már itt van. Illetve majd gondold ki, hogy ősszel gyomirtózol.
Felénk évek óta így megy, és sokkal könnyebb.
Legato Trio megy ki ősszel, ha kell rovarölővel.
Gomba+rovar+mikramid+keserűsó sztem mehet.
Nálam elvileg még szárszilárdító is lesz benne.
Szóval egy erős koktél lesz, de ha minden jól megy 2 tavaszi permetezéssel megoldottuk az őszi árpát.
Kalásznál ha nem kell nem fújok semmit...Max ha marad az aszály keserűsó+mikramid megy..a szemek jobban híznak...
Üdv!
Búza gombaölőzés után mikor lehet gyomirtózni? Mert eddig még nincs benne dúdva! De gombaölőzni meg már kellene rovarölőt is tesztek ilyenkor még keserűsó és mikramid mehet mellé? Köszönöm!
Válasz PatóPálÚr #19020. hozzászólásáraEn nitrosolt tennek rá töményen, levelek lilulasa kén hiányt mutat, viragzaskor foszfor felvetel magas, bor ahogy irtátok,
25153 hozzászólás
Fénybogárra és becő ormányosra milyen szert ajánlanátok ? Fénybogárra már kétszer mentem de még mindig vannak a Nurelle-D nem nagyon hat vagy akkorra a rajzás .
Ormányosbogár lárva kártétel
Sziasztok! Ez minek a kártétele? Mi a további teendő ezzel. Gombaölőt rovarölőt kapott
Válasz Feri #19098. hozzászólásáraA mult heti fagyok tényleg jól megfogták a sörárpákat, sokkal jobban mint a rendest.
Válasz Feri #19098. hozzászólásáraÉn is erre gondoltam, persze majd kiderül aratás után..
Sörre 50-55 között
Takarmányra 45-46-ot hallottam.
Válasz Devyd #19094. hozzászólásáraSok öszi vetésű sörárpa kifagyott,lehet,hogy nem fognak turkálni,minden árpát megvesznek!
Válasz Devyd #19094. hozzászólásáraCsak takarmánynak termesztjük.
Válasz határjáró #19095. hozzászólásáraNem tévedsz! Arra gondoltam, ha ki van nyalva a segge lehet-e, még jó beltartalmi mutatói.
Válasz Devyd #19094. hozzászólásáraA SU Ellen az nem sörárpa. Vagy tévedek?
Válasz kukaccsosz #19073. hozzászólásáraNeked a Su Ellen-ed volt már sörárpa?
Takarmányként van említve, de meglátjuk..egész jól tartja magát! A Casanova mellette fele ekkora... meg szenved rendesen..
Ez a Su Ellen
Válasz szanberg #19072. hozzászólásáraFontos, de apósjelöltemék, tavaly úgy csináltak 50 ha őszi árpát, hogy Systiva-Artea- zászlóslevélbe Priaxor és ámen.
Sörárpa lett, igen szép terméssel..mindig repce után van árpa szóval a fuzárium annyira nem fenyeget..meg a Priaxor/Elatus Era 4-6 hetes időtartamot is tud.
Válasz Nyomasek Bobo #19091. hozzászólásáraRosszul beállított nyomjelzó vagy gps. Esetleg szándékosan elválasztották kisérlet miatt.
Mik lehetnek ezek az üres sávok a búzában? Szabályos közönként...
Válasz Sk Laci #19089. hozzászólásáraVetőmag.
Válasz szantofold22 #19081. hozzászólásáraVetőmagképviselet volt kit, vagy próbaparcellák? Az utóbbiról eddig nem tudtam, hogy van.
Válasz Bárány #19084. hozzászólásáraTegnap előtt párosodta az imágók.
Válasz Bárány #19084. hozzászólásáraVagy fajta vagy elhelyezkedés függő de itt ott láttam már megkésett védekezést.
Válasz Nyomasek Bobo #19076. hozzászólásáraEgyébbként megvan még a Lajtamag ?Ők arra vidékre valók esetleg jobban tudna neked mondani tözegesebb földbe mi való.
Válasz Bárány #19084. hozzászólásáraSzia! Ismerős sörárpázik ők már bolhát irtottak mert szenved az állomány és meglepték a rovarok. Viszont a saját búzámban nincs még. Olyan mint itt amiket látni a képeken..
Vetésfehéritőt még nem láttam .Inkább kalász hányás előtt szokott az jönni .Pont az a bosszantó hogy gombázással egy menetben ritka összehozni mert kicsit megelőzi a megjelenésével azt.
Idén látott már valaki vetésfehérítőt?
Válasz szanberg #19078. hozzászólásáraTermeszetesen víz nélkül nincs élet. Én a gombásodásra értem .A nyugati inkább intenzív állandó törődést igénylő kényes fajta.Ami nem is baj csak a költsége akkor térül meg ha valóban megkaonánk a Matif 190 euros árat ,S nem örökké a 38-40 ft al menne a kábitás ,lehúzás.Érdekképviselet kellene ,hogy mi az oka a nyugati szférában a 190 euros bzának??Váltsuk már át 350-360 al és vonjuk ki a 40 et belőle.Egészen elképesztő lesz a kimaradt haszon!Na azt ki teszi el helyettünk .Na ezért tart itt a kalászos termesztés ahol a 40-60q nál!
Válasz szantofold22 #19081. hozzászólásáraNemesitő alap a Jubilejana 50 régi fajta a türőképességet ez adja a vonalban
Válasz Nyomasek Bobo #19076. hozzászólására Csillag!A Bábolnai napokon volt kint a Gk. Ha a viharsarki nagymeleget aszalyt birja akkor azt is.A pangovizet nem birja
Válasz GREVEN #19079. hozzászólásáraHa a jövő héten jönne egy jó eső akkor még helyre rázódnának valamennyire. De igyis nagyon megviselte őket. A repcénél szerintem a tavalyi 4 t/ha terméstől bőven el fog maradni az idei.
Felénk letérdeltek a kalászosok. Ahogy kinéznek még fél termés se várható.
Pipál a rozs közepes talajon. A rétek legelők úgy fel vannak sülve mint nyár közepén. Beszarás ez az idő járás.
Válasz szantofold22 #19075. hozzászólásáraCimbora csak magyart vet de az aszály azt is fogja... ugyanolyan meggyengült...
Futár...a kép csütörtökön készült. Teljesen jók a hazai fajták szerintem is.
Válasz szantofold22 #19075. hozzászólásáraMilyent ajánlanál hideg hanságszéli, de ugyanakkor rossz vízháztartású földbe? Mint idén kiderült, a Gaudióból az ajanlott vetésnorma bakfitty...ritka lett...meg most már sínylődik az aszályban.(igaz már vetéskor jó száraz volt a placc, nehwzen is kelt ki.)
Válasz szanberg #19074. hozzászólásáraNem
Preferálom a nyugati kényes fajtákat.Pont ezért.
Magyar buzat vetek Gk vagy Martinvásárit.Van amelyikben nemesitési alap a Jubilejana 50 .Anno vetettünk és sosem volt gond vele! Búzában szerintem nagyon jó a Magyar.Túlon túl hogy hazai is!
Válasz kukaccsosz #19073. hozzászólásáraAzt gondolom amennyi baxakodás van minden évben a gabona felvásárlás során, kötelező a kalász fuzáriózis elleni védekezés megfelelő időben.
Válasz szanberg #19072. hozzászólásáraA termésmaximalizálashoz nem. Ahhoz a kalászolás előtt vagy az elején. Kalászvédelem akkor ha fuzariumra hajlamosító az idő (tavaly) vagy az elővetemény (kukorica). Az évek többségében nincs jelentős fuzarium fertőzés, de figyelni kell rá!
Válasz Devyd #19071. hozzászólásáraPedig pont a kalászvédelem az egyik legfontosabb gombaölős kezelés...
Válasz Mtz 550E #19070. hozzászólásáraA gyomok fejlettségét figyeld, illetve a szert amit fújsz mit ír meddig mehet..
Általánosságban elmondható, hogy a gyomirtás az ideje már itt van. Illetve majd gondold ki, hogy ősszel gyomirtózol.
Felénk évek óta így megy, és sokkal könnyebb.
Legato Trio megy ki ősszel, ha kell rovarölővel.
Gomba+rovar+mikramid+keserűsó sztem mehet.
Nálam elvileg még szárszilárdító is lesz benne.
Szóval egy erős koktél lesz, de ha minden jól megy 2 tavaszi permetezéssel megoldottuk az őszi árpát.
Kalásznál ha nem kell nem fújok semmit...Max ha marad az aszály keserűsó+mikramid megy..a szemek jobban híznak...
Üdv!
Búza gombaölőzés után mikor lehet gyomirtózni? Mert eddig még nincs benne dúdva! De gombaölőzni meg már kellene rovarölőt is tesztek ilyenkor még keserűsó és mikramid mehet mellé? Köszönöm!
Válasz PatóPálÚr #19020. hozzászólásáraEn nitrosolt tennek rá töményen, levelek lilulasa kén hiányt mutat, viragzaskor foszfor felvetel magas, bor ahogy irtátok,
Válasz PatóPálÚr #19020 hozzászólásárora
Ormanyos kartétel!
Válasz Devyd #19066. hozzászólásáraNagyon szép :D
Egy kis búza.
Falado.
Gombaölőt még nem kapott, egyelőre egészséges.
Válasz später77 #19040. hozzászólásáraKöszi a segítséget,talán napraforgó lessz a megoldás!
Válasz sipos123 #19059. hozzászólásáraLehet attól is, hogy nincs elég vize? Mármint hogy felvegye a talajból...
Ha kémia akkor fosfonin flow.
Wuxal P 45
Komplex lombtrágya
Válasz kukaccsosz #19056. hozzászólásáraHelyre tudd ez jönni? Vagy annyi neki?
Foszfor hiány
Válasz határjáró #19054. hozzászólásáraÉs a lila?
Válasz kukaccsosz #19056. hozzászólásáraAz lehet mert volt itt 2-3 nap -9
-10 fokos hideg..
Ki fogja ez heverni?
Válasz vinczekrisz98 #19052. hozzászólásáraFagy!
Válasz vinczekrisz98 #19052. hozzászólásáraUgyan az mint az enyemnek szerintem
Válasz Nyomasek Bobo #19053. hozzászólásáraA feher