Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.63 FtUSD402.9 FtCHF443.07 FtGBP500.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csferri #18473. hozzászólásáraHol láttál mínuszokat?
Holnap fújok még 40 ha búzát levéltetü és kabóca ellen, de a gyomirtóval várok, nem teszem hozzá.
Válasz J.D. Borda #18471. hozzászólásáraTavaly őszel nálam volt tele levéltetüvel a repce levele alulról. 5 vagy 6x volt permetezve levéltetvek ellen, de csa a fagyok intézték el a "problémát". Rettenetesen rosszul nézett ki a repce.
Válasz csferri #18470. hozzászólásáraJA és azért várok vele elsősorban mert még most is kel, másodsorban a búza is egy stresszben van a mocsok görény tetü idő miatt nem stresszelem gyomirtóval is még...majd ha megázik akkor megyek rá.
Válasz csferri #18470. hozzászólásáraÉn úgy volt hogy nyomni fogom de megvárom az esőt... 2l/hekivel nyomom, ahol meg van még repce árva kelés illetve lesz belőle oda teszek melle 10gr Mezzot. Én majd eső után csinálom semmi gyom nincsen még kint.
Jelenleg repcézni fogok annyi a levéltetű rajta ilyet még nem láttam hogy a levelek alul nem látszanak tőlük pedig 1,5 hete kapott rovarölőt... agybaj...És a mocskok persze a levél alján vannak nehogy jó legyen rá 15000ft-os szer...
Srácok! Legato trio-val milyen dózist érdemes megcélozni nagyon korai ,inkább a kelleténél koraibb poszt.-ba, ugye elég széles skálán adja a dózist 1.5-2.5 lit./ha?
Várnék még vele csak mondja a szar időt hétfőtől, ill van kabóca is na nem tömeges, levéltetűt még nem láttam, fendona ,vagy proteus a lehetőség a gyomirtó mellé, szerintetek?
Válasz J.D. Borda #18466. hozzászólásáraNe adjuk fel előre, majd meglátjuk, néhány modell már felveti a csapadék lehetőségét. Mondjuk a nagyon hideg még korai volna, bár ilyen meleg sem kellene már. Na igaz hogy a parasztnak sehogyan sem jó. Lesz ami lesz meglátjuk.
Válasz gazda001 #18457. hozzászólásáraEső???? Itt jövő heten mi van,??? Álmodik a nyomor vagy szivtal valamit adhacccc nekem is belőle.... amugy jövő heten tervezem en is gyomirtot valamikor a het masodik feleben...
Válasz gazda001 #18457. hozzászólásáraEső???? Itt jövő heten mi van,??? Álmodik a nyomor vagy szivtal valamit adhacccc nekem is belőle.... amugy jövő heten tervezem en is gyomirtot valamikor a het masodik feleben...
Válasz J.D. Borda #18455. hozzászólásáraVan veronika és tippan is + repce árva kelés minden szikleveles még. Biztosan nem teljes a kelés, de jobbat nem tudok, mint hogy bízom abban hogy a jövő hétre ígért változás bejön és kap esőt, utána lesz talajhatás. Minden évben tökéletes volt így, tavasszal nem kellett semmi rá. Ma csak heki lett meg, a legkorábban vetett rész. Szombatra tervezem a többit (23 ha) addigra odanő remélem a gyom is.Oszt jöhet az eső, meg a jól megérdemelt pihenés.
Válasz gazda001 #18454. hozzászólásáraÉn tegnap fújtam kontakt hatásu rovarölüvel a búzát, ma délután a szélében lehetett látni pár db kabócát, remélem nem mennek beljebb.
Búzában az őszi gyomirtással egy menetben adtam 0,15 l/ha Fendonat.
A tetvek 1 óra múlva már mozdulatlanok voltak, de kabócát még láttam repülni, arra nem hat? Vagy mennyi idő kell ezeknek hogy kipurcanjanak? Igazából nem volt tömeges jelenlét, de ha már úgyis bele mentem....
Válasz csoppika #18434. hozzászólásáraJobb a Mospilan a hernyó ellen. Mi ma azt fújtuk mert aki élt és mozgott az mindenki a repcén tartózkodott + egy kis bór nehogy ingyen menjen a permetező. Okt 21-én bogarászni..... agyrém..
Sziasztok..
Ekkora repcére erdemes már ráfújni TEBUT regulálás miatt?
Vagy érdemes még várni vele?
Esetleg megosztani, pl most fél liter majd később ugyan ennyi?
Valaszokat koszonom..
Válasz J.D. Borda #18407. hozzászólásáraEzen már a multban mérgelődtem, de feleslegesen.
Majd ha a "szószaró semmirekellő" semmihez nem értő képviselők helyett szakemberek lennének az EU választásoknál választva, akor másként álnánk, mint jelenleg. Csak nehogy rosszabodjon a helyzet....
Válasz kukaccsosz #18398. hozzászólásáraMa körbejártam az árpát búzát, mindenhol találtam ugráló-repülő kabócákat(gondolom azok). Akkor benne van a pakliban hogy simán terjeszthetik a virust?
25125 hozzászólás
Válasz csferri #18473. hozzászólásáraHol láttál mínuszokat?
Holnap fújok még 40 ha búzát levéltetü és kabóca ellen, de a gyomirtóval várok, nem teszem hozzá.
Válasz J.D. Borda #18471. hozzászólásáraTavaly őszel nálam volt tele levéltetüvel a repce levele alulról. 5 vagy 6x volt permetezve levéltetvek ellen, de csa a fagyok intézték el a "problémát". Rettenetesen rosszul nézett ki a repce.
Válasz J.D. Borda #18472. hozzászólásáraÉn is várnék még vele, de komoly lehülést mond mínuszokkal, permetelőt is le kéne téliesíteni
Válasz csferri #18470. hozzászólásáraJA és azért várok vele elsősorban mert még most is kel, másodsorban a búza is egy stresszben van a mocsok görény tetü idő miatt nem stresszelem gyomirtóval is még...majd ha megázik akkor megyek rá.
Válasz csferri #18470. hozzászólásáraÉn úgy volt hogy nyomni fogom de megvárom az esőt... 2l/hekivel nyomom, ahol meg van még repce árva kelés illetve lesz belőle oda teszek melle 10gr Mezzot. Én majd eső után csinálom semmi gyom nincsen még kint.
Jelenleg repcézni fogok annyi a levéltetű rajta ilyet még nem láttam hogy a levelek alul nem látszanak tőlük pedig 1,5 hete kapott rovarölőt... agybaj...És a mocskok persze a levél alján vannak nehogy jó legyen rá 15000ft-os szer...
Srácok! Legato trio-val milyen dózist érdemes megcélozni nagyon korai ,inkább a kelleténél koraibb poszt.-ba, ugye elég széles skálán adja a dózist 1.5-2.5 lit./ha?
Várnék még vele csak mondja a szar időt hétfőtől, ill van kabóca is na nem tömeges, levéltetűt még nem láttam, fendona ,vagy proteus a lehetőség a gyomirtó mellé, szerintetek?
Hy.
Szerintetek Bizon mellé rakhatok biscayát ,búzára.?
Válasz gazda001 #18465. hozzászólásáraNekem is kellene,a repce 20kmre van ott mindég kevesebb eső volt vagy semmi!
Itteni repcék kétszer akkorák!
Válasz J.D. Borda #18466. hozzászólásáraNe adjuk fel előre, majd meglátjuk, néhány modell már felveti a csapadék lehetőségét. Mondjuk a nagyon hideg még korai volna, bár ilyen meleg sem kellene már. Na igaz hogy a parasztnak sehogyan sem jó. Lesz ami lesz meglátjuk.
Válasz gazda001 #18463. hozzászólásárabasszus valahogyan így volt de komolyan... És tényleg tiszta sivatag minden hihetetlen.
Amúgy nem tudom az esőt honnan vetted... maximum hideg lesz de esőt nem mond szart sem.
Válasz apuci #18464. hozzászólásáraAmúgy qrván kellene már, mert itt valóságos sivatag van.
Válasz gazda001 #18463. hozzászólására
Válasz J.D. Borda #18460. hozzászólásáraAz eső hallatán olyan izgalomba jöttél koma hogy, begörcsöltek az újaid ?
Válasz apuci #18461. hozzászólásáraHa ha ha
Válasz J.D. Borda #18460. hozzászólásáraNeked már nem kell semmi mert már be vagy lőve!
Válasz J.D. Borda #18455. hozzászólásáraVan veronika és tippan is + repce árva kelés minden szikleveles még. Biztosan nem teljes a kelés, de jobbat nem tudok, mint hogy bízom abban hogy a jövő hétre ígért változás bejön és kap esőt, utána lesz talajhatás. Minden évben tökéletes volt így, tavasszal nem kellett semmi rá. Ma csak heki lett meg, a legkorábban vetett rész. Szombatra tervezem a többit (23 ha) addigra odanő remélem a gyom is.Oszt jöhet az eső, meg a jól megérdemelt pihenés.
Válasz gazda001 #18454. hozzászólásáraÉn tegnap fújtam kontakt hatásu rovarölüvel a búzát, ma délután a szélében lehetett látni pár db kabócát, remélem nem mennek beljebb.
Válasz gazda001 #18454. hozzászólásáraMar gyomirtottad a buzát én meg nem mentem rá semmi nem kelt meg ki...gaz.
Búzában az őszi gyomirtással egy menetben adtam 0,15 l/ha Fendonat.
A tetvek 1 óra múlva már mozdulatlanok voltak, de kabócát még láttam repülni, arra nem hat? Vagy mennyi idő kell ezeknek hogy kipurcanjanak? Igazából nem volt tömeges jelenlét, de ha már úgyis bele mentem....
Válasz vinczekrisz98 #18448. hozzászólásáraDell agro illetve probakent timac ferti starter egyik tablaban.
Válasz JDFERI #18451. hozzászólásáraRegulátor
Az nem egy másik oldal ...gazdasszonyoknak ?
Stimulátor ??
Válasz vinczekrisz98 #18448. hozzászólásáraCaramba Turbó 1l/ha
Válasz J.D. Borda #18445. hozzászólásáraStimulator nevet megtudnad mondani mivel mentél?
Nem értem mi a stimulátor mert a Caramba T az
Válasz J.D. Borda #18445. hozzászólásáraKoszi akkor holnap el is kezdem fújni őket..
Válasz vinczekrisz98 #18444. hozzászólásáramehet vele egyben. Én is múlt héten caramba keserüsó bor és stimulátor egyveleggel mentem...
Válasz t.romsics #18442. hozzászólásáraKöszönöm mindenkinek a válaszát!
Keserűsót gondoltam 12 kg /ha adni neki..
Mehet egyben a tebuval?
Erősebb regulátor kellene Caramba T több hatóanyag jobb hatás
Válasz vinczekrisz98 #18435. hozzászólásáraÉn is a teljes dózist javaslom. Szárazságra való tekintettel plusz egy kis lombtrágya (150 mg/ha bór), ha indokolt.
Válasz vinczekrisz98 #18437. hozzászólásáraEkkora repcével már ne variálj. Toljad rá egyben mert azt éred el hogy nem fogja már meg a teljes adag sem.
Válasz csoppika #18434. hozzászólásáraJobb a Mospilan a hernyó ellen. Mi ma azt fújtuk mert aki élt és mozgott az mindenki a repcén tartózkodott + egy kis bór nehogy ingyen menjen a permetező. Okt 21-én bogarászni..... agyrém..
Válasz vinczekrisz98 #18437. hozzászólásáraTeljes dózis
Válasz vinczekrisz98 #18437. hozzászólásárapassz..
Válasz csoppika #18436. hozzászólásáraKb ott is tart.. 4-6 levél..
Erdemes megosztani az adagot?
Válasz vinczekrisz98 #18435. hozzászólásáraÚgy tudom 6 levélig kell fújni
Sziasztok..
Ekkora repcére erdemes már ráfújni TEBUT regulálás miatt?
Vagy érdemes még várni vele?
Esetleg megosztani, pl most fél liter majd később ugyan ennyi?
Valaszokat koszonom..
Válasz kukaccsosz #18430. hozzászólásáraHali. Biscaya és toprex mehetne együtt? Biscaya viszi még a repcedarázs hernyót?
Válasz J.D. Borda #18407. hozzászólásáraEzen már a multban mérgelődtem, de feleslegesen.
Majd ha a "szószaró semmirekellő" semmihez nem értő képviselők helyett szakemberek lennének az EU választásoknál választva, akor másként álnánk, mint jelenleg. Csak nehogy rosszabodjon a helyzet....
Válasz Sz_Pisti #18423. hozzászólásáraItt is nagy a baj...Tőled 20km ÉK
Válasz kukaccsosz #18429. hozzászólásáraIgen, tavasszal kiderül majd.
Válasz Nskype #18427. hozzászólásáraMehet együtt, ha a címkén nincs tiltva.
Válasz Pogba #18428. hozzászólásáraSajnos megvan az esélye és csak utólag derül ki. Minél tovább van ilyen meleg annál nagyobb a veszély.
Válasz kukaccsosz #18398. hozzászólásáraMa körbejártam az árpát búzát, mindenhol találtam ugráló-repülő kabócákat(gondolom azok). Akkor benne van a pakliban hogy simán terjeszthetik a virust?
Az árpában megjelentek a levéltetvek, a gyomirtóval mehetne egymenetben egy rovarőlő is vagy inkább külön kellene?
Válasz Sz_Pisti #18423. hozzászólásáraAz lesz az