Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.63 FtUSD399.84 FtCHF440.72 FtGBP501.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kukaccsosz #18422. hozzászólásáraOlyan mintha nyű lenne /fehér és nincs se eleje se hátulja/, ha szétnyomom akkor büdös. Először azt hittem, hogy száraz a földje azért kókadnak a tövek csak amikor kihúztam akkor láttam a kukacokat csokorban rajta a gyökérnyakon
Régebben amikor a laverda volt a legújabb árpafajta ilyentájt az árpán nagyon sok volt a levéltetű," no mi ilyenkor már nem permetezünk" döntöttünk /helyette némi sőrt/.
A végeredmény 3t árpa lett a deformáció minden fajtája megvolt /nekem a hosszú száron torzombórz kalász tetszett/. Egyik fickó nyomott egy 0,25 kg/ha mospilan, és egy erős 7t-vel zárt.
Válasz J.D. Borda #18409. hozzászólásáraAdná a Jóisten, hogy a Csányi vagy a Lőrinc búzája vírus miatt hozna fele-harmada hasznot, akkor esetleg, kapna Mo.-on eseti engedélyt. Bár lehet Ők idén is becsávázták egy kis nupriddal stb.. őket úgysem meri ellenőrizni senki....
Válasz J.D. Borda #18407. hozzászólására
Permetezünk, a méhek meg gyűjtenek a másik baromságon, a zöldítéses táblákon. De amíg nem jönnek -3 , -4 fokok addig muszáj, mi nurelle mellett döntöttünk.
Válasz Szabi. #18400. hozzászólásáraSzerintem a normál időben (október) vetett búza kevésbé veszélyes. Én meg nem láttam benne komoly vírus fertőzést. De sajnos ebben az időben az sem kizárt. A mienk most sorol nem tervezem permetezni.
Remelem sokat csuklik aki a kalászosokból is kitiltotta a neonikotinoidos csávázást
Válasz csoppika #18395. hozzászólásáraMinél későbbi a kelés annál kisebb a vírusveszély. Persze ha nem marad ez a meleg. A 2-3 leveles állapotot azért meg kell várni. Hatástartamban én 7-10 nappal számolok.
Válasz szanberg #18394. hozzászólásáraAz a sodródás természetes, ha kinagyítod a közeli képet a levél végén már kolonizálódó levéltetvek vannak. Bőven vannak szárnyas egyedek is. Ha belemész az állományba akkor minden lépésnél látni ahogy a kabócák ugrálnak. Hogy mennyire fertőzöttek vírussal az csak utólag derül ki. 8 tonna feletti árpát tervezünk ami egy kezelést megér.
Válasz kukaccsosz #18393. hozzászólásáraGondolom ez a vírus téma a búzát is érinti...
Nekem most bujkál az árpa... Meg gondolom 1-2napon belül a búza is.. Asszem be kell szereznem a Biscayát...
Kb mennyi ideig hat ez?
Válasz kukaccsosz #18389. hozzászólásáraAkartam is kérdezni, hogy fogod e fújni és mivel?
Én nem làttam az állományon semmit eddig, bár korábban nem volt tapasztalatom nagyon vírussal vektorokkal, ez a te képeden látható sodródás milyen fokú véleményed szerint?
Válasz Büresz #18392. hozzászólásáraAmíg ilyen meleg van folyamatos a betelepedés. Nagyon gyorsan szaporodnak. A nurelle sem felszívódó de van tartamhatása. Sok a kabóca is.
Válasz vattac #18382. hozzászólásáraA toxinos szar gabonák ott állnak a tárolókba piac nélkül foglalva a helyet,,,akinek viszont minőségi árúja van annak az ára tuti csak felfele megy már csak az a kérdés mennyiből mennyi van
Válasz Apáé #18375. hozzászólásáraSirtaki. 9 tonnát is tudott egy barátomnak rendszeresen van (.Baromfizik) , csak 26 os sikér megfogja.Fehérje sem lehet túlnagy.Anno azt még nem nézték de ha ilyesmiben gondolkodsz ezzel nem nyulsz mellé az biztos.
25125 hozzászólás
Válasz Sz_Pisti #18423. hozzászólásáraAz , megnéztem googliban. Azt nézem csak a mospilan / acetamiprid / jó ellene.
Válasz kukaccsosz #18422. hozzászólásáraOlyan mintha nyű lenne /fehér és nincs se eleje se hátulja/, ha szétnyomom akkor büdös. Először azt hittem, hogy száraz a földje azért kókadnak a tövek csak amikor kihúztam akkor láttam a kukacokat csokorban rajta a gyökérnyakon
Válasz Toxi #18419. hozzászólásáraKis káposzta légy lárva?
Válasz Toxi #18421. hozzászólásáraHa a gyökernyakban van akkor biztos nem repcedarázs
Válasz csoppika #18420. hozzászólásáraigen
Válasz Toxi #18419. hozzászólásáraRepcedarázs hernyó?
Hali!
A repcémet 10 napja fújtam nurell d-vel most mégis sok olyan tövet találok melynek a gyökérnyaka tele van kukaccal. Ki mivel fújná .
Válasz szanberg #18417. hozzászólásáraIgen
Válasz kukaccsosz #18398. hozzászólásáraBiscayaval fújtad?
Válasz Anonimus82 #18415. hozzászólásáraKovászna megye.
Válasz tusalevi #18385. hozzászólásáraÉs hol Erdélyben?
Régebben amikor a laverda volt a legújabb árpafajta ilyentájt az árpán nagyon sok volt a levéltetű," no mi ilyenkor már nem permetezünk" döntöttünk /helyette némi sőrt/.
A végeredmény 3t árpa lett a deformáció minden fajtája megvolt /nekem a hosszú száron torzombórz kalász tetszett/. Egyik fickó nyomott egy 0,25 kg/ha mospilan, és egy erős 7t-vel zárt.
Buzaban kisebb az esélye a rovaroknak, aki rovarölős csávázással kérte.
Nem lenne jó ha már ősszel is permetezni kellene bogárra a búzát.
Válasz J.D. Borda #18409. hozzászólásáraegyáltalán nem kötelező a zöldítés.
helyes az, hogy az eszetlenül végzett zöldítést kéne elfelejteni.
Válasz Pont #18410. hozzászólásáraés mi van ha csak 1/3d lesz nekik? Semmi majd kapnak szép pályázatokat amit rájuk írnak ki és már ki is pótolták...
Válasz J.D. Borda #18409. hozzászólásáraAdná a Jóisten, hogy a Csányi vagy a Lőrinc búzája vírus miatt hozna fele-harmada hasznot, akkor esetleg, kapna Mo.-on eseti engedélyt. Bár lehet Ők idén is becsávázták egy kis nupriddal stb.. őket úgysem meri ellenőrizni senki....
Válasz Pont #18408. hozzászólásáraKotelező zoltidest el kellene felejteni és a rovar csavazast vissza kellene hozni ennyi...
Válasz J.D. Borda #18407. hozzászólására
Permetezünk, a méhek meg gyűjtenek a másik baromságon, a zöldítéses táblákon. De amíg nem jönnek -3 , -4 fokok addig muszáj, mi nurelle mellett döntöttünk.
Jobb volt letiltani a rovaro csavazast.. es allandoan permetezővel futkarozni barom vilag...
Válasz kukaccsosz #18403. hozzászólásáraA szántottba most sorol a búza is...a tárcsázottba kb 1-2nap
.. Majd jövő 7vége felé lesem az előrejelzéseket ..
Válasz kukaccsosz #18403. hozzászólásáraKöszi.
Akkor nem árt figyelni a korai vetéseket.
Válasz kukaccsosz #18401. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Szabi. #18400. hozzászólásáraSzerintem a normál időben (október) vetett búza kevésbé veszélyes. Én meg nem láttam benne komoly vírus fertőzést. De sajnos ebben az időben az sem kizárt. A mienk most sorol nem tervezem permetezni.
Remelem sokat csuklik aki a kalászosokból is kitiltotta a neonikotinoidos csávázást
Válasz csoppika #18397. hozzászólásáraNem akarom már semmivel de ha muszály akkor már csak piretroiddal.
Válasz Büresz #18396. hozzászólásáraSzúró szívó kártevők ellen a felszívódók a leghatékonyabbak. Sajnos nem sok választás van marad a biscaya.
Válasz kukaccsosz #18398. hozzászólásáraBúzánál is jöhet a vírus vagy valami őszi bogár ???
Válasz csoppika #18395. hozzászólásáraMinél későbbi a kelés annál kisebb a vírusveszély. Persze ha nem marad ez a meleg. A 2-3 leveles állapotot azért meg kell várni. Hatástartamban én 7-10 nappal számolok.
Válasz szanberg #18394. hozzászólásáraAz a sodródás természetes, ha kinagyítod a közeli képet a levél végén már kolonizálódó levéltetvek vannak. Bőven vannak szárnyas egyedek is. Ha belemész az állományba akkor minden lépésnél látni ahogy a kabócák ugrálnak. Hogy mennyire fertőzöttek vírussal az csak utólag derül ki. 8 tonna feletti árpát tervezünk ami egy kezelést megér.
Válasz kukaccsosz #18393. hozzászólásáraHa ilyen idő marad, utána mivel fogod fújni?
Válasz kukaccsosz #18393. hozzászólásáraAkkor inkább a biscayát javaslod?
Válasz kukaccsosz #18393. hozzászólásáraGondolom ez a vírus téma a búzát is érinti...
Nekem most bujkál az árpa... Meg gondolom 1-2napon belül a búza is.. Asszem be kell szereznem a Biscayát...
Kb mennyi ideig hat ez?
Válasz kukaccsosz #18389. hozzászólásáraAkartam is kérdezni, hogy fogod e fújni és mivel?
Én nem làttam az állományon semmit eddig, bár korábban nem volt tapasztalatom nagyon vírussal vektorokkal, ez a te képeden látható sodródás milyen fokú véleményed szerint?
Válasz Büresz #18392. hozzászólásáraAmíg ilyen meleg van folyamatos a betelepedés. Nagyon gyorsan szaporodnak. A nurelle sem felszívódó de van tartamhatása. Sok a kabóca is.
Válasz kukaccsosz #18390. hozzászólásáraEzek is olyan aktívak és gyorsak mint a repcebolhák?
Válasz kukaccsosz #18390. hozzászólásáraÉs kell neki? Amíg ilyen meleg van bajt okoznak? Akkor nurellem van.
Válasz Büresz #18388. hozzászólásáraNincs tartamhatása.
Sajnos ebben az extrém meleg száraz időben megjelentek nálunk is a vírusvektorok. Le is kellett permetezni.
Válasz kukaccsosz #18387. hozzászólásáraDeca nem jó?
Válasz claudiasicu #18386. hozzászólásáraBiscaya-t
Hello ki mit használ levél tetű ellen
Erdély
Apache oktober 1.vetés
Válasz vattac #18382. hozzászólásáraHol találtál erre vonatkozó információt?
Válasz vattac #18382. hozzászólásáraA toxinos szar gabonák ott állnak a tárolókba piac nélkül foglalva a helyet,,,akinek viszont minőségi árúja van annak az ára tuti csak felfele megy már csak az a kérdés mennyiből mennyi van
Külföldön már rohan felfelé a búza ára, ez meghúzza az árpa árát is. Kitartást akinek még megvan.
Válasz Apáé #18375. hozzászólásáraSirtaki. 9 tonnát is tudott egy barátomnak rendszeresen van (.Baromfizik) , csak 26 os sikér megfogja.Fehérje sem lehet túlnagy.Anno azt még nem nézték de ha ilyesmiben gondolkodsz ezzel nem nyulsz mellé az biztos.
Válasz szanberg #18379. hozzászólásáraHány kg kell belöle vetni? kg/ha?
Válasz Apáé #18378. hozzászólásáraAz is ide vág!
Jó lesz
Válasz szanberg #18376. hozzászólásáraNs40s kaptam,szóval ez lesz.
Válasz szanberg #18376. hozzászólásáraAz Exotic 28-30 sikértartalommal? Nem hinném hogy takarmány.
Válasz Apáé #18375. hozzászólásáraExotic, basmati