Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #17905. hozzászólásáraNormalis földre prémium termésre képes magot vetek...ami rekordra kepes a gyengebbre meg megy olyan mi tud 3.5et gyengebb körülmenyek között is oda meg megint nem jó...
Akkor vagy a technogiakuk volt szar vagy azt a klimat nemm birják... passzolom. De gondolhatod nem vagyunk hülyék hogy ha az lenne itt a jó nem azt vetnénk...? Ugye? Nem vagyunk a sajat pénzünk ellensegei.
Válasz J.D. Borda #17899. hozzászólásáraBorda! Mai repce jelentés...
Arattunk ismerősöknek. Egyiküknek Px113 volt vetve 28mázsás átlag lett 30 hektárról.
Közvetlen földszomszédjának Sherpa és Dalton volt vetve. Két tonnát nem érték el hallod.
Nálam 3 éve a Gordon vérzett el Pioneerekkel szemben.
Akkor.
Ma délután vágtam egy LG sztárhibridet szomszédnak. Tudod melyik...
Vadkár nem volt rajta kis őz legeléstől eltekintve. 18 mázsát adott bruttóban, nekem a lerágottak lettek ilyen átlaggal.
Válasz J.D. Borda #17884. hozzászólásáraCsak plussz egy tonnát elvisz a termésből a vetőmag ára, szóval 70 mázsa alatt nem nagyon éri meg
Idén vetek én is, igaz mikor bejöttek ezek nagyon régen kísérleti stádiumban, már akkor volt belőle de nem volt nagy durranás, igaz technológia nem volt 100%-os az têny.
Válasz szantofold22 #17885. hozzászólásáraHallani ...stb...malmi buzat tud iden is az volt. Nem kell öntözni higy tudjon 10 tonnát. Idei evben sima buza falunk környeken 4-4.5 átlaggal jön. 5 az már nagyon jó. Simán 2 tonnat nyomok rá és szinte mindig az elmult 3 évben. Semmi sem kötelező én mar mast nem fogok vetniniden is csak az volt meg par kisérleti sima buza. Mind leszerepelt mert megadták magukat nem boktosodtak kis kalaszokkal stb...én nem vagyok a pénztarcám ellensége...
Válasz J.D. Borda #17884. hozzászólásáraÉrtem köszi! Azt már most látom hogy a vetésidő betartása és a korai fejtrágyázás nagyon fontos, de mindenképp alaposan utánajárok a pontos technologiájának mielőtt belevágnék!
Válasz Tom250 #17883. hozzászólásáraEgyszer érdeklődtem a Kite nél.5 mázsa 300 ezer volt.Big bag.90 kg al kellett volna vetni.Vetettem hazait a következő évben magot fogtam és 4000xxxft ba volt a vetőmag ami 60-70 adott.
Hallani 10 tonnát de kevés a beltartalom és öntözött intenzív körülmények között.(abból még magot se lehet fogni) Ugy hallani az osztrák határ fele már 1,5kg hibridet kell adni 1kg jó búzáért.?Igaz ez?Bár ha az ára 45 takarmány a jó meg 48-50 ft A terméstöbblet normal időben talán 20 mázsa de lehet ugyanannyi akkor lehet kár erőlködni vele..
Válasz Tom250 #17883. hozzászólására45e ft. De először olvass utána hogyan kell termelni mert ha nem tartod be a technologiat nem bokrosodik stb. Es az nem a mag hibaja...
Válasz Rabó001 #17877. hozzászólásáraNem egyszerű ez a buza kerdés... 65től kezd normalis haszon lenni mondjuk 4800as aron. Én idén nem adom el korán szerintem lesz jo ara.
Válasz J.D. Borda #17870. hozzászólásáraÉs akkor ezek után még kérdéses valakinek, hogy melyik éri meg jobban, ugyanolyan költséggel termelsz és ugyanazon az egységáron eladsz 51 mázsát, vagy 79-et? Nem. Persze értem én hogy nem sikerülhet mindig mindenkinek ugyanígy, talaj és talaj között is van különbség, aszály is van.
Csak mert mikor a búza árakról ment a beszélgetés, helyenként vita is, akkor voltak olyan hangok, hogy persze azért nincs ára a búzának, mert valakik hektáronként már 8 meg 10 tonnákat termelnek.
Ja meg hogy attól hogy ide leírjuk hogy jó termésünk van vagy lesz, azért veszik meg kevesebbért.
Válasz Gatti #17861. hozzászólásáraFajtát nem tudom. Eddig sosem volt árpánk. Tavaly aratáskor, kombájn alól vettem vetőmagnak valót.
Minőségi besorolása: árpa
Itt csak a vizet nézik, mázsálnak "oszt csá".
Mivel már nincs jószág így ment minden leadásra. Az ára 4200+
Válasz csoppika #17859. hozzászólásáraMi még nem szedtünk, de a szokásos 100 kalászos minta nem lett elég a nedvességmérőbe. Ilyenre nem emlékszem, hogy előfordult volna.
Válasz Gatti #17863. hozzászólásáraBékés megye, Kétsoprony 20 km-es vonzáskörzetében, ott van egy telephelye a trigónak, szépen mentek-jöttek a szerelvények megpakolva, mert nem kellett lebillenteni az árpát, ugyanis nem felelt meg. Nyilván a gyenge hektolitersúly miatt lesznek rosszak az átlagok is.
Válasz krokodil007 #17857. hozzászólásáraItt árpából 30-35 mázsákat vágtak borzasztó hektoliter súllyal, takarmánykeverőbe lehetett vinni csak, a kereskedők elhajtották az embert, az ár persze meg hármassal kezdődik ennél a "minőségnél".
Búzára kíváncsi leszek, de itt a környéken a kereskedők még nem nagyon veszik, csak ha megjön a szerkezet, ami a toxin-szintet méri, mert anélkül egyszerűen nem merik megvenni, míg nem ismerik ezt a paramétert.
Válasz bandigh #17852. hozzászólásáraMajd en
Itt arpabol 70mazsakat vagtak dny somogy megye
Buzara kivancsi vagyok itt azert meg voltak kis esok feb.marc aprilisba sok meg utana vegig majd kiderul mi terem homokon
25256 hozzászólás
Válasz szanberg #17905. hozzászólásáraNormalis földre prémium termésre képes magot vetek...ami rekordra kepes a gyengebbre meg megy olyan mi tud 3.5et gyengebb körülmenyek között is oda meg megint nem jó...![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz J.D. Borda #17904. hozzászólásáraAzért normális földben idén vessék el egy zsák Pt271-et, olyat még nem láttál...
Válasz szanberg #17902. hozzászólásáraItt pio nincs is csak kws lg rapool és dk. Más felenk labdaba sem rúg.
Akkor vagy a technogiakuk volt szar vagy azt a klimat nemm birják... passzolom. De gondolhatod nem vagyunk hülyék hogy ha az lenne itt a jó nem azt vetnénk...? Ugye? Nem vagyunk a sajat pénzünk ellensegei.
Válasz szanberg #17901. hozzászólásáraTavaly lista ára volt a kitenel 530 alku es su.s visszafizetés nélkül!!!
Válasz J.D. Borda #17899. hozzászólásáraBorda! Mai repce jelentés...
Arattunk ismerősöknek. Egyiküknek Px113 volt vetve 28mázsás átlag lett 30 hektárról.
Közvetlen földszomszédjának Sherpa és Dalton volt vetve. Két tonnát nem érték el hallod.
Nálam 3 éve a Gordon vérzett el Pioneerekkel szemben.
Akkor.
Ma délután vágtam egy LG sztárhibridet szomszédnak. Tudod melyik...
Vadkár nem volt rajta kis őz legeléstől eltekintve. 18 mázsát adott bruttóban, nekem a lerágottak lettek ilyen átlaggal.
Válasz J.D. Borda #17898. hozzászólásáraA 7mázsás bigbag ami 10 hektárba elég 700 ezerért adódott...
El nem hiszem, hogy ha itt ennyi másutt 45-ért kapható ugyanaz, ezt nem veszem be.
Fogok kérni most konkrét árat le fogom írni mennyi aktuálisan.
pont itt egy friss cikk a hibrid búzákról
Válasz szanberg #17896. hozzászólásáraIgaz 100 ha felett veszek tőllük magot...
Válasz szanberg #17896. hozzászólásáraMilyen 70? 45ert kapom....
Válasz szanberg #17896. hozzászólásáraLentebb van írva h 45e.
Válasz Büresz #17895. hozzászólásáraA hibrid meg 70 ezer.
45 a differencia köztük
Válasz szanberg #17893. hozzászólásáraCsak fél tonna ára a különbség, mert ha nem hibridet veszel akkor is 20-25e a mag.
Válasz Sanyee #17892. hozzászólásáraMivel hibrid ezért amit visszavetsz az már nem exception. Kiszámíthatatlan hogy melyik tulajdonsága hogy változik.
Válasz J.D. Borda #17884. hozzászólásáraCsak plussz egy tonnát elvisz a termésből a vetőmag ára, szóval 70 mázsa alatt nem nagyon éri meg
Idén vetek én is, igaz mikor bejöttek ezek nagyon régen kísérleti stádiumban, már akkor volt belőle de nem volt nagy durranás, igaz technológia nem volt 100%-os az têny.
Sziasztok!
Exception-onból szerintetek lehet visszavetni magot?
Vagy nagyon meglátszik majd a 2. fok termésében?
Válasz Apáé #17890. hozzászólásáraSokféle van... kinek milyen jön be...su oldalan megnezheted.
Válasz J.D. Borda #17889. hozzászólásáraMi a neve a buza hibridnek? Neked átlagban mennyit hozott,mennyi mütrágya melett?
Válasz Tom250 #17886. hozzászólásáraJó magagy nem kiszaritva 3-4cm vetesmelyég sem kisebb sem nagyobb stb...le van irva be kell tartani mindent.
Válasz szantofold22 #17885. hozzászólásáraHallani ...stb...malmi buzat tud iden is az volt. Nem kell öntözni higy tudjon 10 tonnát. Idei evben sima buza falunk környeken 4-4.5 átlaggal jön. 5 az már nagyon jó. Simán 2 tonnat nyomok rá és szinte mindig az elmult 3 évben. Semmi sem kötelező én mar mast nem fogok vetniniden is csak az volt meg par kisérleti sima buza. Mind leszerepelt mert megadták magukat nem boktosodtak kis kalaszokkal stb...én nem vagyok a pénztarcám ellensége...
Cirokkal fertőzött területen nem szerencsés vetni mert "zöldmezős" tábla lesz, ha nem bokrosodik /mint példul idén/.
Válasz J.D. Borda #17884. hozzászólásáraÉrtem köszi!
Azt már most látom hogy a vetésidő betartása és a korai fejtrágyázás nagyon fontos, de mindenképp alaposan utánajárok a pontos technologiájának mielőtt belevágnék! ![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Tom250 #17883. hozzászólásáraEgyszer érdeklődtem a Kite nél.5 mázsa 300 ezer volt.Big bag.90 kg al kellett volna vetni.Vetettem hazait a következő évben magot fogtam és 4000xxxft ba volt a vetőmag ami 60-70 adott.
Hallani 10 tonnát de kevés a beltartalom és öntözött intenzív körülmények között.(abból még magot se lehet fogni) Ugy hallani az osztrák határ fele már 1,5kg hibridet kell adni 1kg jó búzáért.?Igaz ez?Bár ha az ára 45 takarmány a jó meg 48-50 ft A terméstöbblet normal időben talán 20 mázsa de lehet ugyanannyi akkor lehet kár erőlködni vele..
Válasz Tom250 #17883. hozzászólására45e ft. De először olvass utána hogyan kell termelni mert ha nem tartod be a technologiat nem bokrosodik stb. Es az nem a mag hibaja...
Válasz J.D. Borda #17881. hozzászólásáraMár 15 perce próbálom megtalálni valahol az árát nem sok sikerrel..![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
szal ha leírnád hogy mennyi a mag hektárköltsége, azt megköszönném!
Már egy ideje piszkálja a fantáziám hogy kipróbáljak valamilyen hibridet.
Válasz Rabó001 #17877. hozzászólásáraNem egyszerű ez a buza kerdés... 65től kezd normalis haszon lenni mondjuk 4800as aron. Én idén nem adom el korán szerintem lesz jo ara.
Válasz Tom250 #17878. hozzászólásáraHybiza és 64kg volt asszem a 150 mag/m2.
Válasz Sz_Pisti #17872. hozzászólásáraNálam is ugyan annyi, verte a rapoolt.
Válasz Gatti #17876. hozzászólásáraBocs, valahol elvesztettem a fonalat. Eltévedtem.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz J.D. Borda #17870. hozzászólásáraMilyen hibrid volt, és hány kilóval vetetted?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz J.D. Borda #17870. hozzászólásáraÉs akkor ezek után még kérdéses valakinek, hogy melyik éri meg jobban, ugyanolyan költséggel termelsz és ugyanazon az egységáron eladsz 51 mázsát, vagy 79-et? Nem. Persze értem én hogy nem sikerülhet mindig mindenkinek ugyanígy, talaj és talaj között is van különbség, aszály is van.
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Csak mert mikor a búza árakról ment a beszélgetés, helyenként vita is, akkor voltak olyan hangok, hogy persze azért nincs ára a búzának, mert valakik hektáronként már 8 meg 10 tonnákat termelnek.
Ja meg hogy attól hogy ide leírjuk hogy jó termésünk van vagy lesz, azért veszik meg kevesebbért.
Válasz atisgyulai #17875. hozzászólásáraja én búzára értettem, de akkor nem egyről beszéltünk :)
Válasz Gatti #17861. hozzászólásáraFajtát nem tudom. Eddig sosem volt árpánk. Tavaly aratáskor, kombájn alól vettem vetőmagnak valót.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Minőségi besorolása: árpa
Itt csak a vizet nézik, mázsálnak "oszt csá".
Mivel már nincs jószág így ment minden leadásra. Az ára 4200+
Válasz Péter971 #17866. hozzászólására
Milyen fajta?
Válasz Sz_Pisti #17872. hozzászólásáraidén a dk-k jók voltak nálam is a rapoolnál is jobb voolt
Ismerős most vágta az Exception-t, bruttó 40q/ha
Válasz Péter971 #17869. hozzászólásáraIgazad van a 45-50 - hez képest fantasztikus .
NA aratás befejezve...
Hibrid volt szinte csak üzemibe 7,9 lett
Repce meg 3,8 üzemibe...
Sima búza ami tavalyról maradt full technológiával nem szar fajta 51.... B..a meg a sima búza ezért vetek csak hibridet. Ja és malmi lett.
Válasz zeli39 #17867. hozzászólásáraMihez képest a 45-50 hez?
Válasz Péter971 #17866. hozzászólásáraÉn 50 körüli hektóról beszélek, de volt akinek 45 volt...
Válasz Péter971 #17866. hozzászólására65kg/hl????az elég gyenge de legalább van tömeg
Válasz agrárproletár #17862. hozzászólására9 tonna 65 hektó 13-as fehérje.
Válasz csoppika #17859. hozzászólásáraMi még nem szedtünk, de a szokásos 100 kalászos minta nem lett elég a nedvességmérőbe. Ilyenre nem emlékszem, hogy előfordult volna.
Válasz Gatti #17863. hozzászólásáraBékés megye, Kétsoprony 20 km-es vonzáskörzetében, ott van egy telephelye a trigónak, szépen mentek-jöttek a szerelvények megpakolva, mert nem kellett lebillenteni az árpát, ugyanis nem felelt meg. Nyilván a gyenge hektolitersúly miatt lesznek rosszak az átlagok is.
Válasz agrárproletár #17862. hozzászólásáraEz merre?
Válasz krokodil007 #17857. hozzászólásáraItt árpából 30-35 mázsákat vágtak borzasztó hektoliter súllyal, takarmánykeverőbe lehetett vinni csak, a kereskedők elhajtották az embert, az ár persze meg hármassal kezdődik ennél a "minőségnél".
Búzára kíváncsi leszek, de itt a környéken a kereskedők még nem nagyon veszik, csak ha megjön a szerkezet, ami a toxin-szintet méri, mert anélkül egyszerűen nem merik megvenni, míg nem ismerik ezt a paramétert.
Válasz atisgyulai #17858. hozzászólásáraMilyen fajta volt? minőség? Valamint eladtad? Ha igen mennyiért vettek?
Válasz csoppika #17859. hozzászólására...és akkot 2017 után ismét elmondhatom, hogy dolgoztam, hogy jövőre is dolgozhassak....![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz atisgyulai #17858. hozzászólására50-nek én is örülnék... Rövidek a kalaszok, ritka is. Szerintem 40 talán lesz![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz Gatti #17853. hozzászólásáraÉn is annyit vártam/néztem ki az enyémből. De szerencsére fölfelé billent a mérleg, és 6,5/ha lett az átlag.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz bandigh #17852. hozzászólásáraMajd en![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Itt arpabol 70mazsakat vagtak dny somogy megye
Buzara kivancsi vagyok itt azert meg voltak kis esok feb.marc aprilisba sok meg utana vegig majd kiderul mi terem homokon