Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz J.D. Borda #17789. hozzászólásáraTényleg állat volt az elmúlt 50 nap a 300+ ml-jével,az ellenségemnek sem kívánom.Minden 2-3 nap ERRE keltem vagy feküdtem,mikor lehetett permetezni pár napot akkor 3 napot nem aludtam,éjszakára az asszony kirakott üres kólás üvegeket hogy tudjam hol kell bele fordulni.Most meg szétfogom a pár éves ekézőmet szaggatni mert olyan tempóban kell csinálni,ha nem akarom hogy minden rám nőjön.TEMPÓ.Ja meg a 300 ml úgy elveszett hogy megint 10 centit száraz minden.
üdv.mindenkinek!őszi árpáról kérdeznék.történet:szuper az árpa,még kell neki idő az aratásig.egy baj van:felütötte a cirok szinte az egész táblát.néhol vaddohány is zöldűl.aratás szerintem minimum több mint1hét,de inkább2.addigra katasztrofa lesz szerintem.kérdés:konkrét technológiát tudnátok nekem javasolni???(mit?mennyit?mikor?szórjak)má széjjebasz az ideg.minden évbe valami újj van.ilyen még sose vót...ez a 200+mm eső megtette a hatását....
Válasz mtz1221 #17787. hozzászólására300mm felett vagy? Az állat. 138 volt nálunk csak és mar nyoma sincsen. Én mar nem kezelném nem tudom ebben lesz e szem egyaltalán...
Válasz J.D. Borda #17786. hozzászólásáraDélen vagyok a fő kalászom érésben van,és ez az idei évhez képest elég szép is.A kicsi zöldekkel foglalkozzak valamivel(még egy gomba,lombtrágya valami)vagy nincs esély hogy össze érjenek a rendessel ??? 300+ ml eső volt az elmúlt 45-50 napban,attól jönnek mint az őrült.
Válasz mtz1221 #17785. hozzászólásáraÉn anno olyan helyen találkoztam ilyennel amikor a homokon elegett de az utolsó pillanatban kapott esőt és ujra eledt
..
Válasz Dns8 #17783. hozzászólásáraSaatenesbe van hibridbuza csak a syngenta az nem hibridbuza
... én 100ha felett vetek most 43e ftra jön ki hektátja ekkora mennyiségnél. Nézve a falubelieimet nador exotic solehio stb... 5 tonnánal mind megállnak majd én 2-3 tonnaval többet varok most. Siman megéri...
Válasz Diesel Tibor #17777. hozzászólásáraEzt tudja a hibrid... ezert tud ekkora termést. Hatalmas kalászok a tetején is kitelt szemekkel. Mar meg is rendeltem idenre is a hibridet tuti legyen...
Válasz szanberg #17773. hozzászólásáraTorsgomba nekem is volt pár éve. Onnan ismerni föl, hogy a növényt ki lehet húzni a földből, nem a szár szakad el, ugyanis nincs gyökere.
Meg késöbb megtelepszik a kalászon a korompenész.
Egyik nemesítő vezető fajtája sajnos nagyon érzékeny rá.
Válasz lac* #17755. hozzászólásáraHa nem csak egyszerűen elszáradt az aszály miatt, akkor tors gomba lehet még.
Nekem volt már ilyen, nem tudsz mit kezdeni vele
Bele néztem ma megint a búzáimba.Fent beteg fuzáriumos kis vacak kalászok,de lent tele van egészséges zöld sarjú kalásszal de olyan mennyiségben hogy eddigi életem folyamán ilyent még nem bactam.Ki mit csinálna vele hogy a kicsik meg maradjanak,többet látok azokban mint a felsőkben,ha az idő is kedvezne nekik.
Válasz gazda001 #17761. hozzászólásáraEgyébként aminap a főnököm azt mondta a Mospilánra amikor megkérdeztem hogy mennyi a dózisa krumpliban hogy rá kell tenni a max dózist(400gr/ha) mert ha kevesebb az picsafüst!
Válasz apuci #17760. hozzászólásáraOk értem, jó lenne ha lepucolná őket mert legelnek rendesen. Nem is értem honnét a p..ból jöttek védekeztem darázs ellen 2 x is. Hogyan és mikor petézett, mindkétszer hullottak a permetező után lefele a darazsak.
Válasz gazda001 #17759. hozzászólásáraOlvastam amit írtál de a "szakértő" az nagy túlzás!
Nem igazán tudok segíteni mert a cégnél a növényvédelemben nem veszek részt,nincs tapasztalatom! Bocs!
Válasz cross #17750. hozzászólásáraMa jártam arra,én nem láttam fekvő kukoricát, de a 19ha mustárt amit a tavasszal vetettem a cégnél az szépen le van hengerelve !!!
Nembúza, de majdnem repce: A mustáromat (már nagy részben becőben van) szépen legelte a repce darázs álhernyó. Kapott ma 200 gr/ha MOSPILANT 220 liter vízzel. Leviheti a dögöket? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
25256 hozzászólás
Sracok. Deszikkalas glifóval. Inkabb delutan melegben (25-30fok), vagy inkabb éjjel faszig párában?
Válasz J.D. Borda #17789. hozzászólásáraTényleg állat volt az elmúlt 50 nap a 300+ ml-jével,az ellenségemnek sem kívánom.
Minden 2-3 nap ERRE keltem vagy feküdtem,mikor lehetett permetezni pár napot akkor 3 napot nem aludtam,éjszakára az asszony kirakott üres kólás üvegeket hogy tudjam hol kell bele fordulni.
Most meg szétfogom a pár éves ekézőmet szaggatni mert olyan tempóban kell csinálni,ha nem akarom hogy minden rám nőjön.
TEMPÓ.Ja meg a 300 ml úgy elveszett hogy megint 10 centit száraz minden.![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Válasz A te hangod mélyebb #17802. hozzászólásáraAkkor inkább egy 60 forintost tegyél oda![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
üdv.mindenkinek!őszi árpáról kérdeznék.történet:szuper az árpa,még kell neki idő az aratásig.egy baj van:felütötte a cirok szinte az egész táblát.néhol vaddohány is zöldűl.aratás szerintem minimum több mint1hét,de inkább2.addigra katasztrofa lesz szerintem.kérdés:konkrét technológiát tudnátok nekem javasolni???(mit?mennyit?mikor?szórjak)má széjjebasz az ideg.minden évbe valami újj van.ilyen még sose vót...ez a 200+mm eső megtette a hatását....
Válasz Gatti #17801. hozzászólásáraRemélem a kilónkénti árra is utalsz ezzel.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
jelenleg ilyen a Nádor.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190617154311_img_20190617_153946.jpg)
Válasz lorant90 #17795. hozzászólásáraGabinaszipoly.
Válasz .Szabi. #17790. hozzászólásáraTudom,hogy a világon szinte mindenhol igy csinálják,sajna.
Válasz Sk Laci #17797. hozzászólásáraEnsem vagyok benne biztos , talán szipoly, javítsatok ki ha tevdek
Válasz lorant90 #17795. hozzászólásáraMilyen bogár ez? Nálam szerencséri ilyen nem volt eddig.
[kep1] őszi árpában van kósza búza, megleptek őket rendesen..... Rengeteg van
Válasz Apáé #17791. hozzászólásáraVagy lekaszálod , mint kanadában és rendfelszedős kombájnnal csépelsz.
Más verzió nincs......
Válasz csoppika #17792. hozzászólásáraMeg valahol a szotyi is...
Válasz Apáé #17791. hozzászólásáraSzója, repce hasonlóan "készül"...
Fincsi a glifozátos kenyérgabona![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz mtz1221 #17785. hozzászólására3 liter glifozát 2 hét múlva,
Válasz mtz1221 #17787. hozzászólására300mm felett vagy? Az állat. 138 volt nálunk csak és mar nyoma sincsen. Én mar nem kezelném nem tudom ebben lesz e szem egyaltalán...
Én is kiváncsi vagyok a búzákra. Gyenge volt a kelés . 3 szor lett műtrágyázva, 4szer lonbtrágyázva.
Válasz J.D. Borda #17786. hozzászólásáraDélen vagyok a fő kalászom érésben van,és ez az idei évhez képest elég szép is.
A kicsi zöldekkel foglalkozzak valamivel(még egy gomba,lombtrágya valami)vagy nincs esély hogy össze érjenek a rendessel ??? 300+ ml eső volt az elmúlt 45-50 napban,attól jönnek mint az őrült.
Válasz mtz1221 #17785. hozzászólásáraÉn anno olyan helyen találkoztam ilyennel amikor a homokon elegett de az utolsó pillanatban kapott esőt és ujra eledt
..
Válasz mtz1221 #17767. hozzászólásáraValaki a 17767 hozzászólásomra ??? Minden kalászra van két zöld sarjú ???![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190616222847_img_20190616_194059.jpg)
Válasz Dns8 #17783. hozzászólásáraSaatenesbe van hibridbuza csak a syngenta az nem hibridbuza
... én 100ha felett vetek most 43e ftra jön ki hektátja ekkora mennyiségnél. Nézve a falubelieimet nador exotic solehio stb... 5 tonnánal mind megállnak majd én 2-3 tonnaval többet varok most. Siman megéri...
Válasz J.D. Borda #17782. hozzászólásáraMennyibe kerül a mag 1 hekire? Saatenes vagy Syngentast használsz?
Válasz Diesel Tibor #17777. hozzászólásáraEzt tudja a hibrid... ezert tud ekkora termést. Hatalmas kalászok a tetején is kitelt szemekkel. Mar meg is rendeltem idenre is a hibridet tuti legyen...
Válasz blink #17780. hozzászólásáraA lényeg?
Egyik sem saját.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190616212443_img_20190616_181055.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190616212529_img_20190616_181212.jpg)
A forgóban más fajta van vetve.
Válasz Bárány #17778. hozzászólásáraNincs viszonyítási alap,amúgy szép nagyok de mire megérik csak fele ekkora lesz.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Diesel Tibor #17777. hozzászólásáraÉn azt hittem, dinnye!![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Válasz J.D. Borda #17768. hozzászólásáraHa felnagyítom akkor olyan kukorica szem nagyságú.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz apuci #17765. hozzászólásáraHernyók megpihentek![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz szanberg #17773. hozzászólásáraNem az enyém szerencsére.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190616143012_img_20190616_075810.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190616143034_img_20190616_075813.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190616143049_img_20190616_075828.jpg)
Kukorica utáni búzám, idén ez lett a legjobb:
Válasz szanberg #17773. hozzászólásáraTorsgomba nekem is volt pár éve. Onnan ismerni föl, hogy a növényt ki lehet húzni a földből, nem a szár szakad el, ugyanis nincs gyökere.
Meg késöbb megtelepszik a kalászon a korompenész.
Egyik nemesítő vezető fajtája sajnos nagyon érzékeny rá.
Válasz lac* #17755. hozzászólásáraHa nem csak egyszerűen elszáradt az aszály miatt, akkor tors gomba lehet még.
Nekem volt már ilyen, nem tudsz mit kezdeni vele
egyik ismerősnél tőlünk kb 10 kmre is ugyanúgy jelen van, pedig ő 2x is permetezett a kalászolás óta.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190616131929_64275699_337286383614812_4097117467141210112_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190616132000_64482629_748598325556643_1306856349425991680_n.jpg)
Válasz lac* #17751. hozzászólásáramikor, mennyi is milyen gombaölőt kapott?
Válasz SanyóÓ #17769. hozzászólásáraValószínűleg az,biztosra nem tudom.Majd jön a növ védősöm, ő megszakérti.
Válasz lac* #17751. hozzászólásáraDe ezeket a leszáradásokat fuzáriumnak vélitek biztosra????
Ma szedtem ekkora szenek vannak egy kalászba...
Bele néztem ma megint a búzáimba.Fent beteg fuzáriumos kis vacak kalászok,de lent tele van egészséges zöld sarjú kalásszal de olyan mennyiségben hogy eddigi életem folyamán ilyent még nem bactam.
Ki mit csinálna vele hogy a kicsik meg maradjanak,többet látok azokban mint a felsőkben,ha az idő is kedvezne nekik.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz lac* #17751. hozzászólásáraNálam is van itt ott, de nagyságrendekkel jobb a helyzet. És nem minden parcella érintett...
Válasz gazda001 #17764. hozzászólásáraHúha ezt nem tudtam de hátha még most kisegít!![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz apuci #17762. hozzászólásáraKrumpliban vissza vonták az engedélyt, mert a krumplibogár rezisztensé vált rá sajnos.![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Válasz apuci #17762. hozzászólására200 gr/ha van engedélyezve repcében és mustárban is![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz gazda001 #17761. hozzászólásáraEgyébként aminap a főnököm azt mondta a Mospilánra amikor megkérdeztem hogy mennyi a dózisa krumpliban hogy rá kell tenni a max dózist(400gr/ha) mert ha kevesebb az picsafüst!![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz apuci #17760. hozzászólásáraOk értem, jó lenne ha lepucolná őket mert legelnek rendesen. Nem is értem honnét a p..ból jöttek védekeztem darázs ellen 2 x is. Hogyan és mikor petézett, mindkétszer hullottak a permetező után lefele a darazsak.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz gazda001 #17759. hozzászólásáraOlvastam amit írtál de a "szakértő" az nagy túlzás!![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Nem igazán tudok segíteni mert a cégnél a növényvédelemben nem veszek részt,nincs tapasztalatom! Bocs!
Válasz apuci #17758. hozzászólásáraTényleg te egy igazi mustár szakértő vagy, nézz már rá az előző kérdésemre légy szíves! Köszönöm.
Válasz cross #17750. hozzászólásáraMa jártam arra,én nem láttam fekvő kukoricát, de a 19ha mustárt amit a tavasszal vetettem a cégnél az szépen le van hengerelve !!!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Nembúza, de majdnem repce: A mustáromat (már nagy részben becőben van) szépen legelte a repce darázs álhernyó. Kapott ma 200 gr/ha MOSPILANT 220 liter vízzel. Leviheti a dögöket? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)