Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ZZ #16723. hozzászólásáraNem értem miért reménykedsz esőben. Semmi nem utal arra, hogy bármi nagyobb is változna a légköri helyzetben. Ugyanaz várható, mint tavaly. Májiusban megindulnak a zivatarok aki kap az kap, aki nem az nem. Én a költségvetést, úgy lőttem be, hogy nem számolok esővel őszig. Az időjárás szeszélyes ez van, a mezőgazdaság ilyen.
Ha lesz időm én holnap csinálok pici kísérletet. 3 különböző biostimulátor 1-1ha ra. Kíváncsi leszek. CO2 trágya is fog kimenni, persze nem a te általad említett szer.
Szerintem aszályban van igazán jelentősége a megfelelő lombtrágyának, a talajban van nedvesség, csak segíteni kell a növénynek, hogy elérje. Persze rekord termés akkor sem lesz. De ha filléres lombtrágyákkal el lehet ügyeskedni.
Válasz BBK #16720. hozzászólásáraCO2 csepfolyósítot levéltrágyával ha le van fújva a növény öszébhúzódnak a leveleken a pórusok, és keveseb vizet párologtat. Ezt őszel halgattam előadáson, amit próbáltak is laboratóriumi körülményeknél.
Az előadó szerint kipróbálták élesben is, de aról nem nyilatkozot pontos számokal, milyen koncentráció ment ki, és milyenek az ekonómiai mutatók.
Nem bántani akarom az időjósokat...de ezt a sok kaját mindig az igèrt eső remènyèbe kapta.
De szokás szerint egy csepp sem eset.
Inkább mondanák azt hogy nem tudjuk milyen idő lesz, ezt hamarabb elfogadná az ember, minthogy reggel írja hogy dèlután 10 mm eső 90% , aztán semmi.
Mert ezek remènyèbe eteted sok sok forintèrt, aztán vègül , rájössz, hogy az input anyag kereskedőt eteted.
Sokszor eszembe jut:az ember (állítólag) járt a holdon, x ève x technikával, de a mai napokban nem tudja az ember hogy 8óra múlva milyen idő lesz.
De egy ilyen allomanyba a lombkaki semmit nem er
Full viz hianya van
Vagy valami szeptorias levelfoltossag vagy rozsda
+eso nelkul a nitrosol is ha lement a gyokerhez az meg egeti mint a szar de zz tudja hogy mi a baja de szerintrm vab ennel jobb tablaja is
Válasz ZZ #16701. hozzászólásáraLehet az a baj'hogy mindent kapott csak a fejlődèse nem az'hogy el is viselje. De gondolom viz az semmi nix neki. Eső kène talàn.
Válasz Gatti #16715. hozzászólásáraMegmenteni?
Valóban igy gondololjátok??
A lombtrágyának vagy a mükakinak,esetleg a szerves trágyának is viz kell,ha az nincs akkor pénzkidobás a fölös input.Több kárt tesz vele mint hasznot.
Szomjan hamarabb elhullik minden,mint éhen.
És hát ezt elég jól megetettte...
Válasz csoppika #16707. hozzászólásáraAz lehet meg 0 vagy 30is
Modellek szepen mutatjak irjak remeljuk bejon a buli
Idokepet ir 4et de meg messze a pentek
Idokep az nagyon ratyi
Cellule. Október 20 vetès.
4 q 9-23-30 komplex ősszel, febr elejèn 2 q pètisó, márc közepe 2oo liter nitrosol, már kapott 2 lombtrágyát. Ma meg mèg gombaölő, rovarölő....
Válasz csoppika #16698. hozzászólásáraSzerintem nyugodtan fújhatod. Hét végére az enyém is ilyen lessz, mikorra tervezem a 2. nitroszolozást, ha csak nem jön kiadósab eső. Akor koptatom a szilárdat a raktárkészletről.
Edig csak a készlet 1/3-át szórtam ki.
Válasz Kisvuk #16693. hozzászólásáraEstefele tuti jobb... De én akkor gályázok.... Amikor 11kor fújtam, nem látszott, hogy vizes lenne a búza, de gondolom a viasz nem volt még 100 százalékos. Nálunk erre a hidegekre reggelre van valamennyi harmat a kocsimon láttam...
Válasz csoppika #16691. hozzászólásáraMilyen fejletségi állapotban van a repcéd? Bántaná a virágrügyeket? Vagy még takarja a levél?
Nekem tavaly megcsípte a repcét, és a búzát is. Semilyen utóhatása nem volt. De amit észrevettem, nem minden gyártó nitroszolja csípi meg. Tavaly 2 helyről hoztam, az egyik perzselt, a másik nem......
Inkáb úgy 10-11 óra felé kimenni nitroszolozni estig, amikor száraz a növény.
Válasz csoppika #16691. hozzászólásáraMondjuk ez engem is érdekelne,mikor lenne jobb ? reggel (harmatot nem láttam mostanság) vagy inkább naplemente előtt.
Válasz csoppika #16691. hozzászólásáraMondjuk ez engem is érdekelne,mikor lenne jobb ? reggel (harmatot nem láttam mostanság) vagy inkább naplemente előtt.
Válasz Sk Laci #16690. hozzászólásáraHa a repcet megcsípi, mennyire gáz?
Tavalyelőtt is de 11kor fújtam, de megcsípte a búzat. A heten délutános leszek, csak délelőtt tudom nyomni...
Válasz Kisvuk #16688. hozzászólásáraHétfőn lessz egy hete, hogy fújtam. Búza 130 L/ha, repce 150 L/ha. Jövő héten befejezem azt a búzát, amire még nem fújtam /ha csak nem jelent kiadósab esőt, akor megy a szilárd/, majd hét vége felé újból előről.
Válasz Sk Laci #16686. hozzászólásáraMilyen mennyiségben tettél rá?
Nem tudom hogy használnék vagy ártanék neki így csapadék nélkül,február elején kapott szilárdat csak az a baj hogy azóta 6-8mm eső volt összesen.
Nem éppen búza,(tavaszi árpa) de talán nem haragszotok meg a kérdésemért...
Van egy rész a földön, ahol kifehéredett a levele az árpának, mi lehet a baj? Mult évben a kukorica is így járt itt... de csak egy kb 2x4m es terület.
Segítségetek nagyon köszönöm!!!
Válasz Kisvuk #16683. hozzászólásáraAz én búzáim gyengébek, de már rátetem a nitrosolt a felére. Hétfőn talán folytatom a másik felében is, csak az jó messze van. 3x fordulni szétvert rossz úton oda vissza 30 km x 3
Válasz csferri #16680. hozzászólásáraHormon hatóanyagú szereknél figyelni kell hogy se előtte se utána 2-3 napig ne legyen fagy sőt 8 fok felett legyen a hőmérséklet. Az SU hatoanyagúaknal gyenge fagy nem okoz gondot, de jobb akkor is várni egy kicsit.
25128 hozzászólás
Válasz csoppika #16725. hozzászólásáraRészletekre én se kaptam választ. De van CO2 levéltrágya. MF-es tavaly próbálta.
Válasz ZZ #16723. hozzászólásáraNem értem miért reménykedsz esőben. Semmi nem utal arra, hogy bármi nagyobb is változna a légköri helyzetben. Ugyanaz várható, mint tavaly. Májiusban megindulnak a zivatarok aki kap az kap, aki nem az nem. Én a költségvetést, úgy lőttem be, hogy nem számolok esővel őszig. Az időjárás szeszélyes ez van, a mezőgazdaság ilyen.
Ha lesz időm én holnap csinálok pici kísérletet. 3 különböző biostimulátor 1-1ha ra. Kíváncsi leszek. CO2 trágya is fog kimenni, persze nem a te általad említett szer.
Szerintem aszályban van igazán jelentősége a megfelelő lombtrágyának, a talajban van nedvesség, csak segíteni kell a növénynek, hogy elérje. Persze rekord termés akkor sem lesz. De ha filléres lombtrágyákkal el lehet ügyeskedni.
Válasz Sk Laci #16724. hozzászólásáraAzt hogyan érik el, hogy ne szublimáljon légköri nyomáson?
Válasz BBK #16720. hozzászólásáraCO2 csepfolyósítot levéltrágyával ha le van fújva a növény öszébhúzódnak a leveleken a pórusok, és keveseb vizet párologtat. Ezt őszel halgattam előadáson, amit próbáltak is laboratóriumi körülményeknél.
Az előadó szerint kipróbálták élesben is, de aról nem nyilatkozot pontos számokal, milyen koncentráció ment ki, és milyenek az ekonómiai mutatók.
Nem bántani akarom az időjósokat...de ezt a sok kaját mindig az igèrt eső remènyèbe kapta.
De szokás szerint egy csepp sem eset.
Inkább mondanák azt hogy nem tudjuk milyen idő lesz, ezt hamarabb elfogadná az ember, minthogy reggel írja hogy dèlután 10 mm eső 90% , aztán semmi.
Mert ezek remènyèbe eteted sok sok forintèrt, aztán vègül , rájössz, hogy az input anyag kereskedőt eteted.
Sokszor eszembe jut:az ember (állítólag) járt a holdon, x ève x technikával, de a mai napokban nem tudja az ember hogy 8óra múlva milyen idő lesz.
De egy ilyen allomanyba a lombkaki semmit nem er
Full viz hianya van
Vagy valami szeptorias levelfoltossag vagy rozsda
+eso nelkul a nitrosol is ha lement a gyokerhez az meg egeti mint a szar de zz tudja hogy mi a baja de szerintrm vab ennel jobb tablaja is
Válasz plantek.kriszta #16714. hozzászólásáraHat kb robika
Lehet kapna egy jo esot beindulna de csucstermes nemclesz az fix
Válasz Gatti #16718. hozzászólásáraA lombtrágya inkább a pénztárcáján könnyit,ebben az esetben.
Válasz ZZ #16701. hozzászólásáraLehet az a baj'hogy mindent kapott csak a fejlődèse nem az'hogy el is viselje. De gondolom viz az semmi nix neki. Eső kène talàn.
Válasz BBK #16717. hozzászólásáraa lombtrágya segít neki hogy kevesebb vizet kelljen felvennie a növénynek a talajból.
Válasz Gatti #16715. hozzászólásáraMegmenteni?
Valóban igy gondololjátok??
A lombtrágyának vagy a mükakinak,esetleg a szerves trágyának is viz kell,ha az nincs akkor pénzkidobás a fölös input.Több kárt tesz vele mint hasznot.
Szomjan hamarabb elhullik minden,mint éhen.
És hát ezt elég jól megetettte...
Válasz Truly #16713. hozzászólásáraA Genius mindig később indul meg, majd behozza a másikat. Egyébként nagyon szép állományok!
Válasz plantek.kriszta #16714. hozzászólásáranem mindenhol esik ám az eső. Inkább dicséretre méltó hogy próbálkozik és próbálja egy kis lombtrágyával megmenteni.
Válasz krokodil007 #16702. hozzászólásáraEnnek tárcsa kellene nem lombtrágy!! Ja lombtrágya lombnélkül
Kws magic és Genius egymás mellett.
A Kws van ahol kétszer akkora
Válasz krokodil007 #16709. hozzászólásáraA norvegok is 4 milliznek...
Március 20 -án lett fényképezve Babona búza
Válasz csoppika #16707. hozzászólásáraAz lehet meg 0 vagy 30is
Modellek szepen mutatjak irjak remeljuk bejon a buli
Idokepet ir 4et de meg messze a pentek
Idokep az nagyon ratyi
Válasz ZZ #16701. hozzászólásáraEzt már megvetted!!!!!!!!!!!!!!
Válasz krokodil007 #16705. hozzászólásáraIde 4 millit ír...
Válasz krokodil007 #16705. hozzászólására'má megin'???
Válasz csoppika #16704. hozzászólásáraElvileg pentekre mond orszagosabb esot
Válasz csoppika #16703. hozzászólásáraEz mèg csak 1 adagoz kapott,de lrhet a nitró eső nèlkül kár lesz rá...
Válasz ZZ #16701. hozzászólására
Válasz ZZ #16701. hozzászólásáranem sértésből mondom meg semmi (rossz szándék nincs bennem )
de erre értelmetlen volt a lombtrágya
Cellule. Október 20 vetès.
4 q 9-23-30 komplex ősszel, febr elejèn 2 q pètisó, márc közepe 2oo liter nitrosol, már kapott 2 lombtrágyát. Ma meg mèg gombaölő, rovarölő....
Esőt mèg idèn nem...
Válasz csoppika #16698. hozzászólásáraSzerintem nyugodtan fújhatod. Hét végére az enyém is ilyen lessz, mikorra tervezem a 2. nitroszolozást, ha csak nem jön kiadósab eső. Akor koptatom a szilárdat a raktárkészletről.
Edig csak a készlet 1/3-át szórtam ki.
45cm sortávú állomány
Válasz Sk Laci #16694. hozzászólására
Kint vannak a bimbók... Ahol nem 2x hanem 3x volt tárcsazva, jobbat mutat
..
Válasz kissanya #16687. hozzászólásáraHa jól látom van benne lilulás is. Valamitől sokkot kapott (hideg, szermaradvány, stb.)
Válasz Sk Laci #16694. hozzászólásáraHolnap fújom, majd fotózok...
Válasz Kisvuk #16693. hozzászólásáraEstefele tuti jobb... De én akkor gályázok.... Amikor 11kor fújtam, nem látszott, hogy vizes lenne a búza, de gondolom a viasz nem volt még 100 százalékos. Nálunk erre a hidegekre reggelre van valamennyi harmat a kocsimon láttam...
Válasz csoppika #16691. hozzászólásáraMilyen fejletségi állapotban van a repcéd? Bántaná a virágrügyeket? Vagy még takarja a levél?
Nekem tavaly megcsípte a repcét, és a búzát is. Semilyen utóhatása nem volt. De amit észrevettem, nem minden gyártó nitroszolja csípi meg. Tavaly 2 helyről hoztam, az egyik perzselt, a másik nem......
Inkáb úgy 10-11 óra felé kimenni nitroszolozni estig, amikor száraz a növény.
Válasz Sk Laci #16690. hozzászólásáraHa a repcet megcsípi, mennyire gáz?
Tavalyelőtt is de 11kor fújtam, de megcsípte a búzat. A heten délutános leszek, csak délelőtt tudom nyomni...
Válasz Kisvuk #16688. hozzászólásáraHétfőn lessz egy hete, hogy fújtam. Búza 130 L/ha, repce 150 L/ha. Jövő héten befejezem azt a búzát, amire még nem fújtam /ha csak nem jelent kiadósab esőt, akor megy a szilárd/, majd hét vége felé újból előről.
Válasz Kisvuk #16688. hozzászólásáraHa nem esik szet semmi, szerda utan fújkalnam dél körül... de rohadt szelet mond...
Válasz Sk Laci #16686. hozzászólásáraMilyen mennyiségben tettél rá?
Nem tudom hogy használnék vagy ártanék neki így csapadék nélkül,február elején kapott szilárdat csak az a baj hogy azóta 6-8mm eső volt összesen.
Sziasztok!
Nem éppen búza,(tavaszi árpa) de talán nem haragszotok meg a kérdésemért...
Van egy rész a földön, ahol kifehéredett a levele az árpának, mi lehet a baj? Mult évben a kukorica is így járt itt... de csak egy kb 2x4m es terület.
Segítségetek nagyon köszönöm!!!
Válasz Kisvuk #16683. hozzászólásáraAz én búzáim gyengébek, de már rátetem a nitrosolt a felére. Hétfőn talán folytatom a másik felében is, csak az jó messze van. 3x fordulni szétvert rossz úton oda vissza 30 km x 3
itt már repkednek a köcsög vetésfehérítő bogár imágói
Válasz Kisvuk #16683. hozzászólásáraszerintem használna szépen becsorogna a tővéhez
Ki mit gondol egy kis nitrosol ártana vagy használná ennek a búzának?Tudom hogy a víz volna a megoldás de az nincsen
Válasz kukaccsosz #16681. hozzászólásáraKhm... Tegnap mcpa+sekatort fújtam...
Mi varható?
(faluban +1volt 5kor, kont néhol derelt...)
Válasz csferri #16680. hozzászólásáraHormon hatóanyagú szereknél figyelni kell hogy se előtte se utána 2-3 napig ne legyen fagy sőt 8 fok felett legyen a hőmérséklet. Az SU hatoanyagúaknal gyenge fagy nem okoz gondot, de jobb akkor is várni egy kicsit.
Válasz kukaccsosz #16679. hozzászólásáraMennyire befojásolja a gabonagyomirtást a fagyos éjszaka, ill. mennyit várjunk fagy után a kezelés kezdésével?
Válasz csoppika #16677. hozzászólásáraTalán a Duracer, de méginkább a víz