Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fenoxaprop-P-etil hatóanyagtartalmú gyomirtókkal van tapasztalata valakinek ?
Tritikáléból kellene széltippant kiütni, más gyom gyakorlatilag nincs benne. Ez lenne türhetö áron, 6000+ Jaffa lenne hektáronként. A hatóanyag, és a széfener ugyanaz, mint a Puma Extra nevezetü gyomirtóban, de majdnem dupla annyi hatóanyag van benne. 69g/l helyett 110g/l.
ESIK mossa be szerdán elszór műkakimat végre.DE amit kb 2 hete elszórtam (karbamaid Ns keverve) dupla akkora mint amit most szórtam.Én se gondoltam hogy két hét alatt felvehetővé válik,de úgy nő és bokrosodik hogy egész kanos leszek tőle.
Válasz krokodil007 #16442. hozzászólásáraNálad homokon vizes, nálam kötötben a völgyekben olyan sár van, hogy függesztet szóróval alig bír átvergődni rajta a traktor. A szomszédom meg bejelentete, hogy jövőhéten fogasokkal egyenesítsem neki el a szántást. Hiába mondom, hogy vizes, de ő március első felében már ültetni akar. Marha érdekes lesz, ha elsülyedek a traktorral.
fenyő földbe lefúrtam 50cm-re homokon
totál nedved volt a föld gyúrni lehetett a gombócot na majd tárcsázásba ledobom mezőn ott kiváncsi leszek milyen nedves a föld
Szép a búza, (meg az árpa is) egyenletesen kikelt a hó alatt.
De bokrosodva még nics. Kb. olyan mint normál időjárás esetén novemberben.
Egy hete kapott 2q pétit.
Ma ugyanúgy ott volt, ahogy kiszórtam.
Ezért du.-tán lehengereztem 15Ha-t.
Szikfoltok kivételével szépen beledolgozta.
De úgy porolt, hogy néha semmit nem láttam.
Nagyon kellene az eső!
Válasz envagyok2 #16432. hozzászólásáraIgen 4mes. Kizarolag 300+ os géppel hogy a sebesség meglegyen. Es igy agyagtól kiszaradt homokig mindent visz kompromisszim nelkül. Minden klipsz kivéve 25-30 között.
Válasz szanberg #16429. hozzászólásáraItt nem volt normális fagy egész télen felfagyás ohne... pont ma néztem bakker ilyen még nem volt már látom középen jön a virág...nyilván kicsibe de látszik... Rohadna meg ez a tetü idő ma is 15 fok felett volt.
Válasz J.D. Borda #16420. hozzászólásáraKöszönöm!
280kg/ha-val vetettem. eddig 200 kiló pétit kapott február elején. következő adag 2 héten belül megy ki neki megint.
Válasz rigás #16412. hozzászólásáraNekem is van hasonló. Ami a boszantó, hogy kb. 200 méterre ott egy hatalmas, nagyon szép rét, erős gyeppel, mégis ezt az alig kibújt nyomorult búzát pusztították ki.
Válasz rigás #16412. hozzászólásáraNekem is agyonra van taposva, rágva a vadtól 40 ha terület, amit ma mentem volna szórni, de tolódik a munka a körülmények véget. De amint nézem talán a tied jobban meg van kímélve a vadtól, mint az enyém. Decemberben szépen sorítot a búza, tegnap meg már csak a sárga föld fogadot.
Erre nem lehetek túl büszke.
Október elején, napra után vetett búza.
Ami nagy nehezen kikelt, azt lerágta az őz meg a dámvad ráadásnak még ott a pocok. Szép kilátások...
Válasz J.D. Borda #16408. hozzászólásáraSajnos mifelénk délután nem lehet, ragad.
Ma regeli szórás lefújva, 4-kor sár volt, a fagy elmaradt. Várom az igért lehülést. Péntekre mifelénk -4 fokot mond, ha bejönne, akor lehet lesz majd szórni.
Válasz J.D. Borda #16394. hozzászólásáraSzép a búzád, gratulálok. Az enyém meg sem közelíti a tiédet. Ma kitettem rá 230 kg/ha DASAt. 5,30-tól 8,00-ig lehetet szórni, 8,30-kor már kezdet tapadni, 9-re meg a traktort tisztára bemaszatolni. Holnap hajnalban 4-kor indulás, ott elég vizes a föld, remélem fog menni szórni, hogy reggelre megfogja egy kicsit a fagy.
25153 hozzászólás
Válasz szanberg #16452. hozzászólásáraremélem visszajön
Válasz J.D. Borda #16439. hozzászólásáraMivan borda duzzogsz még?
Fenoxaprop-P-etil hatóanyagtartalmú gyomirtókkal van tapasztalata valakinek ?
Tritikáléból kellene széltippant kiütni, más gyom gyakorlatilag nincs benne. Ez lenne türhetö áron, 6000+ Jaffa lenne hektáronként. A hatóanyag, és a széfener ugyanaz, mint a Puma Extra nevezetü gyomirtóban, de majdnem dupla annyi hatóanyag van benne. 69g/l helyett 110g/l.
Válaszokat elöre is köszönöm.
https://farmmix.hu/termek/fenoxinn-100-ec?locale=en
Válasz Gatti #16441. hozzászólásáraMostani nincs! 2 hete amikor szórtam, akkor csináltam, most nem foglalkoztam ilyesmivel.
Válasz atisgyulai #16448. hozzászólásáraAz asszonytól már van kettő.Idegen helyen meg nem akarok csinálni,hogy nélkülem nőjön fel.
Válasz mtz1221 #16447. hozzászólásáraErre mondják, hogy "gyerekcsináló" idő van!
ESIK mossa be szerdán elszór műkakimat végre.DE amit kb 2 hete elszórtam (karbamaid Ns keverve) dupla akkora mint amit most szórtam.Én se gondoltam hogy két hét alatt felvehetővé válik,de úgy nő és bokrosodik hogy egész kanos leszek tőle.
Válasz Sk Laci #16445. hozzászólásáraVagy csaszarfa vagy gyertyan ami gyakori es gyorsan nol
Válasz mtz1221 #16444. hozzászólására68 ha gyorsannövő fát. Talán füzfa, de majd meglátom.
Válasz Sk Laci #16443. hozzászólásáraMit akar ültetni,cukorrépázik ??
Válasz krokodil007 #16442. hozzászólásáraNálad homokon vizes, nálam kötötben a völgyekben olyan sár van, hogy függesztet szóróval alig bír átvergődni rajta a traktor. A szomszédom meg bejelentete, hogy jövőhéten fogasokkal egyenesítsem neki el a szántást. Hiába mondom, hogy vizes, de ő március első felében már ültetni akar. Marha érdekes lesz, ha elsülyedek a traktorral.
fenyő földbe lefúrtam 50cm-re homokon
totál nedved volt a föld gyúrni lehetett a gombócot na majd tárcsázásba ledobom mezőn ott kiváncsi leszek milyen nedves a föld
Válasz atisgyulai #16440. hozzászólásáraKeped van rola?
Tegnap neztem műtrágyàzàs közben hogy 3-4cm körül meg nedves a föld főleg ahol kötöttebb
Válasz Gatti naprás hozzászólására!
Szép a búza, (meg az árpa is) egyenletesen kikelt a hó alatt.
De bokrosodva még nics. Kb. olyan mint normál időjárás esetén novemberben.
Egy hete kapott 2q pétit.
Ma ugyanúgy ott volt, ahogy kiszórtam.
Ezért du.-tán lehengereztem 15Ha-t.
Szikfoltok kivételével szépen beledolgozta.
De úgy porolt, hogy néha semmit nem láttam.
Nagyon kellene az eső!
Válasz JD Lipi #16437. hozzászólásáraHa ilyennidő matad mehet a regulator neki felénk...
Válasz fastpassportproducers #16434. hozzászólásáraTöröljétek ezt a marhát!
Válasz J.D. Borda #16436. hozzászólásáraNem panasznak írom. Tájékoztatásnak!
Válasz JD Lipi #16435. hozzászólásáraÖrülj neki bakker... én is jobban ötülnék neki.
Válasz J.D. Borda #16431. hozzászólásáraItt még annyira nincs jó idő! Ma is délután 1-kor bújt elő a napocska! Hűvös ködös fagyos reggelek délelőttös vannak.
Moderálási elveink miatt törölve: 2019-02-19 08:22:37
Válasz envagyok2 #16432. hozzászólásáraIgen 4mes. Kizarolag 300+ os géppel hogy a sebesség meglegyen. Es igy agyagtól kiszaradt homokig mindent visz kompromisszim nelkül. Minden klipsz kivéve 25-30 között.
Válasz J.D. Borda #16431. hozzászólására4 m-es terranod van, ugye? milyen mélyen, mivel tudod húzni?
Válasz szanberg #16429. hozzászólásáraItt nem volt normális fagy egész télen felfagyás ohne... pont ma néztem bakker ilyen még nem volt már látom középen jön a virág...nyilván kicsibe de látszik... Rohadna meg ez a tetü idő ma is 15 fok felett volt.
Válasz szanberg #16429. hozzászólásáraNEM!
Válasz J.D. Borda #16420. hozzászólásáraBorda te fogod hengerezni a búzáidat?
Válasz Bárány #16421. hozzászólásárabeosszák, majd az is sorra kerül, ha a búzád már szalma lesz. addig meg...
A frisset szeretik, a fene a gusztusukat!
Válasz Büresz #16422. hozzászólásáraSzép! :)
Válasz J.D. Borda #16394. hozzászólására
Válasz gyorfy10 #16419. hozzászólására
Válasz J.D. Borda #16420. hozzászólásáraKöszönöm!
280kg/ha-val vetettem. eddig 200 kiló pétit kapott február elején. következő adag 2 héten belül megy ki neki megint.
Mai képek. Ahol tavaly fél méteres csapákat csináltam, most nem is látni ahol elnentem. Sok helyen lehetne simítózni.
Válasz rigás #16412. hozzászólásáraNekem is van hasonló. Ami a boszantó, hogy kb. 200 méterre ott egy hatalmas, nagyon szép rét, erős gyeppel, mégis ezt az alig kibújt nyomorult búzát pusztították ki.
Válasz gyorfy10 #16419. hozzászólásáraSzép!!!!
Oktober 7-én vetett altigó búzám :)
Válasz Sk Laci #16415. hozzászólásáraJobb lett volna ,ha tegnap oda megyek inkább. Eladták:-(
Az enyém így néz ki. Szombaton kapott 250kg pétisót, remélem betaknyolódik aztán megázik valamikor.
Válasz rigás #16412. hozzászólásáraNekem is agyonra van taposva, rágva a vadtól 40 ha terület, amit ma mentem volna szórni, de tolódik a munka a körülmények véget. De amint nézem talán a tied jobban meg van kímélve a vadtól, mint az enyém. Decemberben szépen sorítot a búza, tegnap meg már csak a sárga föld fogadot.
Válasz csoppika #16411. hozzászólásáraRendben
Itt "csak" a VÍZ hiányzik első körben.
Válasz rigás #16412. hozzászólásáraahogy lehet hengerezd keményen!
Erre nem lehetek túl büszke.
Október elején, napra után vetett búza.
Ami nagy nehezen kikelt, azt lerágta az őz meg a dámvad ráadásnak még ott a pocok. Szép kilátások...
Válasz Sk Laci #16410. hozzászólásáraLaci, majd délután hívlak, a tegnapi permetező les nem jött be...
Válasz J.D. Borda #16408. hozzászólásáraSajnos mifelénk délután nem lehet, ragad.
Ma regeli szórás lefújva, 4-kor sár volt, a fagy elmaradt. Várom az igért lehülést. Péntekre mifelénk -4 fokot mond, ha bejönne, akor lehet lesz majd szórni.
Válasz Sz_Pisti #16406. hozzászólásáraMűkaki szóras
Válasz Sk Laci #16405. hozzászólására8ig mentem énnis reggel aztán dun 1kor megint lehetett...
Válasz agrárproletár #16404. hozzászólásáraÉs hog, felénk gyakorlatilag nem volt tél... mert ha lett volna nem így nezne ki.
Válasz J.D. Borda #16402. hozzászólásáraMost mit csináltál a búzában?
Válasz J.D. Borda #16394. hozzászólásáraSzép a búzád, gratulálok. Az enyém meg sem közelíti a tiédet. Ma kitettem rá 230 kg/ha DASAt. 5,30-tól 8,00-ig lehetet szórni, 8,30-kor már kezdet tapadni, 9-re meg a traktort tisztára bemaszatolni. Holnap hajnalban 4-kor indulás, ott elég vizes a föld, remélem fog menni szórni, hogy reggelre megfogja egy kicsit a fagy.
Válasz J.D. Borda #16402. hozzászólásáraAzért ennek megint nem a műtrágyához, vetéshez, fajtához van köze, hanem leginkább ahhoz, hogy már tavaly kikelt.