Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Buvargabi #16501. hozzászólásáraAkkor nem vizhiàny. Szar földben sosem akar bokrosodni. De ha ugy gondolod segit rajt'hengerezd. Majd ird meg az eredmènyt'mert szerintem ez csak egy jò öntözès utàn èled fel.
Válasz Buvargabi #16497. hozzászólásáraHa kapna vizet'talàn mèg lennènek rajta hajtàsok. De ez csak az èn vèlemènyem. Ha ezt legyalulod hengerrel!meg jelenleg is szàrazban van. Akkor màr a szàràt gyötröd agyon'nem a levelek sèrülnek'hanem az egèsz ami amúgy is sinylődik. Az nem ront rajt?lehet valami nitrogènt kène kapnia. De lehet'hogy tèvedek.
Sziasztok.okt.20àn vetettem a buzàt de a nagy szàrassàg miatt csak karàcsonykor kezdett csìràzni,ès jan màsodik felèben sorolt.most màr nagyon szèp csak nem bokrosodik!van rà esèly,h mèg bokrosodjon?vetèskor kapott 2q 15-15-15 npk,2 hete meg genezis pètit ami mèg nem nagyon mosòdott be.most ìgy nèz ki:
Válasz ZZ #16486. hozzászólásáraNem is bokrosodik ?? Az enyémek is amik a hó alatt keltek ki,nőni nem nőnek de valami abnormálisan bokrosodnak napról napra.
Válasz kukaccsosz #16488. hozzászólásáraNagyon bírom az ilyen cikkeket .
Gyorsan kössük le a repcét 70 ezerért, mert az ukránok elárasztják vele Európát és a kutyának sem kell majd a miénk.
Hányinger ...
Ma feloldottam 12 kg keserű sót ès 5 kg yara Mila 7-20-28 at ès ezt szórtam ki .. segíthet ez a buzán? Febr elejèn kapott 200 kg petisót, de azóta semmit nem változott, pedig másnap szèpen beázott..
Válasz Cowboy #16483. hozzászólásáraA tálat vasárnap délben tettem ki, hétfőn délre megszámlálhatatlan ormi volt benne. Csapadék nincs, szilárdat szórni értelmetlen ezért hétfőn délben mérgemben feloldottam 15 kg ureat+ 4 kg keserűsót/ha és kinyomtam 0,075 l/ha .....-val. A "rendes" tavaszi kén+ regulátor+ rovar szerintem 1 hét múlva esedékes, ha már látszik a szárkezdemény. Egy biztos ma egy db ormi nem volt a tálban, tegnap 20 fokban repkedtek úgyhogy találkoztak a kontakt anyaggal biztosan.
Válasz Sárközi Róbert #16471. hozzászólásáraTavaly piros teejet aixr fuvókával kinyomtam egy darabra 3q/ha nitrót...(első körből kimaradt csíkra, meg lusta voltam becserélni a nitrós fuvókát) Semmi sárgulás nem volt... Persze késő du. volt az eset...
Válasz Bárány #16469. hozzászólásáraHát minden tavasszal megyek nitrátjelentést leadni a falugazdászhoz ő meg a Nébih hez. Felmész a MEPAR ba ott megkeresed a földed és már tudod is hogy Nitrátérzékeny-e a területed.
Válasz Wilde #16466. hozzászólásáraNézzél utána, nem e vagy valamelyik parcelládal nitrátérzékeny területen, nehogy baj legyen. Magyar normát nem ismerem, de a Szlovákban van 3 kategória: A 170 kg, vagy a növények szerint a max megengedett mennyiség, B 120 Kg N egyszere max 40 kg N lehet kijuttatni, C ott 60 kg N, de ebben a kategóriában nemtudom menyi az egyszeri max N adag, mivel én területjeim az A és B besorolásba tartoznak.
Szeretném kérdezni hogy ősszel amikor vetettük a búzát adtunk alá 1mázsa pétit meg plusz vegyeset is,most nitrosolt kap már azt mennyit érdemes még adni neki.
Két részletben?
Nem akarok akadékoskodni, de ennek a terméknek csak őszi búzában és tavaszi árpában van felhasználási engedélye (a 2019-es zöld könyv szerint)! Tritikáléra rá sem tudod írni!
0,7 l/ha = 77 g/ha hatóanyag.
Az eredeti termék dózisa 0,8-1,0 l/ha (és tritikáléban is van engedélye!), azaz 55-69 g/ha fenoxi hatóanyag. A döntés a Tiéd.
25153 hozzászólás
Válasz .Richard. #16502. hozzászólásáraNem mondanàm,h szar föld.eggyik legjobb földem.majd hengerezès utàn meglàtjuk.estleg valami folyèkony nitrogènt lehet màr rà tenni?ez gyorsabban hatna szerintem.
Válasz Buvargabi #16501. hozzászólásáraAkkor nem vizhiàny. Szar földben sosem akar bokrosodni. De ha ugy gondolod segit rajt'hengerezd. Majd ird meg az eredmènyt'mert szerintem ez csak egy jò öntözès utàn èled fel.
Válasz .Richard. #16500. hozzászólásáraKöszi a vàlaszt.a gyökèrzet elèg jò nedves talajban van ,csak a felső 3cm szàraz.
Válasz Buvargabi #16497. hozzászólásáraHa kapna vizet'talàn mèg lennènek rajta hajtàsok. De ez csak az èn vèlemènyem. Ha ezt legyalulod hengerrel!meg jelenleg is szàrazban van. Akkor màr a szàràt gyötröd agyon'nem a levelek sèrülnek'hanem az egèsz ami amúgy is sinylődik. Az nem ront rajt?lehet valami nitrogènt kène kapnia. De lehet'hogy tèvedek.
Nurelle D repcében hány mm esőt bír h legyen értelme?
Válasz Csabi 1988 #16496. hozzászólásáraHolnap kèszülök hengerezni,de csak sima hengerem van.
Válasz Buvargabi #16495. hozzászólásáraSajnos sok helyen ez a helyzet, talàn egy hengerezés segìtene rajta.
Sziasztok.okt.20àn vetettem a buzàt de a nagy szàrassàg miatt csak karàcsonykor kezdett csìràzni,ès jan màsodik felèben sorolt.most màr nagyon szèp csak nem bokrosodik!van rà esèly,h mèg bokrosodjon?vetèskor kapott 2q 15-15-15 npk,2 hete meg genezis pètit ami mèg nem nagyon mosòdott be.most ìgy nèz ki:
Válasz A te hangod mélyebb #16493. hozzászólásáraHolnap holnapután csinálok
Válasz mtz1221 #16492. hozzászólásáraTudnál esetleg egy képet csatolni róla? Érdekelne.
Válasz ZZ #16486. hozzászólásáraNem is bokrosodik ?? Az enyémek is amik a hó alatt keltek ki,nőni nem nőnek de valami abnormálisan bokrosodnak napról napra.
Válasz mocsencsi1 #16489. hozzászólásáraBúza
Válasz kukaccsosz #16488. hozzászólásáraNagyon bírom az ilyen cikkeket .
Gyorsan kössük le a repcét 70 ezerért, mert az ukránok elárasztják vele Európát és a kutyának sem kell majd a miénk.
Hányinger ...
Válasz ZZ #16486. hozzászólására Mi volt az elővetemény?
Kasszasiker lesz az ukrán repce!
Válasz ZZ #16486. hozzászólásáraÖntözd meg...az segít... Aszályban a plusz nitró még jobban kínozza...(állítólag) Lombtrágya talán jó lehet???
Ma feloldottam 12 kg keserű sót ès 5 kg yara Mila 7-20-28 at ès ezt szórtam ki .. segíthet ez a buzán? Febr elejèn kapott 200 kg petisót, de azóta semmit nem változott, pedig másnap szèpen beázott..
Pár óra alatt a sárga lap 20 ormanyost fogott. Nurelle adtam nekik, sajna n értem a végére...
Holnap meg szelet mondanak.
Válasz Cowboy #16483. hozzászólásáraA tálat vasárnap délben tettem ki, hétfőn délre megszámlálhatatlan ormi volt benne. Csapadék nincs, szilárdat szórni értelmetlen ezért hétfőn délben mérgemben feloldottam 15 kg ureat+ 4 kg keserűsót/ha és kinyomtam 0,075 l/ha .....-val. A "rendes" tavaszi kén+ regulátor+ rovar szerintem 1 hét múlva esedékes, ha már látszik a szárkezdemény. Egy biztos ma egy db ormi nem volt a tálban, tegnap 20 fokban repkedtek úgyhogy találkoztak a kontakt anyaggal biztosan.
Válasz gazda001 #16480. hozzászólásáraMivel csináltad? már nurelle D-vel? vagy csak valami kontakttal?
Én is találtam egy kettőt de itt akkora szél van hogy kilátástalan. szerdán talán megnyugszik egy kicsit
Válasz gazda001 #16480. hozzászólásáraItt borsodban a sárga lapok még csak 1-2 db-ot fogtak...
Válasz zsoltrs #16477. hozzászólásárategnap
Válasz zsoltrs #16477. hozzászólására
Még semmit nem találtam a sárgatálakban.
Válasz Sárközi Róbert #16470. hozzászólásáraTudom, de most nem is erről volt szó.
Hali.
Ki mikor akar védekezni a szárormányos ellen? A hét 2. felére 15 fok felett mondják...
Válasz B.laca #16474. hozzászólásáraegyébként itt egy térkép, a zöld jelzés 2007 be kijelölt terület a piros pedig 2013 óta.
Válasz B.laca #16474. hozzászólásárarákattintasz az adott blokkra és kiírja az információknál.
Válasz Sárközi Róbert #16470. hozzászólásáraMEPAR-ban hol látod, hogy nitrátérzékeny-e a terület?
Válasz Sárközi Róbert #16471. hozzászólásáraTavaly piros teejet aixr fuvókával kinyomtam egy darabra 3q/ha nitrót...(első körből kimaradt csíkra, meg lusta voltam becserélni a nitrós fuvókát) Semmi sárgulás nem volt... Persze késő du. volt az eset...
Válasz Sárközi Róbert #16471. hozzászólásáraKösz
Válasz kori01 #16467. hozzászólásárahttp://www.nitrogen.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=492&Itemid=180
27+15=42 kg Nitrogénnél tartasz, viszont a túl nagy dózis perzsel?
Válasz Bárány #16469. hozzászólásáraHát minden tavasszal megyek nitrátjelentést leadni a falugazdászhoz ő meg a Nébih hez. Felmész a MEPAR ba ott megkeresed a földed és már tudod is hogy Nitrátérzékeny-e a területed.
Válasz Wilde #16466. hozzászólásáraHát rosszul tudod. Talajvizsgálati eredménytől, talajtípustól, kultúrától.
Válasz Wilde #16466. hozzászólásáraNézzél utána, nem e vagy valamelyik parcelládal nitrátérzékeny területen, nehogy baj legyen. Magyar normát nem ismerem, de a Szlovákban van 3 kategória: A 170 kg, vagy a növények szerint a max megengedett mennyiség, B 120 Kg N egyszere max 40 kg N lehet kijuttatni, C ott 60 kg N, de ebben a kategóriában nemtudom menyi az egyszeri max N adag, mivel én területjeim az A és B besorolásba tartoznak.
Most akkor mennyi nitrosol?
Válasz Bárány #16465. hozzászólásáranem értem ezt.mitől függ a nitrátérzékeny területre kijuttatható maximális nitrogén hatóanyag mennyisége????mert én ugy tudom 170kg és kész.
Válasz Wilde #16464. hozzászólásáraTalajtól is függ, nem csak kultúrától.
Válasz Sárközi Róbert #16462. hozzászólásáraaz 170kg
Válasz Sárközi Róbert #16462. hozzászólására1T termés eléréséhez 27kg Nitrogén hatóanyag szükséges
Válasz kori01 #16460. hozzászólásáraHa jó adottságú a területed adj neki, N hatóanyagot 100-120kg Nitrát érzékeny területen ez a max .
Válasz endypapa #16458. hozzászólásáraEz jó anyag kiviszi a széltippant de eléggé drága vagy Huszár Aktiv is jó rá , DE ez mind I kategóriás!!!
Szeretném kérdezni hogy ősszel amikor vetettük a búzát adtunk alá 1mázsa pétit meg plusz vegyeset is,most nitrosolt kap már azt mennyit érdemes még adni neki.
Két részletben?
Válasz sanyi1965 #16456. hozzászólásárahttps://www.syngenta.hu/press-release/hir/peak-turbo-uj-kalaszos-gyomirto-szer-csomag
Ez talán jó lesz helyette
Válasz kis Zombi #16454. hozzászólásáraÉn ezt használom. GENIUS WG Mondjuk nem a legolcsóbb, de jó.
Válasz sanyi1965 #16456. hozzászólásáraHali!
Sajnos a Lintur eng. okiratát már 2016-ban visszavonták!
Üdv, deflektorosokk
Válasz kis Zombi #16454. hozzászólásáraLintur 70 WG, ha még van ilyen? 11 éve használtam ,brutális tritikáléban,kisöpört mindent.
Válasz kis Zombi #16451. hozzászólásáraKedves kis Zombi!
Nem akarok akadékoskodni, de ennek a terméknek csak őszi búzában és tavaszi árpában van felhasználási engedélye (a 2019-es zöld könyv szerint)! Tritikáléra rá sem tudod írni!
0,7 l/ha = 77 g/ha hatóanyag.
Az eredeti termék dózisa 0,8-1,0 l/ha (és tritikáléban is van engedélye!), azaz 55-69 g/ha fenoxi hatóanyag. A döntés a Tiéd.
Üdv, deflektorosokk
Válasz kis Zombi #16451. hozzászólásáraSenki nem használt milyen gyomirtót ?