Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csoppika #16007. hozzászólásáraFelénk se szántani, se lazítani nem érdemes, akkora rögök jönnek fel, mint egy focilabda, amit aztán elmunkálni nem lehet. Volt aki próbálta ezeket, de az is abbahagyta. Csak a tárcsa-grúber-tárcsa működik felénk. Július óta nem volt normális eső, csak forróság.
Válasz Mf-es? #16023. hozzászólásáraNálam sajnos egy része megindult, Békés megye nyugati részén, napraforgó után, szept. 25.-én 8 mm eső előtt-után vetve, rövidtárcsa + gruber + rt - vetés - henger.
Modern a fajta neve, itt-ott sorol, egy része megpattant, egy része vár a földben...esőt 3 mm-t jeleznek 10 nap múlva...addig már lehet, hogy nem fogja bírni...
Válasz MtzMakai #16014. hozzászólásáraMajd meglátom mi lesz... 2 placc nagyon csírás
, az 1x v 2x lesz tárcsázva...
A másik 3 gruberozva...csak 20 centin nem tetszik a zetornak a 11 kapa...
Válasz szanberg #16008. hozzászólásáraTavaly ősszel szintén búza előtt 40 centin volt lazítva...
Kicsit nedves volt, oszt le lett vetés után hengerezve.
Ilyen most. néhol kicsit ritka, de a 120 mm tömörítő eső után örülök hogy így is kelt. Gondolkoztam hogy maradjon-e, vagy kiműveljem, de arra a döntésre jutottam, hogy marad. Volt már ennél sokkal ritkább is közel 3 t/ha volt rajta. Balra a kisgépes "művelő út" nyoma látszik.
A tenyészőcsúcs szerintem mélyen ül. Szerinted?
Válasz gazda001 #15996. hozzászólására1 liter Caramba nem fogja felengedni 10 nap után. Ne a leveleket nézd hanem a tenyészőcsúcsot. Leveleket hozni fog továbbra is, és hibridtől függ hogy milyen a levél állása. Vannak ősszel sok felálló levelet hozó hibridek pl a Shrek.
Nehezen indult meg a repcém, vontatottan kelt ki a sok szeptember eleji eső nagyon letömte a földet. Heterogénre sikerült, kb 10 napja volt benne 6 levelestől a 2 levelesig minden. Akkor kapott 1 l/ha caramba turbot, úgy nézett ki lefektette a leveleket, Mos ebben a melegben ismét elindult felfelé, félek felnyurgul. Mit érdemes csinálni? Újra regulátor, vagy majd véget ér a vénasszonyok nyara és megnyugszik magától is?
Előre is köszönöm a véleményeket
Válasz kori01 #15994. hozzászólásáraA miénk egy része ami szántott földbe ment sajnos egyéb okokból, ott csak két hete kapott esőt attól kelt ki, még csak szikleveles vagy valódi két leveles max... Remélem megnő annyira hogy ne fagyjon ki a télen... már ezt is későinek érzem, jóidőt mond ugyan de esőt egy szálat se , lassan fejlődik csak sajnos
Válasz Agromanó #15986. hozzászólásáraAkár 2x is lehet én gondolkozom rajta, ahol tegnap elmentem kétszer (fordulás, rátakarás) ott ma nedvesebb volt a föld.
Itt jó erősek a repcék, holnap már fújnom is kell regulátorral 6 levélen túl van a java és akkorák a levelek mint egy írólap.
5levélben fújtuk le Runway-el de egy kicsit azért látszik a levelek szélén, hogy meghajtogatta őket némileg pedig előírás szerint történt a dolog, ráadásul hamarabb nem is fújhattuk volna mert nem voltak kint a gyomok, mostanra jelentek meg tömegesen, illetve a héten mielőtt fújtuk a gyomírtóval. Viszont minden gyomot üt lefelé ha kicsi ha nagyobb, árvakelésű napraforgót mindent szépen...
A másfele az Cleratoppos azt 8 levélig írja a papír azon nem is látni sehol fitotoxikus tönetet, viszont kezdi fogni a vadrepcét is csendesen
Umbero repcém keservesen kikelt a 100 mm eső után. Van 6 leveles és szikből lomb levélbe váltó is. Nagyon heterogén. A 4-6 levelesek között találok olyat aminek a gyökere a talaj szintjénél befonódik, cérna vékonnyá válik meglilul és elhal a növény. Nem tömeges, de van minden sorban. Létezhet gyökérfekély, lehet ellene tenni valamit????
Hurrá! Parasztünnep van! No, nem azért mert lusta vagyok, hanem mert talán betonplacc helyett lehet magágyat készíteni. Az eddigi szántásokban bőven akadnak 20 kilós "rögök" is.
25125 hozzászólás
Válasz csoppika #16007. hozzászólásáraFelénk se szántani, se lazítani nem érdemes, akkora rögök jönnek fel, mint egy focilabda, amit aztán elmunkálni nem lehet. Volt aki próbálta ezeket, de az is abbahagyta. Csak a tárcsa-grúber-tárcsa működik felénk. Július óta nem volt normális eső, csak forróság.
Válasz Mf-es? #16023. hozzászólásáraNálam sajnos egy része megindult, Békés megye nyugati részén, napraforgó után, szept. 25.-én 8 mm eső előtt-után vetve, rövidtárcsa + gruber + rt - vetés - henger.
Modern a fajta neve, itt-ott sorol, egy része megpattant, egy része vár a földben...esőt 3 mm-t jeleznek 10 nap múlva...addig már lehet, hogy nem fogja bírni...
Aug.végi repcevetés.
A szept.végén vetett búza se indult meg.
Válasz Mézga #16020. hozzászólásáraD9 el sose vetettem búzát csak tavasszal használtam.
Válasz Dns8 #16018. hozzászólásáraKár, hogy nincsen belőle 6 méteres ami nem két 3 méteresből kapcsolódik össze...
Válasz Dns8 #16018. hozzászólásárajobb, mint a D9 volt?
Válasz blink #16017. hozzászólásáraTárcsa nélkül egy JD 6620 húzza simán.
Válasz blink #16017. hozzászólásáraTárcsa nélkül 150 tárcsával 180
3000-es Tume mennyi lovat kér, hogy lendületesen lehessen haladni vele?
Válasz MtzMakai #16014. hozzászólásáraMajd meglátom mi lesz... 2 placc nagyon csírás
, az 1x v 2x lesz tárcsázva...
A másik 3 gruberozva...csak 20 centin nem tetszik a zetornak a 11 kapa...
Válasz kukaccsosz #16013. hozzászólásáraIdei évtöl cultipackal használom nagyon tetszik a munkája pedig finoman szólva sem ideálisak a körülmények.
Válasz csoppika #16007. hozzászólásáraÉn a búza alá 20-22cm mélységben grubberoztam. Utána kapott egy sor rövidtárcsát (Carrier) és kész a magágy.
Válasz Dns8 #16012. hozzászólásáraTumeval volt vetve valóban
Válasz kukaccsosz #16011. hozzászólásáraAzért mert tumével volt vetce?
Repce után vetett árpa szépen kel. A karótól balra Systivával csávázott erősebben indul.
Válasz szanberg #16008. hozzászólásárajogos
inkább gruberezze nem? felesleges búza elé lazítani ha régen volt akkor más de nem igényli a mélyművelést
Válasz szanberg #16008. hozzászólásáraTavaly ősszel szintén búza előtt 40 centin volt lazítva...
Kicsit nedves volt, oszt le lett vetés után hengerezve.
Válasz csoppika #16007. hozzászólásáraÉn csak akkor lazítanék ha nem volt előtte egy ideje, vagy ha sarasan szántottad tavaly ősszel.
Kinek mi a véleménye? Búza elé. 40cm (mélyebben nem húzza elkb)lazítás(70es kapaosztás), majd 10cm tárcsa. Vagy 15-20cm grubber, majd 10cm tárcsa?
Válasz kukaccsosz #16005. hozzászólásáraKöszönm, remélem aztán majdcsak hűl a levegő is.
Válasz gazda001 #16003. hozzászólásáraSzerintem ez rendben van, nem igen kell a szárbaindulástól tartani.
Nálam ilyen a szemenként vetett.
Válasz kukaccsosz #15999. hozzászólására
Ilyen most. néhol kicsit ritka, de a 120 mm tömörítő eső után örülök hogy így is kelt. Gondolkoztam hogy maradjon-e, vagy kiműveljem, de arra a döntésre jutottam, hogy marad. Volt már ennél sokkal ritkább is közel 3 t/ha volt rajta. Balra a kisgépes "művelő út" nyoma látszik.
A tenyészőcsúcs szerintem mélyen ül. Szerinted?
Válasz Johny B. #15998. hozzászólásáraKicsi és mínusz 20
Válasz csoppika #16000. hozzászólásáraElég lesz akkora repcére.
Válasz kukaccsosz #15999. hozzászólásáraAkkor a 0.85liter kevés lehet? Nekem most 0-5leveles... 7végén akarom fújni...
Válasz gazda001 #15996. hozzászólására1 liter Caramba nem fogja felengedni 10 nap után. Ne a leveleket nézd hanem a tenyészőcsúcsot. Leveleket hozni fog továbbra is, és hibridtől függ hogy milyen a levél állása. Vannak ősszel sok felálló levelet hozó hibridek pl a Shrek.
Válasz kori01 #15997. hozzászólásáraMiért fagyott le nagy volt vagy kicsi..?
Válasz Koszi. #15995. hozzászólásáraNekünk fagyott már le csak a gyökere maradt azóta sem volt olyan jó repce.
Nehezen indult meg a repcém, vontatottan kelt ki a sok szeptember eleji eső nagyon letömte a földet. Heterogénre sikerült, kb 10 napja volt benne 6 levelestől a 2 levelesig minden. Akkor kapott 1 l/ha caramba turbot, úgy nézett ki lefektette a leveleket, Mos ebben a melegben ismét elindult felfelé, félek felnyurgul. Mit érdemes csinálni? Újra regulátor, vagy majd véget ér a vénasszonyok nyara és megnyugszik magától is?
Előre is köszönöm a véleményeket
Válasz kori01 #15994. hozzászólásáraA miénk egy része ami szántott földbe ment sajnos egyéb okokból, ott csak két hete kapott esőt attól kelt ki, még csak szikleveles vagy valódi két leveles max... Remélem megnő annyira hogy ne fagyjon ki a télen... már ezt is későinek érzem, jóidőt mond ugyan de esőt egy szálat se , lassan fejlődik csak sajnos
Válasz .Szabi. #15992. hozzászólásáraJó eddig ki se kelt volna
Válasz kori01 #15991. hozzászólásáraJó lesz?
Most vetünk repcét
Válasz szanberg #15985. hozzászólásáraHa ekkora a levél akkor rengeteg gyom marad alatta
Válasz szanberg #15985. hozzászólásáraHa ekkora a levél akkor rengeteg gyom marad alatta
Válasz Agromanó #15986. hozzászólásáraAkár 2x is lehet én gondolkozom rajta, ahol tegnap elmentem kétszer (fordulás, rátakarás) ott ma nedvesebb volt a föld.
Válasz erre Agromanó #15986. hozzászólásáraEbbe a szàraz földbe, nagyon sokà fog csíràzni. Amíg nem kap egy jobb esöt, addig bàrmikor.
Üdv!
Mennyi idő után kezd csirázni a búza? Ha most vetek, csütörtökön vagy hétvégén lehet még hengerezni?
Itt jó erősek a repcék, holnap már fújnom is kell regulátorral 6 levélen túl van a java és akkorák a levelek mint egy írólap.
5levélben fújtuk le Runway-el de egy kicsit azért látszik a levelek szélén, hogy meghajtogatta őket némileg pedig előírás szerint történt a dolog, ráadásul hamarabb nem is fújhattuk volna mert nem voltak kint a gyomok, mostanra jelentek meg tömegesen, illetve a héten mielőtt fújtuk a gyomírtóval. Viszont minden gyomot üt lefelé ha kicsi ha nagyobb, árvakelésű napraforgót mindent szépen...
A másfele az Cleratoppos azt 8 levélig írja a papír azon nem is látni sehol fitotoxikus tönetet, viszont kezdi fogni a vadrepcét is csendesen
Válasz cross #15982. hozzászólásáraNem, hangya rágás minimális
Válasz cross #15982. hozzászólásáraNem, hangya rágás minimális
Válasz gazda001 #15980. hozzászólásáraNem a hangya rágja? Nálam a hangya ritkítja rendesen. Cerna vékonyra rágják a talajfelszínnel vonalban.
Válasz gazda001 #15980. hozzászólásárakáposzta-gyökérgolyva?
Umbero repcém keservesen kikelt a 100 mm eső után. Van 6 leveles és szikből lomb levélbe váltó is. Nagyon heterogén. A 4-6 levelesek között találok olyat aminek a gyökere a talaj szintjénél befonódik, cérna vékonnyá válik meglilul és elhal a növény. Nem tömeges, de van minden sorban. Létezhet gyökérfekély, lehet ellene tenni valamit????
Válasz Full Random #15978. hozzászólásáraEz az időjáráson múlik, azt meg ki tudja milyen lesz. Repcéből láttam már októberi vetésüt is és nem lett rossz.
Válasz .Szabi. #15972. hozzászólásáraÈn is dilemmàzok mèg, ki milyen extrèm kèsei vetèsű repcèket tud amik hoztak vàllalhatò eredmènyt betakarìtàskor?
Hurrá! Parasztünnep van! No, nem azért mert lusta vagyok, hanem mert talán betonplacc helyett lehet magágyat készíteni. Az eddigi szántásokban bőven akadnak 20 kilós "rögök" is.
Válasz 5465 #15975. hozzászólásáraItt kb 7-8 hete nem volt rendes eső......