Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .Szabi. #15972. hozzászólásáraaz enyém szép, augusztus 31-i vetés, utána volt 40 mm eső.
A repce 4-6 leveles, közte az árvakelésű búza meg lassan bokrosodik
Válasz Johny B. #15971. hozzászólásáraMég nem biztos........
Elkezdek sírni a csapiért mint te szoktàl, leesik 30mm , elvetek gyorsba , faszán kikel oszt minden ok.
Akik elvetették ott figyel a porban , vagy a rögök között 3-4 hete
Válasz Agromanó #15958. hozzászólásáraMénrót idén volt először a Nádor mellett. Hosszabb szárú, lapon több helyen elfeküdt. Termésben 70q felett volt, a Nádor 65q körül. Mindkettő kukorica után ment, a Nádor szántottba, a Ménrót grubberezettbe.
Válasz Borz #15959. hozzászólásáraNekem is kb ilyen a Hybrirok, ahol meg becserepesedet a föld, ott kisseb és ritkáb.
Kicsit gyengében néz ki a Cristiano, de van még Gordon is, az se néz ki roszul, ahol nem cserepesedet le a föld teteje.
Válasz lemken #15955. hozzászólásáraTavaly ősszel 5 fajta búzát vetettem. Növekvő sorrendben írom t/ha szerint. Lithium, Genius, Nádor, Cellule, Euclide. Nagyot csalódtam a Lithiumban, mondjuk tavaly meg a Cellule-ban, idén meg az egyik legjobb lett, vagyis majdnem.
Válasz 5465 #15942. hozzászólásáraNálam ma FURY-t kaptak, de a Fendona is ugyanolyan jó. A repcedarázs eléggé érzékeny a prietroidokra. Tavasszal én így mentettem meg a mustáromat hogy idejében lelőttem a darazsakat, minimális hernyó volt, a szomszédba a ZRt nem védekezett a darazsak ellen, a hernyók tarra rágták neki a mustárját.
Szerintetek barnahomokon (22 AK/ha) melyik tudna többet ( Ingenio,Cellule,Altigo,Kalahari,Moisson) intenzív technológiával kukorica elővetemény esetén ? Kinek mi a véleménye/tapasztalata?
Válasz laccus06 #15933. hozzászólásáraA legjobb ha előkészíted a tárcsát...
csak azért hogy érzékeld mekkora gond lehet ebből és hogy mit is ér a repcevetés normális rcsávázó nélkül-folyamatos idegrángatózás csak most nem a hernyóknál hanem a gazdáknál!
Válasz laccus06 #15933. hozzászólásáraEz a repcedarázs. A kifejlett rovar nem sok kárt okoz de a lárvái képesek napok alatt tarra rágni a táblát. A növényvédősnél érdeklődj.
Válasz Sk Laci #15931. hozzászólásáraBiztos azt hiszik, hogy a méhek rágják a zöldet....de mikor permetezel, nem mennek arra...
Amúgy meg lobbik után mennek...nincs ott gondolkodás...nem azért vannak ott...
Válasz csoppika #15930. hozzászólásáraTudom mire gondolsz, de nincsen rá szükség.
Egyet nem tudok megérteni ezen az EU képviselői gondolkozáson. Magot csávázni nem lehet, ami a földbe kerül, de a növényt ha 20x is permetezed azal nincsen bajuk. Ez oszt tényleg környezetkímélő.
Válasz szanberg #15926. hozzászólásáraNem, tótiábna oda fel kell nőni, hogy az itteni gazdáknak is megengedjék. Nem tudtam isekticídel kezelt magot venni, egy vetőmagos se vállalta be.
Válasz szanberg #15927. hozzászólásáraIgen nálam már ez van eszi rendesen a gumikat, szerencsére ingé van a személyautó guma cimbinél, de a közepét legalább át akarom majd gyári fazonúra cserélni, meg végig az egészet gatyába rázni.
Mióta megvan visszahozta már az árát, most már megérdemli a kényeztetést
Válasz JD 4630 #15924. hozzászólásáraÉn kicseréltem akkor a himbatengelyek csapjait is(nagy csavarok amúgy azt hiszem M25-ös) illetve a perselyeiket szintén, de így is löttyen elég sokat a himba, azt mondta egy szervízes ezek gyárilag is ilyenek. Persze ha kopott akkor már nagyon lóg és beleérnek a kerekek a vázba, illetve nemcsak beleér hanem beledörzsölődik keményen is az már nemjó.
25125 hozzászólás
Válasz .Szabi. #15972. hozzászólásáraaz enyém szép, augusztus 31-i vetés, utána volt 40 mm eső.
A repce 4-6 leveles, közte az árvakelésű búza meg lassan bokrosodik
Válasz Johny B. #15973. hozzászólásáraEbben biztos voltam
Válasz .Szabi. #15972. hozzászólásáraAmugy most is kene legalabb 30mm vagy több yan szaraz.mimden
Válasz Johny B. #15971. hozzászólásáraMég nem biztos........
Elkezdek sírni a csapiért mint te szoktàl, leesik 30mm , elvetek gyorsba , faszán kikel oszt minden ok.
Akik elvetették ott figyel a porban , vagy a rögök között 3-4 hete
Válasz .Szabi. #15970. hozzászólásáraAkkor az mán ott is marad...
Válasz Johny B. #15968. hozzászólásáraAz én daltonom mèg a zsákban van
Válasz Johny B. #15968. hozzászólásáraTavalyi kép?
Daltonom...
Válasz Agromanó #15958. hozzászólásáraMénrót idén volt először a Nádor mellett. Hosszabb szárú, lapon több helyen elfeküdt. Termésben 70q felett volt, a Nádor 65q körül. Mindkettő kukorica után ment, a Nádor szántottba, a Ménrót grubberezettbe.
Adatlap
runway duo 40 ha-os csomag 20+60 L még kapható
Nekem meg úgy van, ahogy elvetettük két hete
Válasz Borz #15959. hozzászólásáraNekem is kb ilyen a Hybrirok, ahol meg becserepesedet a föld, ott kisseb és ritkáb.
Kicsit gyengében néz ki a Cristiano, de van még Gordon is, az se néz ki roszul, ahol nem cserepesedet le a föld teteje.
Válasz Borz #15959. hozzászólásáraArsenalban nem csalodsz...
Válasz Pilátus #15961. hozzászólására45
76 vagy 45?
alapgyomirtás
Legszebb táblám idén. LG Arsenal, Aug 18.-ai vetés. Csüt vagy pénteken már kapja a Carrambát.
Üdv kollégák!
Kinek mi a véleménye az alábbi őszi búza fajtákról?
falado, illico, csillag, békés, ménrót.
(leginkább a ménrót érdekelne)
Válasz Berkó_ #15956. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz lemken #15955. hozzászólásáraTavaly ősszel 5 fajta búzát vetettem. Növekvő sorrendben írom t/ha szerint. Lithium, Genius, Nádor, Cellule, Euclide. Nagyot csalódtam a Lithiumban, mondjuk tavaly meg a Cellule-ban, idén meg az egyik legjobb lett, vagyis majdnem.
Lithium búzáról van valakinek kedvező/kedvezőtlen tapasztalata?
Válasz szanberg #15952. hozzászólásárarepce
Válasz szanberg #15952. hozzászólásáraSzerintem repce!
Válasz John Deere Power Shift #15950. hozzászólásáraÁrpa?
Válasz John Deere Power Shift #15950. hozzászólásáraFasza!!!
Nekem is ma kezdődött!!!
Elkezdődött újra egy szezon.....
Válasz tloszna #15948. hozzászólásáraMiért gondolod?
Válasz lemken #15850. hozzászólásáraŐszi árpával jobban jársz!
Válasz tloszna #15946. hozzászólásárarendben.
Válasz Wilde #15944. hozzászólásáraKülön tedd jobban jársz!!
Válasz 5465 #15942. hozzászólásáraNálam ma FURY-t kaptak, de a Fendona is ugyanolyan jó. A repcedarázs eléggé érzékeny a prietroidokra. Tavasszal én így mentettem meg a mustáromat hogy idejében lelőttem a darazsakat, minimális hernyó volt, a szomszédba a ZRt nem védekezett a darazsak ellen, a hernyók tarra rágták neki a mustárját.
mehet e butisan complete quick 5ec-vel egyszerre ?növényvédős azt mondja külön menet inkább.
Szerintetek barnahomokon (22 AK/ha) melyik tudna többet ( Ingenio,Cellule,Altigo,Kalahari,Moisson) intenzív technológiával kukorica elővetemény esetén ? Kinek mi a véleménye/tapasztalata?
Válasz gazda001 #15941. hozzászólásáraFendona OK?
Válasz laccus06 #15933. hozzászólásáraoda kell baxni a darázsnak és nem fog petézni, ennyi..... nekem is van, holnap kapnak enni
Válasz Pilátus #15936. hozzászólásáraAsszem be kell szereznem pár flakon rovarölőt...
Runway?
Csattanó maszlagra mit érdemes tolni repcében?
Válasz Sk Laci #15931. hozzászólásáraLehet csak többet keres az országuk a permettel mind a csávázószerrel.
Válasz laccus06 #15933. hozzászólásáraA legjobb ha előkészíted a tárcsát...
csak azért hogy érzékeld mekkora gond lehet ebből és hogy mit is ér a repcevetés normális rcsávázó nélkül-folyamatos idegrángatózás csak most nem a hernyóknál hanem a gazdáknál!
Válasz laccus06 #15933. hozzászólásárarepcedarász ez és a hernyóit kel figyelni mert azok szarrá rágják az állományt
Válasz laccus06 #15933. hozzászólásáraEz a repcedarázs. A kifejlett rovar nem sok kárt okoz de a lárvái képesek napok alatt tarra rágni a táblát. A növényvédősnél érdeklődj.
Üdv!a repcémen ez a Bogár található, elég sok. Csinál kárt benne?
Válasz Sk Laci #15931. hozzászólásáraBiztos azt hiszik, hogy a méhek rágják a zöldet....de mikor permetezel, nem mennek arra...
Amúgy meg lobbik után mennek...nincs ott gondolkodás...nem azért vannak ott...
Válasz csoppika #15930. hozzászólásáraTudom mire gondolsz, de nincsen rá szükség.
Egyet nem tudok megérteni ezen az EU képviselői gondolkozáson. Magot csávázni nem lehet, ami a földbe kerül, de a növényt ha 20x is permetezed azal nincsen bajuk. Ez oszt tényleg környezetkímélő.
Válasz Sk Laci #15929. hozzászólásáraCsak tudd hova elírni...ahogy majd én is...
Válasz szanberg #15926. hozzászólásáraNem, tótiábna oda fel kell nőni, hogy az itteni gazdáknak is megengedjék. Nem tudtam isekticídel kezelt magot venni, egy vetőmagos se vállalta be.
Válasz szanberg #15927. hozzászólásáraIgen nálam már ez van eszi rendesen a gumikat, szerencsére ingé van a személyautó guma cimbinél, de a közepét legalább át akarom majd gyári fazonúra cserélni, meg végig az egészet gatyába rázni.
Mióta megvan visszahozta már az árát, most már megérdemli a kényeztetést
Válasz JD 4630 #15924. hozzászólásáraÉn kicseréltem akkor a himbatengelyek csapjait is(nagy csavarok amúgy azt hiszem M25-ös) illetve a perselyeiket szintén, de így is löttyen elég sokat a himba, azt mondta egy szervízes ezek gyárilag is ilyenek. Persze ha kopott akkor már nagyon lóg és beleérnek a kerekek a vázba, illetve nemcsak beleér hanem beledörzsölődik keményen is az már nemjó.
Válasz Sk Laci #15925. hozzászólásáraRovarölős csávázott volt a magod?