Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Földönfuto #15818. hozzászólásáraCukorrépa (decemberi betakarítás) után szoktunk járót vetni. Tavaly januárban lett elvetve és olyan 5,5-6 t körül hozott malmi minőségben. Szóval nem rossz opció, ha nagyon megcsúszol.
Válasz szanberg #15823. hozzászólásáraMár mult héten megkezdték nálunk a repcevetést. Én várok vele az esőkig, mert nem szeretném kidobni a szárazság miat a repcét. Nekem idén csak 20 ha lesz, ezt játszva meg kéne győznöm 1 nap alat, ha csak valami közbe nem szól.
Vetett már valaki repcét? Itt a nagy cég megkezdte valamelyik nap, én is ki akartam menni ma de tolom holnapra, nem sok van, másfél nap elkaparjuk azt a 80 hektárt, elvileg hétvégére mond csapadékot, hátha esne egy 10plusszos eső
Válasz bandigh #15821. hozzászólásáraKöszönöm szépen. De engemet érdekelne az is, melyik szlovák cégen keresztül lene eladva, és menyiért kínálják.
Lejeb kérdeztem az MV Nádort, euróra átszámolva 300 euró, de van szlovák cég aki 370-390 euró közt kínálja. Azért +20, +30% ráadás csak azért, hogy a papírok rajtuk keresztül menjen, szerintem ez kicsit sok. Holot a feltüntetet 300 eurónál is van a közvetítő cégnek haszna. És még továbi 20-30% a teljes öszegből??
Válasz Földönfuto #15814. hozzászólásáraItt az osztrák vmelyik fajtából csak 3-ast tudna adni, annyit mondott az embere, hogy ez fajtaoltalmilag nekem fizetős lesz, mert erre már fémzárat nem lehet tenni... Úgyhogy a tied ketteske lehet...
Válasz .Szabi. #15806. hozzászólásáraAsszhem az pont nem akg terulet 3ha talajavitas miatt toltam meg kb burgonyanak jo
Homokon van zold kaki ami remeljuk kiheveri majd 40t\ha szerveskaki. Komplex osszel tavasszal azt burgonya bele
Válasz krokodil007 #15798. hozzászólásáraMa kaptam egy kalászos árlistát,azon a legdrágább a Sirtaki 11410ft nettó.De ezen még csak azok vannak amelyek már elérhetőek.
Válasz Pilátus #15804. hozzászólására12:00 kor volt fújva
18:00 néztem már földön hevernek halottan
remélem kiheveri az olajretek mert ha nem akkor mérges leszek
Válasz kovacsmihaly0905 #15802. hozzászólásárafekete hernyók elég jól takarítanak holnap le kel fújni mert van hogy 1-2 olajretek csontra le van rágva és egy 15-20cm olajretken van vagy 10 db is
remélem ki heveri nem akarom újra vetni
16-17ezer a genius 1es vetőmag
martonvásárhelyi honlapján meg azt írja 9800ft
van köztük majdnem 10ezer
hogy a picsába?
gondolom a többi saates is 15-18 körül lehet
Válasz Johny B. #15792. hozzászólásáraExotic volt itt a helyi tsz maradványnak ilyen "gyengébb" területen, 160q lett a vége.
Igaz 20ha-ról!
Nevetséges hogyan termelnek egyesek!
Válasz krokodil007 #15789. hozzászólásárabiztos van többféle is én csak azokba tudok adatot adni amiket vetettünk, de pl a Kalahári és a Nádor is többet termett ugyan annyi tápanyaggal mint a Genius de minőségbe mindkettőt leverte a Genius.
Válasz lemken #15787. hozzászólásárameg mondjuk olyat termelünk ami sokat terem de rosszabb minőségbe mert az jobban megéri mint jó minőséget termelni.
Válasz Cafi #15784. hozzászólásáraAnnyit nem tudsz szerezni stabilan, másrész 250e kb tonnánként számolj.
4. Fokig nincs számottevő leromlás, ha el van készítve vetőmagnak.
A Cellulét ki mennyivel veti? Idén ki akarom próbálni, és most számolom, hogy mennyi vetőmag kéne. 180-220 kg/ha magnormát írnak. Mit tapasztaltatok? Elég 200 kg körül vetni? Vagy még célszerű a 220 fölé is menni valamivel?
Válasz Pilátus #15778. hozzászólására27%os pétivel mi a baj?
azért abba van
kálcium meg magnézium
a pétisó nitrogénjében azonos arányban van jelen a lassabban ható ammónium nitrogén és a gyors hatást biztosító nitrát-nitrogén
34%os ammonium nitrát szar talajon meg savanyodást okozz
Válasz csoppika #15776. hozzászólásáraJópár év után a feleségem azt mondta: figyelj, beleuntam abba, hogy a főmunkaidődön kívül végzett mezőgazdaságod hasznából bár csak egy függönyt is lássak.. ezetnúl hobbinak tekintem. Megértem, elfogadom, hogy vannak férfiak, akik a Forma 1-et izgulják végig, te az időjárást, vannak, akik paintballozni járnak, te fáradtolajjal és gépzsírral kened össze magad, aztán vannak, akik a nemzetközi meccsekre járnak a kedvenc csapatukkal, te meg a határ különböző sarkaiból keveredsz haza éjfél után egykor... Ezentúl hobbinak tekintem tehát a mezőgazdaságodat, és csak akkor fogok kiabálni, ha úgy gondolom, hogy több pénzt visz el, mint bármely ismerős férfi hobbija.
25126 hozzászólás
Válasz Földönfuto #15818. hozzászólásáraCukorrépa (decemberi betakarítás) után szoktunk járót vetni. Tavaly januárban lett elvetve és olyan 5,5-6 t körül hozott malmi minőségben. Szóval nem rossz opció, ha nagyon megcsúszol.
Válasz Sk Laci #15822. hozzászólásáraA keleti képviselőt ismerem, ottlakik kinn, gondolom tud segíteni, ez a dolguk h eladjanak
Válasz szanberg #15823. hozzászólásáraMár mult héten megkezdték nálunk a repcevetést. Én várok vele az esőkig, mert nem szeretném kidobni a szárazság miat a repcét. Nekem idén csak 20 ha lesz, ezt játszva meg kéne győznöm 1 nap alat, ha csak valami közbe nem szól.
Vetett már valaki repcét? Itt a nagy cég megkezdte valamelyik nap, én is ki akartam menni ma de tolom holnapra, nem sok van, másfél nap elkaparjuk azt a 80 hektárt, elvileg hétvégére mond csapadékot, hátha esne egy 10plusszos eső
Válasz bandigh #15821. hozzászólásáraKöszönöm szépen. De engemet érdekelne az is, melyik szlovák cégen keresztül lene eladva, és menyiért kínálják.
Lejeb kérdeztem az MV Nádort, euróra átszámolva 300 euró, de van szlovák cég aki 370-390 euró közt kínálja. Azért +20, +30% ráadás csak azért, hogy a papírok rajtuk keresztül menjen, szerintem ez kicsit sok. Holot a feltüntetet 300 eurónál is van a közvetítő cégnek haszna. És még továbi 20-30% a teljes öszegből??
Válasz Sk Laci #15820. hozzászólásáraKelet/nyugat
Hívjad őket bizalommal
Link
Válasz Gyurkesz1 #15819. hozzászólásáraSzia, melyik szlovák cég kínálja, és milyen árban?
Sziasztok...e buzafajták közül van valakinek valamelyikkel tapasztalata?? Kinek melyik jött be?? Jót rosszat meghalgatok.
Járó búzával milyen tapasztalatok vannak?Érdemes vele próbálkozni,vagy ha más fajtát később vetek az is tud nagyjából annyit?
Válasz csoppika #15816. hozzászólásáraSzerintem is.
Válasz Földönfuto #15814. hozzászólásáraItt az osztrák vmelyik fajtából csak 3-ast tudna adni, annyit mondott az embere, hogy ez fajtaoltalmilag nekem fizetős lesz, mert erre már fémzárat nem lehet tenni... Úgyhogy a tied ketteske lehet...
Válasz Földönfuto #15814. hozzászólásáraAkkor az tuti 2es nyakamat ra
Válasz krokodil007 #15812. hozzászólásáraA szaporitási fok nincs feltüntetve,csak annyi,hogy csávázott fémzárolt mag.
Válasz Sk Laci #15808. hozzászólásáraIgen9700/q netto.
Válasz Földönfuto #15807. hozzászólására2es mag?
Genezises uzletkoto 16-17 korul mondta az 1es saaten unios genius magot
Válasz Földönfuto #15807. hozzászólására2es mag?
Genezises uzletkoto 16-17 korul mondta az 1es saaten unios genius magot
Válasz .Szabi. #15806. hozzászólásáraAsszhem az pont nem akg terulet 3ha talajavitas miatt toltam meg kb burgonyanak jo
Homokon van zold kaki ami remeljuk kiheveri majd 40t\ha szerveskaki. Komplex osszel tavasszal azt burgonya bele
Válasz Sk Laci #15808. hozzászólására97000
Válasz Földönfuto #15807. hozzászólásáraRajta van az MV Nádor? Mibe kerül?
Válasz krokodil007 #15798. hozzászólásáraMa kaptam egy kalászos árlistát,azon a legdrágább a Sirtaki 11410ft nettó.De ezen még csak azok vannak amelyek már elérhetőek.
Válasz krokodil007 #15805. hozzászólásáraZöldítésnek van?
Válasz Pilátus #15804. hozzászólására12:00 kor volt fújva
18:00 néztem már földön hevernek halottan
remélem kiheveri az olajretek mert ha nem akkor mérges leszek
Karate helyet keres valami keményebb szert
Válasz kovacsmihaly0905 #15802. hozzászólásárafekete hernyók elég jól takarítanak holnap le kel fújni mert van hogy 1-2 olajretek csontra le van rágva és egy 15-20cm olajretken van vagy 10 db is
remélem ki heveri nem akarom újra vetni
Válasz krokodil007 #15801. hozzászólásáraÁlhernyó
olajretekre rá mentek a repcedarázs hernyói elég szép számba vannak
karate viszi őket nem?
kiheveri az olajretek? elég jól megrágták
Válasz Johny B. #15799. hozzászólásáraén is arra gyanakszom :)
azért kérdem hátha tudja valaki
Válasz krokodil007 #15798. hozzászólásáraMerz a genius 1 foku a marton meg 2 fok nem?
16-17ezer a genius 1es vetőmag
martonvásárhelyi honlapján meg azt írja 9800ft
van köztük majdnem 10ezer
hogy a picsába?
gondolom a többi saates is 15-18 körül lehet
Válasz kovacsmihaly0905 #15796. hozzászólásáraAz már igaz. Na de 8q/ha? A utódja jobban is figyelhetne.
Válasz Tobszi #15795. hozzászólásáraÖreg márMatyi
Válasz Johny B. #15792. hozzászólásáraExotic volt itt a helyi tsz maradványnak ilyen "gyengébb" területen, 160q lett a vége.
Igaz 20ha-ról!
Nevetséges hogyan termelnek egyesek!
Válasz krokodil007 #15793. hozzászólásáraa kalahári olyan 1-1,5 tonnával tudott többet a nádor olyan 1,5-2 tonnával hektáronként.
De minőségbe a Genius sokkal stabilabb az mindig malmi volt nekünk.
Válasz Gatti #15790. hozzászólásáraés mennyivel többet ha esetleg emlékszel
Válasz Mtz 550E #15791. hozzászólásáraExotic ha nem akarsz hibridet vetni...
Esetleg tudtok olyan búza vetőmag fajtát ajánlani ami gyengébb területeken is megállja a helyét?
Válasz krokodil007 #15789. hozzászólásárabiztos van többféle is én csak azokba tudok adatot adni amiket vetettünk, de pl a Kalahári és a Nádor is többet termett ugyan annyi tápanyaggal mint a Genius de minőségbe mindkettőt leverte a Genius.
de ilyen oldalakon tudsz csemegézni.
Válasz Gatti #15788. hozzászólásáraés melyik azok a fajták amik sokat teremnek viszont rosszab a minőségük és bírják a harcot mint pl a genius
Válasz lemken #15787. hozzászólásárameg mondjuk olyat termelünk ami sokat terem de rosszabb minőségbe mert az jobban megéri mint jó minőséget termelni.
Micsoda egy cikk ez?
https://www.agroinform.hu/gazdasag/lehetne-meg-javitani-a-kukorica-es-a-buza-minoseget-37495-001
Válasz Cafi #15784. hozzászólásáraAnnyit nem tudsz szerezni stabilan, másrész 250e kb tonnánként számolj.
4. Fokig nincs számottevő leromlás, ha el van készítve vetőmagnak.
A Cellulét ki mennyivel veti? Idén ki akarom próbálni, és most számolom, hogy mennyi vetőmag kéne. 180-220 kg/ha magnormát írnak. Mit tapasztaltatok? Elég 200 kg körül vetni? Vagy még célszerű a 220 fölé is menni valamivel?
Köszönöm!
van aki első fokú búza vetőmagot vet teljes búza területére?
Környező településeken van gazda, aki évek óta Genius-t (Saaten-Union) használ, első fokút. Bár lehet hazudik.
Aki saját vetőmagot állít elő 1 fokúból következő évre, annak mennyivel szokott többet és jobb beltartalmi értékekkel adni az első mint a másod fokú?
Válasz Pilátus #15778. hozzászólásáraJahhhh..Pont fordítva de mindegy...
Válasz csoppika #15781. hozzászólásáraEn ikrtől hozom...
Válasz bandigh #15779. hozzászólásáraA nitrosollal mi a helyzet? (fertilia, genesis 30%...)
Válasz Pilátus #15778. hozzászólására27%os pétivel mi a baj?
azért abba van
kálcium meg magnézium
a pétisó nitrogénjében azonos arányban van jelen a lassabban ható ammónium nitrogén és a gyors hatást biztosító nitrát-nitrogén
34%os ammonium nitrát szar talajon meg savanyodást okozz
Válasz Pilátus #15778. hozzászólásáraMagnéziumhiányra mit szoktál kirakni?
Felejtsétek már el azt .urva 27 műtrágyát és ma már csak 34 az ütőképes
Válasz csoppika #15776. hozzászólásáraJópár év után a feleségem azt mondta: figyelj, beleuntam abba, hogy a főmunkaidődön kívül végzett mezőgazdaságod hasznából bár csak egy függönyt is lássak.. ezetnúl hobbinak tekintem. Megértem, elfogadom, hogy vannak férfiak, akik a Forma 1-et izgulják végig, te az időjárást, vannak, akik paintballozni járnak, te fáradtolajjal és gépzsírral kened össze magad, aztán vannak, akik a nemzetközi meccsekre járnak a kedvenc csapatukkal, te meg a határ különböző sarkaiból keveredsz haza éjfél után egykor... Ezentúl hobbinak tekintem tehát a mezőgazdaságodat, és csak akkor fogok kiabálni, ha úgy gondolom, hogy több pénzt visz el, mint bármely ismerős férfi hobbija.