Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sz_Pisti #15367. hozzászólásáravetésváltási problmák, szürkepenész szaporítóképletek a talajban, elszórt magok leforgatva akár 5-10 évre is képesek betokozódni, a hülye pulsar-os gyomirtása, amivel tiszta földet 10x nehezebb eérni mint gyomirtóknak ellenálló gyomnövényeket, különösen igaz ez ahol parlagfű a problémás gyom, indokolatlanul nagy víz-és tápanyagfelhasználás, a betakarításkor visszamaradó kóró kárt okoz a kombájnban, talajművelő gépekben, mindenben, stb. stb. stb
Válasz .Feco. #15365. hozzászólásáraén meg a kukoricával vagyok így , egyszerűen annyira kiszámíthatatlan felénk , ha nincs kellő csapadék nyáron akkor nagyon keveset tud teremni míg a napraforgónál vagy a búzánál mindig megvan legalább az átlagos termés , de kukoricánál volt már 2t/ha és 10t/ha termés is, ez elég nagy különbség.
Válasz .Feco. #15365. hozzászólásáraTudom, és el is hiszem, hogy nagyüzemi körülmények között működhet a megfelelő gépesítés mellett (gondolok itt elsősorban a nitrosolozásra), de a napraforgó sokkal kényelmesebb, és mint mondtam, eddig még jó ára is volt, ha marad ez a tendencia, amit idén tapasztal az ember, akkor lehet el kell gondolkodni, de az idei év megint nem a kalászosoké, a napraforgó meg egyelőre gyönyörű a kukoricával karöltve.
Válasz laikus87 #15364. hozzászólásárahát szerintem meg mindent összevetve ha jól meg van csinálva egy jól sikerült kalászos legalább olyan, mint a napraforgó, és legalább nem szívatja az ember magát fölslegesen a napra hülyeségeivel.
Én szemály szerint nagyon nem szeretem a napraforgót, ha csak én dömtenék egy m2-t sem vetnék...
Válasz medikus #15361. hozzászólásáraSzükséges rossz, na meg ha olyan az időjárás, éppen bejöhet, de a napraforgóval, kukoricával gazdaságossági szempontból felénk se veheti fel a versenyt.
Bodzánk is volt vagy 10-15 évig, szerencsére fel lett számolva, egy igazi kínszenvedés volt, de már vagy 10 éve nincs. Akkora üzlet lett belőle? Igaz, úgy se lenne, aki leszedje, akkor még volt...
A múlt évi búzámat 4200+komp adtam el és a liszt amit használunk 137 ft volt .6 hete lekötöttem az idei búzát 4350+komp és ugyan az a liszt 179 ft ennyit arról,hogy a termelő mennyire képes az érdekeit érvényesíteni .42 q az önköltség az elmúlt 10 évben egyszer sem tudta a búza még megközelíteni sem a kukorica vagy a napraforgó jövedelmezőségét .
Válasz Borosta #15355. hozzászólásáraMilyen magas neked ez a repce? 90-100 cm?
Nálam jóval magasab, 160 cm, vastagon tele becővel, de sajnos nem kifejletel. A szárazság rátete a pecsétet. Ha minden jól megy jövőhétre elér hozám a kombájn, és remélem valamilyen termés lesz rajta.......
Válasz borda77 (Joe) #15340. hozzászólásárapergés volt itt is(nem is lesz többet pio) ,közbe végeztünk másik táblával,az 3 tonna,deee 3-4 ak-s futóhonok,5,6-os vizzel,beálltunk a shrekbe de 12-es vize volt 5 órakkode lesz 5tonna,
Válasz krokodil007 #15320. hozzászólásáraNo... 4.8 ha, 262.80q bruttó... Nem emlékszem a rostálásra mennyit szoktak általánosságban levonni... (az osztrák nem szokott, de ez máshova ment...
Válasz Devyd #15333. hozzászólásáraHiaba későinek irjak 4 nappal később virágzott mint a korai arsenal és tökéletes vizzel arattuk és abszolut nem pereg ki...
Válasz Devyd #15333. hozzászólásáraGyors fejlődés birja a mulcsot erős szár nem magas de nem maximus szóval pont jó. Én idén dalton és lg lesz asszem csak. Shrek is nagyon jó azt mondják az olyan stabil mindig lehet rá számítani fajta...
Ma learatam a korai búzát. 5,5 t/ha átlag, a terület 20 % majd totális vadkáral. Anak ellenére, hogy csak az április elejei csapadékból lett ez a termés, örülök neki nagyon.
25122 hozzászólás
Válasz laikus87 #15364. hozzászólásáraA támogatás több mint amit hasznot eltudsz könyvelni hektáronként,ha le sem szeded!
Válasz Sz_Pisti #15367. hozzászólásáravetésváltási problmák, szürkepenész szaporítóképletek a talajban, elszórt magok leforgatva akár 5-10 évre is képesek betokozódni, a hülye pulsar-os gyomirtása, amivel tiszta földet 10x nehezebb eérni mint gyomirtóknak ellenálló gyomnövényeket, különösen igaz ez ahol parlagfű a problémás gyom, indokolatlanul nagy víz-és tápanyagfelhasználás, a betakarításkor visszamaradó kóró kárt okoz a kombájnban, talajművelő gépekben, mindenben, stb. stb. stb
Válasz Gatti #15369. hozzászólásáraviszont a kalászosok és repcék idén nagyon szépek.
Válasz laikus87 #15366. hozzászólásáramár ahol, felénk a kukoricák még mindig éppen derékig érnek, ha nincs csapadék nem tudnak nőni.
Válasz .Feco. #15365. hozzászólásáraén meg a kukoricával vagyok így , egyszerűen annyira kiszámíthatatlan felénk , ha nincs kellő csapadék nyáron akkor nagyon keveset tud teremni míg a napraforgónál vagy a búzánál mindig megvan legalább az átlagos termés , de kukoricánál volt már 2t/ha és 10t/ha termés is, ez elég nagy különbség.
Persze egy öntözött terület biztos másabb.
Válasz .Feco. #15365. hozzászólásáraMilyen hülyeségeire gondolsz?
Válasz .Feco. #15365. hozzászólásáraTudom, és el is hiszem, hogy nagyüzemi körülmények között működhet a megfelelő gépesítés mellett (gondolok itt elsősorban a nitrosolozásra), de a napraforgó sokkal kényelmesebb, és mint mondtam, eddig még jó ára is volt, ha marad ez a tendencia, amit idén tapasztal az ember, akkor lehet el kell gondolkodni, de az idei év megint nem a kalászosoké, a napraforgó meg egyelőre gyönyörű a kukoricával karöltve.
Válasz laikus87 #15364. hozzászólásárahát szerintem meg mindent összevetve ha jól meg van csinálva egy jól sikerült kalászos legalább olyan, mint a napraforgó, és legalább nem szívatja az ember magát fölslegesen a napra hülyeségeivel.
Én szemály szerint nagyon nem szeretem a napraforgót, ha csak én dömtenék egy m2-t sem vetnék...
Válasz medikus #15361. hozzászólásáraSzükséges rossz, na meg ha olyan az időjárás, éppen bejöhet, de a napraforgóval, kukoricával gazdaságossági szempontból felénk se veheti fel a versenyt.
Bodzánk is volt vagy 10-15 évig, szerencsére fel lett számolva, egy igazi kínszenvedés volt, de már vagy 10 éve nincs. Akkora üzlet lett belőle? Igaz, úgy se lenne, aki leszedje, akkor még volt...
Válasz zeli39 #15362. hozzászólásáraBodzát!!Nálunk az Isten is bodza!
Válasz medikus #15361. hozzászólásáraÉs mit vessek ?bukfencet?:-)A vetésforgó miatt kénytelen vagyok igaz próbálom a minimálisra szorítani
Válasz zeli39 #15359. hozzászólásáraAkkor miért veted?Megszokásból?
Válasz Sk Laci #15356. hozzászólására 140 cm. Px 113 . Gyönyörű volt , de ápr- máj csapadék alig,+ 30 C ...azóta eső+ szél...
A múlt évi búzámat 4200+komp adtam el és a liszt amit használunk 137 ft volt .6 hete lekötöttem az idei búzát 4350+komp és ugyan az a liszt 179 ft ennyit arról,hogy a termelő mennyire képes az érdekeit érvényesíteni .42 q az önköltség az elmúlt 10 évben egyszer sem tudta a búza még megközelíteni sem a kukorica vagy a napraforgó jövedelmezőségét .
Sziasztok! Rapool Dariot volt valakinek?
Tapasztalat?
Válasz Borosta #15355. hozzászólásáraEz szépen kipergett
Válasz Borosta #15355. hozzászólásáraMilyen magas neked ez a repce? 90-100 cm?
Nálam jóval magasab, 160 cm, vastagon tele becővel, de sajnos nem kifejletel. A szárazság rátete a pecsétet. Ha minden jól megy jövőhétre elér hozám a kombájn, és remélem valamilyen termés lesz rajta.......
Válasz borda77 (Joe) #15351. hozzászólására
Válasz John Deere Power Shift #15342. hozzászólásáraÉs nállad,milyen a termés?Költségek?
Basilio
Válasz ND #15350. hozzászólásáraFene se tudja 4m sulky vetogep 2012evjaratu kb
Válasz Borosta #15345. hozzászólására
Válasz krokodil007 #15349. hozzászólásáramekkora sortávolsággal lett vetve?
Válasz Gatti #15348. hozzászólásáraDdddddddddd
Ez nem ritka 230 240kg.volt vetve
Genius fajta
Válasz krokodil007 #15347. hozzászólásáraelég ritkának tűnik, milyen fajta?
Válasz John Deere Power Shift #15342. hozzászólására3-4,5% szemetet vontak,10,3-11,6-ig volt a vize.
Válasz Borosta #15344. hozzászólására
Szélvész kisasszony beelőzött....
Válasz Claastra. #15341. hozzászólásáraRapool repcék nagyon jók...
Válasz Mf-es? #15299. hozzászólásáraAkkor mennyi a br. súly ,víz,szemét ??
Válasz borda77 (Joe) #15340. hozzászólásárapergés volt itt is(nem is lesz többet pio) ,közbe végeztünk másik táblával,az 3 tonna,deee 3-4 ak-s futóhonok,5,6-os vizzel,beálltunk a shrekbe de 12-es vize volt 5 órakkode lesz 5tonna,
Válasz Claastra. #15337. hozzászólásáraHijetetlen nálam egy életre leszerepelt... sőt pergett is ki belőle stb...
Válasz csoppika #15338. hozzászólásáraItt Off, mert őszi árpa...
Válasz krokodil007 #15320. hozzászólásáraNo... 4.8 ha, 262.80q bruttó... Nem emlékszem a rostálásra mennyit szoktak általánosságban levonni... (az osztrák nem szokott, de ez máshova ment...
px 113 3,9 t 7ak-s földön kerek 8% vizzel
Válasz bobo77 #15330. hozzászólására Csak vicceltem... Ha elfeküdt, gondolom volt szalmája...
Válasz Devyd #15333. hozzászólásáraHiaba későinek irjak 4 nappal később virágzott mint a korai arsenal és tökéletes vizzel arattuk és abszolut nem pereg ki...
Válasz Devyd #15333. hozzászólásáraGyors fejlődés birja a mulcsot erős szár nem magas de nem maximus szóval pont jó. Én idén dalton és lg lesz asszem csak. Shrek is nagyon jó azt mondják az olyan stabil mindig lehet rá számítani fajta...
Válasz borda77 (Joe) #15329. hozzászólásáraA Daltonról írnál 1-2 mondatot.
Voltam repcebemutatón nagyon szép volt.
Shrek van most, de tervezésben van a Dalton, még a Franklin volt kiugró.
Válasz Sk Laci #15331. hozzászólására
Ma learatam a korai búzát. 5,5 t/ha átlag, a terület 20 % majd totális vadkáral. Anak ellenére, hogy csak az április elejei csapadékból lett ez a termés, örülök neki nagyon.
Válasz csoppika #15328. hozzászólásáraLenne de az megy vissz a földbe
Válasz Mf-es? #15318. hozzászólásáraDalton 4,2 Arsenal 3,8 px113 nem irom le....
Válasz bobo77 #15322. hozzászólásáraVan piac a szalmára?!?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #15326. hozzászólásáraPont a közepe
Válasz bobo77 #15325. hozzászólásáraSzokásos 8-9t???
Válasz F-A-R-M-E-R \ #15324. hozzászólásáraAz árpát nyomtuk le...Nem panaszkodom jó lett
Válasz bobo77 #15322. hozzászólásáraMit vágtok?? Mennyit ad??
Válasz bobo77 #15322. hozzászólásáraLesz ez rosszabb is...