Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv. A septoria ha felér a kalászig nagy kárt okoz? Nekem a zászloslevél beteg, de a kalász még nem. Már lassan száradnia kéne, érdemes még belemenni? És ha igen akkor mivel? Köszönöm.
Válasz borda77 (Joe) #15161. hozzászólásáraIgen, felénk is a hétvégén sztem belevágnak itt ott az árpába, elég korán.
Repce majd péter pálkor kb.
Búza meg még odébb van felénk.
Tavaszi búza, árpa most virágzik.
Ma 5 kombájnt láttam a határban,elkezdték a szarabb árpákat vágni.5 Tonna körül beszélgetnek,meg kemény 133 euró bruttót fizetnek érte.Jól kezdődik az év.
Válasz lemken #15155. hozzászólásáraHúsvétkor volt utoljára normális eső, azóta kb 35-40 mm vagy hat részletben. Télen se volt normális csapadék mivel ahol mindíg àll a víz most semmi nem volt. Azt hogy menyit fog teremni passz, azt tudom hogy kb 4-4,5 t/ha-t terem akkor vagyok nullánál. Azért remélem hogy ez annál jobb egy kicsit. Volt azért egy két hiba a technológiába de majd jövőre jobb lesz.
Válasz neo. #15154. hozzászólásáraJajj ahogy néztem a képet kitekeredett a nyakam!
Ahhoz képest, hogy a kép alapján mostanában nem sok eső volt, a búza nem néz ki rosszul ám, de a föld sem tűnik gyengének.
Mennyi termésre számítasz?
Válasz bobo77 #15151. hozzászólásáraOktóber 20 körül lett vetve lazított földbe amit megjártam mèg kombival de îgy is szar lett magágy, aztán mèg vetès után kb 2 hètig sem esett.Összel 280-300 kg Dap, tavasz ápr. eleje Falcon pro+sekator+wuxal rèz,Ápr. vège AcantoP. rovarölö,Most Wirtuoz.
Mütr.tavasszal márc.15 linzi 300kg Ápr. közepe 100kg, kalászoláskor 120 kg, talán nem hagytam ki semmit
Megnéztem más fajtákat meg táblákat is és ott is jelentkezik a levélcsavarodás, szóval ez már a felsülésnek a jelei.
Aztán Neked lesz igazad, mert az alján fekete foltok láthatóak, de nem sűrűn, továbbá a alsó levél sötét barna fekete foltokkal tűzdelt.
És azért nem vetem észre az alján, mert a dombtető 1-2 héttel hamarabb ugrik szárba, mint az alja.
Válasz zeli39 #15125. hozzászólásáraJó földeken gazdalkodva a hozam 7-10 tonna; vagy felette tud lenni, és sok költsége alacsonyabb, mint az ugyanennyit termő kukoricának, ráadásul sokkal kevésbé érzékeny az aszályra (persze kivételek mindig vannak)
Én meg nagyon szeretem, jobb mint a kukorica és sokkal jobb mint a napraforgó, amit legszívesebben nem is termelnék..:
gabona vetőmag 230-240kg 15ezer
N 6 mázsa 35ezer
NPK 3mázsa 35ezer
gombaölők 20ezer
aratás 20ezer
bogár 5-7 ezer
gyomirtás széltippan veszély miatt 13ezer
ez 1 ha búza ráfordítás
meg volt olcsó 4x lombtrágyázás
állami támogatás azért fedezi a trakizást
tehát ha van 50mázsa búzám vagy másnak akkor majdnem helyben járás
szóval ezt a szar búzát lehet el kel felejteni aratáskor kiderül mi lesz :D
25125 hozzászólás
Válasz ...:::Pisti:::... #15174. hozzászólásáraIlyenkor ez a tűzoltás már nem sokat érne!
Üdv. A septoria ha felér a kalászig nagy kárt okoz? Nekem a zászloslevél beteg, de a kalász még nem. Már lassan száradnia kéne, érdemes még belemenni? És ha igen akkor mivel? Köszönöm.
szép !
hány tonnát vársz tőle ?
Nador october 2 vetèsű , 15liter esővel àprilis òta...
Moderátor által módosítva: 2018-06-06 09:44:30
felènk ilyenek.
Moderátor által módosítva: 2018-06-06 09:44:04
Válasz lorant90 #15169. hozzászólásáraEz nem fuzárium, inkább szeptória
Válasz Matyi50 #15168. hozzászólásáraPedig viragzaskor megkapta a prosarot...
Válasz lorant90 #15167. hozzászólásáraKalászfuzáriózis súlyos tünete
valakinek tapasztalat h mifele betegseg lehet, csak nem üszök??
MV Nádor, nem sok ideje van már
Válasz Matyi50 #15164. hozzászólásáraMinek desszikálni? Leég ugyis totálba neérik...
Válasz borda77 (Joe) #15161. hozzászólásáravan aki már a héten desszikálni akar
Válasz borda77 (Joe) #15161. hozzászólásáraIgen, felénk is a hétvégén sztem belevágnak itt ott az árpába, elég korán.
Repce majd péter pálkor kb.
Búza meg még odébb van felénk.
Tavaszi búza, árpa most virágzik.
Én ma ugy néztem jövő héten őszi árpákat kwzdik és jubi 3hetében mehet a reoce és a korai buzák is sajna...
Válasz mtz1221 #15159. hozzászólásáraAz fasza es itt amit latsz itt kepeket mennyit nezel ki beloluk?
Válasz krokodil007 #15158. hozzászólására3 se,még ennek is örülnek nagyon,2 hónap eső nélkül.
Válasz mtz1221 #15157. hozzászólásáraEs milyen volt az arpa? Azaz ha te lattad raneztere kienztel belol 5tonnat?
Ma 5 kombájnt láttam a határban,elkezdték a szarabb árpákat vágni.5 Tonna körül beszélgetnek,meg kemény 133 euró bruttót fizetnek érte.Jól kezdődik az év.
Válasz lemken #15155. hozzászólásáraHúsvétkor volt utoljára normális eső, azóta kb 35-40 mm vagy hat részletben. Télen se volt normális csapadék mivel ahol mindíg àll a víz most semmi nem volt. Azt hogy menyit fog teremni passz, azt tudom hogy kb 4-4,5 t/ha-t terem akkor vagyok nullánál. Azért remélem hogy ez annál jobb egy kicsit. Volt azért egy két hiba a technológiába de majd jövőre jobb lesz.
Válasz neo. #15154. hozzászólásáraJajj ahogy néztem a képet kitekeredett a nyakam!
Ahhoz képest, hogy a kép alapján mostanában nem sok eső volt, a búza nem néz ki rosszul ám, de a föld sem tűnik gyengének.
Mennyi termésre számítasz?
Ma is volt eső a környéken csak nem itt. De legalább a mélylazítás meg van oldva repce alá. Balra saját, jobbra nagy gazda búzával.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #15152. hozzászólásáraKöszi...
Válasz bobo77 #15151. hozzászólásáraOktóber 20 körül lett vetve lazított földbe amit megjártam mèg kombival de îgy is szar lett magágy, aztán mèg vetès után kb 2 hètig sem esett.Összel 280-300 kg Dap, tavasz ápr. eleje Falcon pro+sekator+wuxal rèz,Ápr. vège AcantoP. rovarölö,Most Wirtuoz.
Mütr.tavasszal márc.15 linzi 300kg Ápr. közepe 100kg, kalászoláskor 120 kg, talán nem hagytam ki semmit
Válasz F-A-R-M-E-R \ #15134. hozzászólásáraMikori vetés?Mit kapott eddig?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #15147. hozzászólására
Válasz bobo77 #15148. hozzászólásáraNem lesz ez rossz, szép kalászok vannak...
Válasz F-A-R-M-E-R #15134. hozzászólásáraNálam ilyen az Altigo
Válasz blink #15135. hozzászólásáraMax.7-re gondolok
De van ez a Barok fajtám, ez talán tudhat majd 9-et.
Válasz lemken #15139. hozzászólásáraEz pedig nem is igazán jó, de van ennèl jobb is. Márc. vègètől, Máj. Vègèig tízen pár mm több rèszletben..
Válasz szanberg #15144. hozzászólásáraA kis rosszaság...
Megnéztem más fajtákat meg táblákat is és ott is jelentkezik a levélcsavarodás, szóval ez már a felsülésnek a jelei.
Aztán Neked lesz igazad, mert az alján fekete foltok láthatóak, de nem sűrűn, továbbá a alsó levél sötét barna fekete foltokkal tűzdelt.
És azért nem vetem észre az alján, mert a dombtető 1-2 héttel hamarabb ugrik szárba, mint az alja.
Köszönöm a gyors reakciót ^^
Válasz Magic #15143. hozzászólásáraNem tudsz, nekem kétszer volt gombázva akkor és mégis elvitte a fele termést.
Válasz szanberg #15142. hozzászólásáraKimegyek megnézem, ha az, lehet még vele valamit csinálni ? vagy imádkozzak hogy ne terjedjen tovább ?
Válasz Magic #15137. hozzászólásáraNekem tors gomba volt korábban ami hasonlóan bántotta a búzát, sült fel halt el ritkodott kifelé.
Szár alsó negyedén a talaj felett nincsenek esetleg kis barnás foltok!?!?!?!?
Válasz lemken #15139. hozzászólásáraÁprilisban 4-5 mm
Májusban olyan 15-25mm, de nagyon max.
Annyi hogy itt fent Északon 2 héttel minden hátrébb van.
Válasz .Szabi. #15138. hozzászólásáraKözelről Annyit látni hogy a zászlóslevelek mind sárgák, és teljesen össze vannak tekeredve.
A felső foltok kb már 1 hónapja benne vannak, de nem terjed semmit.
Az alsó meg most jelent meg 1-2 hete.
Érdemes foltozni vagy már engedjem el nem lesz gond ?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #15134. hozzászólásáraJó látni,hogy vannak még ilyen búzák is!
Április-májusban mennyi csapadékotok volt?
Válasz Magic #15137. hozzászólásáraFényképről( föleg ilyenről )ezt megmondani nem lehet.
Vagy felsült,vagy rozsda.
Sziasztok mi a búbánattól lesz ilyen a búza ?
Van benne 3 folt a tetején. Az alján meg most kezdte el egy nagyobb folt terjedése.
Ötlet ?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #15134. hozzászólására9t?
Válasz blink #15133. hozzászólásáraAz èn Altigom îgy nèz ki most. Jah ès 50 millit kapott pár napja.
Altigo. Két hónapja víz nélkül...
Válasz lemken #15131. hozzászólásáraMi a 4 t-hez imátkozunk!
Válasz 72 #15129. hozzászólásáraIgen! Remélem nem lóg bilibe a kezem!
Válasz zeli39 #15125. hozzászólásáraJó földeken gazdalkodva a hozam 7-10 tonna; vagy felette tud lenni, és sok költsége alacsonyabb, mint az ugyanennyit termő kukoricának, ráadásul sokkal kevésbé érzékeny az aszályra (persze kivételek mindig vannak)
Én meg nagyon szeretem, jobb mint a kukorica és sokkal jobb mint a napraforgó, amit legszívesebben nem is termelnék..:
Válasz lemken #15122. hozzászólására6 tonnára gondolsz?
Válasz blink #15127. hozzászólására110 eft/ tonna fixen , bunge ,
105000-et ajánltak ma repcéért. Mehet feljebb az ár? Németeknél gyengébb lesz a termés az átlagosnál állítólag.
gabona vetőmag 230-240kg 15ezer
N 6 mázsa 35ezer
NPK 3mázsa 35ezer
gombaölők 20ezer
aratás 20ezer
bogár 5-7 ezer
gyomirtás széltippan veszély miatt 13ezer
ez 1 ha búza ráfordítás
meg volt olcsó 4x lombtrágyázás
állami támogatás azért fedezi a trakizást
tehát ha van 50mázsa búzám vagy másnak akkor majdnem helyben járás
szóval ezt a szar búzát lehet el kel felejteni aratáskor kiderül mi lesz :D