Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD389.56 FtCHF429.55 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mikramidot azt irjak 100l vizhet 1-1,5kg. Keserusobol meg 5kg mehet vagy ti mennyit ajanlotok? Volt higy krumplira fujtam mikramidot. Zoldpajzsot mev meg valamit mind3ba volt nitrogen majdnem elhervadt
Válasz hargitai sandor #14922. hozzászólásáraBocs a poénért de amit te adsz lombtrágyának azt a teámba is bele merném keverni... A viccet félretéve ennyiért ne is indítsd be a traktorodat se..
Most megjelentek a fehér kalászok Békés megye nyugati részén...Babona fajta, esőt kb 40 napja nem kapott, de jó sok vetésfehérítő volt rajta ... 1 hete 6 kg karbamid + 2 kg keserűsó/ha lombtrágyaként..
3 napja Cherokee + vetésfehérítő ellen Karate Zeon...gondolkodom egy újabb karbamid-keserűsó adagon...az eső valószínűsége egyre távolabb..
https://www.yr.no/place/Hungary/B%C3%A9k%C3%A9s/G%C3%A1doros/long.html
Válasz ZZ #14919. hozzászólásáraNekem nem cellule van, de nálam is kicsi, sajna hiába a sok kakaó ha nincs vìz ráadásul embertelen forró volt a tavasz, biztos megszenvedte a búza is.
Cellule buza kalászrol rakna valaki fel képet. Van egy tábla ami nem sült meg.. másfél hete kikalászolt már.. soha nem volt még ilyen fajtám... szoval érdekelne, hogy fajtajellemzö, vagy csak nálam kicsik a kalászok
Válasz Mtz 550E #14913. hozzászólásáraAzért írják az 1x használatot, hogy ne alakuljon ki rezistens betegség. Pont ezért kellene választani más hatóanyagú gombaölőt.
Válasz Bárány #14900. hozzászólásáraTegnap fújtam a búzákat, volt benne de annyira nem tűnt vészesnek a mennyiség, otthon vettem észre hogy az orrsúly, első híd vastagon lárva volt... ragaszkodva menekültek a kis mocskok! Reggelre esett 16 mm, de remélem a fury + mospilan dolgozott!
Üdv!
Topsin metil gombaölővel megcsináltam 1hete a búzát de még mindig vannak levélbetegségek! Újra megcsinálhatom vele mert évente 1kezelést ír a papírja!
Válasz Bárány #14900. hozzászólásáraén is kétszer fújtam Fendonával, ki is nyírja, de 2 nap múlva újra kelnek, újra zabálnak.
Hiába, qrva meleg van és nincs eső...
Válasz krokodil007 #14895. hozzászólásáraNe vezesd már félre szegényt! Tökéletes lombtragyzashoz (is), és gyorsan könnyen oldódik! Régen a Nitrosol korszak előtt gyakran használtuk, miután minden vegyszer benne volt egy 50 kg-os zsákot belevágtunk a 3000l-es hardiba, 4-5 perc alatt maradéktalanul feloldotta, sosem volt dugulas, a gyomirtok hatását nagyon szépen javította!
Mondjuk én ezt a mennyiséget nem veszem figyelembe tápanyagként, ez szigorúan csak hatásfokozó adalék évben a dózisban, és gomba melle nem is tennék...
(Mi vagy 10 éve le álltunk az ammónium nitrattal, ezért forogtuk ki, ma ha ilyet akarunk nitrosol megy 10-20 liter, az sokkal jobb! A karbamidot én utalom, sosem használtam semmire, a pétisót pedig nem is szabad mert a mészváz nem oldódik vízben, na sz fog dugitani mindent!)
Válasz bandigh #14889. hozzászólásáraPerzselőszerhez már használtam szőlőbe, tökélezes lett....csak az a kérdés, hogy virágzó gabonára mennyit tehetek perzselés nélkül? Tudom hogy a karbamid jobb lenne, de ebből van még 3 bigzsákom, eső nélkül nem akarom kiszórni, gondoltam gombaölő mellé belevágok valamennyit...de mennyit?
Végülis 7,5kg Genezis Karbamidot tettünk meg kis keserűsót a búzára rovarölővel.
1-2 nap múlva kiderül, hogy perzselt-e 5körül álltunk neki este... Gondolom délben 25 fokba meg 100% UV-be másabb azért.
Válasz krokodil007 #14877. hozzászólásáraa toklász nélküli mindig hosszabb mint a toklászos mert más az elrendezése a magoknak. De ha jól kitelítődnek a szemek akkor jó lehet.
Válasz Devyd #14870. hozzászólásáratavalyi kép, 05.10-én és 05.25-én is 10-10 kg karbamidot kapott, 300 liter vízzel, kb 2-3 %-át égethette le zászlóslevél csúcsának.
25174 hozzászólás
Mikramidot azt irjak 100l vizhet 1-1,5kg. Keserusobol meg 5kg mehet vagy ti mennyit ajanlotok? Volt higy krumplira fujtam mikramidot. Zoldpajzsot mev meg valamit mind3ba volt nitrogen majdnem elhervadt
Válasz hargitai sandor #14922. hozzászólásáraBocs a poénért de amit te adsz lombtrágyának azt a teámba is bele merném keverni... A viccet félretéve ennyiért ne is indítsd be a traktorodat se..
Most megjelentek a fehér kalászok Békés megye nyugati részén...Babona fajta, esőt kb 40 napja nem kapott, de jó sok vetésfehérítő volt rajta ... 1 hete 6 kg karbamid + 2 kg keserűsó/ha lombtrágyaként..
3 napja Cherokee + vetésfehérítő ellen Karate Zeon...gondolkodom egy újabb karbamid-keserűsó adagon...az eső valószínűsége egyre távolabb..
https://www.yr.no/place/Hungary/B%C3%A9k%C3%A9s/G%C3%A1doros/long.html
Válasz ZZ #14919. hozzászólásáraNekem nem cellule van, de nálam is kicsi, sajna hiába a sok kakaó ha nincs vìz ráadásul embertelen forró volt a tavasz, biztos megszenvedte a búza is.
Válasz Sk Laci #14918. hozzászólásáraA 6 táblámból talán 2-3 kaphatott vmennyit. Egy vékony sáv ment végig éjjel...
Cellule buza kalászrol rakna valaki fel képet. Van egy tábla ami nem sült meg.. másfél hete kikalászolt már.. soha nem volt még ilyen fajtám... szoval érdekelne, hogy fajtajellemzö, vagy csak nálam kicsik a kalászok
Válasz csoppika #14914. hozzászólásáraSzerdán kaptál az esőből?
Válasz Mtz 550E #14913. hozzászólásáraAzért írják az 1x használatot, hogy ne alakuljon ki rezistens betegség. Pont ezért kellene választani más hatóanyagú gombaölőt.
Válasz csoppika #14914. hozzászólásáraProsaro
Válasz Bárány #14900. hozzászólásáraTegnap fújtam a búzákat, volt benne de annyira nem tűnt vészesnek a mennyiség, otthon vettem észre hogy az orrsúly, első híd vastagon lárva volt... ragaszkodva menekültek a kis mocskok! Reggelre esett 16 mm, de remélem a fury + mospilan dolgozott!
Válasz Sk Laci #14912. hozzászólásáraFalcon pro után mit javasolsz??
Válasz Sk Laci #14912. hozzászólásáraJó csak már ezt vettem meg! Itthon néztem a papírját hogy mit ír!
Valami gond lehet belőle esetleg?
Válasz Mtz 550E #14911. hozzászólásáraVálasz más hatóanyagú gombaölőt, ugyan azal fújni másodszor nem szerencsés.
Üdv!
Topsin metil gombaölővel megcsináltam 1hete a búzát de még mindig vannak levélbetegségek! Újra megcsinálhatom vele mert évente 1kezelést ír a papírja!
Topsin metil: 80dkg/ha
Karate zeon: 2dcl/ha
keserűsó: 5kg/ha
Plantal super:5l/ha
Így mehet ebben az összeállításban?
ja akkor ott nagyon sok lehetett
Válasz krokodil007 #14907. hozzászólásáramég most is kelnek, ha megvártam volna, nem lenne egy élő zászlóslevél sem
Válasz Bárány #14900. hozzászólásáraFelénk eddig nincs egyik táblán sem , szerencsére :)
(JNSZ)
meg kel várni még egész kikkel és akkor fújni
Válasz Bárány #14900. hozzászólásáraén is kétszer fújtam Fendonával, ki is nyírja, de 2 nap múlva újra kelnek, újra zabálnak.
Hiába, qrva meleg van és nincs eső...
Válasz gyorfy10 #14902. hozzászólásáranincs
Válasz Bárány #14900. hozzászólásáraItt ( Hajdú-Bihar) is sok van, és ami a nagyobb gond a King és a Rapid után is állva maradtak.
Válasz Bárány #14900. hozzászólásáraén most készülök a másodikra, csak ma széthullott a permetező szivattyúja
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, búzában őszi gyomírtás után elég sok a perje, van valami olcsó gyomírtó amivel még lehet kezelni vagy már esélytelen?
jaja vannak vannak
le lettek tolva karatéval pár óra és off :D
Nálatok is qva sok idén a vetésfehérítő? Már kétszer fújtam őket, de megint ott vannak.
A környékben a többiek is erre panaszkodnak.
Válasz .Feco. #14898. hozzászólásáraÍgy van, 5kg/300L/ha például.
Csak pétisót véletlen se, az emlékezetes.
Válasz krokodil007 #14895. hozzászólásáraNe vezesd már félre szegényt! Tökéletes lombtragyzashoz (is), és gyorsan könnyen oldódik! Régen a Nitrosol korszak előtt gyakran használtuk, miután minden vegyszer benne volt egy 50 kg-os zsákot belevágtunk a 3000l-es hardiba, 4-5 perc alatt maradéktalanul feloldotta, sosem volt dugulas, a gyomirtok hatását nagyon szépen javította!
Mondjuk én ezt a mennyiséget nem veszem figyelembe tápanyagként, ez szigorúan csak hatásfokozó adalék évben a dózisban, és gomba melle nem is tennék...
(Mi vagy 10 éve le álltunk az ammónium nitrattal, ezért forogtuk ki, ma ha ilyet akarunk nitrosol megy 10-20 liter, az sokkal jobb! A karbamidot én utalom, sosem használtam semmire, a pétisót pedig nem is szabad mert a mészváz nem oldódik vízben, na sz fog dugitani mindent!)
Válasz Agronomus #14896. hozzászólásáraAkkor egy jódarabig kutyulhatod a moslékkavaróval! Jó türelmet kivánok
Válasz JD 4630 #14893. hozzászólásáraKöszönöm...10 kiló lessz akkor...
Eleve nem alkalmas lombtragyazashoz akkor nem ertelek add el. Picsaba akkor vagy vegyel mikramidot olcso jo
Válasz JD 4630 #14891. hozzászólásáraAjjaj!! Az már túl forró mert ott könnyen "megégetheti magát az ember"...
Válasz Agronomus #14892. hozzászólására10-15 kg/ha nem hatóanyagban!
Válasz bandigh #14889. hozzászólásáraPerzselőszerhez már használtam szőlőbe, tökélezes lett....csak az a kérdés, hogy virágzó gabonára mennyit tehetek perzselés nélkül? Tudom hogy a karbamid jobb lenne, de ebből van még 3 bigzsákom, eső nélkül nem akarom kiszórni, gondoltam gombaölő mellé belevágok valamennyit...de mennyit?
Válasz Pilátus #14887. hozzászólásáraLangyos Besence
Válasz Pilátus #14887. hozzászólásáraLangyos Besence
Válasz krokodil007 #14888. hozzászólásáraGyomirtókhoz direkt ajánlják, 3 kg/hektárt bekeversz, levét beleöntöd, a zaccot nem fontos,
Lehet hogy oldodik de lehet semmit nem er azaz nincs hatas
Válasz JD 4630 #14821. hozzászólásáraHol van Csányoszró vagy Vajszló?A méhészek birodalmában?
Válasz Mf-es? #14834. hozzászólásáraRovarólő nélkül csináltam a repcét én is de kíváncsi leszek mi lesz
Búza sem kap már semmit mivel Cellule
Válasz krokodil007 #14884. hozzászólásáraVízben oldódik, mint a karbamid....csak a mennyiség érdekelne...nem akarok kárt csinálni
34%ammoniumnitrat szilard azaz ha jol tud az csak alap es fejtragyazasra hasznqlhato.
Genezis 34%-os Ammnitrátból mennyit tehetek ki gombázással/Ha, hogy ne égessem le a búzát/árpát? Az árpa lassan levirágzott, a búza meg most kezd.
Végülis 7,5kg Genezis Karbamidot tettünk meg kis keserűsót a búzára rovarölővel.
1-2 nap múlva kiderül, hogy perzselt-e 5körül álltunk neki este... Gondolom délben 25 fokba meg 100% UV-be másabb azért.
Válasz .Szabi. #14880. hozzászólására
Válasz krokodil007 #14877. hozzászólásárahttps://coub.com/view/f2evh
Válasz krokodil007 #14877. hozzászólásáraa toklász nélküli mindig hosszabb mint a toklászos mert más az elrendezése a magoknak. De ha jól kitelítődnek a szemek akkor jó lehet.
gabona most dobja a kalászát
10-11cm kalászok vannak átlagban de van 8-9cm is ez jó?
Válasz Devyd #14861. hozzászólásáramindegy én nem láttam a kettő között különbséget, de hogy jó anyag az biztos, csak qrva drága.......
Válasz Devyd #14870. hozzászólásáratavalyi kép, 05.10-én és 05.25-én is 10-10 kg karbamidot kapott, 300 liter vízzel, kb 2-3 %-át égethette le zászlóslevél csúcsának.
vagy max 4-5 %