Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.66 FtUSD389.41 FtCHF432.15 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz krokodil007 #14895. hozzászólásáraNe vezesd már félre szegényt! Tökéletes lombtragyzashoz (is), és gyorsan könnyen oldódik! Régen a Nitrosol korszak előtt gyakran használtuk, miután minden vegyszer benne volt egy 50 kg-os zsákot belevágtunk a 3000l-es hardiba, 4-5 perc alatt maradéktalanul feloldotta, sosem volt dugulas, a gyomirtok hatását nagyon szépen javította!
Mondjuk én ezt a mennyiséget nem veszem figyelembe tápanyagként, ez szigorúan csak hatásfokozó adalék évben a dózisban, és gomba melle nem is tennék...
(Mi vagy 10 éve le álltunk az ammónium nitrattal, ezért forogtuk ki, ma ha ilyet akarunk nitrosol megy 10-20 liter, az sokkal jobb! A karbamidot én utalom, sosem használtam semmire, a pétisót pedig nem is szabad mert a mészváz nem oldódik vízben, na sz fog dugitani mindent!)
Válasz bandigh #14889. hozzászólásáraPerzselőszerhez már használtam szőlőbe, tökélezes lett....csak az a kérdés, hogy virágzó gabonára mennyit tehetek perzselés nélkül? Tudom hogy a karbamid jobb lenne, de ebből van még 3 bigzsákom, eső nélkül nem akarom kiszórni, gondoltam gombaölő mellé belevágok valamennyit...de mennyit?
Végülis 7,5kg Genezis Karbamidot tettünk meg kis keserűsót a búzára rovarölővel.
1-2 nap múlva kiderül, hogy perzselt-e 5körül álltunk neki este... Gondolom délben 25 fokba meg 100% UV-be másabb azért.
Válasz krokodil007 #14877. hozzászólásáraa toklász nélküli mindig hosszabb mint a toklászos mert más az elrendezése a magoknak. De ha jól kitelítődnek a szemek akkor jó lehet.
Válasz Devyd #14870. hozzászólásáratavalyi kép, 05.10-én és 05.25-én is 10-10 kg karbamidot kapott, 300 liter vízzel, kb 2-3 %-át égethette le zászlóslevél csúcsának.
Válasz mocsencsi1 #14871. hozzászólásáraViszont a vetésforgó, a területek megközelíthetősége miatt, minden 4. évben muszály tavaszit vetni.
tavaszi-repce-búza-kukorica-tavaszi...
Területek alatt egy nagy Kft. így csinálja és csak onnan tudjuk megközelíteni kombájnnal. Berepülni nem tudunk...pedig érdekelne minket is őszi árpa...
Válasz krokodil007 #14869. hozzászólásáraSzemeset ne szorjon már senki!!
5q-t én is megbántam elég lett volna a fele is!
Mindenképpen lombtrágyákba érdemes gondolkodni, esetleg kicsi karbamid, mikramid, nitrosol hozzá.
De ne perzseljen, mert komoly kiesés lehet!
A növény táplálás 100 kg/ha ammonnitrátnál kezdődik, a mindenféle speedek, túrbók hatása "érdekes" de legalább fogy.
Tavaszit széles ívben kerülni a legjobb.
Válasz krokodil007 #14869. hozzászólásáraMi most búzában 46%-os karbamidra gondolunk olyan 10kg mennyiségben.
10kg talán még nem perzsel? Valaki tapasztalat?
Mindenképpen kell menni ma-holnap rovar ellen! Gombanyomás nem látszik.
Virágzásba kap keserűsót meg lehet Adob Extra Gabonát. Elvileg Cherokke-val.
Válasz Matyi50 #14867. hozzászólásárakirakod pl most nálam kint a kalász kirakom a N mire jön eső ha jön az bemosodik ott átalakul felvehető formába már ki fejlődik a a szem :D
Válasz krokodil007 #14864. hozzászólásáraEgyik emberkének tavaly elött 2016ban adott ez a fajta (Leguan Plus) 8tonnát. Az őszi búza se adott többet.
Tavalyi év már aszályosabb 35-45q körül hallottam a terméseket, viszont ez megnől 60-70 cm-re is, míg a tavaszi árpában a vágoasztal sokszor surolja a talajt.
Rossz évet választottam, eddig satnya nagyon, vetés óta kb 25mm eső volt. Szóval a 8t elmarad.
Kapott alá 250kg 6-20-30-as Polifoskát, meg múlt héten 5 q Pétisót.
Én felkészültem a nagy termésre csak az időjárás nem!
Válasz krokodil007 #14863. hozzászólásáraA szem telítődésre,ezáltal a hektáronkénti hozamra jócskán van hatása az ilyenkor kirakott kajának.a kérdés hogy melyik változat ami ebben a marha időben hasznosul.
Válasz gazda001 #14852. hozzászólásáraAkkor te láttad már az Azospeed hatását.
A simát fújtad vagy az aminosavasat?
Amiket olvastam a Fitohorm Turbó Nitrogén még ilyen "fejtrágya" a lényege, hogy karbamid- formaldehid formában tartalmazza a nitrot, lassan bomlik le vagyis eteti a növényt.
Kiszórtunk múlt héten a tavaszi búzára 5q Pétisót pénteken kaptunk is hála 11mm esőt. Én is gondolkozom még ezeken a 'fejtrágyákon'...
Válasz broll79 #14858. hozzászólásáraA szilárd anyag ilyenkor már rizikós, persze ha bejön annál jobb nincs. Egyébként ma találkoztam a ZRT agronomusával, azt mondta vörös rozsda járvány van......ők is fújnak orrba szájba....
Sziasztok, Gabonámra ráment a vetésfehérítő, Eribea elviszi őket rendesen vagy inkább Mavrik? Most hozza a kalászt, esetleg várjam meg a fuzáriumos kezelést és egy menetbe kezeljem?
25153 hozzászólás
Válasz Bárány #14900. hozzászólásáraén most készülök a másodikra, csak ma széthullott a permetező szivattyúja
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, búzában őszi gyomírtás után elég sok a perje, van valami olcsó gyomírtó amivel még lehet kezelni vagy már esélytelen?
jaja vannak vannak
le lettek tolva karatéval pár óra és off :D
Nálatok is qva sok idén a vetésfehérítő? Már kétszer fújtam őket, de megint ott vannak.
A környékben a többiek is erre panaszkodnak.
Válasz .Feco. #14898. hozzászólásáraÍgy van, 5kg/300L/ha például.
Csak pétisót véletlen se, az emlékezetes.
Válasz krokodil007 #14895. hozzászólásáraNe vezesd már félre szegényt! Tökéletes lombtragyzashoz (is), és gyorsan könnyen oldódik! Régen a Nitrosol korszak előtt gyakran használtuk, miután minden vegyszer benne volt egy 50 kg-os zsákot belevágtunk a 3000l-es hardiba, 4-5 perc alatt maradéktalanul feloldotta, sosem volt dugulas, a gyomirtok hatását nagyon szépen javította!
Mondjuk én ezt a mennyiséget nem veszem figyelembe tápanyagként, ez szigorúan csak hatásfokozó adalék évben a dózisban, és gomba melle nem is tennék...
(Mi vagy 10 éve le álltunk az ammónium nitrattal, ezért forogtuk ki, ma ha ilyet akarunk nitrosol megy 10-20 liter, az sokkal jobb! A karbamidot én utalom, sosem használtam semmire, a pétisót pedig nem is szabad mert a mészváz nem oldódik vízben, na sz fog dugitani mindent!)
Válasz Agronomus #14896. hozzászólásáraAkkor egy jódarabig kutyulhatod a moslékkavaróval! Jó türelmet kivánok
Válasz JD 4630 #14893. hozzászólásáraKöszönöm...10 kiló lessz akkor...
Eleve nem alkalmas lombtragyazashoz akkor nem ertelek add el. Picsaba akkor vagy vegyel mikramidot olcso jo
Válasz JD 4630 #14891. hozzászólásáraAjjaj!! Az már túl forró mert ott könnyen "megégetheti magát az ember"...
Válasz Agronomus #14892. hozzászólására10-15 kg/ha nem hatóanyagban!
Válasz bandigh #14889. hozzászólásáraPerzselőszerhez már használtam szőlőbe, tökélezes lett....csak az a kérdés, hogy virágzó gabonára mennyit tehetek perzselés nélkül? Tudom hogy a karbamid jobb lenne, de ebből van még 3 bigzsákom, eső nélkül nem akarom kiszórni, gondoltam gombaölő mellé belevágok valamennyit...de mennyit?
Válasz Pilátus #14887. hozzászólásáraLangyos Besence
Válasz Pilátus #14887. hozzászólásáraLangyos Besence
Válasz krokodil007 #14888. hozzászólásáraGyomirtókhoz direkt ajánlják, 3 kg/hektárt bekeversz, levét beleöntöd, a zaccot nem fontos,
Lehet hogy oldodik de lehet semmit nem er azaz nincs hatas
Válasz JD 4630 #14821. hozzászólásáraHol van Csányoszró vagy Vajszló?A méhészek birodalmában?
Válasz Mf-es? #14834. hozzászólásáraRovarólő nélkül csináltam a repcét én is de kíváncsi leszek mi lesz
Búza sem kap már semmit mivel Cellule
Válasz krokodil007 #14884. hozzászólásáraVízben oldódik, mint a karbamid....csak a mennyiség érdekelne...nem akarok kárt csinálni
34%ammoniumnitrat szilard azaz ha jol tud az csak alap es fejtragyazasra hasznqlhato.
Genezis 34%-os Ammnitrátból mennyit tehetek ki gombázással/Ha, hogy ne égessem le a búzát/árpát? Az árpa lassan levirágzott, a búza meg most kezd.
Végülis 7,5kg Genezis Karbamidot tettünk meg kis keserűsót a búzára rovarölővel.
1-2 nap múlva kiderül, hogy perzselt-e 5körül álltunk neki este... Gondolom délben 25 fokba meg 100% UV-be másabb azért.
Válasz .Szabi. #14880. hozzászólására
Válasz krokodil007 #14877. hozzászólásárahttps://coub.com/view/f2evh
Válasz krokodil007 #14877. hozzászólásáraa toklász nélküli mindig hosszabb mint a toklászos mert más az elrendezése a magoknak. De ha jól kitelítődnek a szemek akkor jó lehet.
gabona most dobja a kalászát
10-11cm kalászok vannak átlagban de van 8-9cm is ez jó?
Válasz Devyd #14861. hozzászólásáramindegy én nem láttam a kettő között különbséget, de hogy jó anyag az biztos, csak qrva drága.......
Válasz Devyd #14870. hozzászólásáratavalyi kép, 05.10-én és 05.25-én is 10-10 kg karbamidot kapott, 300 liter vízzel, kb 2-3 %-át égethette le zászlóslevél csúcsának.
vagy max 4-5 %
itt is dobja a kalászt kap gabonaölőt-bogarak is van 1-2 meg mikramid meg keserűsó
Válasz mocsencsi1 #14871. hozzászólásáraViszont a vetésforgó, a területek megközelíthetősége miatt, minden 4. évben muszály tavaszit vetni.
tavaszi-repce-búza-kukorica-tavaszi...
Területek alatt egy nagy Kft. így csinálja és csak onnan tudjuk megközelíteni kombájnnal. Berepülni nem tudunk...pedig érdekelne minket is őszi árpa...
Válasz krokodil007 #14869. hozzászólásáraSzemeset ne szorjon már senki!!
5q-t én is megbántam elég lett volna a fele is!
Mindenképpen lombtrágyákba érdemes gondolkodni, esetleg kicsi karbamid, mikramid, nitrosol hozzá.
De ne perzseljen, mert komoly kiesés lehet!
A növény táplálás 100 kg/ha ammonnitrátnál kezdődik, a mindenféle speedek, túrbók hatása "érdekes" de legalább fogy.
Tavaszit széles ívben kerülni a legjobb.
Válasz krokodil007 #14869. hozzászólásáraMi most búzában 46%-os karbamidra gondolunk olyan 10kg mennyiségben.
10kg talán még nem perzsel? Valaki tapasztalat?
Mindenképpen kell menni ma-holnap rovar ellen! Gombanyomás nem látszik.
Virágzásba kap keserűsót meg lehet Adob Extra Gabonát. Elvileg Cherokke-val.
Válasz Matyi50 #14867. hozzászólásárakirakod pl most nálam kint a kalász kirakom a N mire jön eső ha jön az bemosodik ott átalakul felvehető formába már ki fejlődik a a szem :D
Válasz krokodil007 #14864. hozzászólásáraEgyik emberkének tavaly elött 2016ban adott ez a fajta (Leguan Plus) 8tonnát. Az őszi búza se adott többet.
Tavalyi év már aszályosabb 35-45q körül hallottam a terméseket, viszont ez megnől 60-70 cm-re is, míg a tavaszi árpában a vágoasztal sokszor surolja a talajt.
Rossz évet választottam, eddig satnya nagyon, vetés óta kb 25mm eső volt. Szóval a 8t elmarad.
Kapott alá 250kg 6-20-30-as Polifoskát, meg múlt héten 5 q Pétisót.
Én felkészültem a nagy termésre csak az időjárás nem!
Válasz krokodil007 #14863. hozzászólásáraA szem telítődésre,ezáltal a hektáronkénti hozamra jócskán van hatása az ilyenkor kirakott kajának.a kérdés hogy melyik változat ami ebben a marha időben hasznosul.
MV Nàdor
Válasz Devyd #14861. hozzászólásáraMióta van, mi az Azospeed Amino-t használjuk. Most kalászvédelemmel egy menetben is tesszük 10l/ha dózisban.
Oszi buzara ertem persze tavaszira oke. Tavaszi buza mennyit szokott adni kb? Jo tudom kevesebbet
Ilyenkori fejtragya mar pocsekolas kalaszat ha dobja max 150kg 27es n de az mar a termesre nem hat az mar minosegre
Válasz D-032-a #14860. hozzászólásáraKöszönöm akkor holnap kipucolom a táblát :D
Válasz gazda001 #14852. hozzászólásáraAkkor te láttad már az Azospeed hatását.
A simát fújtad vagy az aminosavasat?
Amiket olvastam a Fitohorm Turbó Nitrogén még ilyen "fejtrágya" a lényege, hogy karbamid- formaldehid formában tartalmazza a nitrot, lassan bomlik le vagyis eteti a növényt.
Kiszórtunk múlt héten a tavaszi búzára 5q Pétisót pénteken kaptunk is hála 11mm esőt. Én is gondolkozom még ezeken a 'fejtrágyákon'...
Válasz gyorfy10 #14856. hozzászólásáraTavaly, az Eribea letakarította őket. (Ez a szer a Fendona új néven.)
A Mavrikról nincs tapasztalat.
Válasz broll79 #14858. hozzászólásáraA szilárd anyag ilyenkor már rizikós, persze ha bejön annál jobb nincs. Egyébként ma találkoztam a ZRT agronomusával, azt mondta vörös rozsda járvány van......ők is fújnak orrba szájba....
Válasz gazda001 #14852. hozzászólásáraCsak kiszórtam ma 2mázsa MAS-t, mert elég borongós volt a nap és többször csepergett is de nuku lett.
Ha megjelent a lárva permetezd gyorsan nagy kárt tud okozni, szinte minden rovarölőnek nevezett anyagra érzékeny még a legócobbra is /deca, sumi stb/
Sziasztok, Gabonámra ráment a vetésfehérítő, Eribea elviszi őket rendesen vagy inkább Mavrik? Most hozza a kalászt, esetleg várjam meg a fuzáriumos kezelést és egy menetbe kezeljem?
Also leveleket le dobja mindig
Miért sárgulnak az alsó levelek a búzánál?Csapadékhiány vagy tápanyag esetleg más?