Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha a repce 2/3 már hüvelyek vanak, 1/3 még virágzik, az alsó oldalhajtásokon elhaltak a virágkezdemények a szárazság miat, lefújnátok még Pictoral, vagy már felesleges? Az elkövetkező időszakra nem nagyon mutat esőt.
Válasz Tomszi #14783. hozzászólásáraIgen de itt tényleg nem volt talajmunka, szója tarlóba akartam direkt belehúzni a CO6-ossa csak elég jó volt a szója volt szétterített több centi vastag törek a talajfelszínen és bejöttek az esők is nem akart száradni mancsos volt alatta, gyorsan megvakartuk a rövidtárcsával a tetejét és ennyi, csak azért, hogy szikkadjon cseppet. Nem volt gyönyörű látvány bár rossznak sem mondtam volna a munkaminőséget, de most jobban teccik és a víz sem állt rajta tavasszal sem.
Válasz .Szabi. #14776. hozzászólásáraAz összes búzámat így kezeltem, annyi hogy két táblát fújtunk így geniussal, egyik az világbajnok ahogy kinéz -bár már napok óta furulyázik sajnos kemény aszály van már áprilisban...- a másik meg amit írtam, az gyengus és meg is fogta.
A többi táblán Mezzoforte ment ki medaxal és tangostarral minden tökéletes. Az említett orrbavert búzánál szerintem az volt a gond, hogy víznyomott volt a tábla keményen, stresszelt a búza és nem lett volna szabad ilyen állományra rászórni a Medaxot, szerintem itt ez lehetett a gond, mert a többi ahol nem volt stresszhatás ott minden klappol.
Már zöldűl amúgy ez is meg érdekes volt, hogy foltokban nem is bántotta a vegyszerkombináció, gondolom ahol jobb volt a talajállapot, de ahogy álltak a vizek és megjárt a millió szarvas is, ott ülepedett lekeményedett levegőtlen volt a pálya.
Egyébként érdekes, de a területeim szűk felét grúbereztem búza alá, faxa minőségben elég mélyen 20 cm alatt, a többit meg egy sor rövidtárcsába, szó szerint 5 centi talajba vetettem és minden táblám jobb ami nem a mély munkába került, nem is értem...
az árpák is kikalászoltak már Nálad?
Itt (szerb határ mellett) a jobb árpák, amik tápanyagot is kaptak és esetleg gombaölőt is katak, a héten ki fognak kalászolni, de búzát még nem láttam kalászolni
Válasz Sz_Pisti #14777. hozzászólására“Szártörpítő regulátor kezelés a gyomirtószer kijuttatását követő 2 hét múlva végezhető. A készítmény már 5 °C feletti hőmérsékleten hatékony.”
Ezt irja a Dow .......
Nálunk meg még nem rég indultak szárba a búzák, egyik víznyomott táblám meg még nem is talán...igaz ezt megfogta a vegyszer is, kiraktam egybe a Geniust, Tango start és Medax toppot, rontott rajta de lassan kiheveri csak eső kéne de nagyon...
Válasz mtz1221 #14769. hozzászólásáraNálam is van tetü az összes búzán, de egyelőre várok a vetésfehérítőre. Addig a kaiticák remélem, kordában tartjákőkt. Hálisten azokból is rengeteg van, sajnálnám is lefújni őket.
Válasz Sk Laci #14766. hozzászólásáraNálam délen az összes kinyomta.Pár napja mikor észrevettem a tetűket rajta,egy sem volt ma meg kb az összesen.Az enyhe tél betett nekik.
Nálam már az egyik fajta búza nyomja a kalászt. Ilyen se volt még, hogy áprilisban lásam a búzakalászt. Úgymond a fórumozók közül én vagyok talán leg északabra.
A kalász tele volt pár éve zöld barna levéltetűvel ilyet én életembe nem láttam lehet idén is ez lesz... csak tudjuk kivárni a kalászolást kb 1 hét és kint van mert egybe akarnám gombaölővel majd...
Válasz borda77 (Joe) #14756. hozzászólásáraAz hogy rohadna meg,a rohadt időjárás mindig bekever valamit.Akkor mit csináltál vele ?? Ez "de a kalászokon hihwtetlen volt "mit akart jelenteni ??
Válasz mtz1221 #14755. hozzászólására2-3 éve volt levéltwtüm buzán de a kalászokon hihwtetlen volt soha addig nem láttam... idén akkor megint az lesz a sláger hurrá....
Egyszer életemben sikerült a búzámat 100%-an elvetnem etetnem lefújnom.Eszméletlen szépet mutat.Erre ma körbe néztem,az alsó 2/3-da tele van levéltetűvel,de elképesztő menyiségben..A kérdésem,menyit lehet vele várni ??Kb 10-12 nap múlva virágozna akkor kapna gombaölőt is,nem eszik meg addig ??
Válasz otis #14751. hozzászólásáraItt is erőteljes a Fehérítő bogár imágó rajzás.(Ilyet még nem láttam) Lehet figyelgetni mikor indul meg a lárva fejlődés.
Válasz gazda001 #14746. hozzászólásáraja ott több volt mint barátin nálunk a hegyalja útról dől több táblám is ott sokkal több volt a kocsi össze vissza csúszkált amikor néztem reggel volt e jég...
25192 hozzászólás
Ha a repce 2/3 már hüvelyek vanak, 1/3 még virágzik, az alsó oldalhajtásokon elhaltak a virágkezdemények a szárazság miat, lefújnátok még Pictoral, vagy már felesleges? Az elkövetkező időszakra nem nagyon mutat esőt.
Válasz mtz1221 #14789. hozzászólásáraha otthon csinálod akkor ja...
Válasz szanberg #14788. hozzászólásáraPár éve még nem volt szer ami levigye őket, szerintem most sincs.
Válasz szanberg #14788. hozzászólásáraBimbó csócsálásból,nem szokott baj lenni.Vagyis rám még sosem haragudtak meg érte.
Bundásbogárnál mekkora a határérték mikor védekezni kellene?
Nem rengeteg van, de nem kell erősen keresni őket, azt látom a bimbókat csócsálják.
Sosem volt ezekkel gond, mindig van egykét pár egyed ami fellelhető de most több az biztos.
Válasz Devyd #14786. hozzászólásáraÉn Mg hiányra tippelnék de nálam okosabbak majd megmondják!!
Mi lehet a baja?
Válasz szanberg #14784. hozzászólásáraA szójának elég vastag, karószerű gyökere van, lehet ez is számít.
Válasz Tomszi #14783. hozzászólásáraIgen de itt tényleg nem volt talajmunka, szója tarlóba akartam direkt belehúzni a CO6-ossa csak elég jó volt a szója volt szétterített több centi vastag törek a talajfelszínen és bejöttek az esők is nem akart száradni mancsos volt alatta, gyorsan megvakartuk a rövidtárcsával a tetejét és ennyi, csak azért, hogy szikkadjon cseppet. Nem volt gyönyörű látvány bár rossznak sem mondtam volna a munkaminőséget, de most jobban teccik és a víz sem állt rajta tavasszal sem.
Válasz szanberg #14782. hozzászólásáraA búzára szokták mondani: kemény ágy-puha paplan.
Válasz .Szabi. #14776. hozzászólásáraAz összes búzámat így kezeltem, annyi hogy két táblát fújtunk így geniussal, egyik az világbajnok ahogy kinéz -bár már napok óta furulyázik sajnos kemény aszály van már áprilisban...- a másik meg amit írtam, az gyengus és meg is fogta.
A többi táblán Mezzoforte ment ki medaxal és tangostarral minden tökéletes. Az említett orrbavert búzánál szerintem az volt a gond, hogy víznyomott volt a tábla keményen, stresszelt a búza és nem lett volna szabad ilyen állományra rászórni a Medaxot, szerintem itt ez lehetett a gond, mert a többi ahol nem volt stresszhatás ott minden klappol.
Már zöldűl amúgy ez is meg érdekes volt, hogy foltokban nem is bántotta a vegyszerkombináció, gondolom ahol jobb volt a talajállapot, de ahogy álltak a vizek és megjárt a millió szarvas is, ott ülepedett lekeményedett levegőtlen volt a pálya.
Egyébként érdekes, de a területeim szűk felét grúbereztem búza alá, faxa minőségben elég mélyen 20 cm alatt, a többit meg egy sor rövidtárcsába, szó szerint 5 centi talajba vetettem és minden táblám jobb ami nem a mély munkába került, nem is értem...
Válasz Sz_Pisti #14780. hozzászólásáraNekem nincsen őszi árpám, de ahol a repcém van, ott van a szomszédságomban. Holnap majd megnézem.
Válasz Sk Laci #14779 hozzászólásás
az árpák is kikalászoltak már Nálad?
Itt (szerb határ mellett) a jobb árpák, amik tápanyagot is kaptak és esetleg gombaölőt is katak, a héten ki fognak kalászolni, de búzát még nem láttam kalászolni
Válasz szanberg #14774. hozzászólásáraAvenju /ha jól írtam a nevét/
Válasz Sz_Pisti #14777. hozzászólására“Szártörpítő regulátor kezelés a gyomirtószer kijuttatását követő 2 hét múlva végezhető. A készítmény már 5 °C feletti hőmérsékleten hatékony.”
Ezt irja a Dow .......
Válasz .Szabi. #14776. hozzászólásáraÉn egyiket sem szoktam használni, miért gond?
Cerone-t azért szeretem, mert mehet bármivel
Válasz szanberg #14775. hozzászólásáraHa a Genius-t Medax Top-al raktad ki, akkor vagy lesz aratás, vagy nem!
Nálunk meg még nem rég indultak szárba a búzák, egyik víznyomott táblám meg még nem is talán...igaz ezt megfogta a vegyszer is, kiraktam egybe a Geniust, Tango start és Medax toppot, rontott rajta de lassan kiheveri csak eső kéne de nagyon...
Válasz Sk Laci #14766. hozzászólásáraMi bár magyarban vagyunk de magasabbon mint a te településed, Ermike meg aztán mégjobban
de marha érdekes a sztori....
Ez milyen fajta Exotic netán?
Válasz mtz1221 #14769. hozzászólásáraCsak egyet vegyél figyelembe, hogy én tőled több mint 400 km-rel vagyok északabra. És ez nem kevés.
azért nem mondanám enyhe tél túlzás volt itt -21 fok is
nekem még közel se van a kalász :D
Válasz mtz1221 #14769. hozzászólásáraNálam is van tetü az összes búzán, de egyelőre várok a vetésfehérítőre. Addig a kaiticák remélem, kordában tartjákőkt. Hálisten azokból is rengeteg van, sajnálnám is lefújni őket.
Válasz Sk Laci #14766. hozzászólására
Válasz Sk Laci #14766. hozzászólásáraNálam délen az összes kinyomta.Pár napja mikor észrevettem a tetűket rajta,egy sem volt ma meg kb az összesen.Az enyhe tél betett nekik.
Válasz Sk Laci #14766. hozzászólásáraHat az erdekes buza lehet
Válasz Sk Laci #14766. hozzászólásáraAz fasza lesz...
Július 9-22-ig kértem szabit... Ha előtte lesz aratás, lesz@pom magam...
Nálam már az egyik fajta búza nyomja a kalászt. Ilyen se volt még, hogy áprilisban lásam a búzakalászt. Úgymond a fórumozók közül én vagyok talán leg északabra.
Válasz MtzMakai #14764. hozzászólásáraKöszönöm a válaszokat
Válasz Anonimus82 #14760. hozzászólásáraSemmi baja nem lesz.
Válasz Anonimus82 #14762. hozzászólásáraSpicces földjeink is vannak ahol sok a ráfedès, nem szokott látszani semmi különbbsèg
Válasz JD 4630 #14761. hozzászólásáraElvileg és gyakorlatilag? Köszi a gyors valaszt
Válasz Anonimus82 #14760. hozzászólásáraNem elvileg
Üdvözlet véletlenül 3 deci sekatort fulytam ki 1.5 deci helyet 1 hek búzára ártani fog a bùzának ?
Válasz mtz1221 #14757. hozzászólásáraén karissal megyek búzában bogárra...
A kalász tele volt pár éve zöld barna levéltetűvel ilyet én életembe nem láttam lehet idén is ez lesz... csak tudjuk kivárni a kalászolást kb 1 hét és kint van mert egybe akarnám gombaölővel majd...
Válasz mtz1221 #14757. hozzászólásáraQWERTY billenytűzet...
Válasz borda77 (Joe) #14756. hozzászólásáraAz hogy rohadna meg,a rohadt időjárás mindig bekever valamit.Akkor mit csináltál vele ?? Ez "de a kalászokon hihwtetlen volt "mit akart jelenteni ??
Válasz mtz1221 #14755. hozzászólására2-3 éve volt levéltwtüm buzán de a kalászokon hihwtetlen volt soha addig nem láttam... idén akkor megint az lesz a sláger hurrá....
Egyszer életemben sikerült a búzámat 100%-an elvetnem etetnem lefújnom.Eszméletlen szépet mutat.Erre ma körbe néztem,az alsó 2/3-da tele van levéltetűvel,de elképesztő menyiségben..A kérdésem,menyit lehet vele várni ??Kb 10-12 nap múlva virágozna akkor kapna gombaölőt is,nem eszik meg addig ??
Válasz otis #14751. hozzászólásáraKörülnéztem ma én is, bogarat nem csak a nyomaikat találtam a garázdálkodásuknak.
Válasz otis #14751. hozzászólásáraItt is erőteljes a Fehérítő bogár imágó rajzás.(Ilyet még nem láttam) Lehet figyelgetni mikor indul meg a lárva fejlődés.
Válasz otis #14751. hozzászólásáraJó lenne ha kikalászolásig meg tudnánk várni a fehéritőt buzában is....
Egy kicsit megugrott az egy növényre jutó bogarak száma! Az alsó képen nem tudom ki kicsoda, de a középsőnek elég szar lehet
Válasz Mf-es? #14748. hozzászólásáraKb 150-160, pedig nem törpe. Az összes repce ilyesmi a környéken. Tavaly 2 méter körül voltak.
Hát nem tudom...ez a Graf egy törpe növésű lenne...1,60 kb...
Válasz blink #14742. hozzászólásáraMert a tied,mekkora?Az enyém ilyen.
Válasz gazda001 #14746. hozzászólásáraja ott több volt mint barátin nálunk a hegyalja útról dől több táblám is ott sokkal több volt a kocsi össze vissza csúszkált amikor néztem reggel volt e jég...
Válasz borda77 (Joe) #14745. hozzászólásárahegyalja úton a haver 18 mm-t mért, Pázmánd- Pér térségében semmi....
Válasz gazda001 #14744. hozzászólásáraGyőr Győrújbarát 10mm-r volt, egyik ismerősöm azt mondta a csanaki úton lakik full jég volt...
Válasz borda77 (Joe) #14741. hozzászólásárami meg nem kaptunk semmit........
Válasz blink #14742. hozzászólásáraÉn is észrevettem tavaly vagy 3,5 hétig virágzott idén 2 hét alatt satu kb.