Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407.33 FtUSD394.17 FtCHF433.65 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #24164. hozzászólásáraKalász védelem kimaradt? Én amistar+ prime+tebukonazol kombinációval fújtam a kalászt virágzáskor . 7,8-tól 9 tonnáíg a hozam. Erre akik nem védték meg 5-6 tonnát vágnak ,fekete az egéssz táblájuk.
Válasz snooker #24163. hozzászólására174 kiló nap, 140 kiló üres februárban, 100 kiló amiszulfán március végén, megy 1 gomba a rozsda miatt május elején. Mínuszos lesz ez is a bérelt földeken, de mégsem 5 tonna.
Ja kész az aratás. 6.09 tonnára jött le a búza átkaga, és rathadtúl megvagyok vele elégedve, az idén a falusi átlag miatt. . Na de van csattanó is. Mikor fújtam a rozsdára rábeszéltek tegyek mellé aminosavak is. Azon a 3 darabon ahol azt is fújtam 78 lett a hektoliter, ahol még nem 73. Eddig nem hittem az ilyen hókuszpókuszban.
Válasz envagyok2 #24160. hozzászólásáraVolt, de aki belement 2x permetezővel, lett neki 100 kilóval több, nem futotta a ráfirdítást. Mindenki beszopott itt a 70 centivel, az idén. Veszek mégegy olcsó szemenkéntit, és 5 vagy 7 soros lesz, 47.5 centire a végén.
Válasz mtz1221 #24151. hozzászólásáraMikor kinn voltam a kiállításon nagyon jónak néztek ki a repcék a pályáról....persze Ti még használhatjátok a Nurellt...elsőre jó az a mennyiség....
Megnéztem búzát, még több lefeküdt. Remélem azért letudjuk majd aratni.
Viszont a szomszédé még jobban fekszik, ott az egész tábla lent van. Amerre jártam itt mindenkié fekszik, van akinek az egész van akinek részben.
itt a bal oldali már a szomszédé.
Válasz Gatti #24147. hozzászólásáraLessz rajta sok buzád meglátod.Jobb hogy most feküdt le mint hogy korábban két héttel. Mint mondtam amelyik buza 10 nappal aratás előtt dől le az megtermi a magáét csak ügyes gépész kell hozzá.
Válasz Gatti #24145. hozzászólásáraJó kombájnista ezt mind felszedeti .Ha már a kalászban a szem kifejlődött akkor nem számít hogy fekszik .Nekem ledőlt buza megtermette már a 9 tonnát.
Válasz csabahegeszt #24139. hozzászólásárafajta függő, pl nálam a falado már érik mellete a somszédnak kopasz van és még zőld a kalászt is majdnem egy héttel később tolta ki, és ugyan azt kapja mert én csinálom azt is .
Válasz Agromókuss #24133. hozzászólásáraHát ha vissza olvas nem azt írtam konkrétan hogy ki mikor arat hanem hogy a gombaölös kezelés már nehezen illeszthető be persze ha augusztusban járatják a búzát akkor bőven befér.
Válasz CirokMan #24130. hozzászólásáraPapíron és a gyakorlatban is.... Tavaly is 20 a körül vágtuk.... Idén is hasonló lesz, nem igazán akar érni, forróság sincs....
Válasz Bigyófelügyelő #24128. hozzászólásáraSzia szerintem már nincs egy hónapja, Juli 10-15 között szerintem eljezdődik az aratás. Mármint a búza aratás. És ha még most akarja eldönteni akkor talán holnap vagy holnapután fújja ahoz még hozzá adsz 35 napot jobb esetben. És nem 40-45 napot. Legjobb esetben is július 20 körül kezdhet aratni ha betartja a permetezés szabályait.
Válasz mtz1221 #24124. hozzászólásáraEz a föld öregapám hagyatéka, anyukám meg megörökölte, az egy szem szál kölke meg megnézte, mert aki traktorvásárlás előtt az összes földjét művelte, szomszédos, így ez maradt bérművelésbe teljesen, egybe van művelve, így csak a szemem legeltem rajta, hogy nagyobb, mint én
Válasz Gandhy #24122. hozzászólásárahallottam, 130+ mondtak, de ez nagyon kevés. illetv ennyit bárhol kapok érte, biztos nem viszem oda, ahova szoktam.
Válasz Devyd #24117. hozzászólásáraA dűlőben nálam is van egy-két becő amit megrágtak. Erősen gondolkodom hogy kihagyom a repcét a vetésforgóból. Szenteltvízzel sajnos nem lehet felvenni a harcot a bogarak ellen.
25217 hozzászólás
Válasz mtz1221 #24166. hozzászólásáraMi volt tápanyag, meg az elővetemény ?
Válasz snooker #24165. hozzászólásáraErre 4-5 tonnákat, májusban ez már kalászban volt mikor fújtam.
Válasz mtz1221 #24164. hozzászólásáraKalász védelem kimaradt? Én amistar+ prime+tebukonazol kombinációval fújtam a kalászt virágzáskor . 7,8-tól 9 tonnáíg a hozam. Erre akik nem védték meg 5-6 tonnát vágnak ,fekete az egéssz táblájuk.
Válasz snooker #24163. hozzászólására174 kiló nap, 140 kiló üres februárban, 100 kiló amiszulfán március végén, megy 1 gomba a rozsda miatt május elején. Mínuszos lesz ez is a bérelt földeken, de mégsem 5 tonna.
Válasz mtz1221 #24162. hozzászólásáraLeírnád röviden a befektetésed miből állt ?
Ja kész az aratás. 6.09 tonnára jött le a búza átkaga, és rathadtúl megvagyok vele elégedve, az idén a falusi átlag miatt. . Na de van csattanó is. Mikor fújtam a rozsdára rábeszéltek tegyek mellé aminosavak is. Azon a 3 darabon ahol azt is fújtam 78 lett a hektoliter, ahol még nem 73. Eddig nem hittem az ilyen hókuszpókuszban.
Válasz envagyok2 #24160. hozzászólásáraVolt, de aki belement 2x permetezővel, lett neki 100 kilóval több, nem futotta a ráfirdítást. Mindenki beszopott itt a 70 centivel, az idén. Veszek mégegy olcsó szemenkéntit, és 5 vagy 7 soros lesz, 47.5 centire a végén.
Válasz mtz1221 #24151. hozzászólásáravolt ott más probléma is, ha jól emlékszem
Válasz mtz1221 #24151. hozzászólásáraMikor kinn voltam a kiállításon nagyon jónak néztek ki a repcék a pályáról....persze Ti még használhatjátok a Nurellt...elsőre jó az a mennyiség....
Ma voltam kint megnézni a búzát, ropognak a szemek. Szerintem a héten már vágható lesz ha nem esik az eső, viszont nagyon fekszik
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-06-27 10:03:08
Válasz Balázs. #24154. hozzászólásáraElég jó.
Válasz Gumóka #24153. hozzászólásáraEladtam 50 centért kisbálanként. Idei évben keresni is kell valamiből.
Válasz mtz1221 #24151. hozzászólásáraMilyen "kombány" az?
Válasz mtz1221 #24151. hozzászólásáraRepceszalmával mit csinálsz, hogy nem szecskázod?
Válasz mtz1221 #24151. hozzászólásáraHavernak 4,5-5 tonnásnak néz ki..igaz elmondása szerint vagy 13szor járt benne csak permetező..
Kibactam magammal az idén a 70 centis sortávval, 2.7-2.8 tonnában megáll életem első repcéje. A dupla gabona sortávuak jobban folynak, idén.
Megnéztem búzát, még több lefeküdt. Remélem azért letudjuk majd aratni.
Viszont a szomszédé még jobban fekszik, ott az egész tábla lent van. Amerre jártam itt mindenkié fekszik, van akinek az egész van akinek részben.
itt a bal oldali már a szomszédé.
Válasz snooker #24148. hozzászólásáraMeg egyenes, nem felázott talaj......
Válasz Gatti #24147. hozzászólásáraLessz rajta sok buzád meglátod.Jobb hogy most feküdt le mint hogy korábban két héttel. Mint mondtam amelyik buza 10 nappal aratás előtt dől le az megtermi a magáét csak ügyes gépész kell hozzá.
Válasz snooker #24146. hozzászólásáraMég puhàk a szemek. Egyébként nem gondoltam volna hogy megdől, rövid szárú ez a basilio.
Válasz Gatti #24145. hozzászólásáraJó kombájnista ezt mind felszedeti .Ha már a kalászban a szem kifejlődött akkor nem számít hogy fekszik .Nekem ledőlt buza megtermette már a 9 tonnát.
A csütörtök hajnali vihar a búzákat itt-ott megfektette sajnos.
Erre néhol már a repcék is fekszenek, nem még az árpák.
Válasz csabahegeszt #24139. hozzászólásárafajta függő, pl nálam a falado már érik mellete a somszédnak kopasz van és még zőld a kalászt is majdnem egy héttel később tolta ki, és ugyan azt kapja mert én csinálom azt is .
Válasz csabahegeszt #24139. hozzászólásáraén korai fajtákat vetek, előbb virágzik és érik, a későivel meg lehet szívni, ha rájön a tartós forróság
Válasz JagroGy #24140. hozzászólásáraMondjuk ő nem is igen adott neki
Válasz csabahegeszt #24139. hozzászólásáraBiztos később adtad neki az utolsó nitrogén adagot, mint a szomszéd
Egy hétel vettetem hamarabb mint a szomszéd.
Az enyém még teljesen zöld,az ővé meg lassan beérik.
Válasz zsoltbohos74 #24137. hozzászólásáraNalunk epp most csinaljak a nagyok helikopterrel.
Üdv repcét mindenki ragasztja illetve deszikálja?
Sziasztok.
Alakor búzát termeszt valaki?
Válasz Agromókuss #24133. hozzászólásáraHát ha vissza olvas nem azt írtam konkrétan hogy ki mikor arat hanem hogy a gombaölös kezelés már nehezen illeszthető be persze ha augusztusban járatják a búzát akkor bőven befér.
Nyílván figyelembe vesszük az élelmezési várakozási időt!
Válasz Koczka József #24127. hozzászólásáraÖn honnan tudja hogy nálunk hogy áll a búza illetve hogy mi mikor fogunk aratni? (Nem akarok kötekedni)
Válasz CirokMan #24130. hozzászólásáraEbből az egyből jó lesz a Nébih napló mert ott nem lehet mis - másolni.
Válasz CirokMan #24130. hozzászólásáraPapíron és a gyakorlatban is.... Tavaly is 20 a körül vágtuk.... Idén is hasonló lesz, nem igazán akar érni, forróság sincs....
Válasz Koczka József #24129. hozzászólásáraPapiron biztos be lesz tartva minden...
Válasz Bigyófelügyelő #24128. hozzászólásáraSzia szerintem már nincs egy hónapja, Juli 10-15 között szerintem eljezdődik az aratás. Mármint a búza aratás. És ha még most akarja eldönteni akkor talán holnap vagy holnapután fújja ahoz még hozzá adsz 35 napot jobb esetben. És nem 40-45 napot. Legjobb esetben is július 20 körül kezdhet aratni ha betartja a permetezés szabályait.
Válasz Koczka József #24127. hozzászólásáraSimán van még egy hónap aratásiig! Mi is most fújjuk rozsda ellen... Belefér....
Válasz Agromókuss #24126. hozzászólásáraSzia már semmi, mert az élelmezési ügyi várakozási ideje már mindnek több mint az aratâsig hátra lévő idő.
Kalászvédelemre mi a legolcsóbb, de még működő készítmény?
Válasz mtz1221 #24124. hozzászólásáraEz a föld öregapám hagyatéka, anyukám meg megörökölte, az egy szem szál kölke meg megnézte, mert aki traktorvásárlás előtt az összes földjét művelte, szomszédos, így ez maradt bérművelésbe teljesen, egybe van művelve, így csak a szemem legeltem rajta, hogy nagyobb, mint én
Válasz Gumóka #24120. hozzászólásáraMert anyu kié, nem egyke vagy ?
Válasz Gandhy #24122. hozzászólásárahallottam, 130+ mondtak, de ez nagyon kevés. illetv ennyit bárhol kapok érte, biztos nem viszem oda, ahova szoktam.
Válasz envagyok2 #24119. hozzászólásárafelénk 13O-ért kötik
Válasz Devyd #24117. hozzászólásáraA dűlőben nálam is van egy-két becő amit megrágtak. Erősen gondolkodom hogy kihagyom a repcét a vetésforgóból. Szenteltvízzel sajnos nem lehet felvenni a harcot a bogarak ellen.
Repcénk, amihez annyi közöm van, hogy anyué a föld
Válasz Devyd #24117. hozzászólásáramilyen árat lehet felétek hallani repcére?
Válasz Devyd #24117. hozzászólásárapedig mondásra tized annyi ormnyos volt, mint tavaly. mégis itt a szúnyog kártétel...