Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Itt is nő a főhajtás mint a bolond. Remélem a jövő heti fagyok megállítják, mert ha szombaton leesik 20-30mm eső akkor két hétig a közelébe se lehet menni.
Válasz Sk Laci #14222. hozzászólására30-40 cm-es szárbaindult repcét már késő regulátorozni. A szárbaindulás legelején van hatása (oldalhajtások serkentése) max 5 cm.
Válasz Mf-es? #14224. hozzászólásáraÉn egyszere szoktam kiadni, de nem minden évben használok regulátoros kezelést. Tavaly se használtam, és meglehet, hogy idén se fogok, de még alszok rá egy párat.
Ha megosztani, akor őszel szoktam.
Válasz Sk Laci #14222. hozzászólásáraRegulátort egyszerre,vagy 2 fél adag,1-2 hét különbséggel?
Mert lombtrágyát akarok 2 szer,8-10 nap különbséggel megosztva,hogy legyen levélfelület hozzá.
Ne a földre menjen nagyrésze.
Válasz borda77 (Joe) #14218. hozzászólásáraMiért akarod ezt a repcét ilyenkor regulátorozni. A kép szerint csalóka a magasága, de még szerintem felesleges. Majd ha szárbaindul és lesz 30-40 cm, akor kiadni a regulátor tartalmú vegyszert. Amúgy is hideg van hozá, főleg ha éjszaka fagypont alá csöken a hőmérséklet. Amúgy szép a repcéd
Válasz csoppika #14217. hozzászólásáraamikor virágzásban tavaly a -4-5 fok nem ártott neki szerinted most? amúgy sem mond már felénk olyan hideget mint előtte de sajna annyi csapit sem. Pont hétvégén akartam regulátorzni de hát elmarad...
Válasz Büresz #14203. hozzászólásáraAztakutyafáját!
Ott ollyan zöldek a repcék?
Itt lefagyott mindenhol a környéken fakó elhalt színű repcetáblák vannak bármerre járok, a közepük él de amit eldobott, az őszi lombjának kb 80%-át az azért nagy veszteség, csak visszaesik az amiért eddig dolgozott a növényke.
Ezzel nagyon király leszel, csak 1 hónappal vagyunk elmaradva hozzátok képest.
Válasz szanberg #14201. hozzászólásáraItt ahol fényképeztem repce volt, de van napra és szója utáni is.
A sorrend is ez itt a környéken: repce után a legjobb, aztán napra, végül szója.
Nem nagy eltérésekkel, de azért észrevehető.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14199. hozzászólásáraÉrtem, furcsálltam is. Ez is elég szép bokros egyébként de én hamarabb vetettem szeptember 15 körül még sincsen ilyen fejlettségben, mindegy, hogy mi volt az elővetemény, repce vagy szója vagy búza...
Idén tényleg elfogom vetni hó elején a repce utániakat.
Válasz szanberg #14194. hozzászólásáraHát gyakorlatilag igen. Bár csalókák a képek mert ott volt sárgább ahol rávetés van, ezért azt fotóztam! Ez talán a valóságos kép:
25194 hozzászólás
Válasz Mf-es? #14242. hozzászólásáraCsak ősszel kapott szilárdat.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #14237. hozzászólásáraKöszi . 540 580 a kerekezés. Később majd felkerül az ápolókerék is.
Válasz bobo77 #14236. hozzászólásáraSzilárdat kapott?
Válasz agráros #14240. hozzászólásáraAkkor az már elég is lehet,de ha van zsé akkor miért ne,de a szár szilárdítóról el ne feletkezz!
Válasz gazda001 #14239. hozzászólására180kg/ha urea ment rá eddig. Még ennyi Ammónium-nitrát a terv.
Válasz agráros #14238. hozzászólásáraerre ha nem teszel is teremni fog
Erre mikor kellene a második fejtrágya adag? Az elsőt február elején kapta.
Válasz bobo77 #14236. hozzászólásáraMèg nem is láttam trakid, szupi gèp.De ápolókerèk kèsőbb rákerül? Pláne kuko,napra, gondolom nem ezekkel taposod. 540,650-es kerekezès?
Megkapta az első 200 liter nitroját
Válasz Mf-es? #14234. hozzászólásáraKépen pedig jónak néz ki
Válasz bobo77 #14233. hozzászólásáraSáros,nem járható.
Válasz Mf-es? #14232. hozzászólásáraMiért nem lehet fújni?
210 liter kénes nitrosolt kapott.Genius,ezt nem lehet fújni.
Válasz Sk Laci #14230. hozzászólására30-40 cm nem a szár hoszát értetem, hanem a repce teljes magaságát
Válasz kukaccsosz #14226. hozzászólásáraHát nem tudom a max 5 cm,főleg idén talán nagyobnál, mert én éjszakai fagyoknál regulátort biztosan nem tenék.
Válasz csoppika #14228. hozzászólásáraIdén megtréfál az időjárás az biztos.
Válasz kukaccsosz #14226. hozzászólásáraSzóval ha olvad, ki kell konzerválni a gépegységet...
Itt is nő a főhajtás mint a bolond. Remélem a jövő heti fagyok megállítják, mert ha szombaton leesik 20-30mm eső akkor két hétig a közelébe se lehet menni.
Válasz Sk Laci #14222. hozzászólására30-40 cm-es szárbaindult repcét már késő regulátorozni. A szárbaindulás legelején van hatása (oldalhajtások serkentése) max 5 cm.
Válasz Mf-es? #14224. hozzászólásáraÉn egyszere szoktam kiadni, de nem minden évben használok regulátoros kezelést. Tavaly se használtam, és meglehet, hogy idén se fogok, de még alszok rá egy párat.
Ha megosztani, akor őszel szoktam.
Válasz Sk Laci #14222. hozzászólásáraRegulátort egyszerre,vagy 2 fél adag,1-2 hét különbséggel?
Mert lombtrágyát akarok 2 szer,8-10 nap különbséggel megosztva,hogy legyen levélfelület hozzá.
Ne a földre menjen nagyrésze.
Válasz Sk Laci #14222. hozzászólásáraNaponta nő mintha húznák... ilyenkor szoktam. Amikor szárba indul már késő.de az időjárás most megoldja...
Válasz borda77 (Joe) #14218. hozzászólásáraMiért akarod ezt a repcét ilyenkor regulátorozni. A kép szerint csalóka a magasága, de még szerintem felesleges. Majd ha szárbaindul és lesz 30-40 cm, akor kiadni a regulátor tartalmú vegyszert. Amúgy is hideg van hozá, főleg ha éjszaka fagypont alá csöken a hőmérséklet. Amúgy szép a repcéd
Válasz borda77 (Joe) #14220. hozzászólásáraŐszinte leszek az elmúlt 1 hétben nem láttam, ma dolgozom estig, holnap tervezek kimenni, fotózok és felteszem
Válasz gazda001 #14219. hozzászólásáraMilyen a repcéd a bakony alján?
Válasz borda77 (Joe) #14218. hozzászólásáraegy hét várakozás minyimum.......
Válasz csoppika #14217. hozzászólásáraamikor virágzásban tavaly a -4-5 fok nem ártott neki szerinted most? amúgy sem mond már felénk olyan hideget mint előtte de sajna annyi csapit sem. Pont hétvégén akartam regulátorzni de hát elmarad...
Válasz borda77 (Joe) #14216. hozzászólásáraJövő 7 után milyen lesz?
na illen a repcém :
Nálunk ilyenek:
Válasz Büresz #14213. hozzászólásáraSzépek akkor tény és való!
Válasz szanberg #14206. hozzászólásáraIgen ilyen szinte mindenkié. Pedig itt is volt -10-18 fok egy hétig, igaz 20 centi hótakaróval. Az megvédte.
Válasz Bécó #14207. hozzászólásáraTegnapi kép!!!
Válasz Bécó #14207. hozzászólásáraFelénk is vannak hasonló állapotú táblák.
Ilyen volt ősszel!
Válasz szanberg #14206. hozzászólásáraja nekem is ilyen remélem nem lesz gond a jövő héten a hideggel...
Válasz mtz1221 #14205. hozzászólásáraA jövöhét ismét vicces lesz..a mostani 20 fokra befigyel a -6
Válasz szanberg #14206. hozzászólásáraNem létezik, ez tuti őszi kép!
Nálunk Borsodban most még ülnek a repcék!
Válasz Büresz #14203. hozzászólásáraAztakutyafáját!
Ott ollyan zöldek a repcék?
Itt lefagyott mindenhol a környéken fakó elhalt színű repcetáblák vannak bármerre járok, a közepük él de amit eldobott, az őszi lombjának kb 80%-át az azért nagy veszteség, csak visszaesik az amiért eddig dolgozott a növényke.
Ezzel nagyon király leszel, csak 1 hónappal vagyunk elmaradva hozzátok képest.
Válasz 2266 #14192. hozzászólásáraValaki azt mondta hiába nem volt tél,a gyökere stagnált(nem bírta a tápot felvenni) és a fagy megfogta.
Válasz Büresz #14203. hozzászólására
Ma sikerült kirepítenem a műganyét, több kevesebb sikerrel.
Válasz szanberg #14201. hozzászólásáraItt ahol fényképeztem repce volt, de van napra és szója utáni is.
A sorrend is ez itt a környéken: repce után a legjobb, aztán napra, végül szója.
Nem nagy eltérésekkel, de azért észrevehető.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14199. hozzászólásáraÉrtem, furcsálltam is. Ez is elég szép bokros egyébként de én hamarabb vetettem szeptember 15 körül még sincsen ilyen fejlettségben, mindegy, hogy mi volt az elővetemény, repce vagy szója vagy búza...
Idén tényleg elfogom vetni hó elején a repce utániakat.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14199. hozzászólásáraAz enyém is hasonlóan bokros. Mulan, szeptember 26.-án vetve
Válasz szanberg #14194. hozzászólásáraHát gyakorlatilag igen. Bár csalókák a képek mert ott volt sárgább ahol rávetés van, ezért azt fotóztam! Ez talán a valóságos kép:
De mèg este is...
B.szott meleg volt
Mai trágyaszórás
Válasz 2266 #14192. hozzászólásáraSzerintem éhezik... A szója után vetett tovább volt zöld...(mint a búza után búza)