Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hali!
Olyan van hogy a szomszéd kézzel letörte a kukoricát és az álló góré még ott van! Nekem búza van mellette és felőle 5-6m nehezen lassan fejlődik lehet hogy árnyékba van azért ilyen?
Válasz borda77 (Joe) #13781. hozzászólásáranem gáz a nagy nemesítőházak is így csinálják Táplánszentkereszten is sok évtizede váltják így ! Csak jóval több a rovarkártevő!!
Válasz Bandita29 #13798. hozzászólásáraTehát azt mondjátok, hogy a búza után tarlóhántáskor belevetek
valami keveréket, akkor az vetésváltásnak minősül, ha 60 napig fent hagyom?
Mi van, ha lejelentem a vetést és baszik kikelni a szárzság miatt?
Eddig búza, búza, repce volt a sor, és tavaszi növényt nincs is értelme
a szar föld és a csapi hiány miatt.
Mostantól viszont ki akarom hagyni a repcét is...
Válasz borda77 (Joe) #13781. hozzászólásáraAzon múlik hogy mennyire fertőzött a talajod a Sclerotinia szkleróciumaival, mert ez a repce egyik legsúlyosabb betegsége. Ha egészséges a repcéd akkor szerintem semmi akadálya a 2 évente visszavetésnek.
Válasz csoppika #13782. hozzászólásáraItt is így csinálta egy nagy gazda, gyomokra figyelni kell főleg forgatás nélküli művelésnél. Néha közészúr egy naprát is a gyomirtás miatt vagy ujabban szóját de ez errefelé nemsokra megy.
Válasz borda77 (Joe) #13787. hozzászólásáraMilyen gond lehetne? Nem vetem észre semit. Növényvédő szereket használom ahogyan kell. A gyomnál oda kell figyelni az őszi áttelelő gyomokra/veronikák,../
Válasz borda77 (Joe) #13783. hozzászólásáraGondolom nincs, mert hallanám...
Több mint 5 évig 5 hekin csinálta ezt a formációt, de szerintem most is ez megy csak nagyobb a területe...(kukorica, szója, napra egyebek nem jönnek be, vagy nincs lefedve a technológia)
Mondjuk itt a vadak már a repcét is kizabálják...
Ha már mindenáron... akkor DAP /18-46/ 100-200 kg/ha vízben nagyon jól oldódik /a hatóanyag vízoldható része is magas!!/, sok komplex műtrágya alapanyaga.
Válasz Mf-es? #13774. hozzászólásáraÉn ennek a fórumnak sokat köszönhetek. Pl. amikor a fidesz anno a havroknak fél évre kb. behozta a földtörvénybe hogy tulajváltáskor fel lehet mondani a földhaszonbérletet azonnal ajándékoztunk ami nem volt felmondható, és máris jöttek. Aztán sok szakmai dolog is volt.
Vegyszerek, levéltrágyák műtrágyák vetés, magok, talajművelés... És igen is legyen mindenki büszke arra mit elér vagy ami sikerül neki. Ez a fórum pedig nagyrészt szerintem az ország egyik legjobb szakmai fóruma közössége!
Válasz gazda001 #13764. hozzászólásáraTiltja a rosseb... Örülök hogy végre ilyen a repcém és a búzám :) Máskor megesz a fene ha másé ilyen most had örüljek mánnn!!!
Amúgy én is itt tök sokat tanultam másoktól. Had lássa olvassa más is akinek nem annyira szép valami mit kell kellett volna tenni.
25221 hozzászólás
Soha nem volt repcém meg nem is lesz de ezt érdekesnek találom. Elrontottak valamit vagy árvakelés?
http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/ilyet_sem_gyakran_latni_telen_magyarorszagon_-_galeria/2544589/
Akkor most bűnrészesek vagyunk vagy sem???
Válasz Mtz 550E #13818. hozzászólásáraVagy mert a kártevők át járnak a tiedbe?
Hali!
Olyan van hogy a szomszéd kézzel letörte a kukoricát és az álló góré még ott van! Nekem búza van mellette és felőle 5-6m nehezen lassan fejlődik lehet hogy árnyékba van azért ilyen?
Válasz Muskátliszájú #13815. hozzászólására90% kb nitrátérzékeny:X
Válasz Muskátliszájú #13815. hozzászólásáraNem jól tudod!
Válasz pamko #13814. hozzászólásáraNitrátérzékeny területen vagyok és ott csak március 1.től lehet úgy tudom
Válasz Muskátliszájú #13811. hozzászólásáraFebr 1 - től mehetsz
Válasz apuci #13812. hozzászólására
Válasz Muskátliszájú #13811. hozzászólásáraDe lehet!
Válasz mocsencsi1 #13810. hozzászólásáraFebruárba nem is lehet mt kiszórni
Válasz 2266 #13809. hozzászólásáraEz jó poén, és legközelebb ha megy úgy február közepén vigyen magával 200-300 kg/ha kénes nitrogént.
Válasz H.József #13790. hozzászólásáraNincs ezzel semmi baj!! A gond az hogy túl sűrűn nézed meg...
Amandus vetőmagról vkinek tapasztalata?
Válasz H.József #13790. hozzászólásáraSzerintem nem ritka, de jobb a rálátás ha megmondod méterenként hány kelt ki!!
Válasz tloszna #13805. hozzászólásáraMindegy, mert a bogárnak van lába... Nincs bebetonozva...
Válasz borda77 (Joe) #13781. hozzászólásáranem gáz a nagy nemesítőházak is így csinálják Táplánszentkereszten is sok évtizede váltják így ! Csak jóval több a rovarkártevő!!
Válasz H.József #13790. hozzászólásáraez teljesen korrektül néz ki...
Válasz kovacsmihaly0905 #13797. hozzászólására Biztosan van, de elenyésző, nem ismerem az összes területüket, amit én látok pár szát hektárt, ott tuti nincsen más.
Válasz szalayb0511 #13801. hozzászólásáraÉn műkakiszoroval elszorom majd rt és mindig kikel.ha nins csapi nem az én hibám
Válasz Bandita29 #13798. hozzászólásáraTehát azt mondjátok, hogy a búza után tarlóhántáskor belevetek
valami keveréket, akkor az vetésváltásnak minősül, ha 60 napig fent hagyom?
Mi van, ha lejelentem a vetést és baszik kikelni a szárzság miatt?
Eddig búza, búza, repce volt a sor, és tavaszi növényt nincs is értelme
a szar föld és a csapi hiány miatt.
Mostantól viszont ki akarom hagyni a repcét is...
Válasz Bandita29 #13798. hozzászólásáranem érted mire irtam ugye?
mert nem ez a lényeg?
Válasz Bandita29 #13798. hozzászólásáraja én is csináltam már ezt sima ügy a 60 nappal...
Válasz kovacsmihaly0905 #13797. hozzászólásáraRepce után, búza előtt belefér a 60 nap.
Válasz Sz_Pisti #13795. hozzászólásárapedig a ződítís miatt bizti van neki más is....
Válasz borda77 (Joe) #13794. hozzászólásáraTét környékén van pár tábla ahol évek óta triti és repce váltja egymást szántás nélkül. Kocsiból látva hibátlan.
Válasz sirhanzoltan #13792. hozzászólására Itt van olyan nagy gazda, aki minimum 10 éve repce-búzaforgóval dolgozik 1000 hektár felett, más növénye nincs is nagyon
Köszi srácok...
Válasz borda77 (Joe) #13781. hozzászólásáraAzon múlik hogy mennyire fertőzött a talajod a Sclerotinia szkleróciumaival, mert ez a repce egyik legsúlyosabb betegsége. Ha egészséges a repcéd akkor szerintem semmi akadálya a 2 évente visszavetésnek.
Válasz borda77 (Joe) #13781. hozzászólásáraÉn 4 éve nyomom a repce-búza-repce-búzát. Eddig nincs nagyon gondja.
Válasz H.József #13790. hozzászólásáraszerintem nem ritka...
KWS Sirtaki, Október második hetébe vetve 220Kg-al! Én ritkának találom, szerintetek??
Válasz csoppika #13782. hozzászólásáraItt is így csinálta egy nagy gazda, gyomokra figyelni kell főleg forgatás nélküli művelésnél. Néha közészúr egy naprát is a gyomirtás miatt vagy ujabban szóját de ez errefelé nemsokra megy.
Válasz borda77 (Joe) #13787. hozzászólásáraMilyen gond lehetne? Nem vetem észre semit. Növényvédő szereket használom ahogyan kell. A gyomnál oda kell figyelni az őszi áttelelő gyomokra/veronikák,../
Válasz Sk Laci #13786. hozzászólásáratehát ha 1 év csak amit kihagysz sincsen gond a repcénél?
Válasz borda77 (Joe) #13781. hozzászólásáraIgen 10 éve így csinálom egy vadkáros helyen levő parcellával. Semi gond a vadkáron kívül.
Válasz csoppika #13784. hozzászólásáraK...va sok a vad mindenhol sajna...
Visszasírjuk azt amikor a TSZ kinyírta anno az összeset alig volt vad...
Válasz borda77 (Joe) #13783. hozzászólásáraGondolom nincs, mert hallanám...
Több mint 5 évig 5 hekin csinálta ezt a formációt, de szerintem most is ez megy csak nagyobb a területe...(kukorica, szója, napra egyebek nem jönnek be, vagy nincs lefedve a technológia)
Mondjuk itt a vadak már a repcét is kizabálják...
Válasz csoppika #13782. hozzászólásáraÉs úgy nincsen gond vele már?
Válasz borda77 (Joe) #13781. hozzászólásáraHavernak 2 búza 1 repce...
vetett már valaki repce-búza-repce forgót? Nagyon gáz 2 évre újra repce?
Válasz erni #13759. hozzászólásáraItt latok erős nitrogen hianyt es foszforhianyt is!En lombtragyat fújnék!Corax lombtragyakat használok,nagyon jók!
Válasz borda77 (Joe) #13778. hozzászólásáraSzerintem akkor sem!
Válasz uff #13777. hozzászólásáraMár nem sajna csak örökléskor.
Válasz borda77 (Joe) #13775. hozzászólásáraKedves Joe! Hogy van ez a földbérlet felmondás?
Működik még?
Ha már mindenáron... akkor DAP /18-46/ 100-200 kg/ha vízben nagyon jól oldódik /a hatóanyag vízoldható része is magas!!/, sok komplex műtrágya alapanyaga.
Válasz Mf-es? #13774. hozzászólásáraÉn ennek a fórumnak sokat köszönhetek. Pl. amikor a fidesz anno a havroknak fél évre kb. behozta a földtörvénybe hogy tulajváltáskor fel lehet mondani a földhaszonbérletet azonnal ajándékoztunk ami nem volt felmondható, és máris jöttek. Aztán sok szakmai dolog is volt.
Vegyszerek, levéltrágyák műtrágyák vetés, magok, talajművelés... És igen is legyen mindenki büszke arra mit elér vagy ami sikerül neki. Ez a fórum pedig nagyrészt szerintem az ország egyik legjobb szakmai fóruma közössége!
Válasz borda77 (Joe) #13773. hozzászólásáraVeszekedéseket leszámítva,itt többet lehet tanulni,mint a főiskolán.
Válasz gazda001 #13764. hozzászólásáraTiltja a rosseb... Örülök hogy végre ilyen a repcém és a búzám :) Máskor megesz a fene ha másé ilyen most had örüljek mánnn!!!
Amúgy én is itt tök sokat tanultam másoktól. Had lássa olvassa más is akinek nem annyira szép valami mit kell kellett volna tenni.
Válasz gazda001 #13771. hozzászólására