Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #13408. hozzászólásáraNégyszer volt benne összesen apermetező,igaz én szilárd műtrágyát szórok rá, semmi plusz kencefice nincs rajta.
Amit csak lehet tankkeverékben szórok.
Nekem 4.3t lett de a cégnél is 4 fölött volt az átlag.
Válasz Kémlelő #13409. hozzászólásáraMindenki nézi a hasznot, aki nem ezt mondja hazudik, mese nincs ebből él az ember nem másból haszon kell, hogy legyen és persze nem kell kapzsinak lenni ahhoz, hogy azt mondjam szeretnék én is minnél többet ha már egyszer dolgozok vele saját munka saját befektetés nem mástól veszi el az ember azt amit a saját területén termel, innentől kezdve azt gondolom az az egészséges felállás, hogy próbáljuk a legjobbat kihozni.
Viszont nekem van még egy fontos tényező ami gyakran a remélt hasznot is megelőzi, márpedig a szakma szépsége. Merem mondani, hogy nem azért dolgozok valamivel annyit és olyan módon, hogy elvakítson 5 fillér plussz, hanem, hogy lássam az eredményét a szép vetéseket kultúrákat az egy mezőgazdász ember számára szerintem gyönyörű, no ezért IS mentem bele háromszor lombtrágyával és csináltam végig mindent mint ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Hozzáteszem volt 25mázsás táblám is, 4 koronás föld heterogén, jelentős víznyomott hektárokkal benne és komoly mérhető vadkárral, ezzel is elégedett voltam, láttam benne a plusszt amit ráfordítottam mert ahol nem rontott bele külső tényező ott ez is gyönyörű volt, bár jobb és/vagy védettebb termőterületen 4tonna lett volna az alap amit én magam is vártam volna ettől is.
Válasz Kémlelő #13409. hozzászólásáraRepce költsége 220körül jött ki ebben minden benne van azt hiszem, tehát a gépkopás és egyéb üzemeltetési kötlségek is.
Válasz apuci #13404. hozzászólásáraA tavaly vetett idén aratott repcékben pontosan 10-szer járt a permetező pontosan. Nyílván ebben volt lombtrágyázás és nitrosolozás is nem is egyszer, de nagyon intenzív a repce az már biztos. Viszont cserébe volt 44mázsás 30hektáros táblánk is, kb. 300 ezer megmaradt tőről.
Idén rosszabbul indul mert nem volt eső vetés után és heterogén a kelés, bár a tőszám megvan csak 2-től 6levélig van minden, gyomírtások megtörténtek, megvárom még az eleje 8levél körül lesz a vége meg legalább 4 és megy rá a Caramba szépen illetve valami egyszerű bórt is tolok rá hátha megörül neki hehe
Válasz Claastra. #13405. hozzászólásáraElső években amikor volt nekem az egyik ismerős azt mondta "ha a permetező arra jár ha kell ha nem befordul a repce földre"
Válasz apuci #13404. hozzászólásáramég egy párszor biztos,mivel kezdő vagyok,még odafigyelek,pajor megevett 1,5 hekit,azt hirtelen kellett,ma carambáztam mert qrva szép
Válasz Claastra. #13400. hozzászólásáraBasszus akkor mire le vágod hányszor permetezed?
Az enyém a mult héten volt mégy csak egyszikűzve de szerintem az idén még egy gomba rá és boldog karácsonyt neki!
Válasz Pilátus #13398. hozzászólásáraidén könnyű volt jó talajt készíteni.egy gruberral,(persze plussz a tarlóhántás anno)hasonló repcéink vannak mint jd-s kollégáe,pedig kezdő vagyok repceileg,ma carambáztam,4x voltam már benne permetezővel
Nekem téli vadkártétel után 14tő/m2 volt 3to/heki lett. De tavaly ugyanilyen kártételnél és megmaradt tőszámnál 1/2 tonna/heki lett. Szóval szerencsével, jó idővel lehet belőle jó termés is. De azért nem kelle erre alapozni a jövőévet szerintem.
Válasz John Deere Power Shift #13379. hozzászólásáraNa ezt fejtsd ki bővebben... na meg azt is hogy az enyém 4-5centis addig a tiéd 15 minimum!
Azt ne felejtsük el hogy ámultunk azon milyen és mennyi munkával csináltad a magágyat
Megvan a jutalma ill tényleg megalapoztad a jővő:D évet
Válasz kukaccsosz #13380. hozzászólásáraha csak 5db van azt már simán meghagyom.voltak részek idén ahol 1 azaz 1 db volt/nm.minimál talajmunka után nagy mulcsba,rossz keléssel,vadak kártételével,1 gombaölővel 2,7t/ha
Válasz kukaccsosz #13380. hozzászólásáraMa nézegettem átfogóbban miközben fújtam, szémolgattam de a 20 a leggyérebb részen is megvan, csak nagyon kicsi még, mintha most kelt volna ki
Válasz apuci #13391. hozzászólásáraa 15e kevés Gyulabátyó,nekem tavaly prontóztak(12eft-ért) 70-150e tő körül maradt 2,5 tonna lett,idén elvetettem Sulky-val 450re,a biztonság kedvéért,há majdnem mind kikelt
25265 hozzászólás
insegnió buzája kinek volt már? és milyen?
Repcébe,ezt ajánlották.Vélemény??
Válasz szanberg #13408. hozzászólásáraNégyszer volt benne összesen apermetező,igaz én szilárd műtrágyát szórok rá, semmi plusz kencefice nincs rajta.
Amit csak lehet tankkeverékben szórok.
Nekem 4.3t lett de a cégnél is 4 fölött volt az átlag.
Válasz szanberg #13408. hozzászólásáraCarambához cinket bax kiiii"!
Válasz Kémlelő #13409. hozzászólásáraMindenki nézi a hasznot, aki nem ezt mondja hazudik, mese nincs ebből él az ember nem másból haszon kell, hogy legyen és persze nem kell kapzsinak lenni ahhoz, hogy azt mondjam szeretnék én is minnél többet ha már egyszer dolgozok vele saját munka saját befektetés nem mástól veszi el az ember azt amit a saját területén termel, innentől kezdve azt gondolom az az egészséges felállás, hogy próbáljuk a legjobbat kihozni.
Viszont nekem van még egy fontos tényező ami gyakran a remélt hasznot is megelőzi, márpedig a szakma szépsége. Merem mondani, hogy nem azért dolgozok valamivel annyit és olyan módon, hogy elvakítson 5 fillér plussz, hanem, hogy lássam az eredményét a szép vetéseket kultúrákat az egy mezőgazdász ember számára szerintem gyönyörű, no ezért IS mentem bele háromszor lombtrágyával és csináltam végig mindent mint ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Hozzáteszem volt 25mázsás táblám is, 4 koronás föld heterogén, jelentős víznyomott hektárokkal benne és komoly mérhető vadkárral, ezzel is elégedett voltam, láttam benne a plusszt amit ráfordítottam mert ahol nem rontott bele külső tényező ott ez is gyönyörű volt, bár jobb és/vagy védettebb termőterületen 4tonna lett volna az alap amit én magam is vártam volna ettől is.
Válasz Kémlelő #13409. hozzászólásáraRepce költsége 220körül jött ki ebben minden benne van azt hiszem, tehát a gépkopás és egyéb üzemeltetési kötlségek is.
Válasz szanberg #13408. hozzászólásáraAz szép.
Tudom, te terméssátlagra hajtasz.
Van aki a hasznot is figyeli.
Felénk az utóbbi jó számot mutat a búzánál.
Közelebb van a 200 000-hez, mint a 100 000 hez.
Repcénél hogy van nálad?
Válasz apuci #13404. hozzászólásáraA tavaly vetett idén aratott repcékben pontosan 10-szer járt a permetező pontosan. Nyílván ebben volt lombtrágyázás és nitrosolozás is nem is egyszer, de nagyon intenzív a repce az már biztos. Viszont cserébe volt 44mázsás 30hektáros táblánk is, kb. 300 ezer megmaradt tőről.
Idén rosszabbul indul mert nem volt eső vetés után és heterogén a kelés, bár a tőszám megvan csak 2-től 6levélig van minden, gyomírtások megtörténtek, megvárom még az eleje 8levél körül lesz a vége meg legalább 4 és megy rá a Caramba szépen illetve valami egyszerű bórt is tolok rá hátha megörül neki hehe
Válasz apuci #13389. hozzászólásáraNem is nekem gondoltam.A repcéimnek.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Claastra. #13405. hozzászólásáraElső években amikor volt nekem az egyik ismerős azt mondta "ha a permetező arra jár ha kell ha nem befordul a repce földre"![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz apuci #13404. hozzászólásáramég egy párszor biztos,mivel kezdő vagyok,még odafigyelek,pajor megevett 1,5 hekit,azt hirtelen kellett,ma carambáztam mert qrva szép
Válasz Claastra. #13400. hozzászólásáraBasszus akkor mire le vágod hányszor permetezed?![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Az enyém a mult héten volt mégy csak egyszikűzve de szerintem az idén még egy gomba rá és boldog karácsonyt neki!
Válasz Claastra. #13402. hozzászólásáraEgyszikűt későbbre hagyom"pajorral",Carambát ha kihagyom akkor mi különbség lesz?
Válasz Pilátus #13401. hozzászólásáraegyszikű,kétszikű,pajor,és caramba
Válasz Claastra. #13400. hozzászólásáraMiafrancotkolbászolsz" ennyit benne??![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz Pilátus #13398. hozzászólásáraidén könnyű volt jó talajt készíteni.egy gruberral,(persze plussz a tarlóhántás anno)hasonló repcéink vannak mint jd-s kollégáe,pedig kezdő vagyok repceileg,ma carambáztam,4x voltam már benne permetezővel
Nekem téli vadkártétel után 14tő/m2 volt 3to/heki lett. De tavaly ugyanilyen kártételnél és megmaradt tőszámnál 1/2 tonna/heki lett. Szóval szerencsével, jó idővel lehet belőle jó termés is. De azért nem kelle erre alapozni a jövőévet szerintem.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz John Deere Power Shift #13379. hozzászólásáraNa ezt fejtsd ki bővebben... na meg azt is hogy az enyém 4-5centis addig a tiéd 15 minimum!![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Azt ne felejtsük el hogy ámultunk azon milyen és mennyi munkával csináltad a magágyat
Megvan a jutalma ill tényleg megalapoztad a jővő:D évet
Válasz kukaccsosz #13380. hozzászólásáraha csak 5db van azt már simán meghagyom.voltak részek idén ahol 1 azaz 1 db volt/nm.minimál talajmunka után nagy mulcsba,rossz keléssel,vadak kártételével,1 gombaölővel 2,7t/ha
Válasz kukaccsosz #13380. hozzászólásáraMa nézegettem átfogóbban miközben fújtam, szémolgattam de a 20 a leggyérebb részen is megvan, csak nagyon kicsi még, mintha most kelt volna ki![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Válasz Claastra. #13394. hozzászólásáraBocs elírtam!![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz apuci #13393. hozzászólására15 marad négyzetméterenként akkor érdemes meghagyni,de az 150e/ha
Válasz Claastra. #13392. hozzászólásáraNem minden évben, de például az idén volt ilyen, 4t adott!
mert a szántás felejtős a rá vetés meg elég kockázatos!
Ha tavaszról beszélünk akkor nem sok választás van itt felénk,
Válasz apuci #13391. hozzászólásáraa 15e kevés Gyulabátyó,nekem tavaly prontóztak(12eft-ért) 70-150e tő körül maradt 2,5 tonna lett,idén elvetettem Sulky-val 450re,a biztonság kedvéért,há majdnem mind kikelt
Válasz drenthe evo #13390. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Mi az idén 375 ezret vetettünk,de azt mondják ha tavasszal marad 15 ezer azt már meg lehet hagyni.
Válasz Czanik Sanyi #13382. hozzászólásáraSanyi báttya , az még a fajta repcék korában volt ! Azokat kellett 75 szem\m2-el vetni. Ezek már hibridek , max 50/m2... ;)
Válasz Mf-es? #13388. hozzászólásáraSzerintem az neked nem való!!!!!![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz John Deere Power Shift #13387. hozzászólásáraÁra?
Válasz bendix #13386. hozzászólásáraBingó :)
Válasz Mf-es? #13381. hozzászólásáraTimac fertiactyl starterre gondolok, de majd ő megmondja.![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Válasz Pilátus #13384. hozzászólásáraMi mellé tettél?
nagyon megbax am a repcét mert műtrágyát is raktam a gyoírtó mellé... de tiszta a placc![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz Czanik Sanyi #13382. hozzászólásáraA fele is bőven elég![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz tibi16 #13377. hozzászólásáraŐsszel ha van 60-68közt, tavasszal 38-50közt akkor már jó termés alapja megvan.
Válasz John Deere Power Shift #13379. hozzászólásáraGyökér stimulátor,kereskedelmi neve?
Válasz tibi16 #13377. hozzászólására15/m2-nek szerintem lenni kéne![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Regulátor+gyökérstimulátor+rovar első kezelés.Hatalmas,de senkit ne tévesszen meg,a hajtáscsúcs mélyen bent ül.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171002062156_22156950_1397789057013627_329067951_n.jpg)
Válasz tibi16 #13377. hozzászólásáraPassz...sose volt repcém...most van...![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz csoppika #13375. hozzászólásáraLehet, de annak már lőttek, mennyi az a tőszám négyzetméteren ami a minimum hogy érdemes legyen meghagyni?
Válasz Mf-es? #13373. hozzászólásáraKént tartalmazó komplexet kell szórni alaptrágyaként.
Válasz tibi16 #13374. hozzászólásáraEső után lehet hengerezni kellett volna...
Lessz e ebből még repce vagy tárcsázzam ki? Ezek a legdurvább részek, szerintem nagyon betömörítette a henger a földet, tiszta cserép.
![1](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171001175640_22157092_1690150377675429_184249832_n.jpg)
![2](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171001175654_22172001_1690150334342100_2036390112_o.jpg)
![3](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171001175706_22199104_1690150307675436_599994318_o.jpg)
![4](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171001175720_22219268_1690150347675432_1523341065_o.jpg)
Többen írják ősszel a bóros lomb trágyát repcére.
Kénes lomb trágya nem indokolt?
Repce regulátorozásra melyik fúvóka jobb IDKT 3
dupla lapos sugaras fúvóka v IDK-4 fúvóka?
Válasz Norbi6330 #13370. hozzászólására1 hónappal ezelőtt![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz bendix #13369. hozzászólásáraMikor vetetted?
Válasz Norbi6330 #13368. hozzászólásáraKicsit nagyobb ettől, átlagban 6 levélben van most.
Válasz bendix #13367. hozzászólásáraÉs most milyen állapotba fújtad rá? küldenél róla képet?
Ez ma kapott 1 l/ha caramba turbot és 2 l/ha bórt. A kép múlthéten készült.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170926195159_img_20170922_183253.jpg)
Válasz Mf-es? #13363. hozzászólására4-6 leveles korban 0,8-1l Caramba turbo![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)