Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #12650. hozzászólásáraCsak furcsállom hogy... nekem idén van első évben... nem mondom hogy rosszul néz ki de.. majd meglátjuk milyen a fajsúlya...és a minősége!
Válasz sixx #12646. hozzászólásáraSZÉP! Felénk a 113 meg sem közelíti senkié sem ezt olyan szép, DE a szomszéd kukis örül neki tuti hogy rádől a repcéd. Tavaly én voltam egy ilyen helyen csak nekem napra volt nem kuki szidtam a repcést mint az állat :)))
Válasz .Feco. #12638. hozzászólására A napraforgó alá a strip-till-el raktátok az alapműtrágyát,ősszel vagy tavasszal?Traktorszépség(vagy valami hasonló nevű) versenyre,van jelentkező rokoni körödből?
Válasz bobo77 #12637. hozzászólásáraigen, mégpedig az amit Szabi írt. Tavaly a napraforgó alá a strip-till-el raktuk az alapműtrágyát, amiből ezek szerint maradt a búzának is. A talaj amúgy TopDown-al volt megcsinálva, 25 cm mélyen, egyenletesen kapott mindent, magán az állományon nem is nagyon látszik semmi, csupán a tavalyi sor fölé került növény jobb kondiban van, és kb. 1 nappal később hozza a kalászt... korábban sosem látszott a szinén semmi, mostanra is eltűnt, csak épp amikor csináltam a sorköz fölött már teljesen kinn volt a kalász a sor fölött pedig még részben takarta a zászlóslevél...
Válasz .Feco. #12632. hozzászólásáraidén sajna nem vetettem de meg is bántam az exotic nekem nagyon bejött...szarabb földbe is mindig jó volt...
cellule mulan és ingenio lett... azt veszem észre a mulan is ingenio közepes földtől a jóig jól működik de a homokosabb földekbe nem.. ott a cellule jó meg az exotic is jó lett volna...
Az út jobb oldalán szántott bal oldalán grúberozottba vetett repce, amúgy ugyan az mindkettő az enyém. Egy pár százalék itt elment mindenkinek, becőormányos munkálkodott....
Válasz borda77 (Joe) #12614. hozzászólásáraUgye ha 2-500 hekis lennék nem érdekelne... De a sváb nem örül a taki búzának... Itt taki1 (11.5 alatt); taki2(11.5-12.4); malmi2(12.5-13.9) malmi1(14 felett); ezek a kategóriák vannak... (macerás évben(tavaly) talán még egyet beszúrnak a taki aljára; 10.5fehérje alatt)
Válasz csoppika #12613. hozzászólásáraeuro... malmi II-s sem ment még SOHA ekkora termésnél... Ez ka búzák tudnak 12,5-13 fehérjét max oszt annyi persze ez is tökéletes lisztnek...
Vény egy jó vízgazdálkodású földet szép kötött mély földet, végy egy jó búzafajtát franciák pl., legyen jó elővetemény pl repce, vesd el időben, adj neki 5q nitrogént 2-3 gombaölő és mindig levéltrágya és persze jókor a csapi és nem hőség és akkor van lesz... ennyi. A legfontosabb a talaj és a csapi és a műkaki.. ezekkel a fajtákkal simán lehet manapság9+-t csinálni...
Válasz Ares 826 #12597. hozzászólásáraÉn Békéscsaba környékéről tudnék nyilatkozni a búzám közepes de legalább termésben 10-15% -ban lesz kevesebb mint a múlt évben ..Láttam gyönyörű búzát ami borsó után lett vetve de nem ez a jellemző.Én 44000-46000 /t árat várok az étkezési búza piacán ami nálunk jelenleg 39000ft
Válasz Cafi #12600. hozzászólásáraVirágzásban van még értelme karbamidot adni?
Elvileg a karbamid lombon nem perzsel, jól tudom?
Engem is érdekelne hogy 8-10 kg/ha karbamid teljes virágzásban nem vághat oda a búzának? Tapasztalat valaki?
Üdv! kérdés a következő lenne,a búzám nem egyenletesen kelt,így nem is egyenletesen kalászol,kb 50% ék kalász kint van a többi most kezd bújkálni,itt elég csapadékos az idő,kalászvédelemmel várjak még mint kint van az összes vagy ha az időjárás engedi fújjam?
25153 hozzászólás
Válasz csoppika #12652. hozzászólásáraNem ártana még egy 20-30mm, de ahogy elnézem az előrejelzéseket, aratásig nagyjából ennyi volt.
Tizenmm eső ide vagy oda...furulyázik a búza... Néhol a zászlóslevél csúcsa sárgul... A felső kalász emeletek is száradnak... 1x jártam már így...
Válasz Mf-es? #12650. hozzászólásáraCsak furcsállom hogy... nekem idén van első évben... nem mondom hogy rosszul néz ki de.. majd meglátjuk milyen a fajsúlya...és a minősége!
Válasz borda77 (Joe) #12644. hozzászólásáraMiért ne lenne?
Válasz borda77 (Joe) #12648. hozzászólásáraMajd elintézi, ha gyomírtja...
Válasz sixx #12646. hozzászólásáraSZÉP! Felénk a 113 meg sem közelíti senkié sem ezt olyan szép, DE a szomszéd kukis örül neki tuti hogy rádől a repcéd. Tavaly én voltam egy ilyen helyen csak nekem napra volt nem kuki szidtam a repcést mint az állat :)))
Válasz sixx #12645. hozzászólásáraValamelllik nap én is lefotózom a cellulemat ez már nem igaz.... mindenkinek ez van :)
...és a PX113...
Akkor még egy kis Cellule. Nem valami nagy kalászok, de ez van...
ezt a cellulet jó sokan vetjük gyerekek! Mindenkinek van belőle vagy mi?
Cellule,200 liter nitró,egy gyomirtó.
Beállnék a fotós sorba
most jön még a neheze! Szemtelítődés......
Válasz Gatti #12611. hozzászólásáraSzia.Hadd kérdezzem már meg a Géniust és most a Kalahárit mennyivel vetetted ???
Válasz mtz1221 #12639. hozzászólásáraszia, ősszel igen.
Unokatestvérem lányát láttam valami fészbukos dolgon de több részletet nem tudok...
Válasz .Feco. #12638. hozzászólására A napraforgó alá a strip-till-el raktátok az alapműtrágyát,ősszel vagy tavasszal?Traktorszépség(vagy valami hasonló nevű) versenyre,van jelentkező rokoni körödből?
Válasz bobo77 #12637. hozzászólásáraigen, mégpedig az amit Szabi írt. Tavaly a napraforgó alá a strip-till-el raktuk az alapműtrágyát, amiből ezek szerint maradt a búzának is. A talaj amúgy TopDown-al volt megcsinálva, 25 cm mélyen, egyenletesen kapott mindent, magán az állományon nem is nagyon látszik semmi, csupán a tavalyi sor fölé került növény jobb kondiban van, és kb. 1 nappal később hozza a kalászt... korábban sosem látszott a szinén semmi, mostanra is eltűnt, csak épp amikor csináltam a sorköz fölött már teljesen kinn volt a kalász a sor fölött pedig még részben takarta a zászlóslevél...
Válasz .Feco. #12632. hozzászólásáraSàvművelés hatàsa?
Válasz .Feco. #12621. hozzászólásáratavalyi repce sora látszik?
Válasz .Feco. #12621. hozzászólásáraA tavalyi kapás alá szórt műtrágyától
Válasz .Feco. #12626. hozzászólásáraHoppá ezt elírtam...arpát akartam írni de valahogy benéztem
Válasz .Feco. #12632. hozzászólásáraidén sajna nem vetettem de meg is bántam az exotic nekem nagyon bejött...szarabb földbe is mindig jó volt...
cellule mulan és ingenio lett... azt veszem észre a mulan is ingenio közepes földtől a jóig jól működik de a homokosabb földekbe nem.. ott a cellule jó meg az exotic is jó lett volna...
Válasz borda77 (Joe) #12630. hozzászólásáraDe
Válasz borda77 (Joe) #12629. hozzászólásáramondjuk ez hétfői kép, csak nem volt időm még felrakni...
Válasz .Feco. #12628. hozzászólásáratradiscokat már nem vetsz?
Válasz .Feco. #12628. hozzászólásárajó későn kalászolt bakker nekem már 1 hete kint van...
Válasz borda77 (Joe) #12627. hozzászólásáraCellule
Válasz .Feco. #12621. hozzászólásáramifajta a búzád?
Válasz Gyurkesz1 #12624. hozzászólásáratekintve hogy a Falcon nem engedélyezett repcében így leginkább nem...
Válasz .Feco. #12623. hozzászólásáramert el..ál valamit :)
Válasz kukaccsosz #12583. hozzászólásáraSzia kérdezni szeretném tőled hogy repcében lehet a falconhoz rakni fitohorm makro npkát??
Válasz F-A-R-M-E-R \ #12622. hozzászólásáraén tudom amúgy, inkébb mindenki azt írja le hogy mikor jött rá...
Válasz .Feco. #12621. hozzászólásáraSávosan kalászol, hogy miért azt csak te tudod
ki mit tippel, miért ilyen zebramintás a búza?
Úgy tűnik az idén az ásványvizes palackos fotók helyett a búzatáblába beleparkolt permetező a divat, csináltam én is ilyet...
Válasz jocó64 #12618. hozzászólásáraPersze ha le akarod égetni :)
Virágzásban van a Búza van-e értelme a jövőhéten fújni 50-100l közötti Nitrosolt?
Lenoxx. Utolsó kezelést is megkapta gombaölő+rovar
Az út jobb oldalán szántott bal oldalán grúberozottba vetett repce, amúgy ugyan az mindkettő az enyém. Egy pár százalék itt elment mindenkinek, becőormányos munkálkodott....
Válasz borda77 (Joe) #12614. hozzászólásáraUgye ha 2-500 hekis lennék nem érdekelne... De a sváb nem örül a taki búzának... Itt taki1 (11.5 alatt); taki2(11.5-12.4); malmi2(12.5-13.9) malmi1(14 felett); ezek a kategóriák vannak... (macerás évben(tavaly) talán még egyet beszúrnak a taki aljára; 10.5fehérje alatt)
Válasz csoppika #12613. hozzászólásáraeuro... malmi II-s sem ment még SOHA ekkora termésnél... Ez ka búzák tudnak 12,5-13 fehérjét max oszt annyi persze ez is tökéletes lisztnek...
Válasz borda77 (Joe) #12610. hozzászólásáraMalmi minőséget is tud? Gondolom csak ezen ideális körülmények fennállása esetén...
Válasz borda77 (Joe) #12610. hozzászólásáraVagy vesz fődet a csigazabálóknál...
Virágzik a Kalahári.
Csak nagyon ritka :/
Válasz Ferror #12609. hozzászólásáranem bonyi...
Vény egy jó vízgazdálkodású földet szép kötött mély földet, végy egy jó búzafajtát franciák pl., legyen jó elővetemény pl repce, vesd el időben, adj neki 5q nitrogént 2-3 gombaölő és mindig levéltrágya és persze jókor a csapi és nem hőség és akkor van lesz... ennyi. A legfontosabb a talaj és a csapi és a műkaki.. ezekkel a fajtákkal simán lehet manapság9+-t csinálni...
sokan írtatok 10t feletti búzákról, szerintem sokan kíváncsiak vagyunk a termesztés technológiára A-tól...Z-ig
valaki leírná a 10+t receptjét?
Válasz Ares 826 #12597. hozzászólásáraÉn Békéscsaba környékéről tudnék nyilatkozni a búzám közepes de legalább termésben 10-15% -ban lesz kevesebb mint a múlt évben ..Láttam gyönyörű búzát ami borsó után lett vetve de nem ez a jellemző.Én 44000-46000 /t árat várok az étkezési búza piacán ami nálunk jelenleg 39000ft
Válasz Cafi #12600. hozzászólásáraVirágzásban van még értelme karbamidot adni?
Elvileg a karbamid lombon nem perzsel, jól tudom?
Engem is érdekelne hogy 8-10 kg/ha karbamid teljes virágzásban nem vághat oda a búzának? Tapasztalat valaki?
Kösz a válaszokat!
Válasz Bobi82 #12604. hozzászólásáraSzombatig záporok/zivatarok várhatóak addig meg kikalászol...
Üdv! kérdés a következő lenne,a búzám nem egyenletesen kelt,így nem is egyenletesen kalászol,kb 50% ék kalász kint van a többi most kezd bújkálni,itt elég csapadékos az idő,kalászvédelemmel várjak még mint kint van az összes vagy ha az időjárás engedi fújjam?