Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kukaccsosz #12272. hozzászólásáraSzia.Látom te nagyon otthon vagy a növényvédelmi dolgokban.Nekem lenne 5 ha búzám, és 13 árpám. Szépen jön benne felfelé a gyom, főleg most a csapadékra.Gyomirtó-gombaölő-lombtrágya mehet rá egyben? Veronika ellen kapott Aurorát 40 grammot eddig.
Válasz Koszi. #12269. hozzászólásáraVirágzó repcére biztos nem tennék akármit.
Hidd el, hogy félelmetes látvány tud lenni, amikor a méhek mennek ki, és csak egy része jön vissza, és azok is döglődve lepik el (szó szerint) a kertet. 100 család értéke kb 4m Ft, de a teljes kár kb ennek több mint kétszerese, a kieső mézterméssel.
Nálunk a szomszéd faluban több mint 2000 méhcsalád van, úgyhogy nem lehet hülyéskedni.
Válasz Koszi. #12269. hozzászólásáraValószínű nem véletlen!Nálunk egy méhész hatalmas nagy cirkuszt csinált NÉbIH-től kezdve körzetis növényfelügyelő stb!!!! Nem játék súlyos forintok!
Csak jó tanács!
Üdv! Méhkímélő tehnológiával fújhatok virágzó repcére nem méhkímélő szert ( pl rapidot) ugye? Természetesen van növényorvos, de mindjárt a drágább szereket hozza szóba.
Biztos is a szárazság volt a baj, a növényvédős szerint is. Ki fogja heverni főleg hogy most már kapott vizet bőven,esetleg valami lombtrágya vagy amalgerol segítene még.
Válasz Csabi 1988 #12251. hozzászólásáraSzia! Valószínűleg igaza van. Bár inkább a szárazság lehet az oka. Nálam is ugyanilyen tünetet mutatnak a búzák. Trimmer Trio-t kapott és Leander Top gombaölőt + 5 l/ha Csöpp
Mix lombtrágyát keverve. A borsó illetve repce után vetetteken kevésbé látszik mint a napraforgó és kukorica után vetetteken. A szárazság miatt véleményem szerint nitrogénhiány lépett fel ami a napraforgó és kukorica után földbe került búzán a pentozánhatás miatt erősebben jelentkezett. A mostani eső szerintem segít a bajon.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #12261. hozzászólásáranem volt,az ünnepek elött vettem észre,45ha-t kedden lepermeteztem,azóta meg alkalmatlan az idő mindenre,csak borfejtésre volt jó tegnap!
Válasz Feri #12260. hozzászólásáraNálam minden évben, valamilyen mértékben látszik Mulán fajtán. Többi fajtákon nem látok. A 25mm előtt nem volt ilyen jelenség?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #12259. hozzászólásáraSzárazságra nem fogható esetemben ,mert két hete itt esett 25mm eső.Minden buzámat,durum,aestivum március végén legombáztam+keserűső+rosier lombtrágya nitrosolos technológia stb. Azért kérdem itt fórumon,mert népszerű a Génius .és kinél mi a hlyzet?
Válasz Feri #12256. hozzászólásáraMulán van, ápr. elején gombáztam, utána kezdett sárgulni a levélvég. Most már 3-4cm es a sárgulás, igaz nagy szárazság vol itt. állítólag az lenne az oka.
Fórumosok!
Van valakinek Génius buzavetése? Arra lennék kiváncsi,hogy tapasztaltatok-e levél sárgulást,illetve olyan foltosodást a felső leveleken ami DTR-re hasonlit.Járva a határt csak ezen a Satenes fajtán láttam ezt a jelenséget.Azt tapasztaltam,hogy a növény megállt a fejlődésben,eddig a többi buzához hasonlitva sokkal szeb volt,de napok alatt stagnál az állapota.
Cellul,Babona fajták egészségesek szebbet mutatnak!
Köszi. Fel is hívtam,nagyon készséges volt holnap reggel megnézzük,azt mondta a mysticnek semmi baja hanem a szárazság és a hideg miatt nem szerette a búza gyomírtót...
Válasz apuci #12240. hozzászólásáraElkufircoltam kicsit. Okostelefon nesze neked. forgatom mint bolond a zsebórát. Mégis háromból kettő félre megy. az az jelenleg mind a három. Majd megpördítem őket a gépemen.
Válasz Csabi 1988 #12236. hozzászólásáraRosasol 30-10-10-Me például.5kg/h.Ez bruttó 7 ezer /h körül mozoghat. De van számos más verzió is, nekem ez megtetszett és tapasztaltam hatásos. A száraz időszakon átbillentette az állományt. A héten kap vizet is talán végre.Ilyen lett. Innen indult.Az utolsó kép 2017.03.31 A két első 2017.04.14. Esőt másfél hónapja nem látott, max párán éldegél. Az első adag nitrogén épp hogy bemosódott, de fel venni már nem tudta rendesen.
Válasz Csabi 1988 #12232. hozzászólásáraTápanyag hiány, bár levelek elég "zöldek", ezért káliumra-és kicsit nitrogénre tippelek.Kálium felé azért hajlok mivel kezd a levelek erezete látszani.Lomtrágya neki.Vagy eső, bár az utóbbiért sokat nem tehetsz.Csapadékkal hogy álltál idáig ? A kép alapján volt ott konkurens gyom növény, mi a vizet és a tápanyagot elszipkázhatta.
Válasz Csabi 1988 #12232. hozzászólására Trimmer Trio három hatóanyagot tartalmazó, gyakorlatilag a kalászosok valamennyi lényeges gyomnövénye ellen hatékony készítmény, így más gyomirtó szerrel kombinálni nem javasolt. A gyomirtó szer hatását nem ionos nedvesítő adalékanyag hozzáadásával fokozni lehet. (Trend 0,1 %)
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni,valaki tudja mibaja lehet? Rézhiány esetleg? Vagy a gyomírtó ártott meg neki? Kb 1 hete lett lefújva trimmer trioval és mystic gombaölővel..
Válasz borda77 (Joe) #12223. hozzászólásárazúzós asztal+SZECSKÁZÓ (Ez nagyon fontos!) ha tárcsázol tárcsázol, utána nekünk topDown vagy Artiglio megy, tavasszal egy sor kombi vagy Carrier, és mehet a vetőgép. teljesen működik, semmi kompromisszum nem kell!
Válasz borda77 (Joe) #12223. hozzászólásáraHa pont így nem is, de 11 t/ha kuki levágva majd gruber, tavasszal 1 sor kombi aztán vetés. Nem lett a legjobb magágy, mert sokszor összehúzta a szárat. Nem szabad elhagyni a tárcsázást azt látom.
25224 hozzászólás
Válasz kukaccsosz #12272. hozzászólásáraSzia.Látom te nagyon otthon vagy a növényvédelmi dolgokban.Nekem lenne 5 ha búzám, és 13 árpám. Szépen jön benne felfelé a gyom, főleg most a csapadékra.Gyomirtó-gombaölő-lombtrágya mehet rá egyben? Veronika ellen kapott Aurorát 40 grammot eddig.
Válasz Koszi. #12269. hozzászólásáraVirágzó repcére biztos nem tennék akármit.
Hidd el, hogy félelmetes látvány tud lenni, amikor a méhek mennek ki, és csak egy része jön vissza, és azok is döglődve lepik el (szó szerint) a kertet. 100 család értéke kb 4m Ft, de a teljes kár kb ennek több mint kétszerese, a kieső mézterméssel.
Nálunk a szomszéd faluban több mint 2000 méhcsalád van, úgyhogy nem lehet hülyéskedni.
Válasz kukaccsosz #12271. hozzászólásáraJa,és még a mavrik.
Válasz Koszi. #12269. hozzászólásáraÉn biscayan vagy mospilanon kívül mást nem mernék szórni és másnak sem javasolnám!
Válasz Koszi. #12269. hozzászólásáraValószínű nem véletlen!Nálunk egy méhész hatalmas nagy cirkuszt csinált NÉbIH-től kezdve körzetis növényfelügyelő stb!!!! Nem játék súlyos forintok!
Csak jó tanács!
Üdv! Méhkímélő tehnológiával fújhatok virágzó repcére nem méhkímélő szert ( pl rapidot) ugye? Természetesen van növényorvos, de mindjárt a drágább szereket hozza szóba.
Válasz csoppika #12266. hozzászólásáraHa a levélfelület száraz és 25 foknál nincs melegebb, nyugodtan fújhatod.
Válasz csoppika #12266. hozzászólásáraÉn hétvégén pofánvertem 200 literrel. Mit sajnálgassam, majd kinövi.![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Az ilyen sárga levélvégű búzára mikor merjem ráfújni a nitrosolt?![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Hali! A tél végén be voltunk sz@rv@ a kemény fagyoktól hó szinte semmi, tegnap meg leszakadt az ég , a méhek telelni mentek mi lesz így a repcékkel?![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170420230208_17991323_1492988364065382_1119241357602877115_o.jpg)
Biztos is a szárazság volt a baj, a növényvédős szerint is. Ki fogja heverni főleg hogy most már kapott vizet bőven,esetleg valami lombtrágya vagy amalgerol segítene még.
Válasz Csabi 1988 #12251. hozzászólásáraSzia! Valószínűleg igaza van. Bár inkább a szárazság lehet az oka. Nálam is ugyanilyen tünetet mutatnak a búzák. Trimmer Trio-t kapott és Leander Top gombaölőt + 5 l/ha Csöpp
Mix lombtrágyát keverve. A borsó illetve repce után vetetteken kevésbé látszik mint a napraforgó és kukorica után vetetteken. A szárazság miatt véleményem szerint nitrogénhiány lépett fel ami a napraforgó és kukorica után földbe került búzán a pentozánhatás miatt erősebben jelentkezett. A mostani eső szerintem segít a bajon.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #12261. hozzászólásáranem volt,az ünnepek elött vettem észre,45ha-t kedden lepermeteztem,azóta meg alkalmatlan az idő mindenre,csak borfejtésre volt jó tegnap!
Válasz Feri #12260. hozzászólásáraNálam minden évben, valamilyen mértékben látszik Mulán fajtán. Többi fajtákon nem látok. A 25mm előtt nem volt ilyen jelenség?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #12259. hozzászólásáraSzárazságra nem fogható esetemben ,mert két hete itt esett 25mm eső.Minden buzámat,durum,aestivum március végén legombáztam+keserűső+rosier lombtrágya nitrosolos technológia stb. Azért kérdem itt fórumon,mert népszerű a Génius .és kinél mi a hlyzet?
Válasz Feri #12256. hozzászólásáraUtolsó előtti mondatodra, tök ugyanez helyzet itt is.
Válasz Feri #12256. hozzászólásáraMulán van, ápr. elején gombáztam, utána kezdett sárgulni a levélvég. Most már 3-4cm es a sárgulás, igaz nagy szárazság vol itt. állítólag az lenne az oka.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
75-ös repcések, vetéskor használt már valaki startert? Látszatja van?
Fórumosok!
Van valakinek Génius buzavetése? Arra lennék kiváncsi,hogy tapasztaltatok-e levél sárgulást,illetve olyan foltosodást a felső leveleken ami DTR-re hasonlit.Járva a határt csak ezen a Satenes fajtán láttam ezt a jelenséget.Azt tapasztaltam,hogy a növény megállt a fejlődésben,eddig a többi buzához hasonlitva sokkal szeb volt,de napok alatt stagnál az állapota.
Cellul,Babona fajták egészségesek szebbet mutatnak!
Válasz Gox #12254. hozzászólásáraNem hangzik olyan rosszul, remélem így is lesz, főleg hogy nekem is rapool repim van.
Hátha valakit érdekel:
http://www.agrotrend.hu/gazdalkodas/szantofold/milyen-hatasa-van-az-ejszakai-fagyoknak-a-repce-viragzasakor
Válasz szanberg #12250. hozzászólására70-3197098
Válasz Csabi 1988 #12251. hozzászólásáranálam meg összeállt a szűrőben kompletten,adnak helyette azonos értékben valami mást
Köszi. Fel is hívtam,nagyon készséges volt holnap reggel megnézzük,azt mondta a mysticnek semmi baja hanem a szárazság és a hideg miatt nem szerette a búza gyomírtót...
Válasz lac* #12249. hozzászólásáraegy tel. számot nemtudsz adni?
megcsörgetnélek, helyzet van.
Válasz szanberg #12248. hozzászólásáranemtalálom
Válasz lac* #12247. hozzászólásáraÍrtam neked az orthman sávművelősbe nézz már rá
Válasz Csabi 1988 #12232. hozzászólásáraA mystic(nem a pro)defektes,valami gyártási hiba van vele,beszélj a nufarm területi képviselőjével
Válasz szanberg #12245. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
1:30-nál a jókis búza hehe
https://www.youtube.com/watch?v=VD94Vqbf2Ts
Válasz Vinkó75 #12239. hozzászólásáraa mesében is a föld négy sarkát megfogták és..... ha alulról is be van vetve,dupla terület.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Utánna nézek majd,nagyon köszi a segítséget? :)
Válasz apuci #12240. hozzászólásáraElkufircoltam kicsit.![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Okostelefon nesze neked.![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
forgatom mint bolond a zsebórát. Mégis háromból kettő félre megy. az az jelenleg mind a három.![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Majd megpördítem őket a gépemen.![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz Vinkó75 #12239. hozzászólásáraB meg te a föld másik oldalán gazdálkodsz?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Csabi 1988 #12236. hozzászólásáraRosasol 30-10-10-Me például.5kg/h.Ez bruttó 7 ezer /h körül mozoghat. De van számos más verzió is, nekem ez megtetszett és tapasztaltam hatásos. A száraz időszakon átbillentette az állományt. A héten kap vizet is talán végre.Ilyen lett. Innen indult.Az utolsó kép 2017.03.31 A két első 2017.04.14. Esőt másfél hónapja nem látott, max párán éldegél. Az első adag nitrogén épp hogy bemosódott, de fel venni már nem tudta rendesen.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170418201412_20170414_092137.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170418201535_20170414_092207.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170418202244_20170331_085254.jpg)
Volt gyom de csak foltokba... Ez a betegség meg egységes,Viszont holnapra sok esőt mond erre hátha az volna csak a baj
Válasz Csabi 1988 #12232. hozzászólásáraTápanyag hiány, bár levelek elég "zöldek", ezért káliumra-és kicsit nitrogénre tippelek.Kálium felé azért hajlok mivel kezd a levelek erezete látszani.Lomtrágya neki.Vagy eső, bár az utóbbiért sokat nem tehetsz.Csapadékkal hogy álltál idáig ? A kép alapján volt ott konkurens gyom növény, mi a vizet és a tápanyagot elszipkázhatta.
Igen sajnos trendet is kapott fél liter ment 600 liter vizhez. Nem tudom,kiheveri? Vagy valami lombtrágya után nézelődjek?
Válasz Csabi 1988 #12232. hozzászólásáraAmúgy az enyém is ilyen... Először szárazság, most meg a koktélozás miatt![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Csabi 1988 #12232. hozzászólásáravagy valami rovar bánthatja nálunk a szárasság miatt az alsó levelek száradnak.
Válasz Csabi 1988 #12232. hozzászólására Trimmer Trio három hatóanyagot tartalmazó, gyakorlatilag a kalászosok valamennyi lényeges gyomnövénye ellen hatékony készítmény, így más gyomirtó szerrel kombinálni nem javasolt. A gyomirtó szer hatását nem ionos nedvesítő adalékanyag hozzáadásával fokozni lehet. (Trend 0,1 %)
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni,valaki tudja mibaja lehet? Rézhiány esetleg? Vagy a gyomírtó ártott meg neki? Kb 1 hete lett lefújva trimmer trioval és mystic gombaölővel..![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170418193356_img00281.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170418193427_img00280.jpg)
Válasz Gergő, #12221. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz .Feco. #12229. hozzászólásáraszépen aratva az oké. Akkor utána mélylazító vagy terrano és tavasszal frakomb vagy rövidtárcsa...
Köszi!
Válasz borda77 (Joe) #12223. hozzászólásárazúzós asztal+SZECSKÁZÓ (Ez nagyon fontos!) ha tárcsázol tárcsázol, utána nekünk topDown vagy Artiglio megy, tavasszal egy sor kombi vagy Carrier, és mehet a vetőgép. teljesen működik, semmi kompromisszum nem kell!
Válasz Dns8 #12227. hozzászólásáraVan frakombom...DE az tavasszal tuti összehúzza a kuki szárat!!! NEM?
Válasz borda77 (Joe) #12223. hozzászólásáraNem kell túlvariálni. Zúzós aszral Terrano kombi és vetés.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170418144036_20170405_161242.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170418144141_20170414_120537.jpg)
Válasz borda77 (Joe) #12223. hozzászólásáraHa pont így nem is, de 11 t/ha kuki levágva majd gruber, tavasszal 1 sor kombi aztán vetés. Nem lett a legjobb magágy, mert sokszor összehúzta a szárat. Nem szabad elhagyni a tárcsázást azt látom.
Válasz borda77 (Joe) #12223. hozzászólásáraMeg kell tavaszra egy fasza kombinátor, mi a köck. Allrounder kengyel mását használjuk