Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma mentem ki először a direkt tarlóba vetett zabot megnézni. Tök jó. Szépen sorol egészséges benne a növény, igaz ahogy renden volt a szójaszár így a nagyobb csomóknál vannak négyzetméterek ahol aligalig bír átbújni a vastag paplan közül a növényke de hát ez elenyésző felület.
Igazából szója után nem szoktam zabot vetni nem is nagyon fogok csak tavaly itt nembírtunk odaérni búza vetéssel így kényszerpálya lett belőle, viszont ha legközelebb így alakul esetleg akkor egy perceg sem kell aggónom, tökéletes megoldás, pláne majd akkor ha rendesen megy a szecskázó is ahogy szokott mert akkor tavaszra nem marad semmi a talajfelszínen.
Válasz John Deere Power Shift #12068. hozzászólásáraHát én is nagyollom kicsit, de felénk kb ilyenek, vagy kicsit kisebbek másoknak is, optimálisban lett vetve és ideálisan ment a télbe is. Viszont eső az nagyon hiányzik neki tegnap esett, de azt leszámítva kb 1.5 hónapja nem volt egy csepp sem.
Válasz tibi16 #12060. hozzászólásáraHirtelen nitrogén felvétel .Ha továbbra is egészségesen tartód ,nem befolyásolja a végeredményt!
Április elején ez hihetetlen nagy állomány!!
Válasz tibi16 #12060. hozzászólásáraA gyors növekedés miatt reped. Nekem is volt ilyen tavaly (4,5 tonna lett). A probléma inkább hogy néhány kórokozó gombának lehetőséget ad. Virágzás elején mindenképen permetezd gombaölővel (Acanto plus, Pictor).
Válasz kukaccsosz #12052. hozzászólásáraItt még csak most kezdtek betelepülni, mi északon vagyunk és sokkal később állunk mindig minden kultúrával mint a délebbi részeken.
Példa itt a már magas repce állomány nekem meg van olyan táblám is amit fel sem merek rakni pedig semmi baja sincsen csak le van maradva (nomeg az erős aszály sem használ neki ugye) de itt még a földnél vannak a repcék
Válasz hallássérült mg.munkás #12049. hozzászólásáraMunkásnak szeretnék igazat adni, és megerősíteni! Ilyen aszályos időben a piretroidok sajnos igen gyorsan elveszítik a hatásukat, mert a magas hőmérséklet és az UV sugárzás hatása ilyen. A szokásostól kicsit magasabb lémennyiség (pl.: 300l/ha) jobb fedettséget biztosít, ezért a várható hatás is jobb lehet.
Válasz Toxi #12054. hozzászólásáraSzia. Nálunk ma szórják a nagy cég. Úgyhogy valami érteleme biztosan van még. Főleg ha pár napon belül az eső bele is mossa :)
Válasz kukaccsosz #12050. hozzászólásáraKöszi. Az ormányost letakarította, kíváncsi vagyok lesz-e hatása a betelepülő fénybogarakra a felszívódó résznek. De gondolom hétvége felé mehetek megint Biscayaval...
Válasz kukaccsosz #12050. hozzászólására0,6l Cyren + 0,1l Fendona-t raktam ki, egyik táblámra pénteken, másik kettőre tegnap. Remélem fog működni, a péntekit még nem tudtam megnézni, hétvégén családdal kirándultam tegnap meg egésznap rohanás volt.
Az a baj a fénybogarak a zárt bimbókat elkezdték rágcsálni az erősebb állományban de rendesen, volt amelyikben 5-8 bogár volt, de 2 inkább 3 mindegyikben.
Plusz az ormányos is minden második tövön ott volt már, így lekenettem.
Válasz blink #12046. hozzászólásáraA piretroid részének egyből hatnia kell, de sajnos nagyon sok a már ellenálló (akár rezisztens) populáció!!!
A neonikotinoid részének biztos kell egy nap mire leállítja a táplálkozást.
Amúgy meg folyamatos a betelepülés soha nem lesz 100%-os a hatás!
Kukaccsosz! Repcére pénteken ment 0,75 l proteus de fénybogarakat nem nagyon hatotta meg. A tiakloprid mennyi idő után hat, vagy mennyit kell megzabálniuk?
Válasz gyorfy10 #12034. hozzászólásáraA növényorvosunk az inazumát dícséri, fury nem igazán hatotta meg a fénybogarakat, tegnap fújtam , köszönik szépen jól vannak...
Válasz kukaccsosz #12027. hozzászólására10 napja permeteztem nurelle-d vel elvitt minden rovart kivéve a fénybogarakat minden növény bimbói között van kettő . Esetleg egy piretroid itró (Eribea) segíthet a dolgon ?
Válasz kukaccsosz #12022. hozzászólásáraMákban meddig javaslod a nurellet? Tavaly kampósbot állapotban már bem mertem, viszont a biscayat kiröhögte az ormányos... (vagy későn volt)
25122 hozzászólás
Ma mentem ki először a direkt tarlóba vetett zabot megnézni. Tök jó. Szépen sorol egészséges benne a növény, igaz ahogy renden volt a szójaszár így a nagyobb csomóknál vannak négyzetméterek ahol aligalig bír átbújni a vastag paplan közül a növényke de hát ez elenyésző felület.
Igazából szója után nem szoktam zabot vetni nem is nagyon fogok csak tavaly itt nembírtunk odaérni búza vetéssel így kényszerpálya lett belőle, viszont ha legközelebb így alakul esetleg akkor egy perceg sem kell aggónom, tökéletes megoldás, pláne majd akkor ha rendesen megy a szecskázó is ahogy szokott mert akkor tavaszra nem marad semmi a talajfelszínen.
Válasz ddadda #12069. hozzászólásáraAztán majd kapunk a fejünkre hogy le törjük az árakat, meg miattunk esik a tőzsde...
Válasz John Deere Power Shift #12068. hozzászólásáraHát én is nagyollom kicsit, de felénk kb ilyenek, vagy kicsit kisebbek másoknak is, optimálisban lett vetve és ideálisan ment a télbe is. Viszont eső az nagyon hiányzik neki tegnap esett, de azt leszámítva kb 1.5 hónapja nem volt egy csepp sem.
szépek a repcék, de valaki rakhatna fel 1-2 szép búza mezőt is
Válasz tibi16 #12060. hozzászólásáraHirtelen nitrogén felvétel .Ha továbbra is egészségesen tartód ,nem befolyásolja a végeredményt!
Április elején ez hihetetlen nagy állomány!!
Válasz kukaccsosz #12066. hozzászólásáraRendben, akkor nincs nagy gond ezek szerint, majd figyelem és fújom.
Válasz tibi16 #12060. hozzászólásáraA gyors növekedés miatt reped. Nekem is volt ilyen tavaly (4,5 tonna lett). A probléma inkább hogy néhány kórokozó gombának lehetőséget ad. Virágzás elején mindenképen permetezd gombaölővel (Acanto plus, Pictor).
Válasz tibi16 #12060. hozzászólásáraha jól emléxem decsi-nek volt valami hasonló! Talán tudja van e ennek valami jelentős hátránya!
Válasz tibi16 #12063. hozzászólásáraBelenéztél, mi van belül???
Válasz tibi16 #12060. hozzászólásáraEsetleg lehet e olyantól, hogy nem kapott regulátort és túl gyorsan nő?
Válasz tibi16 #12060. hozzászólásáraKicsattan az erőtől!
Válasz kukaccsosz #12052. hozzászólásáraItt még csak most kezdtek betelepülni, mi északon vagyunk és sokkal később állunk mindig minden kultúrával mint a délebbi részeken.
Példa itt a már magas repce állomány nekem meg van olyan táblám is amit fel sem merek rakni pedig semmi baja sincsen csak le van maradva (nomeg az erős aszály sem használ neki ugye) de itt még a földnél vannak a repcék
Mitől vannak repedések a repce szárán? Jellemzően a nagyobbakon található?
Válasz hallássérült mg.munkás #12049. hozzászólásáraMunkásnak szeretnék igazat adni, és megerősíteni! Ilyen aszályos időben a piretroidok sajnos igen gyorsan elveszítik a hatásukat, mert a magas hőmérséklet és az UV sugárzás hatása ilyen. A szokásostól kicsit magasabb lémennyiség (pl.: 300l/ha) jobb fedettséget biztosít, ezért a várható hatás is jobb lehet.
Üdv, deflektorosokk
akkor indulok
Válasz Toxi #12054. hozzászólásáravan, tegnap szórtam rá 150 kg-ot, várom az ígért záport, zivatart
Válasz Toxi #12054. hozzászólásáraSzia. Nálunk ma szórják a nagy cég. Úgyhogy valami érteleme biztosan van még. Főleg ha pár napon belül az eső bele is mossa :)
Hali
Szerintetek volna értelme még most 2q/ha pétisónak a repcére? Tavasszal már kapott 3q/ha-t.
Válasz kukaccsosz #12050. hozzászólásáraKöszi. Az ormányost letakarította, kíváncsi vagyok lesz-e hatása a betelepülő fénybogarakra a felszívódó résznek. De gondolom hétvége felé mehetek megint Biscayaval...
Válasz szanberg #12051. hozzászólásáraAz ormányos ellen mifelénk már 10 napja védekeztek! Nálatok még csak most?
Válasz kukaccsosz #12050. hozzászólására0,6l Cyren + 0,1l Fendona-t raktam ki, egyik táblámra pénteken, másik kettőre tegnap. Remélem fog működni, a péntekit még nem tudtam megnézni, hétvégén családdal kirándultam tegnap meg egésznap rohanás volt.
Az a baj a fénybogarak a zárt bimbókat elkezdték rágcsálni az erősebb állományban de rendesen, volt amelyikben 5-8 bogár volt, de 2 inkább 3 mindegyikben.
Plusz az ormányos is minden második tövön ott volt már, így lekenettem.
Válasz blink #12046. hozzászólásáraA piretroid részének egyből hatnia kell, de sajnos nagyon sok a már ellenálló (akár rezisztens) populáció!!!
A neonikotinoid részének biztos kell egy nap mire leállítja a táplálkozást.
Amúgy meg folyamatos a betelepülés soha nem lesz 100%-os a hatás!
Válasz blink #12046. hozzászólásáraÉn tegnap este kezeltem proteus-szal hullottak lefele.300 liter volt a mennyiség
Válasz Sk Laci #12047. hozzászólásáraAha
Válasz *** HM *** #12045. hozzászólásáraSzia, rendben hazaértél?
Este 8-ra be is lett fejezve a 30 ha.
Köszi szépen a segítséget
Kukaccsosz! Repcére pénteken ment 0,75 l proteus de fénybogarakat nem nagyon hatotta meg. A tiakloprid mennyi idő után hat, vagy mennyit kell megzabálniuk?
Válasz Sk Laci #12013. hozzászólásáraLehet elnézek hv ra moste ...már ha ma ott vagy...
Válasz gyorfy10 #12041. hozzászólásáraMavrik 2-3 nap (talán)
Válasz szanberg #12042. hozzászólásáraAdunk! csak már nem is tudom mivel... biscaya talán?... szomszédé már itt ott virágzik..
Válasz Koszi. #12040. hozzászólásáraA fő hajtáson a bimbókat eszik vagy enni fogják!!!
Ez szerintem baj, adni kell nekik!
A Mavrik 24 ew- hány nap a hatástartama ??
Ilyen fejlettségű a repcénk, tud ilyenkor kárt tenni a fénybogár? mert az olcsó szerek nemigazán hatják meg..
Rauch mds mutragyaszorón hogy kell az olajat cserèlni? Mert csak egy nyilàs van rajta nincs kilon beonto leereszto. Elore is koszi
Válasz Koszi. #12037. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz gyorfy10 #12034. hozzászólásáraA növényorvosunk az inazumát dícséri, fury nem igazán hatotta meg a fénybogarakat, tegnap fújtam , köszönik szépen jól vannak...
Válasz B.laca #12002. hozzászólásáraPirenofórás levélfoltosságnak tűnik
Válasz .Szabi. #12033. hozzászólásáraIgen, most ugrott meg egy pár napja a nitrosol után.
Válasz kukaccsosz #12027. hozzászólására10 napja permeteztem nurelle-d vel elvitt minden rovart kivéve a fénybogarakat minden növény bimbói között van kettő . Esetleg egy piretroid itró (Eribea) segíthet a dolgon ?
Válasz Czanik Sanyi #12031. hozzászólásáraKapott tavasszal regulátort?
Csak felénk tapasztalunk a búzában az aszály kezdeti tüneteit?
Elég csapadék hiányosan indul ez az év. Csatornákban víz mutatóban sincs. Alig van egy két viz nyomott folt
Az enyém meg ilyen...
Válasz kukaccsosz #12028. hozzászólásáraköszi!
Válasz borda77 (Joe) #12026. hozzászólásáraBiscaya esetleg Mavrik mert az már biztos a virágzásba csúszik.
Válasz gyorfy10 #12025. hozzászólásáraNem a növényre hanem a méhekre!
Válasz kukaccsosz #12022. hozzászólásáraha még ezen kívül bele kell menni akkor mit javasolsz? Avaunt után?
Válasz kukaccsosz #12022. hozzászólásáraRossz hatással van a növényre ?
Válasz csoppika #12023. hozzászólásáraMákban nincs tapasztalatom.
Válasz kukaccsosz #12022. hozzászólásáraMákban meddig javaslod a nurellet? Tavaly kampósbot állapotban már bem mertem, viszont a biscayat kiröhögte az ormányos... (vagy későn volt)