Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Büresz #11459. hozzászólásáraLeírtam, "azelőt amikor még regulátoroztam, mikor alkalmaztam". Viszont megírtam azt is hogy már csak "fungicíd" kezelést alkalmazok. Egy szóval sem írtam azt, hogy a Pictor regulátor.
Válasz szanberg #11454. hozzászólásáraÚgy 35-40 cm magasságu repcénél szoktam kiadni azelőt. De az utolsó években csak fungicíd kezelést szoktam neki adni. 0,4 L/ha Piktor, majd virágzáskor még egyszer ilyen adagot kap.
Válasz szanberg #11454. hozzászólásáraA hivatalos álláspont:
"A tavaszi alkalmazásának ideje akkor van, amikor a főhajtás növekedése elindul. Így a repcenövényeket ismételten arra késztetjük, hogy a talajból felvett vizet és tápanyagokat ne a hosszanti növekedésre, hanem az elágazások növelésére és a gyökérzet további fejlesztésére fordítsák."
Válasz .Szabi. #11452. hozzászólásáraAzért picit több is történik mint a pusztán a növekedés visszafogása, de majd Kukaccsosz megmondja, ha erre jár. Viszont most komolyabb hideg volt mint szokott, úgyhogy biztos máshogy ment a dolog, mint általában. A lényeg, hogy jó eséllyel túlélte!
Válasz Vadmalac #11448. hozzászólásáraA regulátor nem fagyálló,amit lefújtam az is lefagyott.
A regulátorozás célja,hogy ne fejlődjön túl a repce,a fotón lévő repce alulfejlett volt nov. Közepén 4-6 levelesen.Kidobott pénz lett volna.....
Válasz apuci #11449. hozzászólásáraEzt már biztosra nem fogjuk megtudni. Nálunk az a jellemző, hogy a regulátor nélkül lefagynak a levelek, de a regulátorozott szinte mindet átviszi a télen, és már olvadás után zöldell. Persze sok tényezőn múlik.
Éppen ma voltam megnézni a Búzámat mert elolvadt a hó, gondoltam lefotozom, de nem volt búza! :D ugyan már szürkület lehetséges hogy kivan kelve, csak sáros is és barna is! De szerintem egy szem nem kelt ki!:D GG
Miért találgattok??? "Majd márciusba kiderül..." Itt az enyhülés! Jövő héten újra fagy, tessék hétvégén kiballagni egy ásóval, felbökni egy darabot, bevinni a kazánházba vagy valami meleg helyre és napokon belül látható az eredmény!
Válasz blink #11429. hozzászólásáraHa a közepe (tenyészőcsúcs) ép, nem károsította a fagy, akkor ki fog az hajtani. Ha az is halott, akkor van a baj...
Válasz blink #11429. hozzászólásáraMajd márciusban Megmondom.
Itt is ugyanaz van kis repcék úgy néznek ki,mintha kaptak volna 5l glifozátot.
De az optimális feljetségűek se zöldellnek.
Néhány búzát megnéztem, talán túlélték a késői vetések (azért nem akarom elkiabálni), drasztikus fagyás nem látszik a föld feletti részen egyelőre.
A késői vetésű repcék viszont borzalmasan néznek ki, szerintem 60-70% kárral lehet számolni minimum...
Válasz Gox #11414. hozzászólásáraérdekes helyzet lesz, kicsit várunk, nálunk por száraz minden, a szántások megfagyva, de a teteje 2 cm mélyen porzik, kellene egy jó eső aztán szórás, utána hengerzés. Namost ebből kettőre van befolyásunk, a harmadikra nemigen...........
25115 hozzászólás
Válasz Batka #11462. hozzászólásáraÉn is ettől tartok.........
Válasz Sk Laci #11460. hozzászólásáraIgaz bocsi. De miért olyan későn szoktál regulátorozni?
Válasz Batka #11462. hozzászólásáraGombaölésre azért van pár hatóanyag.
Válasz Vadmalac #11461. hozzászólásáraA regulátorozás lesz a kisebbik probléma....
Ha már itt tartunk! Mi lesz a regulátorozással, ha az azolokat kivonják?
Válasz Büresz #11459. hozzászólásáraLeírtam, "azelőt amikor még regulátoroztam, mikor alkalmaztam". Viszont megírtam azt is hogy már csak "fungicíd" kezelést alkalmazok. Egy szóval sem írtam azt, hogy a Pictor regulátor.
Válasz Sk Laci #11458. hozzászólásáraPictor az mióta regulátor?
Válasz szanberg #11454. hozzászólásáraÚgy 35-40 cm magasságu repcénél szoktam kiadni azelőt. De az utolsó években csak fungicíd kezelést szoktam neki adni. 0,4 L/ha Piktor, majd virágzáskor még egyszer ilyen adagot kap.
Válasz szanberg #11454. hozzászólásáraA hivatalos álláspont:
"A tavaszi alkalmazásának ideje akkor van, amikor a főhajtás növekedése elindul. Így a repcenövényeket ismételten arra késztetjük, hogy a talajból felvett vizet és tápanyagokat ne a hosszanti növekedésre, hanem az elágazások növelésére és a gyökérzet további fejlesztésére fordítsák."
Válasz Büresz #11455. hozzászólásáraOktóber 2.-án regulátoroztam. Így nézett ki, csinálok róla holnap is képet.
Válasz szanberg #11454. hozzászólásáraAhogy el tudok menni, nekem nagyon fejletten ment a télbe. Holnap teszek fel képet róla.
Tavaszi regulátort mikor milyen fenológiai állapotnál rakjátok majd rá?
Válasz .Szabi. #11452. hozzászólásáraAzért picit több is történik mint a pusztán a növekedés visszafogása, de majd Kukaccsosz megmondja, ha erre jár. Viszont most komolyabb hideg volt mint szokott, úgyhogy biztos máshogy ment a dolog, mint általában. A lényeg, hogy jó eséllyel túlélte!
Válasz Vadmalac #11448. hozzászólásáraA regulátor nem fagyálló,amit lefújtam az is lefagyott.
A regulátorozás célja,hogy ne fejlődjön túl a repce,a fotón lévő repce alulfejlett volt nov. Közepén 4-6 levelesen.Kidobott pénz lett volna.....
Válasz Vadmalac #11450. hozzászólásáraÉn csak azért írtam mert nálunk is volt reg-ezve és mégis,de persze ezt nem lehet biztosra mondani!
Válasz apuci #11449. hozzászólásáraEzt már biztosra nem fogjuk megtudni. Nálunk az a jellemző, hogy a regulátor nélkül lefagynak a levelek, de a regulátorozott szinte mindet átviszi a télen, és már olvadás után zöldell. Persze sok tényezőn múlik.
Válasz Vadmalac #11448. hozzászólásáraSzerintem akkor is le fagyott volna mert a mienk volt kezelve és még is ki van fehéredve!
Válasz .Szabi. #11437. hozzászólásáraHa regulátoroztad volna, valószínűleg alig fagyott volna le a levele.
Válasz csoppika #11442. hozzászólásáraRégebben sem volt +5 fok csak régebben kikelt igaz az nem GK Körös volt, hanem egyetértés mgtsz 014...:DDD
Válasz Sk Laci #11445. hozzászólásáraSzerintem is.
Válasz .Szabi. #11440. hozzászólásáraSzabi, szerintem nagyon is jól néz ki a vetés.
Válasz Berkó_ #11443. hozzászólásáraÁlmodj királylány.......
Válasz .Szabi. #11440. hozzászólásáraCsak irigykedsz!
Válasz ewtoto #11439. hozzászólásáraUgye a hó alatt sem volt +5...vagy tévedek???
Válasz Gege #11438. hozzászólásáraFelénk minden féle csoda masinával vetettek, agyon művelt földekben sem szebb a gabona. Ez sem rosszabb.
Válasz Gege #11438. hozzászólásáraA RAD csoroszlya!
Éppen ma voltam megnézni a Búzámat mert elolvadt a hó, gondoltam lefotozom, de nem volt búza! :D ugyan már szürkület lehetséges hogy kivan kelve, csak sáros is és barna is! De szerintem egy szem nem kelt ki!:D GG
Eddig hó alatt is mindig kikelt a késői vetés is!
Mai képek. -18 volt a leghidegebb. Hó nagyon semmi..
Válasz bendix #11436. hozzászólásáraSzerintem is megmarad,pedig ez a fejlettség messze van az ideálistól,regulátort se kellett rászórni.
Válasz .Szabi. #11434. hozzászólásáraKutya baja!
Válasz .Szabi. #11434. hozzászólásáraÉl az szépen mi a gond?
Válasz blink #11429. hozzászólásáraMessziről fehérlik,de közelről.
Kár idegeskesni, várni kell türelemmel
Miért találgattok??? "Majd márciusba kiderül..." Itt az enyhülés! Jövő héten újra fagy, tessék hétvégén kiballagni egy ásóval, felbökni egy darabot, bevinni a kazánházba vagy valami meleg helyre és napokon belül látható az eredmény!
Válasz blink #11429. hozzászólásáraHa a közepe (tenyészőcsúcs) ép, nem károsította a fagy, akkor ki fog az hajtani. Ha az is halott, akkor van a baj...
Válasz blink #11429. hozzászólásáraMajd márciusban Megmondom.
Itt is ugyanaz van kis repcék úgy néznek ki,mintha kaptak volna 5l glifozátot.
De az optimális feljetségűek se zöldellnek.
Válasz .Szabi. #11428. hozzászólásáraDe ahol csontfehér az egész tábla az kihajthat még? Most a 2-4 levelesekről beszélek...
Válasz blink #11427. hozzászólásáraAkkor lesz kár,ha nem hajt ki.
Most amnyi látszik,hogy lefagyott a levele .
Néhány búzát megnéztem, talán túlélték a késői vetések (azért nem akarom elkiabálni), drasztikus fagyás nem látszik a föld feletti részen egyelőre.
A késői vetésű repcék viszont borzalmasan néznek ki, szerintem 60-70% kárral lehet számolni minimum...
Válasz Gox #11421. hozzászólásáraSoha!
Válasz gazda001 #11420. hozzászólásáraErősen agyalok nitrosolon első adagra is... Itt sem lesz taknyos olvadáskor...esetleg én
Válasz Gox #11421. hozzászólásáraNOOOOO, gabonákat csak, bocs ha félreérthető voltam
Válasz borda77 (Joe) #11422. hozzászólásáraHa,ha
Válasz Gox #11421. hozzászólásáraPersze csak várd meg amíg szárba szökken akkor hengerezd
Válasz gazda001 #11420. hozzászólásáraRepcét hengerezitek?
Válasz Gox #11414. hozzászólásáraérdekes helyzet lesz, kicsit várunk, nálunk por száraz minden, a szántások megfagyva, de a teteje 2 cm mélyen porzik, kellene egy jó eső aztán szórás, utána hengerzés. Namost ebből kettőre van befolyásunk, a harmadikra nemigen...........
Válasz turbinyek #11416. hozzászólásáraami időben el lett vetve azt lehet látni még :), DE amúgy a bokrosodás az nagyon nem lesz jó az tuti
Válasz perdix #11417. hozzászólásáraMár csak jövő hét szerdáig kell kibírni, és jön a + 10 fok!
Válasz turbinyek #11416. hozzászólásáraSiralmasak, meg a repcék is, ez a hideg idő nagyon nem jó nekik.
Válasz borda77 (Joe) #11415. hozzászólásáraIsmerős helyzet...
És milyenek arra a búzácskák, így hó nélkül?
Hogy viselik a kemény telet?