Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz KP #11384. hozzászólásáraelőbb várjuk meg, hogy lesz-e mire kondiciónálót fújni, a késői vetések gyakorlatilag eltűntek a földről, itt 0 hóakarással 0-16-19 fok van már egy hete, erőssen kérdéses mi lesz vele...
Kedves gazdatársak! Napok óta foglalkozok azzal, hogy a késői gabona vetéseket, gyenge állományokat majd tavasszal mihamarabb a szokásos fejtrágyázáson kívül még milyen plusz kondícionálással kellene megindítani, kirángatni a fagy okozta stresszhelyzetből. Érdekelne, hogy kinek mi a véleménye, tapasztalata illetve ki hogyan tervezi a saját technológiáját. Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz Sk Laci #11381 hozzá
VK ipolynyek mellet a hideg nem nagyon idegesit csak edig 10 ha van 6 ha buza masodfok amin keson tudtam elmuvelni es nem adtam tragyat pentozan dusikata depresia lepet fel sikerult idoben el vetni es te leva melyik reszerol oda jarok tavuton suliba merrt komolyan akarok foglalkozni ezel csak keson let kezdve
Válasz claudiasicu #11377. hozzászólásáraA repce miatt én is izgulok, mivel nem messze van a parcellámtól az eggyit meteorológiai állomás ami -30 fokot mért. Ahol lakom ott búza van, de annak se fog nagyon tetszeni a -24, -26 fok.
Ha nem titok, melyik járásban laksz VK, LC, RS ?
szep estet kinek mi a velemenye a mostani fagyokrol nalunk -30 is volt van par centi ho a gabonamon de pentozan hatas lepet fel benne lesz belole valami most -20 van kint
Válasz Gatti #11364. hozzászólásáraMondhatjuk egy kicsit extrémnek északon-északkeleten de máshol nem volt -20fok, régen egy ilyen hideg normálisnak számított csak most felfújja a média, illetve sajnos nagy széllel és hó nélkül érkezett, ez már gondot okozhat.
Válasz Gatti #11364. hozzászólásáraHali...nekünk csak November 1.én sikerűlt elvetni a tritikálét és az árpát
...ugyhogy eppen hogy csak kibújt...nagyon gyengén indult a télbe...majd tavasszal meglátjuk hogy mi marad belőle
Válasz Gatti #11364. hozzászólásáraÉn sem vagyok nyugodt.. Legalább most szép erősre sikerült a búza, csak kibírja, akinek még a sora se igen látszik az jobban aggódhat.
Válasz Pintér Zoltán #11361. hozzászólásáraAkkor javasolnám a kedves Kutató Uraknak, hogy páran nyugodtan kezdjék meg az ezzel kezelt gabonából készült termékek aktív fogyasztását... Így az emberre gyakorolt hosszabb távú hatásának mérésében is előbbre leszünk, mire forgalomba kerül...
Hisz veszélytelen...mi történhetne?
Válasz Sk Laci #11357. hozzászólásáraja ez valami szenteltvíz lesz... csak érdekelt volna valami mélyebbre ható értekezés de sehol nem találtam róla... gondoltam hátha
Jó estét érdeklődnék 2016,11,04 volt el vetve a búzám azóta csak nagy fagyok hidegek meg egy kis eső hó semmi lesz e valami belőle hisz még ki sincs bújva de a mag csirába van a földbe?
Tegyuk fel pentozan hatas van a buzamban van ertelme petit vagy amonium nitratot ra szorni 100 kg\ha vagy kinovi es inkab tavaszal tobet ki volt ilyen gondban
Válasz claudiasicu #11343. hozzászólásáraElőször is 18-20 cm mélyen biztos nem kapott rövid tárcsát. Ha a szalma rajta maradt a földön akkor valószínűleg pentozán hatás és/vagy gomba miatt satnyul.
!hello
Miert van az hogy october elejen vetet oszi buza szepen kihajtot es most pedig sargul barnol a levele csavazot mag a szom szede szep zold es ugyan azt a fajtat adtam havernak csavazatlanul el vete es az ove szep zold es nagyob is es kesob vetete buza elivetemeňyem volt par napal kapot rovidtarcsat 18-20 centi melyen 230 kg vetve el boronalva hengert nem kapot sem mutragyat
Válasz kanyo #11334. hozzászólására Itt nálunk még egy-két gazda veti még az árpát és búzát is.Mi már lemosva elraktuk télire a színbe a vetőgépet, erősen szántunk még van egy 50ha-ár és az is kész jöhet a tél!!!
Válasz zoltan.bartha #11329. hozzászólásáraNekünk szintén ugyan ez történt meg az éven egy 4ha s parcellában ...elég sok mag maradt a többi évhez képest :) árpábol...hajnali kettőkor vetettünk hogy érkezzünk esső előt :) Másnap beesőzött ugyhogy rávetni nemlehetett....aztán kb 10-12nappal későb mikor már szintén kicsirázott kimentém szóróval es rá szórtam...jött rá faszá eső es beverte a magot....kiváncsi vagyok mit fog mutatni még nemkelt ki mindenhol.Szerintem szórj rá..majd kikél az a hó alatt :) Ez az en véleményem.
25135 hozzászólás
Válasz KP #11384. hozzászólásáraelőbb várjuk meg, hogy lesz-e mire kondiciónálót fújni, a késői vetések gyakorlatilag eltűntek a földről, itt 0 hóakarással 0-16-19 fok van már egy hete, erőssen kérdéses mi lesz vele...
Kedves gazdatársak! Napok óta foglalkozok azzal, hogy a késői gabona vetéseket, gyenge állományokat majd tavasszal mihamarabb a szokásos fejtrágyázáson kívül még milyen plusz kondícionálással kellene megindítani, kirángatni a fagy okozta stresszhelyzetből. Érdekelne, hogy kinek mi a véleménye, tapasztalata illetve ki hogyan tervezi a saját technológiáját. Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz claudiasicu #11382. hozzászólásáraSzia, küldtem emailt.
Válasz Sk Laci #11381 hozzá
VK ipolynyek mellet a hideg nem nagyon idegesit csak edig 10 ha van 6 ha buza masodfok amin keson tudtam elmuvelni es nem adtam tragyat pentozan dusikata depresia lepet fel sikerult idoben el vetni es te leva melyik reszerol oda jarok tavuton suliba merrt komolyan akarok foglalkozni ezel csak keson let kezdve
Válasz claudiasicu #11377. hozzászólásáraA repce miatt én is izgulok, mivel nem messze van a parcellámtól az eggyit meteorológiai állomás ami -30 fokot mért. Ahol lakom ott búza van, de annak se fog nagyon tetszeni a -24, -26 fok.
Ha nem titok, melyik járásban laksz VK, LC, RS ?
Válasz claudiasicu #11379. hozzászólásárahát,reméljük a legjobbakat.
Válasz Richard. #11378. hozzászólására mangalicak kint vannak birjak szena szalma viz es dara van nekik csak a buzam nem tudom hogy birja ki
Válasz claudiasicu #11377. hozzászólásáraakkor
Csilloghat rendesen a levegő. Kinti állatok ezt túlélik? Még a fák is szétfagynak.
Válasz Richard. #11376. hozzászólására Szlovakia nograd megye hatartol 10km en volgyben lakom
volt ahol -32,5 volt
Válasz claudiasicu #11375. hozzászólásárahol a bánatban tetszik lakni? Ott a házőrző az a pingvin???
szep estet kinek mi a velemenye a mostani fagyokrol nalunk -30 is volt van par centi ho a gabonamon de pentozan hatas lepet fel benne lesz belole valami most -20 van kint
Válasz Gatti #11364. hozzászólásáraFajtafügő, és természetesen milyen lessz az idő.
Válasz bendix #11372. hozzászólásáraOnnan van másik fajta. Tesztelunk 3 fajtát, + egy kevert magos részt.
Válasz Gox #11371. hozzászólásáraSzép repce! Az a karó mit keres ott a tábla közepén?
Fehér hópaplan alatt biztosan jobb lenne neki, mint napok óta süvítő szélben, - 14 fokban.
Válasz Gatti #11364. hozzászólásáraMondhatjuk egy kicsit extrémnek északon-északkeleten de máshol nem volt -20fok, régen egy ilyen hideg normálisnak számított csak most felfújja a média, illetve sajnos nagy széllel és hó nélkül érkezett, ez már gondot okozhat.
Válasz Gatti #11364. hozzászólásáraHali...nekünk csak November 1.én sikerűlt elvetni a tritikálét és az árpát
...ugyhogy eppen hogy csak kibújt...nagyon gyengén indult a télbe...majd tavasszal meglátjuk hogy mi marad belőle
Válasz Gatti #11364. hozzászólásáraEgy jó fél órája esett vagy 3 cm hó, szerintem ez már megmarad. Remélem szigetel majd egy kicsit.
A repce engem már nem érint mert ősszel nagyon hiányosan kelt ki a csapadékhiány miatt, oda majd napraforgó megy tavasszal.
Válasz Gatti #11364. hozzászólásáraÉn inkább az árpák és a repcék miatt aggódnék... A búza azért jobban bírja a hideget.
Válasz Koszi. #11365. hozzászólására Mit szóljanak azok .kiknek még ki sincs kelve?
Válasz Gatti #11364. hozzászólásáraÉn sem vagyok nyugodt.. Legalább most szép erősre sikerült a búza, csak kibírja, akinek még a sora se igen látszik az jobban aggódhat.
Sziasztok!
Mit gondoltok, a hétvégi extrém fagyokat nem fogja megsínyleni a búza? Sajnos egyelőre semmi hótakaró.
Válasz csoppika #11362. hozzászólásáraÜdv
Teljességgel igazad van.:))
Válasz Pintér Zoltán #11361. hozzászólásáraAkkor javasolnám a kedves Kutató Uraknak, hogy páran nyugodtan kezdjék meg az ezzel kezelt gabonából készült termékek aktív fogyasztását... Így az emberre gyakorolt hosszabb távú hatásának mérésében is előbbre leszünk, mire forgalomba kerül...
Hisz veszélytelen...mi történhetne?
Válasz borda77 (Joe) #11360. hozzászólásáraÜdv,ezt még nem árulják.
Kisérleti,kutatói a stádiuma.
Válasz Pintér Zoltán #11359. hozzászólásáraÉs nem lehet tudni ki gyártja vagy ki fogja árulni?
Válasz borda77 (Joe) #11358. hozzászólásáraÜdv
Ez már az ipari biotechnológia köre...
Levéltrágyaként.
Azt írják veszélytelen,majd a jövő eldönti.
Szerintem jobb beltartalomra nem lesz mint a Király-búza, ami azért nem laborban készült.
Válasz Sk Laci #11357. hozzászólásáraja ez valami szenteltvíz lesz... csak érdekelt volna valami mélyebbre ható értekezés de sehol nem találtam róla... gondoltam hátha
Válasz borda77 (Joe) #11355. hozzászólásáraMost olvastam elősször. Nagyon gyengén van körbeírva. Most ez mi? Gombaölő, levéltrágya,...?
Se előzetes ár, se semmi...
Jó estét érdeklődnék 2016,11,04 volt el vetve a búzám azóta csak nagy fagyok hidegek meg egy kis eső hó semmi lesz e valami belőle hisz még ki sincs bújva de a mag csirába van a földbe?
Tud erről valaki valamit?
http://www.agroinform.com/szantofold/egy-uj-vegyszer-segitsegevel-20-szazalekkal-novelheto-a-buza-termesatlaga-30888-001
Csodának tűnik...
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-06 11:28:01
Válasz claudiasicu #11352. hozzászólásáraLáttam már ilyet.
Tavasszal kinövi.
Tegyuk fel pentozan hatas van a buzamban van ertelme petit vagy amonium nitratot ra szorni 100 kg\ha vagy kinovi es inkab tavaszal tobet ki volt ilyen gondban
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-04 15:28:28
Válasz VDénes #11349. hozzászólásáraigen ugy látszik megvan
Válasz kori01 #11348. hozzászólásáraHa megvan a megfelelő tőszám akkor tuti jó lesz
valamelyik nap néztem a repcénket olyan 4-6 leveles állapotban van.
lesz belőle igy is valami?
szeptember 10 15 körül lett vetve.
Válasz claudiasicu #11343. hozzászólásáraNem kapott hengert, húzzál ki pár szálat és nézd meg a gyökerét..........
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-15 10:35:08
Válasz blink #11344. hozzászólásáraMit tehetek a pentozan hatas elen most tavaszal kinovi termes csokenes menyire szamitsak
Válasz claudiasicu #11343. hozzászólásáraElőször is 18-20 cm mélyen biztos nem kapott rövid tárcsát. Ha a szalma rajta maradt a földön akkor valószínűleg pentozán hatás és/vagy gomba miatt satnyul.
!hello
Miert van az hogy october elejen vetet oszi buza szepen kihajtot es most pedig sargul barnol a levele csavazot mag a szom szede szep zold es ugyan azt a fajtat adtam havernak csavazatlanul el vete es az ove szep zold es nagyob is es kesob vetete buza elivetemeňyem volt par napal kapot rovidtarcsat 18-20 centi melyen 230 kg vetve el boronalva hengert nem kapot sem mutragyat
Válasz Tom250 #11341. hozzászólására
Sziasztok
Szerintetek érdemes lenne még kifújni a galera-t vagy select super-t vagy inkább hagyjam tavaszra?
Válasz kanyo #11334. hozzászólásáraMa fejeztem be(céges)
Válasz kanyo #11334. hozzászólására Itt nálunk még egy-két gazda veti még az árpát és búzát is.Mi már lemosva elraktuk télire a színbe a vetőgépet, erősen szántunk még van egy 50ha-ár és az is kész jöhet a tél!!!
Válasz zoltan.bartha #11329. hozzászólásáraNekünk szintén ugyan ez történt meg az éven egy 4ha s parcellában ...elég sok mag maradt a többi évhez képest :) árpábol...hajnali kettőkor vetettünk hogy érkezzünk esső előt :) Másnap beesőzött ugyhogy rávetni nemlehetett....aztán kb 10-12nappal későb mikor már szintén kicsirázott kimentém szóróval es rá szórtam...jött rá faszá eső es beverte a magot....kiváncsi vagyok mit fog mutatni még nemkelt ki mindenhol.Szerintem szórj rá..majd kikél az a hó alatt :) Ez az en véleményem.
Válasz kanyo #11334. hozzászólásáraHétfőn vetettünk:D
Válasz borda77 (Joe) #11335. hozzászólásáraDecemberbe sokszor vetettünk 20kg többel semmi külömbség! Fagy lehet oktoberba is meg novemberbe is szerintem!