Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Quebonból vágtunk eddig: 67q/ha, euro minőség, április-májusban szinte nulla csapadékkal...
Viszont hallottam a környéken, nem egy helyről 25-35-40q-s terméseket.
Azt néztem, pont hogy pl búzámnál szinte ugyan az a csapadék mennyiség volt csak tavaly más elosztásba és tavaly volt 7,3-10,1 tonnáig idén meg majd lesz 6...
Hőmérséklet és csapadék.. ennyi a többit úgy is jól csináljuk...
Azon mosolygók sokszor ,sokan azt hiszik ha egy rekord termést adó tábla komplett technológiáját leírja a gazda ,megkapják a titkos "receptet"!!
Ez nagy tévedés.
Mindenkinek a saját területén a saját kárán avagy szerencséjén kell kitanulni az "ipart"
Röviden ennyi.
Válasz kukaccsosz #10717. hozzászólásáraGratula!Végre mástól is hallok szuper Antonella termést...Itt is hajnal 2 környékén 21 mm hatalmas felhőszakadással...a repcéket megtépázta
Válasz decsi #10701. hozzászólásáraDerék termés,soha rosszabbat!
A csapadék milyen menyiségben jött rá április hónapban ?
Tavaly az nálunk kimaradt ,de az 5 tonnát mi is elértük.
Válasz Feri #10707. hozzászólásáraNézzétek meg még amerikában is ezt a fórumot olvassák, meg is van a hatása. Meglátták Cimbike termésátlagát és.......
Válasz szanberg #10706. hozzászólására3-4-5km/h A motor,dob birta volna jobban is.A ferdének meg a konzol csigának volt hányingere.Már a búzát vágjuk,abban megy mint a golyó.
Válasz Feri #10707. hozzászólásáraÉn már régebben is ezt írtam, miért nem tudják sokan befogni azt nem értem. Leverik az árakat akinél meg nincs sajnos termés azt meg teljesen megcucliztatják, mert sem a termés sem az ár nem jó.
Válasz cimbike. #10700. hozzászólásáraPedig megköszönném, ha megerőltetnéd magad... Itt a "sógorok" fehérjét néznek elsősorban, meg hektoliter tömeget...
Válasz cimbike. #10702. hozzászólásáraKedves Kollégák!
Arra kérlek benneteket,hogy maradjunk már,"egy kicsit csendben". Ezt a fórumot olvassa fél világ,
Gratulálok minden extra eredményhez,de ezeket ne itt tárgyaljuk ki! Rossz hatással van a mai gyenge
gabona árakra!
Válasz decsi #10689. hozzászólásáraGratulálok, ez már a kemény kategória!
Sajnos mi nemtudunk eredményesen repcét vetni, ha minden stimmel és király akkor tavaszra kilegeli a szarvas/őz állomány nullára az egészet, de sokszor ki sem kel a száraz földből ha nem kap rá jó esőt vetés után.
Kombájn hogy ment benne? Mennyivel bírtad tolni neki?
Válasz decsi #10695. hozzászólásáraBetojás hogy az a szép állomány ilyen keveset hozott...Már ne haragudj meg érte... A tiéd sokkal szebb volt itt mindenkiénél...Ehhez képest én rekordot döntöttem de meg cseszhetem ilyen árak mellett.
Válasz decsi #10695. hozzászólására72/ha lett az árpa, ilyen termésem nekem még NEM VOLT soha, magam sem akartam elhinni. Repce 70-80-ban jó ma 1 hete volt fújva, remélem hétfőn-kedden belevághatunk, húzom a pi...ham a holnapra ígért hidegfronttól, de hát az alja még nyers. Így nincs értelme vágni, búzából aZ MV karéj jó lesz mire a repcét levágjuk, jól néz ki de nem hinném hogy 5-5,5 t-nál több lejön. Chevron még nyers, nem olyan marha sűrű, de jó erős vastag kalászok vannak, remélem 5-6 t körül ad, de majd 1-2 hét múlva okosabbak leszünk.
Válasz decsi #10695. hozzászólásáraA májusi fagy nem károsította a kalászt? Nálam hiányzott a kalászból szem, talán a fagy miatt, mert virágban kapott -5 fokot, de a terméssel elégedett vagyok.
Mi ma levágtuk az első cellulét, a szára kissé zöldes volt, ,de 11-12-es volt a vize. Dübögött a ferdefelhordó, így csak ezt az 1 táblát vágtuk le. 88,2-es átlag. Ezzel nem döntöttem meg az egyik tavalyi 89,5-ös átlagom, pedig reménykedtem benne, mert ez tünt a legjobbnak.
Válasz bendix #10690. hozzászólásáraA képen a diffuson van. De maradok a hybrirocknál,Könnyebb volt aratni,meg a diffuson gombás lett a végére.Hybrirock táblán is volt 52q
Nagy marhaság az egész!
90euró nevetséges és egyáltalán nem helytálló, ez csak egy degradáló hírverés, csak azt nemtudom miért jó az a kereskedelmi szférának, hogy a termelőt hülyének akarják nézni. Nemtudom akkor milesz ha nemlesz mivel kereskedni...
110-ért van kötve, de még szombatra nem lesz jó, kell még neki 3-4 nap min. ahogy ma néztem, alul még zöldes, pedig fújva volt, igaz csak holnap lesz 1 hetes
25125 hozzászólás
Quebonból vágtunk eddig: 67q/ha, euro minőség, április-májusban szinte nulla csapadékkal...
Viszont hallottam a környéken, nem egy helyről 25-35-40q-s terméseket.
Válasz John Deere Power Shift #10722. hozzászólására
Válasz John Deere Power Shift #10722. hozzászólásáratudjátok a legtöbbet az számít hogy akkor és ott pl jó hőmérséklet és kellő csapadék legyen...Többet számít az időjárás mint bármennyi műtrágya.
Azt néztem, pont hogy pl búzámnál szinte ugyan az a csapadék mennyiség volt csak tavaly más elosztásba és tavaly volt 7,3-10,1 tonnáig idén meg majd lesz 6...
Hőmérséklet és csapadék.. ennyi a többit úgy is jól csináljuk...
Azon mosolygók sokszor ,sokan azt hiszik ha egy rekord termést adó tábla komplett technológiáját leírja a gazda ,megkapják a titkos "receptet"!!
Ez nagy tévedés.
Mindenkinek a saját területén a saját kárán avagy szerencséjén kell kitanulni az "ipart"
Röviden ennyi.
Válasz cimbike. #10718. hozzászólásáraDAP mennyi?
Válasz kukaccsosz #10717. hozzászólásáraGratula!Végre mástól is hallok szuper Antonella termést...Itt is hajnal 2 környékén 21 mm hatalmas felhőszakadással...a repcéket megtépázta
Válasz kukaccsosz #10717. hozzászólásáraAz a 35 pont jól jött volna a honridjeimre.
Válasz Méregkeverő3 #10716. hozzászólásáraDap alaptrágya, ősszel mezzo+agility gyomirtó+ volligop K+keserűsó. Tavasszal 2q petisó, majd 160 liter NP+Cu nitrosol, 2x gomba, és többszöri lombtrágya.
De idén újra változtatok, pl a vetésidőt előrébb hozom.
Az árpa levágva végre.
Antonella 8 t/ha
Kezdőthetne a repce aratás, de a lepottyant ma reggel a nagyobbik repce táblánkra vagy 35 mm a másikra meg vagy 4.
Válasz cimbike. #10696. hozzászólásáracimbike. mondanál pár szót hogy csináltál ca 9/ha cellulét? talaj, tápanyag, növényvédelem? thx.
Válasz decsi #10701. hozzászólásáraDerék termés,soha rosszabbat!
A csapadék milyen menyiségben jött rá április hónapban ?
Tavaly az nálunk kimaradt ,de az 5 tonnát mi is elértük.
Válasz SanyóÓ #10561. hozzászólásáraNa kolléga milyen lett az antonella árpád???Úgy veszem ki itt elég sokan csalódtak benne.
Válasz kukaccsosz #10712. hozzászólásáraAh, a mainak az átlaga jó, ha 5t lesz!!
Válasz Feri #10707. hozzászólásáraNézzétek meg még amerikában is ezt a fórumot olvassák, meg is van a hatása. Meglátták Cimbike termésátlagát és.......
Válasz szanberg #10706. hozzászólására3-4-5km/h A motor,dob birta volna jobban is.A ferdének meg a konzol csigának volt hányingere.Már a búzát vágjuk,abban megy mint a golyó.
Válasz Feri #10707. hozzászólásáraÉn már régebben is ezt írtam, miért nem tudják sokan befogni azt nem értem. Leverik az árakat akinél meg nincs sajnos termés azt meg teljesen megcucliztatják, mert sem a termés sem az ár nem jó.
Válasz cimbike. #10700. hozzászólásáraPedig megköszönném, ha megerőltetnéd magad... Itt a "sógorok" fehérjét néznek elsősorban, meg hektoliter tömeget...
Válasz Feri #10707. hozzászólásáraHa igy haladunk a rekord közeli termesekből se lehet normálisan megélni..
Válasz cimbike. #10702. hozzászólásáraKedves Kollégák!
Arra kérlek benneteket,hogy maradjunk már,"egy kicsit csendben". Ezt a fórumot olvassa fél világ,
Gratulálok minden extra eredményhez,de ezeket ne itt tárgyaljuk ki! Rossz hatással van a mai gyenge
gabona árakra!
Válasz decsi #10689. hozzászólásáraGratulálok, ez már a kemény kategória!
Sajnos mi nemtudunk eredményesen repcét vetni, ha minden stimmel és király akkor tavaszra kilegeli a szarvas/őz állomány nullára az egészet, de sokszor ki sem kel a száraz földből ha nem kap rá jó esőt vetés után.
Kombájn hogy ment benne? Mennyivel bírtad tolni neki?
Válasz bobo77 #10704. hozzászólásáraA kalászok nálunk is rövidek voltak
Válasz decsi #10695. hozzászólásáraBetojás hogy az a szép állomány ilyen keveset hozott...Már ne haragudj meg érte... A tiéd sokkal szebb volt itt mindenkiénél...Ehhez képest én rekordot döntöttem de meg cseszhetem ilyen árak mellett.
Válasz decsi #10701. hozzászólásáraszép repce, gratulálok, várm már a magamét is nagyon, 3,5 t-körül már elégedett lennék
Válasz decsi #10701. hozzászólásáraHát, az nagyon komoly, gratula!!!
Válasz cimbike. #10696. hozzászólására53,4q tábla átlagom volt a legjobb. 48q lett az össz átlag.
Válasz csoppika #10698. hozzászólásáraArra nem emlékszem kszem, de a sikér 23-24-es.
Válasz decsi #10695. hozzászólására72/ha lett az árpa, ilyen termésem nekem még NEM VOLT soha, magam sem akartam elhinni. Repce 70-80-ban jó ma 1 hete volt fújva, remélem hétfőn-kedden belevághatunk, húzom a pi...ham a holnapra ígért hidegfronttól, de hát az alja még nyers. Így nincs értelme vágni, búzából aZ MV karéj jó lesz mire a repcét levágjuk, jól néz ki de nem hinném hogy 5-5,5 t-nál több lejön. Chevron még nyers, nem olyan marha sűrű, de jó erős vastag kalászok vannak, remélem 5-6 t körül ad, de majd 1-2 hét múlva okosabbak leszünk.
Válasz cimbike. #10696. hozzászólásáraA fehérje milyen lett?
Válasz decsi #10695. hozzászólásáraA májusi fagy nem károsította a kalászt? Nálam hiányzott a kalászból szem, talán a fagy miatt, mert virágban kapott -5 fokot, de a terméssel elégedett vagyok.
Válasz decsi #10691. hozzászólásáraÉs lett 52-es táblaátlagod????
Mi ma levágtuk az első cellulét, a szára kissé zöldes volt, ,de 11-12-es volt a vize. Dübögött a ferdefelhordó, így csak ezt az 1 táblát vágtuk le. 88,2-es átlag. Ezzel nem döntöttem meg az egyik tavalyi 89,5-ös átlagom, pedig reménykedtem benne, mert ez tünt a legjobbnak.
Válasz bobo77 #10692. hozzászólására58q/ha lett az árpa.Valamiert rövidek voltak a kalászok.
Válasz decsi #10689. hozzászólásáraSzép! Itt az árpák nem adtak ennyit, búzára már most kezet fognék erre a mennnyiségre ( árpából kiindulva)
Válasz decsi #10689. hozzászólásáraItt nem biztos hogy a búza ad majd ennyit.
Válasz decsi #10691. hozzászólásáraMilyen lett az a szép árpa?Az is jó lett?Gratula a repcéhez...
Válasz bendix #10690. hozzászólásáraA képen a diffuson van. De maradok a hybrirocknál,Könnyebb volt aratni,meg a diffuson gombás lett a végére.Hybrirock táblán is volt 52q
Válasz decsi #10689. hozzászólásáraEz a diffuson vagy a hybririck?
Egész jól sikerült a repce
Nagy marhaság az egész!
90euró nevetséges és egyáltalán nem helytálló, ez csak egy degradáló hírverés, csak azt nemtudom miért jó az a kereskedelmi szférának, hogy a termelőt hülyének akarják nézni. Nemtudom akkor milesz ha nemlesz mivel kereskedni...
Válasz jonny 6930 #10684. hozzászólásáraAz nagyon karcsú!!!! Tuti jól értetted??
Válasz Tibite #10681. hozzászólásáraItt is ennyi JNSZ.
Válasz jonny 6930 #10684. hozzászólásáranem kell odadani, aztán majd meglátjuk, ez már nyilvános hülyének nézés
Ma 90 eurós búza árat mondtak . 330 repce ár van itt.
Válasz John Deere Power Shift #10679. hozzászólásáranem mindegy ilyen ár mellett A piktogramok természetesen nem neked szólnak.
110-ért van kötve, de még szombatra nem lesz jó, kell még neki 3-4 nap min. ahogy ma néztem, alul még zöldes, pedig fújva volt, igaz csak holnap lesz 1 hetes
Válasz Zsolesz100 #10680. hozzászólására108.000.-
Repce árat tud valaki?
Válasz Dzotya #10677. hozzászólásáraReméljük az lesz ha nem kapna már egy halom esőt!
mai búza ár KITE:
tak: 37000
euro 38000
GYALÁZAT!!!!
Kalahári fajta,a malmi minőséget tudhatja?
Válasz Zleo85 #10675. hozzászólásáraÍgy .
Árpa 37000-ről 35000-re.
Repcét nem tudom pontosan, de az is elég jót esett. /JNSZ megye/