Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz borda77 (Joe) #10663. hozzászólásáraEz már egy hónapos kép kb. :)
Az exotic már szombaton is sárga volt, ez a meleg ami a héten van agyonüti.
A cellule határozottan zöldebb volt, meg kötöttebb talajon van és itt borsodban nagy szárazszág van jelenleg.
Üdv!
Nekünk van Cellule meg Exotic is.
Kíváncsi vagyok én is mi lesz a végeredmény. A cellule jobb földben van, viszont az exotic meg szebb képet mutatott végig.
Az idén hatalmasra nőtt az exotic, 95 centi, nem üt el a cellule-tól. Másnál is nagyra nőtt az exotic ?
Így néztek ki, első a cellule
Válasz Vadmalac #10660. hozzászólásáraÉn azt mondom sokat már próbáltam de az exotic évek óta nagyon jó... az sem az őrült nagy kalász mint a tar fajtáknál, de iszonyat a hektója, és sok a mag, még homokba is a legjobb... Az egyértelmű vannak nála tetszetősebbek de brutál stabil, simán vetekszik a hibriddel...
Válasz blink #10655. hozzászólásáraVárd ki a végét! Ma nézegettem a búzákat és a Basmatiban (ami tök így néz ki mint a cellule), volt valami más fajta búza, aminek kb. 15cm-es kalásza volt, a Basmatinak meg 8-10cm. Megszámoltam a szemeket, és a nagy kalászban 40 szem volt, a rövidben meg 50!
Válasz Celtises #10633. hozzászólásáraNekem amikor tors gomba volt a búzámon akkor nagyon hasonlóan ilyentájt keményen elkezdett foltokban elhalni a növény, pedig kétszer volt gombázva.
Válasz Praetor #10636. hozzászólásáraNem kapott rezet.
Az az érdekes, hogy az állomány nagy része méregzöld. A lenti probléma pedig foltokban jelentkezik.
Válasz Celtises #10626. hozzászólásáraSzipoly károkozása is okozhatja kalász kifehéredést. Ha a kalász alatt szúr az egész kalász fehér lesz, és kifejletlen vagy éppen szem nélküli kalászod lesz, vagy pedig kikaparja, kirúgja a szemet a kalászból. Ha feljebb szúr a kalászon akkor a szúrás feletti rész fog kifehéredni....én így tudom nekem így mondták és sajnos tavaly tapasztaltam is...
Válasz Celtises #10620. hozzászólásáraLátatlanból nehéz megmondani, de a tetőtől talpig fehéredés nem fuzárium szokott lenni. A fuzáriumos kalászon a szemeket rózsaszínű penészgyep borítja. Ha nálatok ez nincs, akkor nem az. A teljes leszáradás inkább torsgomba-fertőzésre utal. Ha a száron a földfelszínnél barnás, nyálkás elszíneződés található, akkor biztos torsgomba. Ha meg kidől, akkor szártőgomba.
Válasz Celtises #10620. hozzászólásáraIgen fuzarium (kalászfehéredés)elvileg csak virágzásban fertőz ,főleg kukorica előveteménynél. A gombaölő hatástartalma k.b. 1 hét de nem egy hétig virágzik a búza. 80% 100 ból 80 kalász kuka. A jobbik eset ha ki sem fejlődik a szem ,mert akkor csak kifújja a kombájn, rosszabb ha van szem, mert a fuzárim toxinja mérgező. Pár évé volt asszem Baján hogy korán nőiesedtek emiatt a kislányok,meg más gond is volt egészségügyileg. Nem minden évben mérgez. Persze tévedhetek de k.b. Ennyit tudok róla. A klasszikus fuzárium rózsaszín és büdös, ez valami rokona. Javítsatok,ha rosszúl tudom.
Túl szép lettvolna...
Válasz Dinci #10619. hozzászólásáraFuzárium okozza annyit sikerült megtudnom.
Hogy érted a 80%-ot?
Sok a csapadék sztem.
Csinál valaki 2x kalászvédelmet itt?
25115 hozzászólás
Válasz Vadmalac #10658. hozzászólásáraNincs.Gazdatársnak van,de ott fulosabb a technológia.
Válasz borda77 (Joe) #10663. hozzászólásáraEz már egy hónapos kép kb. :)
Az exotic már szombaton is sárga volt, ez a meleg ami a héten van agyonüti.
A cellule határozottan zöldebb volt, meg kötöttebb talajon van és itt borsodban nagy szárazszág van jelenleg.
Válasz t.peti #10662. hozzászólásáraNekem nem nőtt nagyra, BÁR tavaly kisebb volt ez tény pedig több csapija volt...
A kép alapján 8 t simán lesz...
Nekem már tök sárga az exotic hogy hogy ilyen zöld még most is?
Üdv!
Nekünk van Cellule meg Exotic is.
Kíváncsi vagyok én is mi lesz a végeredmény. A cellule jobb földben van, viszont az exotic meg szebb képet mutatott végig.
Az idén hatalmasra nőtt az exotic, 95 centi, nem üt el a cellule-tól. Másnál is nagyra nőtt az exotic ?
Így néztek ki, első a cellule
Válasz Vadmalac #10660. hozzászólásáraÉn azt mondom sokat már próbáltam de az exotic évek óta nagyon jó... az sem az őrült nagy kalász mint a tar fajtáknál, de iszonyat a hektója, és sok a mag, még homokba is a legjobb... Az egyértelmű vannak nála tetszetősebbek de brutál stabil, simán vetekszik a hibriddel...
Válasz borda77 (Joe) #10659. hozzászólásáraAzért őt kérdeztem, hogy esetleg mit mutat nála a Cellule mellett?
Válasz Vadmalac #10658. hozzászólásáraNekem van elég sok...
Válasz Mf-es? #10654. hozzászólásáraExotic-od nincs idén?
Válasz blink #10655. hozzászólásáraVárd ki a végét! Ma nézegettem a búzákat és a Basmatiban (ami tök így néz ki mint a cellule), volt valami más fajta búza, aminek kb. 15cm-es kalásza volt, a Basmatinak meg 8-10cm. Megszámoltam a szemeket, és a nagy kalászban 40 szem volt, a rövidben meg 50!
Válasz blink #10655. hozzászólásáranyomni biztosan fog mert a hektója nagy
Meg ez is Cellule. Nagyon gyatrán fest...
Van egy másik darab is, valamivel jobb de az sem az igazi.
Válasz drifter30 #10650. hozzászólásáraEz is cellule,220 liter nitrosol,gyomirtó,meg virágzásba 20 liter nitrosol.
Válasz Sanyee #10652. hozzászólásáraGabona szipoly
Ez milyen bogár lehet?
Válasz szanberg #10649. hozzászólásáraVolt számottevő károd?
Már nem érdemes védekezni semmivel?
Egy kis Cellule ....kivancsi leszek....
Válasz Celtises #10633. hozzászólásáraNekem amikor tors gomba volt a búzámon akkor nagyon hasonlóan ilyentájt keményen elkezdett foltokban elhalni a növény, pedig kétszer volt gombázva.
Válasz Celtises #10647. hozzászólására
Válasz .Szabi. #10646. hozzászólására5 éve nem volt búza a területen és napra az elővetemény. 2x gombázva.
Válasz Celtises #10642. hozzászólásáraNálam is ez van,csak durvábban.kuk. utáni cellule 2xgombaölőzve.pár nap alatt jött a semmiből.
Hogy milyen a búza???? Ép most kapott jeget Hogy menyi a kár azt később látni..
Válasz laikus87 #10643. hozzászólásáraNem nincs.
Válasz Celtises #10642. hozzászólásáraNincs a gyökér fölött a szár elvékonyvodva? Nem pattan el ott nagyon könnyen?
A pirossal karikázott részeken halvány hosszanti irányú narancs sárga csíkok vannak. Nagyon halvány a kép alig adja vissza.
Válasz kukaccsosz #10634. hozzászólásáraNem látok semmi különöset a szárán sem.
Válasz laikus87 #10639. hozzászólásáraDe ha jól emléxem ott a szár zöld maradt de itt a szár is elfehéredett!
A fehér kalász tavaly Békés megyében is felütötte a fejét, és elég jellemző probléma volt, elég sokat beszéltek is róla a szakmai rendezvényeken.
Válasz Dinci #10635. hozzászólásáraFejér.
Válasz Praetor #10636. hozzászólásáraNem kapott rezet.
Az az érdekes, hogy az állomány nagy része méregzöld. A lenti probléma pedig foltokban jelentkezik.
Válasz Celtises #10629. hozzászólásáraRéz lombtrágyát, vagy réz tartalmú gombaölőt kapott?
Válasz Celtises #10633. hozzászólásáraAz ország mely részén vagy?
Válasz Celtises #10632. hozzászólásáraNekem ez inkább szártő problémának tűnik.
Csináltam is, de visszadobálja a feltöltő.
Próbálkozom még.
Válasz Celtises #10629. hozzászólásáraNéhány jó kép sokat segítene!
Válasz Bigyófelügyelő #10627. hozzászólásáraNem rágás az biztos. Termékenyülési problémák is vannak az érintett részeken.
Válasz Bigyófelügyelő #10627. hozzászólásáraA szipoly a szemet rágja és kitúrja.
A poloska szúr!
Válasz Celtises #10626. hozzászólásáraSzipoly károkozása is okozhatja kalász kifehéredést. Ha a kalász alatt szúr az egész kalász fehér lesz, és kifejletlen vagy éppen szem nélküli kalászod lesz, vagy pedig kikaparja, kirúgja a szemet a kalászból. Ha feljebb szúr a kalászon akkor a szúrás feletti rész fog kifehéredni....én így tudom nekem így mondták és sajnos tavaly tapasztaltam is...
Válasz Vadmalac #10625. hozzászólásáraHolnap megvizsgálom megint és megìrom.
Válasz Celtises #10620. hozzászólásáraLátatlanból nehéz megmondani, de a tetőtől talpig fehéredés nem fuzárium szokott lenni. A fuzáriumos kalászon a szemeket rózsaszínű penészgyep borítja. Ha nálatok ez nincs, akkor nem az. A teljes leszáradás inkább torsgomba-fertőzésre utal. Ha a száron a földfelszínnél barnás, nyálkás elszíneződés található, akkor biztos torsgomba. Ha meg kidől, akkor szártőgomba.
Válasz Dinci #10621. hozzászólásáraMennyi idő alatt jàtszódik le a fertőzés?
Válasz Dinci #10621. hozzászólásáraAmiket én láttam ott a kalàszban szép szemek voltak.
Napraforgó az elővetemény.
Válasz Celtises #10620. hozzászólásáraTe honnan?
Válasz Celtises #10620. hozzászólásáraIgen fuzarium (kalászfehéredés)elvileg csak virágzásban fertőz ,főleg kukorica előveteménynél. A gombaölő hatástartalma k.b. 1 hét de nem egy hétig virágzik a búza. 80% 100 ból 80 kalász kuka. A jobbik eset ha ki sem fejlődik a szem ,mert akkor csak kifújja a kombájn, rosszabb ha van szem, mert a fuzárim toxinja mérgező. Pár évé volt asszem Baján hogy korán nőiesedtek emiatt a kislányok,meg más gond is volt egészségügyileg. Nem minden évben mérgez. Persze tévedhetek de k.b. Ennyit tudok róla. A klasszikus fuzárium rózsaszín és büdös, ez valami rokona. Javítsatok,ha rosszúl tudom.
Túl szép lettvolna...
Válasz Dinci #10619. hozzászólásáraFuzárium okozza annyit sikerült megtudnom.
Hogy érted a 80%-ot?
Sok a csapadék sztem.
Csinál valaki 2x kalászvédelmet itt?
Válasz Celtises #10617. hozzászólására
Igen,sajnos, 2-3 hete kezdődött, előtte gyönyörű volt, most már k.b. 80 %os.
Több táblában.(Gondos gazdákéban is)
Bács-Kiskun (Kalocsától Északra)
Válasz Devyd #10614. hozzászólásáraA hét közepe fele talán fújhatjuk... meglátjuk
Tapasztalt valaki búzafehéredést?
Tetőtől talpig kisebb foltokban.
Kalászvédelemre tebukonazolt kapott.
Válasz Devyd #10614. hozzászólásáraidőben vetett,korai fajta.KB 10 nap és aratás.