Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz medikus #10418. hozzászólásáraAzt írtam, hogy LEGALÁBB van 3-4 hete érésig. Szerintem június 20-án már simán szőkülni fog a búzák zöme mifelénk. Ez a vad kelet nem a dunántúl!
Vetésfehérítő bogár már körübelül minden szálon van nekem, de a kalász már majdnem tökéletes inkább csak érnie kell. Ilyenkor nagymértékben okoz még kárt a bogár vagy maximum hamarabb beérik majd?
Válasz decsi #10403. hozzászólásáraDecsi Én is megrözött Hybrirock rajongó vagyok és nehezen válok meg tőle kiváncsian várom a Rapool eredményét. Majd a végeredményt ne titkold el :) . Szotyi asztalt eladtad?
Válasz szanberg #10409. hozzászólásáraÉrdekes módon nagyban kussolnak is az árakról, legalábbis felénk. Néhány helyen puhatolóztunk kíváncsiságból de sehol sem tudnak árat mondani...
Igaz, hogy alacsonyabb szalmás búzát vetek de akkoris amelyik 30cm magas és kalászol 1hete itt nálunk északon Magyarország legfelsőbb szegletében az gondolhatjátok mennyire fogja befolyásolni a matifot...
de itt a repcék sem nyerők...
Jártam Mezőköveds határában, ott a repcék felemásak, vannak jól kinézők meg gyengék is, úgymondanám, hogy a végén egy nagy átlag jöhet ki belőlük kb, a kalászosok viszont csapni valók. Mindegyik táblában ellátni a sorok között végig, ritka kicsi gyenge ott, ahol az ország egyik legjobb búzatermő vidéke van
Ráadásul írja a nemzetközi sajtó is, hogy mindhárom fő növény, búza, kukorica, szója hiányos készletszinten, szója egyértelműen nincs is kb, de a másik kettőnek is megdőlt az utóbbi években terjedő túltermelést hazudó számok mivolta
Fogjátok vissza magatokat a dicsekvéssel a képek felrakásával hogy milyen szép a gabonája. Országos szinten óriási a termésekben az eltérés az árak a "béka segge alatt" vannak. Ne hátráltassátok azon termelők megélhetését akik gyengébb földeken kénytelenek termelni megélni, mert nem volt náluk elég csapadék én nem jók a gabonáik, ne veressétek le az árakat már most a kereskedőkkel. Mindenkinél hátrány lesz az olcsóbb felvásárlási ár, legyetek észen kollégák.
Válasz borda77 (Joe) #10402. hozzászólásáraEddig kws hibrideket vetettem ezt a 10ha rapoolt most is nagy nehezen beszélték rám hogy próbáljam ki.45ha hybrirock van vetve meg a rapool.A rapool ígéretesebbnek néz ki.
Válasz decsi #10391. hozzászólásáraKolléga most is hozod a formád ha jól emlékszem nagyjából egyszerre kezdtük meg a repcézést, de jól nyomod jól sikerült ez is
Sziasztok, Kalászos és repce szalma érdekelne Szolnok, Hatvan, Enying környékén, Szinte az egész középső országrészben. Bálázást, szállítást mi végezzük. Szerződésről, fizetésről privát üzenetben.
Válasz decsi #10391. hozzászólásáraVetnék újra én is repcét, csak tavaszra maradna meg!
Sajnos kilegelik a vadak meg kitapossák az egészet. A védett folyóparti helyeken ahol szója-kukorica vetésváltást tudok tolni 3 kontra 10tonna feletti eredményekkel oda meg nem vetem mert egyébként vetéstől kezdve növényvédelmen keresztül macerás tud lenni, sokkal jobban mint emezek.
Válasz gazda001 #10388. hozzászólásáraLehet vízhiány. Nekem az árpa néz így ki, hogy az alsó szemek hiányoznak, de csak az, amelyik korábban lett vetve.
Sziasztok, ez mi lehet? Vízállásos rész volt, nagyon késői fejtrágyázással, a szárazság miatt agyonig szétrepedezett föld. A kalász egyébként egészséges a hasába. És csak a zászlós levél csavarodik.
25122 hozzászólás
Válasz medikus #10418. hozzászólásáraérés nem egyenlő aratással
Válasz szabika #10414. hozzászólásáraIgen,elkelt.
Válasz medikus #10418. hozzászólásáraAzt írtam, hogy LEGALÁBB van 3-4 hete érésig. Szerintem június 20-án már simán szőkülni fog a búzák zöme mifelénk. Ez a vad kelet nem a dunántúl!
Válasz kukaccsosz #10416. hozzászólására
Válasz kukaccsosz #10416. hozzászólásáraHol élsz,hogy nálatok a búza 3-4 hét múlva érik?Az árpa még a homokon is hagyma zöld!
Válasz kukaccsosz #10416. hozzászólásáraökoba gazdálkodom úgyhogy ilyen védekezések kimaradnak nálam. Amúgy a terméskiesés mértékére voltam kíváncsi igen. Köszi a gyors választ!
Válasz trikolor5 #10415. hozzászólásáraA búzáknak még legalább van 3-4 hete az érésig. Igazad van, így hamarabb beérik meg elvisz 1-2 tonnát a termésből!
Nem golndolnám, hogy május 21-én valakinek is kérdés, hogy védekezni kell-e?!!
Vetésfehérítő bogár már körübelül minden szálon van nekem, de a kalász már majdnem tökéletes inkább csak érnie kell. Ilyenkor nagymértékben okoz még kárt a bogár vagy maximum hamarabb beérik majd?
Válasz decsi #10403. hozzászólásáraDecsi Én is megrözött Hybrirock rajongó vagyok és nehezen válok meg tőle kiváncsian várom a Rapool eredményét. Majd a végeredményt ne titkold el :) . Szotyi asztalt eladtad?
Na ezt meg milyen foltosság kapta el? Na mind1, kapott 1.5 l Zantarát.
Válasz szanberg #10409. hozzászólásáraÉrdekes módon nagyban kussolnak is az árakról, legalábbis felénk. Néhány helyen puhatolóztunk kíváncsiságból de sehol sem tudnak árat mondani...
Válasz 2266 #10407. hozzászólásáraOlyat én is tudok. Van mellig érő árpám és van térdig érő búzám is. :)
Válasz szanberg #10409. hozzászólásáraKiváncsi vagyok erre a hírre mennyit fog ugrani a tőzsde.
Igaz, hogy alacsonyabb szalmás búzát vetek de akkoris amelyik 30cm magas és kalászol 1hete itt nálunk északon Magyarország legfelsőbb szegletében az gondolhatjátok mennyire fogja befolyásolni a matifot...
de itt a repcék sem nyerők...
Jártam Mezőköveds határában, ott a repcék felemásak, vannak jól kinézők meg gyengék is, úgymondanám, hogy a végén egy nagy átlag jöhet ki belőlük kb, a kalászosok viszont csapni valók. Mindegyik táblában ellátni a sorok között végig, ritka kicsi gyenge ott, ahol az ország egyik legjobb búzatermő vidéke van
Ráadásul írja a nemzetközi sajtó is, hogy mindhárom fő növény, búza, kukorica, szója hiányos készletszinten, szója egyértelműen nincs is kb, de a másik kettőnek is megdőlt az utóbbi években terjedő túltermelést hazudó számok mivolta
Válasz 2266 #10407. hozzászólásáraCsak a valóságot, semmi ferdítés.
Válasz Ares 826 #10405. hozzászólásáraRakjak föl térdig se érő búzákról képeket??
Válasz Ares 826 #10405. hozzászólásáraMeglátták Decsi képeit és máris estek a repce jegyzései a MATIF-on.
Fogjátok vissza magatokat a dicsekvéssel a képek felrakásával hogy milyen szép a gabonája. Országos szinten óriási a termésekben az eltérés az árak a "béka segge alatt" vannak. Ne hátráltassátok azon termelők megélhetését akik gyengébb földeken kénytelenek termelni megélni, mert nem volt náluk elég csapadék én nem jók a gabonáik, ne veressétek le az árakat már most a kereskedőkkel. Mindenkinél hátrány lesz az olcsóbb felvásárlási ár, legyetek észen kollégák.
Válasz decsi #10403. hozzászólására76centin a Dribbler is elég jól elvan!
Válasz borda77 (Joe) #10402. hozzászólásáraEddig kws hibrideket vetettem ezt a 10ha rapoolt most is nagy nehezen beszélték rám hogy próbáljam ki.45ha hybrirock van vetve meg a rapool.A rapool ígéretesebbnek néz ki.
Válasz decsi #10400. hozzászólásáraItt felénk rapool repcék nincsenek de ahol látom az országban SZENZÁCIÓSAK!!!
Ez igazolja ezt ismét számomra... Itt sincsen nagyon szó a rapool repcékről pedig én rosszat tőlük nem láttam még!
Válasz decsi #10391. hozzászólásáraKolléga most is hozod a formád ha jól emlékszem nagyjából egyszerre kezdtük meg a repcézést, de jól nyomod jól sikerült ez is
Válasz borda77 (Joe) #10399. hozzászólásárarapool diffusion laza 20ak föld.
Válasz decsi #10391. hozzászólásáraNagyon szép. Mi fajta? És milyen minőségű földben van?
Sziasztok, Kalászos és repce szalma érdekelne Szolnok, Hatvan, Enying környékén, Szinte az egész középső országrészben. Bálázást, szállítást mi végezzük. Szerződésről, fizetésről privát üzenetben.
Utolsó kezelés ,Lennox
Ugyan ez árpában
Válasz szanberg #10393. hozzászólására46q kéne
Válasz decsi #10391. hozzászólásáraÍgéretes!
Válasz decsi #10391. hozzászólásáraVetnék újra én is repcét, csak tavaszra maradna meg!
Sajnos kilegelik a vadak meg kitapossák az egészet. A védett folyóparti helyeken ahol szója-kukorica vetésváltást tudok tolni 3 kontra 10tonna feletti eredményekkel oda meg nem vetem mert egyébként vetéstől kezdve növényvédelmen keresztül macerás tud lenni, sokkal jobban mint emezek.
Válasz decsi #10391. hozzászólására44q/ha!
Válasz T 660 #10386. hozzászólásáraSzárazság miatt, de a fagy is hozzá tehetett.
Alakul a repce is.
Válasz gazda001 #10388. hozzászólásáraLehet vízhiány. Nekem az árpa néz így ki, hogy az alsó szemek hiányoznak, de csak az, amelyik korábban lett vetve.
Válasz gazda001 #10388. hozzászólásáraAz tuti nem de valószínű fagykár!
Válasz T 660 #10384. hozzászólásáraNitrogén hiány
Na sikerült!nem tudom hogyan!
Nem tudok felrakni képet,miért?
A kodók nem kerültek beillesztésre azt írja ki!
Na ez mitől van?
Válasz borda77 (Joe) #10382. hozzászólásáraFutrinka, vagy poloska
Rovarölőszerel nyomd le....
Ez mi lehet ilyet láttam a szomszédon, pedig ugyan akkor permetezte ugyan azzal amivel én és nekem nincsen...
gomba bogár? De bogarat nem látok neki rajta...
Kalászol már lassan a Francia EUCLIDE is ...November 4.eji vetés.
Megjelent a sárga rozsda járvány nálunk is:D
Válasz bobo77 #10378. hozzászólásáraOkt. 5-10 között földbe volt minden(árpa is búza is)
Válasz SanyóÓ #10375. hozzászólásáraAztán jól előre vagytok hozzánk képest...Mikori is a vetés?
Válasz SanyóÓ #10374. hozzászólásáraA hatterbe látható buzan szerintem cinkhiany!
Válasz SanyóÓ #10374. hozzászólásáraNekünk is ilyen az egyik fajta (Farmeur) zászlóslevele, itt is főleg a laposabb részeken.
Egyébként nagy általánosságban így néz ki a Cellule
Sziasztok, ez mi lehet? Vízállásos rész volt, nagyon késői fejtrágyázással, a szárazság miatt agyonig szétrepedezett föld. A kalász egyébként egészséges a hasába. És csak a zászlós levél csavarodik.
Válasz Kisvuk #10364. hozzászólásáraAcanto plus ment rá.